Wolves – Sevilla: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 10.
Wolves
Teljesítmény:
N V N D N
  • MSV Arena
  • Augusztus 11. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Sevilla
Teljesítmény:
N N D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A számomra leginkább érdekes és izgalmas negyeddöntőt kedd este játsszák, ez lesz a Wolves – Sevilla mérkőzés. Számomra mindkét csapat rendkívül szimpatikus és az öröm mellé vegyül egy kis szomorúság, hiszen valamelyik csapattól kedden este el kell búcsúznunk. No, ilyen az élet, csak egy győztese lehet a sorozatnak, szóval előbb vagy utóbb erre sor került volna. Remélem, azért egy jó találkozóval fognak bennünket szórakoztatni, ahol nem csak élményekkel, de pénzzel is gazdagodunk az est végére.

Wolves

Nuno Espirito Santo együttese pont annyit adott ki magából az előző forduló visszavágóján, amennyit feltétlenül kellett. Nagyon könnyen megégethették volna magukat, hiszen az Olympiakosz mindent megtett az egyenlítés érdekében, de végül csak egy lesgólra futotta az erejükből. Így Raúl Jimenez tizenegyesből szerzett találata a továbbjutást jelentette a Wolverhampton számára.

Most pedig egy sokkal nehezebb ellenféllel kerültek szembe, Julen Lopetegui Sevillájával. Akik negyedik helyen végeztek a bajnokságban, ugyanannyi pontot gyűjtve, mint a bronzérmes Atletico Madrid, és akikre nyugodtan rá lehet aggatni az Európa Liga-specialista nevet.

A Wolves számomra kellemes meglepetés volt, de be kell látni, az év végére erőteljesen fáradni kezdtek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a végén a Premier League hetedik helyén zártak csak, holott sokkal több volt bennük, sokkal többnek látszottak a szezon felénél.

Most az Európa Ligában is eljöhet a búcsú ideje, de ahogy már korábban írtam, egy egymeccses mérkőzésen bizony bármi megtörténhet.

Egymás elleni meccseik

Na, itt vagyok bajban, ugyanis egyetlen találkozót, egy fránya barátságos meccset sem tudtam hozni, ez lesz a két csapat legelső találkozója. Ez bizonyos szempontból előny is lehet számunkra, hisz egy évekkel ezelőtt barátságos mérkőzés eredménye csak rossz irányba vitt volna el bennünket.

Sevilla

Titkon reménykedem az ő győzelmükben. Nem a mostani meccset, hanem az egész sorozatot tekintve. Julen Lopetegui már a spanyol válogatottnál megmutatta, hogy kivételes tudású edző, a Real Madridnál nem kapott elég időt, Sevillában viszont otthonra lelt, az eredmények pedig őt igazolják.

Nincsenek extra tudású játékosok a csapatban, persze, minőségi labdarúgók alkotják a keretet, de nem óriási sztárokról beszélünk.

Az előző körben az AS Román gázoltak át játszi könnyedséggel, nyugodtan lehetett volna az a találkozó 3 vagy 4-0 is, de végül Reguilón és El Nesyri találtak hálóba, kényelmes győzelmet aratva. Mivel ennek a találkozónak az első felvonását nem tudták márciusban lejátszani, ezért egy mérkőzésen, semleges pályán dőlt el a továbbjutás kérdése.

Csapatukból több játékost is ki kell emelni, kezdve a védelem oszlopával, Diego Carlosszal, folytatva a két szélső védővel, az elnyűhetetlen Jesus Navas és a Real Madridtól kölcsönvett Sergio Reguilón rendre megbízható játékot nyújt hátul, miközben kellőképp tudják támogatni a támadásokat.

Középen ott van Joan Jordan, aki az Eibartól érkezett és azonnal bejátszotta magát a kezdőbe, Ever Banegát pedig nem kell bemutatni senkinek.

Elől pedig Lucas Ocampos az, aki mindenképp megér egy külön bekezdést, a Roma ellen is jó játékot hozott, nem mellesleg ő szerezte a legtöbb gólt idén a Sevillában.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Összefoglalás

Egy nagyon fontos tényezőről már szóltam, de nem emeltem ki eléggé: A Sevillának már van tapasztalata, milyen is egy üres stadionban, távol az otthontól, mégsem idegenben szerepelni. Ez bármennyire butaságnak hangzik, óriási előny.

A játékerő ugyan közel azonos, mégis azt mondom, hogy jobb minőséget képviselnek a spanyolok, hozzátéve, hogy Jimenez, Jota, Traoré vagy Neves elképesztően kelendőek lesznek az átigazolási piacon és nem is ok nélkül, nagyon jó szezonon vannak túl.

Az angoloknál egyébként az Olympiakosz ellen büntetőt kiharcoló Podence játéka kérdéses, Jonny pedig megsérült, míg a túloldalon Gudelj és Vaclik nem lép pályára minden valószínűség szerint. Előbbi játékos egyébként saját maga erősítette meg, hogy pozitív koronavírus-tesztet produkált, ezért karanténba vonult. Remélhetőleg, mielőbb felépül a szerb játékos!

Nem tudunk statisztikát nézni, ahogy már írtam nem játszottak soha még egymás ellen, de ez nem feltétlenül rossz jelen esetben, ilyen végjátékra ugyanis még nem volt példa az Európa Liga történetében.

A várható kezdők tekintetében Julen Lopetegui valószínűleg a győztes csapaton ne változtass elvét fogja vallani, mégpedig joggal, nagyon meggyőzőek voltak a Sevilla játékosai az előző mérkőzésen.

Ami aWolvest illeti… Podence nem valószínű, hogy kezd (vagy hogy játszik…), így kissé át kell alakítani a csapatot Santo mesternek. A hírek szerint csak két támadóval fognak rohamozni, Podence helyét pedig a középpálya megerősítése érdekében Dendocker veszi át.

Meglátjuk, hogy az öt középpályás mennyire tudja megfogni az Ocampos – Suso – El Nesyri hármast.

Jó csapatnak tartom a Wolvest, de úgy érzem, kedden este véget ér számukra az Európa Liga menetelés.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső