Wolves – Southampton: Fogadási Tippek és FA Kupa Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 08.
Wolves
Teljesítmény:
D N V D N
  • Molineux Stadium
  • Február 11. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Southampton
Teljesítmény:
V V V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mivel most nem igazán vannak hétközi bajnoki meccsek, a kupákra terelődött a figyelmem. Ritka, amikor valamelyik kupa küzdelmeit veszem górcső alá, de ezen a mostani Wolves – Southampton találkozón megakadt a szemem. Tudjátok, miért? Mert a nyakamat ráteszem, hogy Ralph Hasenhüttl számára ez csak nyűg. Legkisebb problémája is nagyobb most az osztrák mesternek, minthogy meglesz-e még egy kör az FA Kupában. Borzalmas forma, rengeteg sérülés, eltiltás, történelmi vereség a Manchester United ellen… Hatalmas a hullámvölgy, amiből ki kell jönni.

A Wolves esetében sem túlságosan rózsás a helyzet, de azért ekkora gáz nincs. Sőt, talán ott valami elindult, két jó gárdával mérték össze a tudásukat (Arsenal, Leicester), és ezeken a találkozókon négy pontot gyűjtöttek. Lehet, hogy az Arsenal elleni meccs máshogy alakul, ha nincs David Luiz kiállítása… De volt. Szóval emiatt kár tépni a szám.

De a meccsről talán megéri beszélnem…

Mi történt korábban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Wolves

A legutóbbi Premier League fordulóban Nuno Espirito Santoék a Leicestert fogadták a Molineux stadionban. Fontosnak tartom, hogy térjünk ki a legutóbbi bajnoki meccsre – habár itt most kupáról beszélünk -, mert az a mutatott játék befolyással lehet a mi találkozónkra is.

Szóval, Wolves – Leicester, esélyesebb vendégcsapat, egy gyengélkedő hazai, mi sülhet ki ebből? Hát, gól nem, az biztos. A meccs 0-0-val ért véget, anno nagyon beharangoztam, hogy majd Willian José megmenti a Wolvest, de eddig gólt nem szerzett a brazil (viszont az Arsenal ellen róla állították ki David Luizt). A találkozón a hazaiak álltak közelebb a győzelemhez, legalábbis ami a helyzetek számát és minőségét illeti. Rubén Neves a múlt héten góllal ünnepelte gyermeke születését, és most ismét betalálhatott volna, nagy helyzetben fölé durrantott.

Ezután egy nagyszerű szólót hajtott végre, két-három emberen is átverekedte magát, majd Adama Traoré elé passzolt, a spanyol lövésébe az utolsó pillanatban léptek bele.

Életjelet adott magáról a Leicester is a második félidőben, Harvey Barnes volt aktív fejjel is, lábbal is, a gól neki sem sikeredett.

Fabio Silvának sikeredhetett volna, ha a százszázalékos ziccerét nem mellé lövi, de így tett az ifjú portugál.

Még egy Pedro Neto helyzettel vagyok adós: Adama Traoré szaladt el a jobbszélen, lefutotta Justint, középen Neto nagyon rosszul találta el a labdát, ami így fölé ment.

Jó hír a vendégeknek, hogy Jamie Vardy a sérvműtétje után csereként már beszállt, rossz hír, hogy ő sem tudta eldönteni a meccset, maradt a 0-0.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.23.Premier League
wolverhampton
1:1
southampton
Premier League
2020.01.18.Premier League
southampton
2:3
wolverhampton
Premier League
2019.10.19.Premier League
wolverhampton
1:1
southampton
Premier League
2019.04.13.Premier League
southampton
3:1
wolverhampton
Premier League
2018.09.29.Premier League
wolverhampton
2:0
southampton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Southampton

Példátlan sérüléshullám sújtja a Sotont is, a forma finoman szólva sem a legjobb, szóval vannak problémák a szenteknél. A Newcastle elleni mérkőzésen nem is mertem rájuk fogadni, de abban majdnem biztos voltam, hogy mindkét fél betalál majd. Szerencsére ez bejött.

A szarkák kezdtek jobban, és a 16. percben vezetést is szereztek. Allan Saint-Maximin húzott el a szélen, megverte védőjét, betört a tizenhatoson belülre, majd a középre passzolt labdáját az új fiú, Joe Willock lőtte a kapuba.

Gyorsan ment, és tíz perccel később jött a második: Jan Bednarekre rájár a rúd, öngólt vétett a Manchester United ellen egy hete, és most is az ő lábáról vágódott be Miguel Almirón lövése. Először öngólnak ítélték a találatot, később a spanyolnak írták. A lényeg viszont az, hogy a NUFC kevesebb mint fél óra alatt két góllal elhúzott.

Az ellenfél új fiúja, Takumi Minamino visszahozta a reményeket, a 30. percben szépített egy bombával, de a félidőt mégis kétgólos hátrányban zárták a szentek, Bertrand hibáját Almirón használta ki, így már két (vagy másfél) gólnál járt.

Remekül indult a vendégek számára a második félidő, James Ward-Prowse megint bebizonyította, hogy nem sokan lövik jobban nála a szabadrúgásokat, hatalmas gólt tekert a jobb felsőbe a 48. percben, utána nem sokkal pedig megfogyatkoztak a hazaiak, Hendricket küldték le a pályáról.

Minden adott volt a fordításhoz, de a Southampton nem tudott ezzel élni. Hiába volt helyzete a hosszú idő után újra pályára lépő Vestergaardnak, de említhetném Ings vagy Che Adams szituját, újabb gól már nem volt, így a Soton ismét veszített.

Összefoglalás

A meccshez való hozzáállás relatív. Meg lehet úgy is közelíteni, ahogy én tettem: A Soton ki akar mászni a gödörből, de fontosabbnak tartják a bajnoki szereplésüket. De úgy is meg lehet közelíteni, hogy legalább valami sikerélmény legyen, azt pedig a kupában talán egy fokkal könnyebb elérni.

Még mindig hiszem, hogy Ralph Hasenhüttl az előbbire esküszik, már az ő állása is veszélyben van, zsinórban ötször kaptak ki a bajnokságban.

A ’Castle ellen hiányzott Jankewitz, Diallo, Armstrong, Obafemi, Smallbone, Walcott és Kyle Walker-Peters is, Jankewitzen kívül mindenki sérülés miatt. Ha fel is épültek, kétlem, hogy azonnal a kezdőbe nevezi őket az osztrák.

A Wolvesnál még mindig nem épült fel Raúl Jimenez, de Ait Nouri és Marcal sem bevethető.

Arra gondolok, hogy azért a legjobbak egy része legalább a padon kezd mindkét oldalon. És jelen pillanatban a Wolves kispadját hosszabbnak érzem, így az ő sikerükre számítok. Van most fontosabb az FA Kupánál a szentek számára.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső