Wolves – Watford: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 22.
Wolves
Teljesítmény:
D N V V D
  • Molineux Stadium
  • December 26. 13:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Watford
Teljesítmény:
V V V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Folytatjuk az angol meccsek górcső alá vételét, mai második mérkőzésünk a Wolves – Watford csata lesz. Mindkét csapatnál relatíve friss vezetőedző ül a kispadon, a hazaiaktól a nyáron állt fel Nuno Espirito Santo, aki egy rövid fővárosi kitérő után most munka nélkül van, pár forduló után menesztette őt a Tottenham. A Watford a sikeredzővel, Xiscoval vágott neki az idénynek, a kezdetekben minden szép és jó volt, aztán jöttek a rossz eredmények, a spanyolt pedig egy rutinos olasz, Claudio Ranieri váltotta.

Az újonc azóta sem talált vissza a szezon elején látott formához, de ez véleményünk szerint nem is elvárható, a világ legerősebb bajnokságába érkeztek meg Sarrék.

A vendégekre hatással volt a koronavírus-járvány, utolsó bajnoki mérkőzésüket december 10-én játszották, azóta két mérkőzésük maradt el, az egyik a Burnley, a másik a Crystal Palace ellen.

Nagy felfordulást váltott ki az első elmaradt mérkőzés, hiszen az idegenbeli fellépés kezdése előtt két és fél órával fújták le a találkozót, azok a szurkolók, akik átutazták a fél országot pedig hoppon maradtak.

Elviekben a darazsaknál már nincs aktív fertőzött, de ez napról napra változhat, hiszen az EFL vörös kódot hirdetett, amelynek része a napi PCR tesztelés…

A Wolves egy meccse sem maradt el, ők az elmúlt pár napban kétszer is pályára léptek. Verték a Brightont idegenben, valamint ikszeltek a Chelsea ellen. Ez pedig nem rossz eredmény…

Nézzük meg, hogy mi várható vasárnap a két csapat összecsapásán!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Wolves – Chelsea: 0-0

A farkasok fontos, és sokat érő pontot szereztek hazai pályán a bajnoki címre pályázó Chelsea ellen, még úgy is, hogy Bruno Lage mesternek egy kissé fel kellett forgatnia a kezdőt. Ugyan covidos nincs a keretben (egyelőre legalábbis ez a hír járja), de sérültek vannak. Az átalakított kezdő bejött, Pulisicék nem tudták bevenni José Sá kapuját.

A kezdők:

Wolves:

José Sá – Kilman, Coady, Saiss – Hoever, Dendoncker, R. Neves, J. Moutinho, Marcal – R. Jiménez, Podence

Chelsea:

Mendy – Azpilicueta, Silva, Rüdiger – James, Kanté, Chalobah, Alonso – Mount, Zijes – Pulisic

A hazaiaknál nem, de a vendégeknél van aktív covidos, Timo Werner, Callum Hudson-Odoi, Romelu Lukaku és Ben Chilwell is karanténban töltötte az elmúlt pár napot. Így Tuchel is kénytelen volt változtatni, mint látjátok egész érdekes kezdőt hozott össze a német. Trevoh Chalobah középpályást játszott, és a pályán igazi befejező csatár nem is volt.

A hiányzók, a rossz időjárási körülmények rányomták a bélyegüket a meccsre, nem ez volt a legjobb találkozó a 19. fordulóban.

A Wolves – ahogy azt megszokhattuk tőlük – nem ijedt meg a nagyobb névtől, játszották a saját futballjukat, és Daniel Podence révén a 15. percben meg is szerezték a vezetést. A támadó Marcal centerezésére indult el a jobb szélen, középen Raúl Jiménez elvétette a labdát, Podence viszont nem. Ám a partjelző emelte a zászlaját, szerinte lesen volt a portugál. És végül neki lett igaza, a VAR bebizonyította ezt.

A másik oldalon Cristian Pulisic előtt adódhatott volna egy helyzet, N’Golo Kanté remek indítását tolta el az amerikai a kilépő José Sá mellett, ám kisodródott, így vissza kellett fordulnia, az esetből pedig nem lett semmi.

Az első félidőben még Leander Dendoncker előtt adódott nagy helyzet, a középpályás Daniel Podence beívelését teljesen üresen fejelhette kapura, de sem az erő, sem az irány nem volt az igazi, ez így Mendynek reggelire is kevés volt…

A második félidő – ha lehet – még eseménytelenebbül telt, alig-alig jutottak el egymás kapujáig a felek.

Igazán nagy lehetőségből csak egy volt, az a Chelsea előtt adódott: Marcos Alonso vette észre, hogy mellette Cristian Pulisic érkezik. Remek ütemben, két védő között tette a csatár elé a labdát, aki a kapuig szaladt, majd a ballábas lövését José Sá lábbal hárította.

Ennyi volt a meccs, se gól, se jó játék… Csak egy-egy pont mindenkinek…

Előző 5 meccs eredménye
2021.09.11.Premier League
watford
0:2
wolverhampton
Premier League
2020.01.01.Premier League
watford
2:1
wolverhampton
Premier League
2019.09.28.Premier League
wolverhampton
2:0
watford
Premier League
2019.04.27.Premier League
watford
1:2
wolverhampton
Premier League
2019.04.07.FA Kupa
watford
3:2
wolverhampton
FA Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Brentford – Watford: 2-1

G.: Jansson, Mbeumo ill. Dennis

Jobb híján a Watford december 10-i mérkőzését foglaljuk össze nektek, ahogy említettük, a darazsak két mérkőzése is elmaradt. Az újoncok csatáját rendezték meg, a Brentford és a Watford sem volt különösebben jó formában, az este végén aztán a hazaiak örülhettek, az egész mérkőzésen vezető vendégek hoppon maradtak, egy, a hosszabbításban szerzett góllal sikerült nyernie a méheknek.

A kezdők:

Brentford:

Fernández – Goode, Jansson, Janelt – Roerslev Rasmussen, Baptiste, Nörgaard, Jensen, Henry – Mbeumo, Wissa

Watford:

Bachmann – Kiko, Troost-Ekong, Cathcart, Ngakia – Kucka, Sissoko – Cucho, Cleverley, King – Dennis

Nagyon sok volt a sérült mindkét csapatban, egy harmadik kezdő kijött volna belőle. Ez egy-egy nagycsapatnál nem probléma, de a kisebb csapatok kispadja azért nem annyira hosszú…

A találkozó elején a Brentford volt aktívabb, két helyzetet hagytak ki. Először Shandon Baptiste bombáját szedte ki Bachmann kapus a léc alól, majd Bryan Mbeumo tekerését is elérte a hálóőr. Mindkettő nagy bravúr volt, maradt a 0-0-s eredmény.

Ezt követően azért a Watford is mutatott valamit, Josh King okos csavarásánál Fernández kapus már verve volt, ám a baloldali kapufa kisegítette a hazaiak spanyol portását. Aztán a 24. percben jött a hazai hidegzuhany: Tom Cleverley ívelt be egy szögletet, a középen felemelkedő Emmanuel Dennis pedig nagy erővel a hálóba továbbított. Szép fejes volt, amivel elhallgattatta a hazai publikumot.

A második félidőben a Brentford magasabb sebességi fokozatra kapcsolt, szerettek volna minél hamarabb egyenlíteni. Claudio Ranieri az előny tudatában úgy döntött, hogy kontrákra rendezkednek be, emellett biztos védekezést szeretett volna látni a mester. És ez egy ideig működött is. Mármint a védekezés része, mert a támadóknak különösebb dolguk nem volt a második 45 percben. Egyedül Josh King helyzetét lehet kiemelni, aminél a támadó hibázott, különben Bachmann kapuja előtt folyt a játék.

Nagyon közel járt már a Watford a győzelemhez, amikor minden kicsúszott a kezükből. A 86. percben Janelt adott be a jobb szélről, középen a csereként beállt Michael Forss bólintott, a labdába középen beletette a fejét Pontus Jansson, onnan pedig a játékszer a hálóba került, 1-1.

A hosszabbításból már alig volt hátra, amikor William Troost-Ekong csinált egy kapitális hibát, a szezon során már nem először. Most Bryan Mbeumo lábára csúszott rá felelőtlenül, aminek a vége tizenegyes lett. A sértett állt a labda mögé, és magabiztosan hálóba is lőtt. Így a Watfordnak semmi nem jutott. Pedig olyan közel volt a cél. És annyira szükségük lett volna egy sikerélményre… Ilyen a foci…

Összefoglalás

Rettenetesen nehéz kideríteni, hogy adott csapat mely játékosa kapta el a vírust, néhányan nyilvánosságra sem hozták azokat, akik pozitív tesztet adtak, így azt javaslom, még a mérkőzést megelőző egy-két órában nézzetek rá a megfogadni kívánt mérkőzésre, mert lehetnek meglepetések.

Vannak még sérültek a Watfordnál, nem is kevesen: Peter Etebo és Kwadwo Baah lába mellett Christian Kabasele, Nicolas Nkoulou, Ismaila Sarr és Ben Foster nem állhat Ranieri rendelkezésére.

Az olasz mester abban bízhat, hogy Francisco Sierralta és Adam Masina helyre jönnek, mindketten azonnal a kezdőbe kerülnének. Sierralta minden bizonnyal Troost-Ekongot váltaná.

A hazaiaknál – ismételten csak úgy merem mondani, hogy elvileg – nincs koronavírusos, továbbra is a Pedro Neto, Jonny, Yerson Mosquera Hwang Hee-chan, Fabio Silva ötösre nem számíthat Bruno Lage, illetve Rayan Ait Nouri csatlakozott hozzájuk egy héttel ezelőtt.

Kérdés, hogy visszaáll-e a háromcsatáros játék, igazából egy Watford ellen nincs szükség megerősített középpályára, mint a Chelsea ellen. Szóval igen, szerintem újból három támadóval lép majd pályára a Wolves. Raúl Jiménez ott lesz középen, és Podence, Traoré, Trincao és talán Hwang közül szemezgethet a portugál mester.

Szeptemberben csapott össze utoljára ez a két csapat, a 4. fordulóban a Vicarage Road adott otthont a találkozónak. És két hajrában szerzett góllal a vendégek nyertek, Sierralta öngólja után Hwang talált be.

Nem is annyira enyhe Wolves-fölény tapasztalható az örökmérleget tekintve, és bár ez a forduló bizonyos szempontból rendhagyó, most támaszkodhatunk a múltban elért eredményekre. A farkasok játéka hektikus, de otthon ezt a Watfordot verniük kell. Négy elszenvedett vereség után jöhet az ötödik bukta.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső