Zalaegerszeg – Budapest Honvéd: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 26.
Zalaegerszeg
Teljesítmény:
N V V D N
  • ZTE Aréna
  • Augusztus 27. 20:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Budapest Honvéd
Teljesítmény:
N D V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Alaposan meglepett bennünket Waltner Róbert együttese a múlt hét végén, amikor a Debrecen elleni bajnoki meccsüket végül megnyerték. Dzsudzsákék eddig veretlenek voltak – nem is gyenge ellenfeleket fújt feléjük a szél -, míg a Zete egy első fordulós ikszen kívül csak a vereségeket gyűjtötte.

Ezúttal a Budapest Honvéd együttesét fogadják, akik a tavalyihoz hasonlóan rendkívül gyengén kezdték az évet, ám Horváth Ferenc vezetőedző a múlt héten már győzelemre vezette fiait, úgy tűnik, ezúttal az a kis kék pirula nem hiányzott a játékosokból… Ez nem az én vagy a mi hasonlatunk, ezt maga a vezetőedző mondta az Újpest elleni ikszet követően.

Szóval a Honvédnak az eddig remek teljesítményt nyújtó Paksot sikerült megvernie 3-1-re, és mi, ha nem ez majd önbizalmat a játékosoknak?

De ugyanígy lehetnek a zalai megyeszékhelyen, a győzelem nekik is jót tett.

Izgalmas meccset várunk épp emiatt, ahol talán a gólokban sem lesz hiány. Kiindulva a közelmúltban játszott egymás elleni meccseikből ez nem is annyira irreális elvárás…

Kezdjük a Zalaegerszeg – Budapest Honvéd meccset!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Debreceni VSC – Zalaegerszeg: 1-2

G.: Korhut ill. Skribek, Grezda

Ez volt az a találkozó, amit nagyon nem így képzeltünk el, de minden valószínűség szerint a debreceniek sem. Eddig ők nem kaptak még ki, a Zete nem nyert, így adta magát a hazai győzelem. Lássuk, hogy alakult a meccs, előtte pedig lássuk a kezdőcsapatokat!

Debrecen:

Kosicky – Kusnyír, Korhut, Baráth, Ferenczi – Bévárdi, Varga, Dzsudzsák – Tischler, Babunski, Szécsi

Zalaegerszeg:

Demjén – Lesjak, Serafimov, Kálnoki-Kis, Gergényi – Sankovic, Bedi, Koszta – Milovanovic, Babati, Skribek

Azt nem lehet elmondani a meccsről, hogy az első fél órát nagyon megnyomták volna a csapataink. Szinte semmi nem történt, a hátralévő negyedórában viszont tetszetős játékkal rukkoltak elő. Pontosabban rukkolt elő a Zalaegerszeg.

A 29. percben zörrent először a háló, amikor Koszta próbálta meg becselezni magát a tizenhatoson belülre. Ez még nem sikerült, a labda Skribek Alen elé került, a fiatal játékos pedig mértani pontosságú lövést eresztett meg, amit Kosicky nem tudott hárítani. Kisebb meglepetésre a zalaiaknál volt az előny, és ők domináltak a folytatásban is.

Pár perccel később a gólszerző ismét betalálhatott volna, miután két méterről fejelhetett üres kapura. Ám akkorát nem tudott emelkedni, hogy tökéletes fejest hajtson végre, a játékszer a felsőléc érintése után elhagyta a pályát.

A 41. percben a Debrecen is villantott, ám a közeli helyzet vége az lett, hogy a fehérmezesek felszabadítottak.

Ugrunk a második félidőre, a 64. percre, amikor Dzsudzsák Balázs végezhetett el szögletet. A rövidre érkező labdát Szécsi csúsztatta meg, a hosszún pedig ott állt Korhut Mihály, ő pedig közelről nem hibázott.

A gól nem törte össze a vendégeket, akik három perc múlva újra hatalmas gólhelyzetbe kerültek, lekontrázták a Lokit, Koszta lövése után Kosicky hárított, méghozzá nem is kicsit, a meccs védése volt ez a szlováktól.

Nem unatkoztunk az utolsó negyedórában: Előbb Kusnyír megpattanó lövése jött ki a felső kapufáról, majd Ugrai Roland távoli bombáját tolta szögletre Demjén. Biztosak lehettünk benne, hogy még lesz egy gól a meccsen, és ez így is lett. A 87. percben Halilovic egy kis cselezgetés után két ember közé játszotta be a labdát, ott Gergényi egyből centerezett, a csereként beálló Eros Grezda pedig megszerezte a ZTE győztes gólját.

Halkan jegyezzük meg, hogy a 93. percben Ugrai Roland három méterről spiccelt mellé, tehát, ha a mérkőzés 2-2-vel végződik, a Zete nem szólhatott volna egy rossz szót sem, ez nem rajtuk múlt…

Elvesztette tehát veretlenségét a Debrecen, míg a Zete megszerezte első győzelmét az OTP Bank Liga 2021/2022-es kiírásában.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.11.OTP Bank Liga
zalaegerszeg
0:1
budapest honvéd
OTP Bank Liga
2021.02.24.Magyar Kupa
zalaegerszeg
2:1
budapest honvéd
Magyar Kupa
2021.01.24.OTP Bank Liga
budapest honvéd
2:2
zalaegerszeg
OTP Bank Liga
2020.10.04.OTP Bank Liga
zalaegerszeg
2:4
budapest honvéd
OTP Bank Liga
2020.06.19.OTP Bank Liga
zalaegerszeg
2:0
budapest honvéd
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Budapest Honvéd – Paks: 3-1

G.: Nagy Dominik (2), Lukic ill. Hahn

Nem nagyon ment a szekér ez idáig a Honvédnak, két vereség után pontot szereztek a fővárosi rangadón az Újpest ellen, de az első győzelem váratott magára. Egészen eddig a meccsig.

A kezdők:

Budapest Honvéd:

Szappanos – Lovric, Batik, Klemenz, Tamás K. – Pantelic, Nono, Zsótér – Bőle, Lukic, Nagy D.

Paks:

Nagy G. – Kinyik, Lenzsér, Böde – Sajbán, Papp, Bognár, Tamás O., Szabó – Ádám, Hahn

Alaposan bekezdtek a csapatok, ha a 10. percben 1-1 van az eredményjelzőn azt mindenki elfogadta volna. A lehetőségek közül a Honvédé volt a nagyobb, a 4. percben Nono passzát vágta kapura Lukic, Nagy Gergely viszont belekapott a lövésbe, majd a gólvonalon álló paksi védő tisztázott.

A másik oldalon egy perccel később Hahn János távoli lövése ment el keresztben.

Negyedóra mezőnyjáték után a piros-feketék aztán betaláltak: Nagy Dominik szólózott, kicselezett két védőt is, mielőtt Nagy Gergely mellett a hálóba piszkálta volna a játékszert. Szép gól volt, nem is maga a befejezés, hanem az, amit előtte csinált meg a gólszerző.

A 30. percben a Paks jutott tizenegyeshez, miután Bőle Lukács kihúzta Hahn János lábát. A sértett, a tavalyi szezon gólkirálya harmadik meccsén a harmadik gólját szerezte.

Egy percen belül egyenlített Lukic, tette mindezt lesről, a félidő lefújása előtt pedig Lenzsér találta el a kapufát.

Közvetlenül a szünet után, egy perccel a kezdés után Nenad Lukic ismét a hazaiakat juttatta előnyhöz – nagy nehezen -, szabályosan beküzdötte a labdát a kapuba.

Tíz perccel később pedig ismét Nagy Dominik csapott le, ezzel 3-1 volt a Honvéd javára.

És ennyi is maradt a vége, Nonot még kiállították, de ez nem osztott vagy szorzott.

Összefoglalás

A fentebb írt meccsek miatt érdekes összecsapásra van kilátás, ahol még a fogadóirodák is bajban vannak. Kettő feletti oddsot kínálnak a Zete győzelmére, bajnoki meccsen ez 2020. júniusában sikerült (2-0), azóta lejátszottak négy meccset, abból kettő döntetlen lett, kettő pedig vendég sikert hozott.

Legutóbbi hazai meccsén a Zete 3-1-re kapott ki két részletben a Puskás Akadémiától, de a Honvédnak sem megy nagyon idegenben, két meccsen egy pontot szereztek.

Szerintünk egyik csapatnak sem lesznek kiesési problémái az idényben, ám egy 12 csapatos bajnokságban elegendő egy-egy rossz periódus.

Nono nagyon fog hiányozni a Honvéd középpályájáról, őt majd valószínűleg Hidi Patrik fogja pótolni.

Nenad Lukic góljának köszönhetően a kezdőben ragadhat, Eppel Márton pedig ismét a kispadról szállhat be majd. A védelemben Baráth Botondot is visszavárjuk.

Waltner Róbert fejében viszont az a gondolat járhat: Győztes csapaton ne változtass.

Ezek alapján egy nyílt meccsre számítunk, és reményeink szerint ahogy a múltban lejátszott meccsek többségén, úgy most is mindkét együttes hálóba talál.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső