Zalaegerszeg – Mezőkövesd: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 02.
Zalaegerszeg
Teljesítmény:
V V N N V
  • ZTE Aréna
  • December 05. 14:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Mezőkövesd
Teljesítmény:
N V V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

És ahogy ígértem, jöjjön a mai nap utolsó tippje, egyenesen Magyarországról, az NB1-ből. Jó, ez nem egy felvezető műsor, ahol nagy dirrel-durral kell a két csapatot beharangozni, maradjunk a tényeknél: Zalaegerszeg – Mezőkövesd meccset rendeznek szombaton. Mindkét gárda jól szerepelt tavaly, főleg a Mezőkövesd, akik épphogy lemaradtak az európai porondról meg a Magyar Kupa győzelemről. Azóta már Kuttor Attila sincs a csapattal, helyét Pintér Attila vette át, aki a hétvégén megszerezte első győzelmét a kispadon, a Diósgyőr csapatát verték meg 2-1-re.

A Zeténél viszont most van gond bőséggel, úgy tűnik, mégsem bírják el a legjobbjaik távozását. Mert a Márton Gábor által edzett csapatból több kulcsjátékos is távozott (Radó András, Bobál Gergely, Nikola Mitrovics, Tamás Krisztián, Bőle Lukács) meg hát Márton Gábor is csapatot váltott.

Próbáljunk meg összehozni egy jó tippet a találkozóra!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

MOL Fehérvár FC – Zalaegerszeg

Aktív első negyedórát produkáltak a csapatok, mindkét oldalon voltak már a meccs korai szakaszában jó kis lövések. Először a Zete próbálkozott, Sankovic tizenhatméteres lövését védte Emil Rockov, majd a másik oldalon Stopira fejesét hárította Demjén. Könyves egy szép cselsorozat után lőhetett kapura, ez is a szerb zsákmánya lett, aztán jött a hazaiak vezető gólja. Könnyelmű volt a középpályán Sankovic, Houri kotorta el előle a labdát, Nikolics Zivzivadze elé passzolt, aki egy csel után a hálóba lőtt. Két passz, egy csel és kész a gól.

A 21. percben pedig kétgólosra nőtt a Videoton előnye: Houri és Nikolics játszottak össze, egy szép kényszerítő után a Bűvész talált hálóba. Nikolics inkább a gólszerzésben szokott jeleskedni, de most mindkét gólnál az előkészítő szerep jutott neki. Jól megoldotta.

A második félidőben sok eseményt már nem láthattunk, Szalai kiállítása ér meg pár sort, a védő három percen belül kétszer faultolt, mindkettő sárgát ért, így a vendégek minden esélye elszállt, hogy valamit kihozzanak ebből a meccsből.

Nyert a Vidi, folytatódik a Zete rossz sorozata, utóbbi öt meccsükből négyet elveszítettek Boér Gáborék.

Előző 5 meccs eredménye
2020.08.21.OTP Bank Liga
mezőkövesd
1:1
zalaegerszeg
OTP Bank Liga
2020.02.29.OTP Bank Liga
mezőkövesd
1:2
zalaegerszeg
OTP Bank Liga
2019.11.09.OTP Bank Liga
zalaegerszeg
1:1
mezőkövesd
OTP Bank Liga
2019.08.03.OTP Bank Liga
mezőkövesd
1:0
zalaegerszeg
OTP Bank Liga
2016.03.06.Merkantil Bank Liga
zalaegerszeg
0:1
mezőkövesd
Merkantil Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mezőkövesd – Diósgyőr

Pintér Attila továbbra is első győzelmére készült, a bemutatkozó meccse az MTK ellen nem sikerült, ott vereséget szenvedtek a matyóföldi játékosok. Ez a meccs jól indult a számukra, a második percben már volt helyzetük, rögtön kettő. Előbb Cseri lőhetett, Danilovics védett, majd a kipattanó Bereczhez került, ő is lőtt, ezt is védte a Diósgyőr hálóőre.

A borsodiaknál is akadt nem kis helyzet: Márkvárt és Drazsics is Szappanossal nézett farkasszemet, mindkét esetben a kövesdi kapus nyerte az ütközetet.

A vezetést a 21. percben a hazaiak szerezték meg, Cseri Tamás tizenegyesből volt eredményes. És hogy mi a tizenegyes története? Jurina kapott egy hosszú indítást, Karan pedig utolsó emberként belépett elé, buktatva a támadót. A vendégek annyira fel voltak háborodva, hogy még Danilovics is kidumált magának egy sárgát, de ami a furcsa, hogy Karan is megúszta ennyivel…

A második félidőben újabb Szappanos bravúrt láthattak a tv-nézők, majd Drazsics hibázott ajtó-ablak ziccerben, végül a 84. percben a csereként beállt Serderov fejesével a Kövesd szerzett újabb gólt.

Azért nem maradt gól nélkül a Diósgyőr sem, a sokat hibázó Drazsics tizenegyesből szépített a hosszabbításban.

Összefoglalás

Egy edzőváltás általában pozitívan hat egy csapat életére, talán ennek első jelét láthattuk a Diósgyőr ellen. Kellett hozzá nem kis szerencse, meg egy jó napot kifogó Szappanos Péter. De hogy ez elegendő lesz-e Zalaegerszegen?

A Mezőkövesd ugyanis idegenben nem mutat túl jó teljesítményt, egyszer győztek, egyszer ikszeltek, meg kikaptak négyszer. Épp úgy állnak, mint a Zete hazai pályán. Egy az egyben ugyanaz a mérlegük.

Tehát a forma egyiküknél sem verdesi a plafont, de jó lehetőség arra, hogy kikecmeregjenek a gödörből. Vagy ez a Kövesdnél már meg is történt? Meglátjuk nemsokára.

A tavalyi három bajnokijukból egy kövesdi, egy zalaegerszegi győzelemmel ért véget, egy meg döntetlennel… De akkor még mindkét együttes sokkal erősebb volt.

A Zetének elég jól megy a góllövés, de kapni is kapnak tisztességgel. A Mezőkövesd viszont a leggyengébb mutatóval rendelkezik, összesen 10 gólt szereztek. Adná magát, hogy ezúttal sem tudják majd dűlőre vinni a meccset, meg az is adja magát, hogy a megtáltosodó védelem meg Szappanos kevés gólon tartják a Zetét. Így tehát egy Under 2,5 is kinéz ebből a találkozóból.

Az utóbbit javaslom, amúgy sem jellemző rájuk, hogy ész nélkül támadnak, így egy 0-0-lal vagy egy 1-1-gyel kiegyeznék. Ők bizonyára nem, de azért remélem, a meccs után én fogok örülni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső