Zalaegerszeg – Paks: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 június 11.
Zalaegerszeg
Teljesítmény:
D N N V N
  • ZTE Aréna
  • Június 13. 21:05
Nézd élőben itt:
QuickWin
Paks
Teljesítmény:
D N D D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hétközi fordulót rendeztek a magyar első osztályú bajnokságban, de nincs megállás, máris jön a következő forduló. Ettől a héttől kezdve már két bajnokit játszanak a csapatok, szóval a hajrában nem csak a játéktudás, de a fizikai és mentális frissesség is sokat fog nyomni a latba.

Ezúttal a tabella hátsó felében játszó két csapat találkozóját fogjuk bővebben kivesézni, mondjuk ki bátran: Ez egy kiesési rangadó. A 9. és 10. helyezett csatáját lehet annak nevezni, ha az egyikük 2, a másik csapat pedig 4 pontra van a kieső zónától.

Szombaton este Zalaegerszeg – Paks meccset rendeznek az NB1-ben.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Diósgyőr – Zalaegerszeg

Az egy dolog, hogy mostantól heti két bajnokit játszanak a csapatok, de a Zetének közben az országot is át kell utaznia. Korábbi cikkemben már említettem, hogy az ország nyugati végéből a keletibe buszozniuk, majd a jövő héten ismét jöhetnek vissza, akkor a Kisvárdával fognak játszani.

A mérkőzésen mindkét vezetőedző próbált tartalékolni, így azok a játékosok kaptak helyet a pályán, akik nem tudták mindig megmutatni, mit is tudnak igazán.

Unalmas és eseménytelen első félidőt láthattak a nézők, ahol a Zete inkább védekezett és úgy tűnt, tökéletesen elégedett az egy ponttal.

A második félidőben sem változott – eleinte – a játék képe, majd egy szögletet követően Szépe János fejelt saját kapujába. Közben Márton Gábor már elkezdte a csapat átszervezését és az öt cserelehetőségnek köszönhetően elkezdtek pályára szivárogni a Zete legjobbjai.

Gólt mégsem Radó vagy Bőle rúgott, hanem Bolla Bendegúz, aki egy beadásra érkezett és becsúszva lőtt Danilovic mellett a kapuba. Kiss Tamást valószínűleg nem fogja megdicsérni Feczkó Tamás, nagyon simán vált le emberéről Bolla.

A Zete egyébként az újrakezdés óta először kapott gólt és továbbra is menekül a 11. pozíciótól.

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.01.OTP Bank Liga
paksi fc
2:0
zalaegerszeg
OTP Bank Liga
2019.09.28.OTP Bank Liga
zalaegerszeg
3:1
paksi fc
OTP Bank Liga
2014.10.15.Liga Kupa
zalaegerszeg
1:1
paksi fc
Liga Kupa
2014.10.07.Liga Kupa
paksi fc
2:2
zalaegerszeg
Liga Kupa
2012.05.20.OTP Bank Liga
zalaegerszeg
1:1
paksi fc
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Paks – Ferencváros

Az éllovas látogatott az atomvárosba, és a hazai drukkerek a Fradi játékát látva joggal gondolhatták, hogy kedvenceik vereséget fognak szenvedni. Ezt egészen 91 percig gondolták így, mert jött a paksi csoda.

Az első félidőben természetesen a Fradi birtokolta többet a labdát, a Pakson pedig látszott, hogy semmi mást nem akar ezen a meccsen, mint egy ponttal gazdagodni. Persze, ha becsusszanna egy kis hazai gól, senki nem lenne szomorú miatta.

Támadott a Szerhij Rebrov irányította Fradi, de nagy helyzeteket nem tudott kialakítani.

A jég a fordulást követően tört meg, amikor egy szögletet követően Blazic közelről pofozta hálóba a labdát. Előtte Rácz kapus óriási bravúrral védte Sigér fejesét, a kipattanóra már nem érhetett oda.

Sőt, a 81. percben már kettővel ment a fővárosi zöld-fehér gárda, Haratin gólja miatt pedig hátradőlhettek a vendégek.

Vagyis csak dőlhettek volna, de ahogy írtam tegnap este csoda történt Pakson. A 91. percben Windecker Józsefet akasztotta a csereként beállt Vécsei Bálint, így tizenegyeshez jutottak a hazaiak. Windecker magabiztosan lőtte kapuba a büntetőt és izzasztó percek vártak a Fradira a lefújásig, ezt ők is tudták.

Már a 96. percben jártunk, amikor megtört a védelem és Osváth jobboldali beadását Sajbán pöckölte Dibusz Dénes kapujába.

A semmiből hozták vissza a meccset a hazaiak, a kis stadion is majd’ felrobbant.

Nyilván bosszantó ilyen helyzetből pontokat veszíteni, de a Fradi továbbra is magabiztosan vezeti a bajnokságot és meg is fogja nyerni azt.

Összefoglalás

Mindkét csapat jól indított az újrakezdést követően, a Zete egy picit jobban, három döntetlen és egy döntetlen, a Paks fordított mérleggel áll.

Márton Gábor tudta pihentetni legjobbjait, még ha pályára is kellett lépni, bizonyára frissebbek a Zala megyei lábak, így ez már egy pluszpont Radóék győzelme mellett.

És ha a két csapat idei találkozóit nézzük, akkor láthatjuk, hogy a hazai pálya mindig győzelmet ért. Pakson 2-0-ra, Zalaegerszegen 3-1-re nyert a pályaválasztó csapat.

Hogy melyiküknek fontosabb ez a meccs? Erre nem lehet válaszolni, mindketten a túlélésért küzdenek, a Zete kicsit jobb helyzetben van, de még mindig jöhet egy debreceni feltámadás, akkor aztán pillantgat majd hátra mindkét csapat.

Szép eredményeket mutatott a Paks mostanság, de a Zete jobb csapat. Ezt pedig szombaton este be is fogják bizonyítani véleményem szerint.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső