Zalaegerszeg – Paks: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 22.
Zalaegerszeg
Teljesítmény:
N D V N V
  • ZTE Aréna
  • Szeptember 24. 20:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Paks
Teljesítmény:
N N N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A múlt hét végén egyáltalán nem voltak magyar bajnoki tippek, ennek egyszerű oka volt: Nem volt miről írni. Magyar Kupa meccseket játszottak, de most már nem kell félni, visszatér az OTP Bank Liga, méghozzá már pénteken. Ekkor rendezik a Zalaegerszeg – Paks mérkőzést, ahol egy kiesőjelölt csapat játszik egy olyan együttessel, akik nemrég még hasonló cipőben jártak, azóta viszont nagyot fordult velük a világ, és élcsapattá váltak.

A Zete már tavaly is játszott a tűzzel, de akkor még nem égették meg magukat. Idén ez nem biztos, hogy sikerül, de még csak hat forduló ment le, lehetséges, hogy később sikerül feltámadniuk.

A Paks teljesítménye előtt viszont csak meghajolni lehet, csak magyar játékossal lépnek hétről hétre pályára, ami ebben a mai NB1-ben egy üde színfolt, amelyet máshol nem láthatunk.

A zalai megyeszékhelyen régóta nem tudtak nyerni, az azóta már megszűnt Ligakupában sikerült ez a bravúr 2011-ben. A kérdés, hogy megszakad-e a rossz sorozat, vagy a kék-fehérek ismét borsot törnek a dobogóért küzdő paksiak orra alá?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Újpest – Zalaegerszeg: 2-2

G.: Beridze, Bjelos ill. Koszta, Spoljaric

Igazán izgalmas mérkőzést játszott egymással a lila-fehér és a kék-fehér alakulat, a végjáték valóságos thrillerbe illő volt. Mindkettejüknek nagyon kellett volna a három pont, hiszen az Újpest és a ZTE is a tabella utolsó harmadában szerénykedik – az Újpest ráadásul kiesőhelyen is van -, de ezúttal meg kellett elégedniük egy ponttal.

A kezdők:

Újpest:

Banai – Pauljevic, Kastrati, Koutroubis, Antonov – Mitrovic, Mack – Beridze, Katona, Stieber – Tallo

Zalaegerszeg:

Demjén – Huszti, Lesjak, Serafimov, Gergényi – Sankovic, Bedi – Skribek, Tajti, Zimonyi – Koszta

A stadionba kilátogató nézők az első félidőben egyetlen gólt láthattak, amelyet a sérüléséből visszatérő Giorgi Beridze szerzett. Jól vette észre a grúzt Mitrovic, a támadó átvételével már lépéselőnybe került a védőkkel szemben, majd okosan helyezett a kapu bal oldalába.

Ezután viszont inkább a Zete volt aktívabb, két védőjük okozott galibát az újpesti kapu előtt. Előbb Nikola Serafimov fejelt centikkel mellé, majd Zoran Lesjak ollózott kapura, neki sem volt szerencséje a célzással.

A második félidőben is inkább a vendégek akarata érvényesült, Skribek Alen és Emir Halilovic távoli kísérlete kifejezetten jó volt, de gól egyikből sem született, mert vagy nem talált kaput a labda, vagy ott volt Banai Dávid és védett.

Bajba került aztán az Újpest egy elég érdekes szituáció végén. Pauljevic húzott el Gergényi mellett a szélen, utóbbi a mezénél fogva ráncigálta vissza előbbit, aki karjait feltéve jelezte nemtetszését, közben pedig a könyöke találkozott Gergényi arcával. A játékvezető kiállította a hazaiak védőjét…

Ezt az emberelőnyt később kihasználta a Zalaegerszeg, a 82. percben az első NB1-es meccsén pályára lépő bolgár, Preslav Borukov ívelt tökéletesen Koszta Márk fejére, aki az üres kapuba bólintott.

De az igazi dráma még csak most jött!

A 92. percben ugyanis az Újpest úgy tűnt, hogy megszerzi a győztes gólt. Yohan Croizet fordult le elképesztően Lesjakról, kitette a szélre a labdát Miroslav Bjelos elé, aki egy csel után okosan lőtte ki a jobb alsót.

De a Zetének erre is volt válasza: Egy perccel később Koszta Márk fejelt le egy felívelést Josip Spoljaric elé, aki kiegyenlített.

Őrült meccs volt sok érdekes döntéssel és helyzettel, volt miről beszélgetni a csapatoknak a meccset követően.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.17.OTP Bank Liga
paksi fc
1:1
zalaegerszeg
OTP Bank Liga
2021.01.31.OTP Bank Liga
zalaegerszeg
4:4
paksi fc
OTP Bank Liga
2020.10.18.OTP Bank Liga
paksi fc
3:1
zalaegerszeg
OTP Bank Liga
2020.06.13.OTP Bank Liga
zalaegerszeg
3:3
paksi fc
OTP Bank Liga
2020.02.01.OTP Bank Liga
paksi fc
2:0
zalaegerszeg
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Paks – MTK: 3-2

G.: Ádám, Sajbán (2) ill. Grozav, Miovski

A Paks két játékosát is eladta az átigazolási időszak utolsó napjaiban, Szendrei Ákos és Hahn János is a Dunaszerdahely labdarúgója lett. Nagy veszteség ez Bognár Györgyéknek, Hahn volt az, aki tavaly több mint húsz góllal lett a magyar első osztály gólkirálya. A tolnaiak lendületét viszont nem sikerült megtörni…

A kezdők:

Paks:

Nagy – Lenzsér, Szélpál, Tamás – Kinyik, Bognár, Balogh, Papp, Medgyes – Sajbán, Ádám

MTK:

Mijatovic – Nagy, Perkovic, Ferreira – Balázs, Dimitrov, Weir, Ramadani, Kovácsréti – Grozav, Haraszti

Giovanni Costantino egyre jobban kezdi feladni a magyar vonalat a fővárosiaknál, a kezdőben most is hét idegenlégiós volt, a kispadon pedig további öt várt bevetésre. Furcsa így látni az MTK-t, na… Főleg, hogy az ellenfél a Paks volt.

Ez akár egy könnyű meccs is lehetett volna a paksiak számára, hiszen már a nyolcadik percben vezetést szereztek. Medgyes Sinan a balszélen vezetett támadást, középre passzolt, ahol egy picit össze-vissza pattogott a labda, végül Ádám Martin elé került, aki egyet-kettőt dekázott, majd félfordulatból lőtt a jobb alsóba. Az MTK védői páholyból nézték ezt a paksi gólt, sokat nem tettek a megakadályozása érdekében.

Hamar követhette volna Sajbán Máté Ádám Martint a gólszerzők listáján, a 12. percben laposan lőtt kapura, a jobboldali kapufa mentette meg a pestieket.

De még mindig nem volt vége, Sajbán három perc múlva újra gólt rúghatott volna, ezt a lövését Mijatovic hárította.

Az MTK egyedül egy jó Dimitrov lövést tudott felmutatni, amit Nagy szögletre mentett, a Paks egy perccel később megduplázta előnyét. Három a magyar igazság – gondolhatta Sajbán Máté és újabb ziccerét már nem rontotta el. Tegyük hozzá, bár Mijatovic kiszolgáltatott helyzetben volt, de pont középre tartott a labda, mégsem tudott védeni.

Costantino a félidőben kettőt is cserélt, de az MTK nem javult fel, sőt kaptak egy harmadik gólt is, amelyet ismét Sajbán Máté szerzett.

Itt egy kicsit hátradőltek a hazaiak, és erre majdnem rá is fáztak. A 68. percben a semmiből szépítettek a vendégek, Gheorghe Grozav tizenegyesével alakult az eredmény 3-1-re, majd a csereember, Bojan Miovski is gólt szerzett, amivel teljesen nyílttá tette a találkozót az MTK.

A harmadik viszont már nem jött össze, a nagy hajrá ellenére kikapott az MTK, a lazsálás ellenére nyert a Paks.

Összefoglalás

Ahogy azt már korábban említettem, a Paks tíz éve nem tudott nyerni Zalaegerszegen, ezt a rossz sorozatot kellene most megszakítani. Van is erre esély, egyértelműen jobb formában vannak a vendégek, Sajbán és Ádám Martin életveszélyesek, Bognár István pedig remekül osztogat mögöttük, és még a kapura is veszélyes.

A Zeténél Koszta Márk volt a meccs embere az Újpest ellen, bizonyára a kezdőben marad, viszont, hogy Zimonyi újra balszélső lesz-e pénteken? Meglátjuk…

Akár még komoly változások is lehetnek a zalaegerszegi kezdőben, Emir Halilovic a ott lehet a pályán, de ugyanígy van esélye a játékra Ubochiomának, Spoljaricnak és Borukovnak is.

A múlt héten megrendezett MK-meccsüket mindketten nagyon simán nyerték, a Zete a Vác otthonában nyert 4-0-ra (Borukov után Zimonyi duplázott, majd Koszta is betalált), míg a Paks 9-1-re intézte el a pest megyei Gyömrő együttesét. Pethő Bence négyszer zörgette meg a hálót, Böde Dániel kétszer, mellettük betalált még Sajbán Máté, Windecker János és Nagy Richárd is.

A forma a Paks mellett, ám Bognár Györgyék idegenben tudnak szenvedni, a Honvédtól legalábbis simán kikaptak.

A Zete otthon még nyeretlen, viszont mindhárom meccsén rúgott gólt, most sem számítunk másra. Alapjáraton a vendégek sikerét jósoljuk, de ez nálunk egy B-terv. Arra fogadunk, hogy mindkét fél a hálóba talál majd.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső