Zalgiris – Mura: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 10.
Zalgiris
Teljesítmény:
N D V V N
  • LFF stadionas
  • Augusztus 12. 19:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Mura
Teljesítmény:
D D D V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jöjjön az előző kör másik 0-0-ra végződő meccse is, folytatódik a Zalgiris – Mura párharc. A Fradi BL-beli ellenfele jó eredményt ért el, hiszen a szlovén Mura nem tudott nyerni, megőrizték a litvánok a kapujukat a góltól, így hazai pályán azt várják tőlük, hogy továbbjussanak.

A Mura kicsit szétesni látszik, a BL-ben is simán zúgtak ki a Ludogorets ellen – bár az még bocsánatos bűn -, de a Zalgiris elleni odavágón sem ment a játék, nem beszélve a bajnokságról: Négy forduló alatt két pontot gyűjtve osztályozós helyen állnak, még egyszer sem győztek. Négy gólt szereztek és összesen nyolcat kaptak.

Valami nagy gond van a szlovén együttesnél, nagy kérdés, hogy Ante Simundza, a sikeredző ki tudja-e húzni őket a pácból?!

A bukik szerint nem, ők sima Zalgiris sikert várnak. Mi pedig egyelőre még bizonytalanok vagyunk, mert azért a Zalgirisnál sem fut annyira a szekér. De legalább ők nyertek a hazájuk pontvadászatában, 3-0-lal küldték haza a Banga csapatát.

Mi történt az odavágón?

Röviden felelevenítjük az első mérkőzést. Összefoglaljuk a találkozó legfontosabb történéseit.

Mura – Zalgiris: 0-0

Tippünkben jól ítéltük meg, hogy a gólzápor messze elmarad ezen a mérkőzésen, 1.8-as oddsért ez nagyon szép fogás volt. A csapatok nem bírtak egymással, egyetlen találat sem született a mérkőzésen.

A kezdőcsapatok:

Mura:

Obradovic – Karnicnik, Marusko, Gorenc – Kous, Kozar, Bobicanec, Horvat, Sturm – Klepac, Cipot

Zalgiris:

Gertmonas – Mikoliunas, Ljubisavljevic, Diaw, Bopesu – Uzela, Onazi, Verbickas – Kyeremeh, Sylvestr, Videmont

Ha a statisztikából indulunk ki, akkor a gólínség ellenére a kilátogató nézők nem unatkozhattak. Összesen 32 lövést jegyeztek fel a statisztikusok (17-15 eloszlásban), amelyek közül 6-6 el is találta a kaput.

Megnyomták a felek az első tíz percet, a Murának egy, a Zalgirisnek két próbálkozása is volt. Ezek közül a legveszélyesebb Videmont beadása volt, az élesen belőtt labdába sem a támadó, sem a védők nem értek bele, így Obradovicnak nagyon észnél kellett lennie. Az esetből szöglet lett, abból meg egy újabb Zalgiris lövés, ezt meg a védők blokkolták.

Mindkét csapat a védők mögé bejátszott labdákat részesítette előnyben, és sikerült is sokszor meglógni a támadóknak, ám ott néha érthetetlen döntéseket hoztak. Mint például Jakub Sylvestr, aki a 12. percben több védőt is elfektetett, mindannyiszor tisztára játszotta magát és egyre közelebb lopta magát a kapuhoz. Végül sikerült addig totojázni, amíg az utolsó védő valóban megállította.

A 23. percben Sylvestr újra bakizott, ezúttal is egy az egyben volt a kapussal, de most meg túl korán lőtt… Folyamatos rossz döntések egész sora kísérte végig a találkozót.

Az látszott, hogy egyiküknél sincsenek penge futballisták, akik úgy forgatják meg a másik védelmét, ahogy akarják, a két csapatból felfelé talán egyedül Kyeremeh lógott ki…

Egy perccel később láthattunk egy szép jelenetet, Kous beadását Klepac fejelte a baloldali kapufára.

Sylvestr el volt átkozva ezen a meccsen. A 28. percben végre sikerült úgy eltalálni a labdát, hogy az a kapuban kössön ki, de most meg lesen tartózkodott, így érvénytelenítették azonnal a találatát.

Nagyon úgy tűnik, mintha a Zalgiris csatárára pikkelnénk, de nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy az első félidőben még egyszer hatalmas lehetőség előtt állt, de hiszitek vagy sem, ezt is sikerült elpuskáznia. Biztos ügyes fiú, de hogy ezen a meccsen nagyon nem ment neki, az ziher…

A második félidőben semmi nem változott, akármelyik együttes jutott el a másik kapujáig rendre rossz megoldást választott.

Igazából a meccs úgy lett döntetlen, hogy valójában egyik csapat sem érdemelt volna győzelmet, ennyire pontatlanul, rosszul játszó csapatokat rég nem láttam egymás ellen játszani. Vannak félelmeink a visszavágót illetően, de azért bízzunk benne, hogy ránk cáfolnak.

Előző meccs eredménye
2021.08.05.Európa-liga
mura
0:0
zalgiris
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mi várható a visszavágón?

Hát, reméljük egy kicsivel pontosabb játék. Az akarással legutóbb sem volt gond, de ilyen minőségű csatármunkával ennél jobb a visszavágón sem fog kisülni.

Ettől függetlenül a hírek szerint nem igazán várható változás, a mesterek bíznak a pályán levőkben. Mi viszont el tudjuk képzelni, hogy Josip Tadic a második meccsen átveszi a számtalan lehetőséget elrontó Jakub Sylvestr helyét.

A többiek „biztonságban” vannak, legalábbis szerintünk.

A Mura szintén nem muzsikált jól elől, de Cipot és Klepac helye biztosnak tűnik. Előbbié mindenképp, ő egyébként viszonylag jól és veszélyesen játszott a Ludogorets ellen. Az 1860 Münchentől igazolt Mitja Lotric viszont bejátszhatja magát a kezdőbe, a hétvégén az ő góljával szerezték meg a vezetést az Aluminij otthonában. Még az első félidőben kaptak egyet, innentől az eredmény a lefújásig nem változott.

A litvánoknál Marko Karamarko az egyetlen sérült, a Muránál mindenki bevethető.

Most valami egészen csúnyát fogunk mondani: Bárki is jusson tovább ebből a csatából, le mernénk tenni a nagyesküt, hogy a következő körben véget ér számára az Európa-liga kaland. Az ellenfél már várja őket, és a Sturm Graz erősebb, jobb csapat bármelyiküknél. De lehet, hogy ez elhamarkodott ítélet, de az eddig mutatott játékukkal szerintem nem csak minket nem győztek meg.

Nem valószínű, hogy majd most fog kiszakadni a gólzsák, ez a bukiknál is látszik: 2.30-at adnak az over 2,5-re, 1.60-at az underre.

Mi az utóbbira voksolnánk ismét, és nem csodálkoznánk, ha ezúttal sem sikerülne 90 perc alatt dűlőre jutni. Egy tizenegyespárbaj erősen kinéz, így az under mellett még az ikszet fogadjuk meg.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső