Zhodino – Rukh Brest: Fogadási Tippek és Vysshaya Liga Előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 április 23.
Zhodino
Teljesítmény:
D N V N N
  • Torpedo Stadion
  • április 26. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Rukh Brest
Teljesítmény:
N D V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A három újonc csapat közül kettő erőteljesen szenved a bajnokságban, de a Rukh Brest csapata a középmezőnyben foglal helyet, többek között megelőzi a tavalyi címvédőt és a tavalyi kupagyőztest. Persze, nagyon messze még a vége, hiszen csak most kezdtek, de ha be lehetne fejezni, Alekszandr Szednev vad toll-keresésbe kezdene, hol is lehet ezt a végeredményt aláírni.

Valószínűleg a másik oldalon is ugyanígy vannak ezzel, hiszen a Zhodino a harmadik, Európa Liga selejtezőt érő helyen áll, amiről a Torpedo-szimpatizánsok álmukban sem reménykedtek. És igen, messze még a vége, de azt a képzeletbeli tollat azonnal kikapná Szednev kezéből Jurij Puntus, a Zhodino vezetőedzője. Lássuk, mire számíthatunk a Zhodino – Rukh Brest meccsen!

Mi történt az előző fordulóban?

Zhordino logo

Bravúros döntetlen az egyik oldalon, bravúr-győzelem a másik oldalon. Mindkét gárdát lesajnálták a hétvégi meccsük előtt, mondván, úgyis kikapnak. Ők viszont nem így gondolták és szembe mentek minden előzetes tippel.

Igaz, hogy nehéz szülés volt a Zhodino esetében, hiszen a rekordbajnok BATE Borisovval játszottak és a sárga mezes alakulat 90 percen át védekezésre kényszerítette a Torpedot. Többször a szerencse, többször Bushma gondoskodott arról, hogy 0-0 maradjon az állás, de mindenképp jár a taps nekik, amiért ki tudták húzni az egész meccset kapott gól nélkül. Mármint, érvényes kapott gól nélkül, egy esetben ugyanis hálóba pöckölték a labdát Dragun révén a hazaiak, de a partjelző emelte a zászlaját, így annulálták a találatot.

Igazi meglepetés tehát a Zhodinotól, hogy gól nélkül tartották a jóval esélyesebb Borisovot, de a Torpedo sem tudott lyukat ütni a BATE védelmén, arra a legkisebb sansz sem mutatkozott a mérkőzés során.

A Rukh Brest nem elégedett meg holmi egy ponttal, bár azért tegyük hozzá, az FC Minsk erőteljes mélyrepülésbe kezdett, miután két győzelemmel indultak neki a bajnokságnak. Helyzetek voltak itt is-ott is, végül egy gyönyörű gól döntött a találkozón: Sedko irtózatos erővel bombázott közel húsz méterről Artem Leonov kapujába.

Egymás elleni meccseik:

Tekintve, hogy a Rukh Brestet 2016-ban alapították és ez az első idényük a Vysshaya Ligában, nem tudjuk bemutatni a közös meccseiket, mivel nem voltak. A kupában sem futottak össze, a Zhodino pedig masszívan az első osztály tagja, így történelmi esemény szemtanúja lesz az a körülbelül 300 ember, aki kilátogat majd a Torpedo Stadionba és megtekinti a mérkőzést.

A csapatok

Ha majd hetek vagy hónapok múlva újra ránézünk a tabellára, nagy összegben fogadnék arra, hogy a Zhodino nem a harmadik helyen fog állni. Egyelőre jól állnak, és a Vysshaya idei szezonja eddig tele van meglepetésekkel, kiugró eredményekkel és masszív mélyrepülésekkel, de nem látom azt, hogy stabilan elől tudnának maradni Gabriel Ramosék. Persze, mindig és mindenhol vannak meglepetéscsapatok, így talán tévedek.

Mindenesetre több, mint elégedettek lehetnek az eddigi teljesítményükkel és vasárnap minden esélyük meglehet egy újabb jó eredményre. Hazai pályán eddig hibátlanok, két győzelmet és 3-0-s gólkülönbséget tudnak felmutatni. A Belshyna és az Energetik-BGU volt az áldozat.

A Brestnél is visszaesést várok, két egygólos siker szerepel a nevük mellett, a hétvégi Minsk elleni csata könnyen véget érhetett volna fordított eredménnyel is, de a vendégeknek egyszerűen semmi nem akart összejönni. Amiben bízhatnak Puntusék, az a Dinamo Minsk elleni idegenbeli siker, hiszen ők sokkal nagyobb játékerőt képviselnek, mint a Zhodino. Őket pedig meglepetésre 1-0-ra verték az első fordulóban. Ha viszont szeretnének az első osztály tagjai maradni, akkor el kell kezdeni gólokat is szerezni, mert a két lőtt gól a mezőny legalacsonyabbja, az utolsó helyezett Belshyna is többet rúgott náluk, ez pedig intő jel lehet. Jó, tegyük hozzá, hogy a Rukh kapta a legkevesebb gólt is, holtversenyben állnak aktuális ellenfelükkel 2-2 kapott góllal, ez pedig megsüvegelendő, pláne újoncként.

Tömve van meglepetésekkel a fehérorosz bajnokság, gyakorlatilag minden találkozó háromesélyes, most azonban azt gondolom, hogy bejön a papírforma és a Zhodino otthon fogja tartani a három pontot. Az én tippem erre a meccsre: 2-0.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső