Zorja Luhanszk – Rapid Wien: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 24.
Zorja Luhanszk
Teljesítmény:
N V D V N
  • Slavutic Arena
  • Augusztus 26. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Rapid Wien
Teljesítmény:
N N V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az egyik párharc, amiről talán egy kicsit bátrabban állíthatjuk, hogy eldőlt. Az ukrán Premier League harmadik helyezettjének tavaly összejött a bravúr, sikerült elérni a csoportkört, erre azonban idén nagyon, de nagyon kevés esélyük van.

Bécsben, az osztrák fővárosban ugyanis csúnya verésbe szaladtak bele, a zöld-fehérek 3-0-ra nyertek, ezzel minimálisra csökkent a Luhanszk továbbjutási esélye.

A meccs kimenetele azonban tartogathat még meglepetéseket. Emlékezzünk csak vissza: A Rapid Wien ugyanígy 3-0-ra nyert az Anorthosis Famagusta ellen az előző körben, majd a visszavágón simán belefért egy szűk vereség. Nem is kellett nagyon megizzadniuk.

Ezt észlelték a különböző bukik is, akik a találkozó győztesének inkább a Zorját várják. Nem is butaság, abszolút van benne logika. Persze, ennyi információból nem lehet felelős döntést hozni. Mi sem tesszük, inkább belecsapunk a közepébe, hogy aztán ne csak valamelyik csapat, de mi is nyerjünk.

A napot a Zorja Luhanszk – Rapid Wien találkozóval folytatjuk.

Mi történt az odavágón?

Röviden felelevenítjük az első mérkőzést. Összefoglaljuk a találkozó legfontosabb történéseit, valamint a gólokat.

Rapid Wien – Zorja Luhanszk

A hibátlan mérleg itt nem jött össze, 67 százalékkal zártuk ezt a mérkőzést, azaz háromból két tippünk talált, egy pedig nem. Túlságosan bíztunk az ukrán Premier League harmadik helyezettjében, nem gondoltuk volna, hogy ennyire simán fogja őket elintézni a Rapid. Ugye a három tippünk a következő volt: Nyernek a hazaiak, 2,5 gólnál több esik & mindkét csapat hálóba talál.

A kezdőcsapatok:

Rapid Wien:

Strebinger – Stojkovic, Greiml, Hofmann, Ullmann – Arase, Ljubicic, Grahovac, Grull – Fountas, Kara

Zorja Luhanszk:

Shevchenko – Favorov, Vernydub, Imerekov, Juninho – Gromov, Kabaev, Nazaryna, Kochergin – Buletsa, Sayyadmanesh

A kezdőket tekintve talán csak egy meglepetéssel szembesülhettünk: Christoph Knassmüllner csak a kispadon kezdett. Ott volt viszont a pályán Taxiarchis Fountas, aki nagyot megy ebben az idényben eddig. És ezen az estén sem maradt adós a góllal…

A statisztika egyébként egyáltalán nem tükrözi hűen a végeredményt, mivel a csapatok kiegyenlített csatát vívtak. A Zorjánál volt többet – minimálisan – a labda, kapura lövési kísérletek számát tekintve is majdnem ugyanazokat a számokat látjuk. Ám a focit továbbra is gólra játsszák, abból pedig a Zorja egyet sem szerzett, míg osztrák ellenfelük hármat is.

Az elsőt a 29. percben, az előbb említett görög, Taxiarchis Fountas jegyezte, és bizony szemre is tetszetős találat volt ez. Grahovactól került a támadóhoz a labda, aki egy esernyőcsellel megverte védőjét, a tizenhatoshoz érve pedig belsővel helyezett a jobb alsóba.

Hosszú ideig aztán gól nem esett, úgy tűnt, nyílt lesz a párharc második felvonása. A vendégeknek megvolt a lehetősége az egyenlítésre – nem is egyszer – azonban Strebinger eszén túljárni nem tudtak.

Már a második félidő hajrájában jártunk, a Zorja támadott, a Rapid védekezett. Egy hosszan előre vágott labdára csapott le – három ukrán védő táraságában – Ercan Kara, és a túlerő ellenére harcolni kezdett a bogyóért. Imerekov hibáját kihasználva meg is szerezte azt, kapura tört és Shevchenko mellett berúgta a bécsiek második találatát.

Innen egy kicsit felszabadultabban focizott a hazai gárda, a Luhanszk pedig szétesett. A 85. percben vélhetően továbbjutást érő gólt szerzett Marco Grull, és ezt a gólt is a feketék védelme hozta össze. Kezdődött minden azzal, hogy Juninho nem tudott átvenni egy labdát, ezt happolta el előle a csereként pályára lépő Christoph Knassmüllner, aki szinte azonnal középre ívelte a játékszert. Grullt középen senki nem fogta az égadta világon, és még egy kis szerencséje is volt a baloldali középpályásnak, mert elég gyatrán tette bele a beadásba a lábát, mégis valahogy gól született belőle.

Boldog lehetett az Allianz Stadionba kilátogató közel 14.000 ember, csapatuk ugyan nem nőtt ellenfele feje fölé, mégis háromgólos előnnyel utazhat majd Ukrajnába.

Előző meccs eredménye
2021.08.19.Európa-liga
rapid wien
3:0
zorya luhansk
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mi várható a visszavágón?

A bevezetőben említettük meg az Anorthosis elleni találkozót, amelynek forgatókönyve eléggé hasonlított a mostani szituációhoz. Ott szintén 3-0-ra nyertek a hazaiak, ami miatt a visszavágót kissé lazábban kezelték. Hosszú még a szezon, ez tény, így kell is rotálni, kell is pihenni. Vajon ismét bevállalja ezt Dietmar Kühbauer vezetőedző?

Sokan nagyon alábecsülték a Zorja Luhanszk együttesét, és a végeredmény alapján mondhatják is, hogy igazuk volt, tényleg nem olyan jó ez a csapat. Valóban, a védekezésük elég gyatra volt, mindhárom gól előtt legalább egy védő hibázott, de inkább több.

Ezt bizonyítja az a tény, hogy a szezon kezdete óta egy olyan meccset sem játszottak le, ahol ne kaptak volna gólt. Ez egyébként hat találkozót jelent…

A mostani bajnoki fordulóban nyertek, de alaposan megizzadtak a sereghajtó Mariupol ellen. Már 3-0-ra is vezettek, aztán 4-1-re, a vége mégis 4-3 lett, majdnem kiengedték a három pontot a kezükből. Mondom még egyszer: Az ukrán bajnokság sereghajtója ellen. Persze, lehet azzal védekezni, hogy a Zorja kissé felforgatott csapattal állt ki.

A Rapid szintén begyűjtötte a három pontot az Admiral Bundesliga 5. fordulójában, nagyon biztos játékkal, három rúgott góllal kerekedtek felül a Ried csapatán.

Hiányzókról nem tudunk a hazaiaktól, a vendégeknél pedig Oliver Strunz mellett Christopher Dibon nem szerepelhet majd.

Idegenben az Anorthosis végül legyőzte a bécsieket. Vajon ez a sors vár most is rájuk? Vereség, de továbbjutás?

Mi erre tippelünk. A Zorya egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet, ha egy gólt találnak még akár izgalmas is lehet a hátralévő idő.

És igen, szerintünk egyszer Strebinger is kapitulálni fog, így a hazaiak győzelme mellett azt is megfogadjuk, hogy mindkét együttes szerez gólt. Szóval… Mint legutóbb. Remélhetőleg, a Zorja most nem hagy cserben bennünket.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső