Anglia – Szenegál: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 december 02.
2022. december 04. vasárnap, 20:00 Al Bayt Stadium
Anglia
vs
Szenegál

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Mai utolsó világbajnoki meccsünk következik, aztán furcsa mód, egy klubmérkőzésről fogunk beszélgetni. Nem akarom senki agyát húzni, egy elmaradt Championship meccset tűzünk még a műsorra. De előtte egy kicsit maradjunk Katarban, és nézzük meg, mire mehet egymás ellen Anglia és Szenegál. A háromoroszlánosok veretlenül végeztek a csoportjuk élén, ám ezt el is várták tőlük, nem volt egy kifejezetten erős a négyesük, és még ott is volt, akitől sokkal többet vártunk volna, de… Mindegy, hagyjuk is Wales teljesítményét.

Gareth Southgate játékosai most emberükre akadhatnak. Bár a VB előtt nem taksálták sokra Szenegált, aztán még lejjebb ment az ázsiójuk, miután kiderült, hogy Sadio Mané nem is játszhat, ezzel Aliou Cissé elveszítette legjobbját. Ám Szenegál bebizonyította, ha futballtudásban van is náluk jobb, fizikálisan és hozzáállásban felveszik a versenyt a legjobbakkal. És ettől retteghetnek is az angolok, nem lesz helye a tili-tolinak, kőkemény összecsapás várható.

Azzal nem lehet vádolni az angolokat, hogy ne ismernék a szenegáli csapatot, hiszen a keret jó része náluk futballozik. Ez még az előnyükre is válhat.

A két együttes még sosem találkozott egymással, talán még ők sem tudják, mit várjanak a másiktól. A bukik tudják, a szorzók már kint vannak, meg is néztük őket. Anglia sikere most 1.50-nél, Szenegálé 8.00-nál jár. A döntetlen is viszonylag magas, 4.00 körül lehet megtenni az ikszet.

Lehet, hogy a tippmesterek lebecsülik Szenegált? Nem ez lenne az első eset… Jöjjön az Anglia – Szenegál találkozó!

Anglia

Anglia eddig semmi különöst nem csinált, hozta a kötelezőt. A csoportjuk nem volt túlzottan erős, voltak ennél keményebb négyesek is. Az is igaz azonban, hogy több nagycsapat csalódást keltően szerepelt, beszélhetünk a belga, a dán vagy a német teljesítményről… Fogunk is amúgy, csak máskor.

Szóval a csoportelsőséget a szurkolók elvárták, és meg is kapták. Irán fölényes legyőzése után már ismét mondogatták, hogy a kupa hazatér, de tanultak a tavalyiból. Főleg azután, hogy az USA ellen csak ikszeltek, és nem arról van szó, hogy Pulisicék kivédekezték volna a mérkőzést, könnyen nyerhettek is volna.

A harmadik összecsapásukon érvényesült a papírforma, egy gyengén szereplő, lelkileg is összezuhant Walest kellett megverniük, meg is tették.

Az angol csapatban vannak jó teljesítmények, talán a legjobbat attól kapták, akitől nem várták. A klubcsapatából kiszoruló, kritikák kereszttüzében levő Harry Maguire a legjobb mutatókkal rendelkezik a védők között, Wales ellen is remekelt, abszolút megbízhatóan játszik, ami a Manchester Unitedben nem mondható el róla.

Viszont, akitől sokat vártak, na, pont tőle nem kaptak semmit. Harry Kane egyelőre még gólt sem szerzett. Nem azt mondom ezzel, hogy kilóg a sorból, csak azt, hogy az elvárásokat nem tudta hozni.

Gareth Southgate kellemes helyzetben van, hiszen Kane mellett is van góllövő, nem is egy. Jól megy a játék Bukayo Sakának, Phil Foden is bizonyított, mikor pályán volt, illetve ott van még Marcus Rashford, aki jelenleg három góllal a csapat házi gólkirálya.

Teljesen egészséges az angol keret, viszont egy változás történt: Személyes okok miatt Ben White hazautazott, nélküle folytatják a többiek a tornát. White egyébként nem jutott szóhoz a világbajnokságon, hiszen Kieran Trippier számít a kapitány első számú választásának, Wales ellen pedig Kyle Walker, valamint Trent Alexander-Arnold lépett pályára.

A walesiek elleni teljesítménynek hála, Rashford bent ragadhat a kezdőben, Sakát válthatja, míg Mount, Sterling és Kane marad a helyén.

A teljes keret:

Kapusok: Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Newcastle), Aaron Ramsdale (Arsenal)

Védők: Harry Maguire (Manchester United), Luke Shaw (Manchester United), Eric Dier (Tottenham), John Stones (Manchester City), Kyle Walker (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle), Conor Coady (Everton), Ben White (Arsenal), Trent Alexander-Arnold (Liverpool)

Középpályások: Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Mason Mount (Chelsea), Conor Gallagher (Chelsea), Declan Rice (West Ham), Jordan Henderson (Liverpool), Kalvin Phillips (Manchester City)

Támadók: James Maddison (Leicester), Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Manchester City), Harry Kane (Tottenham), Bukayo Saka (Arsenal), Raheem Sterling (Chelsea), Callum Wilson (Newcastle), Marcus Rashford (Manchester United)

A várható kezdőcsapat:

Pickford – Trippier, Stones, Maguire, Shaw – Rice, Bellingham – Rashford, Mount, Sterling – Kane

Egymás elleni meccsek:

A két csapat még sosem találkozott egymással.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Szenegál

Még a harmadik meccs előtt is sokan leírták Aliou Cissé csapatát, Szenegált. Minden azzal kezdődött, hogy Sadio Mané nem tudta vállalni végül a játékot, és sokan emiatt az afrikai csapatot valahova Ecuador és Katar közé, a harmadik helyre várták.

A várakozásoknak megfelelően az együttes kikapott Hollandiától, majd – szintén papírforma szerint – megverte Katart, így a végső döntés az Ecuador elleni meccsre maradt. Amit a lelkesebb, fittebb szenegáliak 2-1-re meg tudtak nyerni. Ismaila Sarr talált be a kapuba először, majd a dél-amerikai egyenlítés után percekkel ismét magukhoz ragadták a továbbjutást, akkor Kalidou Koulibaly talált be.

Így a lesajnált szenegáliak a hollandok mögött a második helyen bemasíroztak a legjobb tizenhat közé.

Nagyon kellemetlen ellenfélnek számítanak, fizikálisan nagyon erősek, és van közöttük pár játékos, aki jól bánik a labdával. Viszont egy vérbeli, jó formában levő csatárra szükségük lenne. Habár Boulaye Dia egy gólt szerzett, azért az nem valami megnyugtató, főleg egy Anglia elleni meccs előtt…

Cissé dolgát Mané hiánya mellett az is nehezíti, hogy Idrissa Gueye, a csapat talán legfontosabb középpályása az Ecuador elleni mérkőzésen összeszedte a második sárga lapját, így Anglia ellen nem lesz bevethető. Cheikhou Kouyaté szintén nem játszhat, mivel sérült.

Megint a kezdőbe kerülhet Iliman Ndiayé, aki nemrégiben még az angol tizedik ligában játszott, mindenhonnan elhajtották, sehol sem marasztalták, mígnem a Sheffield United lehetőséget látott benne, és bár az utánpótlásban is rezgett a léc, megkapta a lehetőséget és élt vele, azóta pedig már szenegáli válogatott lett.

A teljes keret:

Kapusok: Edouard Mendy (Chelsea), Alfred Gomis (Rennes), Seny Dieng (Queens Park Rangers)

Védők: Kalidou Koulibaly (Chelsea), Abdou Diallo (RB Leipzig), Youssouf Sabaly (Real Betis), Fode Ballo-Toure (AC Milan), Pape Abou Cisse (Olimpiakosz), Ismail Jakobs (AC Monaco), Formose Mendy (Amiens)

Középpályások: Idrissa Gana Gueye (Everton), Cheikhou Kouyate (Nottingham Forest), Nampalys Mendy (Leicester City), Krepin Diatta (AC Monaco), Pape Gueye (Olympique Marseille), Pape Matar Sarr (Tottenham Hotspur), Pathe Ismael Ciss (Rayo Vallecano), Moustapha Name (Pafosz FC), Mamdou Loum (Reading)

Támadók: Sadio Mané (Bayern München), Ismaila Sarr (Watford), Boulaye Dia (Salernitana), Bamba Dieng (Olympique Marseille), Famara Diedhiou (Alanyaspor), Nicolas Jackson (Villarreal), Iliman Ndiaye (Sheffield United)

A várható kezdőcsapat:

E. Mendy – Sabaly, Koulibaly, Diallo, Jakobs – N. Mendy, Ciss, P. Gueye – Ndiaye, Dia, Sarr

Tippelde

Ugyanazt a kemény, ellentmondást nem tűrő játékot várom Szenegáltól, mint ahogy a csoportban játszott. Anglia meglepődhet majd, a csoportkörben nem igazán találkoztak még csak hasonló fizikumú csapattal, ezáltal pedig akár szenvedős is lehet a mérkőzés.

Úgy hiszem, van, hogy a meglepetésre kell fogadni. Az esélyek ellenük szólnak, de mégis azt mondom, Szenegál kiharcolhatja a hosszabbítást. Döntetlenre számítunk a meccsen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső