Argentína – Ausztrália: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 december 02.
2022. december 03. szombat, 20:00 Ahmad Bin Ali Stadiumyan
Argentína
vs
Ausztrália

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Úgy tűnik, azért az egyik esélyes megérkezett a VB-re… Féltek sokan, mi lesz Argentínával azután, hogy Szaúd-Arábiától 1-0-s előnyről kaptak ki 2-1-re. De aztán a Lionel Scaloni vezette albiceleste csak összeszedte magát a folytatásra. Négy gólt rúgtak hátralévő két meccsükön, közben egyet sem kaptak, így az utolsó helyről felkapaszkodtak az elsőre. Kíváncsian várjuk, tudják-e még emelni a tétet, tudják-e fokozni a játékukat?

Azáltal, hogy sikerült megszerezni az első helyet, könnyebb ágra kerültek, könnyebb ellenfelet kaptak, egy hozható ellenfelet Ausztrália személyében. Náluk már az hatalmas szó, hogy tovább tudták verekedni magukat a csoportjukon, ahol olyan csapatok voltak, mint a franciák, a dánok vagy Tunézia. Volt dráma bőséggel, és ha nem sikerült volna megverni Dániát a végén, Graham Arnold együttese már úton lenne Canberra felé.

De sikerült, és így még a lábukban van még egy kör. Igen, még egy, mert azért itt illik majd megállniuk. Argentína sokkal jobb erőkből áll, és ezzel tisztában vannak ők is, és az argentinok is. Épp ez lehet a fegyver a kezükben? Hogy lebecsülik őket? Ezen a vb-n minden előfordulhat. Még az is, hogy egy csapat úgy nyer meccset, hogy a labda csak 17,7 százalékban van náluk. Tegnap ezt is megtudtuk.

A szorzók mindenesetre világosak és egyértelműek. Argentína győzelme mindössze 1.20-at ér, Ausztráliáé 16.00-t. A döntetlen 7.00-n áll most.

Következzen az Argentína – Ausztrália mérkőzés!

Argentína

Lassan kezd összeállni az argentin csapat. Az első találkozón Lionel Scaloni még nem igazán találta meg mindenhova a megfelelő embert, később viszont már azok kerültek a csapatba, akik valamennyire előre is tudták lendíteni az albicelestet. A szaúdi csapat elleni vereség után kaptak a játékosok hideget-meleget, ez viszont nem negatívan hatott rájuk. Mexikót még nehézkesen verték meg, viszont a lengyelek elleni meccsen már egy olyan csapat volt a pályán, olyan játékot játszottak, ami után bátran mondhatjuk, tényleg esélyesek a világbajnoki címre.

Persze gondok itt is vannak. Egyrészt Lautaro Martínez, akitől sokat vártak, nem szerepel valami jól, a lengyelek ellen már kispadra szorult. A helyére Julian Alvarez lépett, aki viszont betalált, ezután meglepődnék, ha nem ő kezdene Ausztrália ellen is.

A szélső védők között van még némi kérdés, de úgy tűnik, Tagliaficot legyőzte Acuna, míg Molina és Montiel között nem döntött Scaloni.

A csapatot Lionel Messi cipeli a hátán, mondom ezt annak ellenére, hogy kihagyott egy tizenegyest Lengyelország ellen. Egy nagyon fontos gólja van, ő törte meg először a mexikói védelmet, nálunk a második forduló álomcsapatába be is került.

Argentína egy kicsit nehezebb helyzetben van, mint az előző tippben szereplő Egyesült Államok és Hollandia, mivel nekik kevesebb idő áll rendelkezésükre. Emiatt gondolom úgy, hogy a legerősebb kezdő nem lesz pályán, kell a frissesség.

Ezáltal Cristian Romero, Marcos Acuna és Ángel Di Maria is padra kerülhet, de csak azért, hogy egy kicsit frissítsen a csapatán a mester. Előbbi kettőnek megvan az alternatívája, míg Di Maria egyrészt elég sérülékeny, másrészt azért már 35 felett van.

Az eredeti keret:

Kapusok: Emiliano Martínez (Aston Villa), Franco Armani (River Plate), Geronimo Rulli (Villarreal)

Védők: Marcos Acuna (Sevilla), Juan Foyth (Villarreal), Lisandro Martínez (Manchester United), Nicolas Tagliafico (Olympique Lyon), Cristian Romero (Tottenham), Nicolas Otamendi (Benfica), Nahuel Molina (Atletico Madrid), Gonzalo Montiel (Sevilla), German Pezzella (Real Betis)

Középpályások: Leandro Paredes (Juventus), Angel Di Maria (Juventus), Rodrigo De Paul (Atletico Madrid), Alexis Mac Allister (Brighton), Exequiel Palacios (Bayer Leverkusen), Enzo Fernández (Benfica), Guido Rodriguez (Real Betis)

Támadók: Lionel Messi (PSG), Lautaro Martínez (Inter Milan), Paulo Dybala (AS Roma), Joaquin Correa (Inter Milan), Julian Alvarez (Manchester City), Nicolás Iván González (Fiorentina), Alejandro Gómez (Sevilla)

A várható kezdőcsapat:

E. Martínez – Molina, Li. Martínez, Otamendi, Tagliafico – de Paul, Fernández, Mac Allister – La. Martínez, Messi, Álvarez

Egymás elleni meccsek:

Túlzással megfogalmazva, a világ két túlsó felén levő együttesről beszélünk, így érthető módon ők sem sok meccset húztak le egymás ellen. Összesen négyet. Még anno 1993-ban két VB-selejtezőn találkoztak, interkontinentális döntőt játszottak azért, hogy az Egyesült Államokban rendezett világbajnokságra kijuthassanak. Végül a kétmeccses összecsapást 2-1-es összesítéssel az argentinok nyerték meg. Később volt még két meccsük, egy a 2005-ös Konföderációs Kupán, egy pedig két évvel később. Mindkettőt Argentína nyerte meg.

Graham Arnold legénysége most olyat vihet véghez, amit korábban még egy ausztrál csapat sem tudott. Megverhetik Argentínát.

Előző meccs eredménye
2007.09.11.Barátságos Mérkőzés
australia
0:1
argentina
Barátságos Mérkőzés
2005.06.18.Konföderációs Kupa 2005
australia
2:4
argentina
Konföderációs Kupa 2005
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Ausztrália

Azt hiszem, Ausztrália kihozta a maximumot ebből a VB-ből. Ha most búcsúznának, akkor is elégedettek lehetnek. Hiszen tőlük nagyjából senki nem várt semmit. A csapat már a selejtezőről is alig jutott ki, csak egy Peru elleni interkontinentális pótselejtezőn harcolták ki a részvételt, automatikusan nem sikerült. Pedig az ázsiai selejtezősorozatban nem olyan sok erős együttes van…

Nem is kezdtek jól, Franciaország ellen kaptak egy négyest, ezután viszont meg tudták verni egy Duke-fejessel Tunéziát. Rezgett a léc, de a fontos három pont azt jelentette, hogy második helyről várhatják a folytatást. A dánok elleni meccset, ahol annak ellenére sem volt sok esélyük, hogy Eriksenék nem várták jó formában a találkozót.

De Hjulmandéknak nem sikerült magukra találniuk, és Mathew Leckie góljával megmaradtak a második helyen. Kellett az a győzelem, hiszen Tunézia közben megverte a franciákat, ha nem győztek volna, mehettek volna haza. Így viszont készülhetnek az Argentína elleni mérkőzésre.

Mindenki tisztában van vele, hogy nem ők az esélyesek, hatalmas különbség van a két együttes között, azonban van annyira lelkes és kemény az ausztrál csapat (főleg a középpályán), hogy a különbségeket megszüntessék vagy a minimumra csökkentsék.

Graham Arnold csapatában sérült nincs, illetve van, de semmi új, Martin Boyle az, aki a kezdőben lenne, ha egészséges lenne, azonban nem tud játszani.

Korábban is mondtam, Ajdin Hrustic lehetne a csapat vezére, de félig sérülten érkezett, és Arnold annyira elégedett a középpályájával (Mooy és Irvine nagyszerűen játszanak), hogy nem jut hely a Serie A-ban légióskodó középpályásnak.

Atkinson felépült, de kétlem, hogy visszakerül a kezdőbe. Fran Karacic játszott a helyén a második meccsen, míg Milos Degenek a harmadikon. Utóbbi lehet a kezdő Souttar, Rowles és Behich mellett.

Az eredeti keret:

Kapusok: Mat Ryan (FC Köbenhavn), Danny Vukovic (Central Coast Mariners), Andrew Redmayne (Sydney FC)

Védők: Harry Souttar (Stoke City), Milos Degenek (Columbus Crew), Bailey Wright (Sunderland), Thomas Deng (Albirex Niigata), Fran Karacic (Brescia), Nathaniel Atkinson (Hearts), Aziz Behich (Dundee United), Kye Rowles (Hearts), Joel King (Odense Boldklub)

Középpályások: Aaron Mooy (Celtic Glasgow), Jackson Irvine (FC St. Pauli), Ajdin Hrustic (Hellas Verona), Cameron Devlin (Hearts), Riley McGree (Middlesbrough), Keanu Baccus (St Mirren)

Támadók: Jamie Maclaren (Melbourne City), Mitchell Duke (Fagiano Okayama), Jason Cummings (Central Coast Mariners), Garang Kuol (Central Coast Mariners), Awer Mabil (Cádiz), Mathew Leckie (Melbourne City), Craig Goodwin (Adelaide United), Martin Boyle (Hibernian)

A várható kezdőcsapat:

Ryan – Degenek, Souttar, Rowles, Behich – Leckie, Mooy, Irvine, Goodwin – McGree, Duke

Tippelde

Nem is kérdés, hogy Argentína győzelmét várjuk a mérkőzéstől. Inkább az a kérdés, hogy Ausztrália mennyire tudja megnehezíteni Mac Allisterék dolgát. Tunéziát és Dániát a nagy nyomás ellenére gól nélkül tartották, de a gauchok ellen azért más lesz majd.

Szerintünk Ausztrália a mérkőzésen nem szerez gólt, Argentína belejött a játékba, védekezésben egyben vannak, így egy nullás argentin győzelemre számítunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső