Argentína – Franciaország: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2022 december 16.
2022. december 18. vasárnap, 16:00 Lusail Stadium
Argentína
vs
Franciaország

És itt is vagyunk, minden egyes mérkőzésről írtunk, amit ezen a tornán játszottak. Már csak a finálé maradt. November 20-án kezdődött ez a világbajnokság, különleges időben, különleges helyszínen. Nem egy megszokott torna volt ez még innen, a tv képernyői elől nézve sem.

Voltak jó meccsek, voltak rosszak, akadtak meglepetések és papírforma eredmények. Piros lapok, öngólok, bombagólok és még hosszasan lehetne sorolni. De úgyis mindenkit csak az érdekel, hogy vasárnap délután négy órakor mit fog egymással kezdeni Argentína és Franciaország.

Didier Deschamps számára lehet, hogy ez jelenti a búcsút, világbajnoki címvédéssel léphet le a francia kispadról. A játékosok négy évvel ezelőtt gyönyörű futballal, egy nagyon élvezetes döntőben verték meg Horvátországot, ezúttal viszont egy még nehezebb meccs vár rájuk. Lionel Messi is utolsó VB meccsére készül, és szeretné megtörni az argentin átkot, ami által már 36 éve nem tudtak világbajnokságon nyerni.

Jó focit játszottak, a kezdeti szenvedésre már senki sem emlékszik. Méltó döntő lehet ez, talán tényleg ez a két csapat hozta a legjobb, legminőségibb, legeredményesebb futballt.

Az Argentína – Franciaország mérkőzésen a bukmékerek eléggé gondban vannak. Konkrétan az argentin és a francia győzelem majdhogynem ugyanannyit ér. A bet365-nél például nincs különbség, az Unibetnél is nagyon halovány. Ott 2.95 az argentin és 2.85 a francia siker, a döntetlen 3.00.

Argentína

Lionel Scaloni tud valamit. Argentína hosszú ideje nem tudott eredményeket elérni, de amint megjött az egyébként alapból ideiglenesen kinevezett kapitány, minden megváltozott. Argentína több mint húsz év után Copa Americát nyert, most pedig itt vannak a VB-döntőben. 2014 után másodszor. Akkor egy hosszabbításban rúgott Götze-találat zúzta őket szét, és most sem lehet azért mérget venni a győzelmükre. De kétségtelen, jó pozícióból, mentálisan remek állapotban éri őket a finálé.

Pedig nagyon nehezen indult. Argentína elsőként Szaúd-Arábia ellen játszott, és rögtön a kezdés rosszul sült el, ugyanis kikaptak, a nép pedig otthon csak legyintett, ebből sem lesz vb-győzelem. Messiék időt, türelmet és még egy esélyt kértek, amit aztán megszolgáltak. Mexikó ellen még döcögtek, de Lengyelországot nagyon könnyen verték.

Ausztrália ellen talán ők is elhitték, hogy megvan a meccs, és saját dolgukat nehezítették meg, a negyeddöntőben pedig Hollandia hozta vissza a meccset a szakadék széléről. Elmondható tehát, hogy a koncentráció nem mindig kenyere ennek a csapatnak.

Az elődöntőt ismerjük, ott azért felmerül, hogy tényleg Argentína volt-e ennyire jó, vagy a horvátok estek atomjaikra szét? Egy kicsit mindkettő, azt hiszem. Tény, hogy a tizenegyesgól megváltoztatott mindent, tény, hogy véleményes volt, és az is tény, hogy Julian Álvarez első góljához megannyi szerencse kellett. De a 3-0 az 3-0.

Az argentin csapatban mindenki egészséges a hírek szerint, a két eltiltott, Gonzalo Montiel és Marcos Acuna visszatérhet. Előbbi biztosan a kispadon fog helyet foglalni, utóbbi viszont bekerülhet a kezdőbe, dacára, hogy Nicolás Tagliafico egész jól játszott Horvátország ellen.

Vannak, akik azt mondják, hogy visszatér a 4-3-3-as formáció, bár én inkább egy 3-5-2-t tartok valószínűnek. A Messi – Álvarez páros elöl remekül teljesít, és az eddigi szélsők (Papú Gómez, Angel Di Maria) nem váltották meg a világot. Viszont a gyors kontrákra játszó franciákat a középpályán lehet leginkább megfogni, és így a pálya közepén összeállhat a Mac Allister – Fernández – de Paul hármas, a széleken pedig Acuna és Molina. Hátul Otamendi és Romero mellett Lisandro Martínez léphet pályára.

Az eredeti keret:

Kapusok: Emiliano Martínez (Aston Villa), Franco Armani (River Plate), Geronimo Rulli (Villarreal)

Védők: Marcos Acuna (Sevilla), Juan Foyth (Villarreal), Lisandro Martínez (Manchester United), Nicolas Tagliafico (Olympique Lyon), Cristian Romero (Tottenham), Nicolas Otamendi (Benfica), Nahuel Molina (Atletico Madrid), Gonzalo Montiel (Sevilla), German Pezzella (Real Betis)

Középpályások: Leandro Paredes (Juventus), Angel Di Maria (Juventus), Rodrigo De Paul (Atletico Madrid), Alexis Mac Allister (Brighton), Exequiel Palacios (Bayer Leverkusen), Enzo Fernández (Benfica), Guido Rodriguez (Real Betis)

Támadók: Lionel Messi (PSG), Lautaro Martínez (Inter Milan), Paulo Dybala (AS Roma), Joaquin Correa (Inter Milan), Julian Alvarez (Manchester City), Nicolás Iván González (Fiorentina), Alejandro Gómez (Sevilla)

A várható kezdőcsapat:

E. Martínez – Romero, Otamendi, Li. Martínez – Molina, de Paul, Fernández, Mac Allister, Acuna – Messi, Álvarez

Egymás elleni meccsek:

Ha olyan lesz a finálé, mint a négy évvel ezelőtti nyolcaddöntő, akkor a semleges szurkolóknak nem lehet egy szava sem. Ugyanis Oroszországban 4-3-ra győzött a francia csapat, talán a VB legszórakoztatóbb mérkőzése volt ez. Változatos és fordulatos volt (először a franciák vezettek, majd fordítottak az argentinok. Ezt követően három gólt rúgott gyors egymásutánban Franciaország, végül a hosszabbításban még sikerült szépítenie Sampaoli csapatának).

Esélyes azonban, hogy a gólszám ezúttal nem fogja elérni a hetet. A korábbi mérkőzéseken is megálltak maximum háromnál. Összesen öt meccset játszottak, abból négyet Argentína nyert meg. A világbajnokságokon háromszor találkoztak, az említett meccsen kívül összefutottak még az 1978-as, valamint az első, az 1930-as tornán. Mindkét mérkőzést a franciák nyerték.

Aztán volt még két barátságos meccsük 2007-ben és 2009-ben, ott is az argentinok voltak a jobbak.

Előző 5 meccs eredménye
2018.06.30.Világbajnokság 2022
france
4:3
argentina
Világbajnokság 2022
2009.02.11.Barátságos Mérkőzés
france
0:2
argentina
Barátságos Mérkőzés
2007.02.07.Barátságos Mérkőzés
france
0:1
argentina
Barátságos Mérkőzés
1978.06.06.Világbajnokság 1978
argentina
2:1
france
Világbajnokság 1978
2030.07.15.Világbajnokság 1930
argentina
1:0
france
Világbajnokság 1930
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Franciaország

Nem semmi, hogy 2018 után 2022-ben is sikerült a döntőbe kerülnie Franciaországnak. Ezt anno 1998-ban hajtotta végre Brazília, miután 1994-ben nyertek az olaszok ellen, négy évvel később is döntőbe jutottak. Igaz, hogy aztán kikaptak 3-0-ra… Pont a franciák ellen.

Didier Deschamps egy megfiatalított, kevésbé tapasztalt csapatot hozott magával Katarba, és eleinte még az ág is húzta őket, annyi sérülés volt. Kiesett Kanté, Maignan és Pogba, aztán a kezdés előtt Kimpembe és Benzema, az első meccsen pedig Lucas Hernández.

Azonban ez sem állította meg a gallokat. Igazából majdhogynem végig magabiztosan és jól futballozva jutottak el idáig. Első meccsükön 4-1-re nyertek Ausztrália ellen, majd Dániát is megverték 2-1-re. Tunézia ellen B-csapattal léptek pályára, és bár kikaptak 1-0-ra, ez senkit nem érdekelt.

A nyolcaddöntőben jöttek a lengyelek, és egyáltalán nem okoztak gondot, a negyeddöntőben az angolok, na ott már azért voltak problémák, de végül a háromoroszlánosok sem tudták megállítani Llorisékat. Pedig ott volt a lehetőség Harry Kane lábában.

Az elődöntőt úgy nyerték meg Marokkó ellen, hogy igazából… nem játszottak annyira jól, Marokkónak megvoltak a lehetőségei, és nagy szerencse kellett mind Theo Hernández, mind Randal Kolo Muani góljához. Viszont a remek védekezés kisegítette őket.

A hírek szerint Adrien Rabiot és Dayot Upamecano is készen áll a fináléra, egyikük sem lépett pályára Marokkó ellen egy megfázás miatt. Youssouf Fofana nem tudott egy szinten játszani Rabiot-val, viszont Ibrahima Konaté az egyik legjobb volt, ez okozhat némi fejfájást Deschamps-nak.

Más változásra nem számítunk, hiszen Franciaország végig nagyjából ugyanazzal a csapattal lépett pályára. Nem a döntőben fog elkezdeni változtatgatni a mester…

Az eredeti keret:

Kapusok: Alphonse Areola (West Ham), Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Rennes)

Védők: Lucas Hernardez (Bayern München), Theo Hernandez (AC Milan), Ibrahima Konate (Liverpool), Jules Kounde (Barcelona), Benjamin Pavard (Bayern München), William Saliba (Arsenal), Dayot Upamecano (Bayern München), Raphael Varane (Manchester United), Axel Disasi (Monaco)

Középpályások: Eduardo Camavinga (Real Madrid), Youssouf Fofana (Monaco), Matteo Guendouzi (Marseille), Adrien Rabiot (Juventus), Aurelien Tchouameni (Real Madrid), Jordan Veretout (Marseille)

Támadók: Karim Benzema (Real Madrid), Kingsley Coman (Bayern München), Ousmane Dembele (Barcelona), Olivier Giroud (AC Milan), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain), Christopher Nkunku (RB Leipzig), Marcus Thuram (Borussia Mönchengladbach)

A várható kezdőcsapat:

Lloris – Koundé, Varane, Konaté, T. Hernández – Tchouaméni, Rabiot – Dembélé, Griezmann, Mbappé – Giroud

Tippelde

Vágyálom, hogy olyan döntőnk legyen, mint a négy évvel ezelőtti nyolcaddöntő a két csapat között. Mindketten a támadásokra építenek, így attól nem kell félni, hogy eluntatnak minket.

Kylian Mbappé és Lionel Messi különmeccse is lesz ez a mostani, mindketten öt góllal vezetik a góllövőlistát. Bár kétlem, hogy ez jár a fejükben, inkább ne lőjenek gólt, csak győzzön a csapatuk, minden bizonnyal így gondolkoznak.

Mi azt mondjuk, ez egy jó színvonalú finálé lesz. Olyan meccs, ahol mindkét csapat fog majd gólt szerezni. És hát ez egy finálé, így illik a mérkőzés kimenetelére is tippelni. Véleményem szerint hosszabbításba fog átmenni a meccs, szóval maradok a döntetlennél.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső