Argentína – Mexikó: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 25.
2022. november 26. szombat, 20:00 Lusail Stadium
Argentína
vs
Mexikó

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Szombaton nem csak egy rangadót rendeznek a katari világbajnokságon. Kettőt is. Az Argentína – Mexikó meccsnek is meglesz a maga szépsége, és persze nagyon fontos találkozóról beszélünk. Hiszitek vagy sem, egyik csapat sem tudta megnyerni a saját első fordulós meccsét. Ami a mexikóiak részéről talán még elfogadható, azonban Argentínában jelen pillanatban elég nagy az ijedtség.

A világbajnokság egyik legnagyobb esélyeseként harangozták be a csapatot, méghozzá joggal. Három éven keresztül nem szenvedtek vereséget, Copa Americát nyertek, egy nagy rutinnal nem bíró, de láthatóan kompetens ember ül a kispadon, a keret pedig nagyon erős. Élükön Lionel Messivel, aki egyévnyi gyenge játék után megint magára talált. Mindez nem volt elég Szaúd-Arábia ellen.

A körülmények áldozata lett az argentin csapat, amelynek gólokkal kellett volna nyernie, helyette azonban kikaptak. És aztán a fél világ rajtuk köszörülte a nyelvét. Ezért is kellene most megmutatni nekik, tudnak ők futballozni, csak a lépés nem jött ki jól számukra Hervé Renard együttese ellen.

Egy amerikai rangadó, egy dél-amerikai és egy közép-amerikai csapat feszül egymásnak, a tét pedig nagyon nagy.

A bukmékerek azt mondják, hogy az első fordulóban elszenvedett vereség pozitív hatással lesz Argentínára. A tippmesterek által hozott szorzók alapján mi ezt gondoljuk. Argentína győzelmére 1.60-at fizetnek, a döntetlen 4-szeres pénzt jelentene, míg az, hogy Alexis Vegáék is megtréfálják Scaloni fiait, majdnem 7-szeres összeget ér.

Argentína

Hát ez ritka kellemetlen volt. Argentína minden szakértő szerint ott van a top 3-ban a tekintetben, hogy kik a legesélyesebbek a világbajnoki cím megnyerésére. És még mindig ott vannak, még mindig van lehetőségük javítani, nem egyszer láttunk már ilyet, hogy a gyengén kezdő együttes összeszedte magát, és végül ők emelték magasba a trófeát. De azért Argentínában most nem látják annyira derűsen a szituációt.

Argentína ugyanis kikapott Szaúd-Arábiától. Ami több, mint ciki, több mint kellemetlen eredmény. A világsztárokkal teletűzdelt csapat nem bírt egy olyan együttessel, amelyik a világ élvonalába nem tartozik bele.

Viszont lelkesek voltak, és kihasználták az argentin csapat könnyelműségét. Lionel Scaloni látszik, hogy azért akkora rutinnal nem rendelkezik, nem tudott váltani, csak dobálta be a játékosokat a pályára, miután a csapata hátrányba került, azonban nem úgy tűnt, hogy ebben bármi tudatosság van, inkább úgy, hogy aki képes gólt lőni, az ott legyen a pályán.

Az első félidőben négyszer is betaláltak, lehetett volna ez egy sima meccs is, de csak Lionel Messi tizenegyesgólja volt szabályos, utána háromszor is lesállás előzte meg a dél-amerikai találatokat. Lautaro Martínez kétszer, Messi egyszer mattolta Owaist.

Pozitívan nagyon senkit nem lehet kiemelni, egyedül talán Leandro Paredest és Lionel Messit. Emi Martínez két kaput eltaláló lövésből kettőt beszedett – bár egyikről sem tehetett -, a védelem túlságosan is könnyelműen kezelte a szaúdi támadásokat, nekik sem jár a dicséret, Angel Di Maria és Papu Gomez majdhogynem észrevehetetlenek voltak.

A cserék sem tudták igazán fellendíteni a játékot, egyedül talán Marcos Acuna hozott egy kis színt a támadások közé.

A keret teljes, Scaloninak így el kell gondolkoznia azon, hogy ugyanazzal a tizeneggyel megy-e neki a következő mérkőzésnek is, vagy esetleg változtat. Szerintünk Papu Gomez volt a leggyengébb láncszem, és mivel a keret tagja még több jó szélső, támadó középpályás és csatár is, mi esélyt adnánk nekik is.

Az eredeti keret:

Kapusok: Emiliano Martínez (Aston Villa), Franco Armani (River Plate), Geronimo Rulli (Villarreal)

Védők: Marcos Acuna (Sevilla), Juan Foyth (Villarreal), Lisandro Martínez (Manchester United), Nicolas Tagliafico (Olympique Lyon), Cristian Romero (Tottenham), Nicolas Otamendi (Benfica), Nahuel Molina (Atletico Madrid), Gonzalo Montiel (Sevilla), German Pezzella (Real Betis)

Középpályások: Leandro Paredes (Juventus), Angel Di Maria (Juventus), Rodrigo De Paul (Atletico Madrid), Alexis Mac Allister (Brighton), Exequiel Palacios (Bayer Leverkusen), Enzo Fernández (Benfica), Guido Rodriguez (Real Betis)

Támadók: Lionel Messi (PSG), Lautaro Martínez (Inter Milan), Paulo Dybala (AS Roma), Joaquin Correa (Inter Milan), Julian Alvarez (Manchester City), Nicolás Iván González (Fiorentina), Alejandro Gómez (Sevilla)

A várható kezdőcsapat:

E. Martínez – Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico – Paredes, de Paul – Di Maria, Dybala – Messi, L. Martínez

Egymás elleni meccsek:

Elég sokszor találkozott egymással Argentína és Mexikó az elmúlt tíz évben. Csak barátságos meccsekről beszélhetünk, játszottak egyet 2015-ben, 2018-ban kétszer találkoztak, utoljára 2019-ben csaptak össze. Utolsó tétmeccsüket 2010-ben a világbajnokságon vívták Dél-Afrikában, a nyolcaddöntőben Argentína 3-1-re nyert. Akkor még olyan csatárok játszottak az albicelesténél, mint Carlos Tevez és Gonzalo Higuain, előbbi duplázott, utóbbi is betalált, míg a másik oldalon az egyébként még mindig aktív, de a keretbe be nem kerülő Chicharito szépített.

A későbbi felkészülési találkozók többségét is inkább az argentinok dominálták, négyből háromszor nyertek, Mexikó legjobb eredménye 2015-ből van, amikor 2-2-es döntetlent értek el. Egyébként az utolsó három meccsen még csak gólt sem tudtak lőni az égszínkékmezeseknek.

Előző 5 meccs eredménye
2019.09.11.Barátságos Mérkőzés
argentina
4:0
mexikó
Barátságos Mérkőzés
2018.11.21.Barátságos Mérkőzés
argentina
2:0
mexikó
Barátságos Mérkőzés
2018.11.17.Barátságos Mérkőzés
argentina
2:0
mexikó
Barátságos Mérkőzés
2015.09.09.Barátságos Mérkőzés
argentina
2:2
mexikó
Barátságos Mérkőzés
2010.06.27.Világbajnokság 2010
argentina
3:1
mexikó
Világbajnokság 2010
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mexikó

Ha a pályán nem is, a lelátókon Mexikó már győzött. Elképesztő hangulatot csináltak a lengyelek elleni mérkőzésen, az eddigi legjobb szurkolás az övék volt. Csak ezért nem jár pont…

Martínék szabályosan nekiestek Lengyelországnak az első félidőben, több alkalommal is veszélyt tudtak teremteni a kapu előtt, azonban Wojciech Szczesnyt egy alkalommal sem tudták átejteni.

A helyzetek ellenére Lengyelország győzelemmel zárhatta volna a találkozót, ugyanis Moreno szabálytalanul rántotta földre a tizenhatoson belül Robert Lewandowskit. Azonban a megítélt tizenegyest Guillermo Ochoa kivédte. A kapusról csak és kizárólag szuperlatívuszokban lehet beszélni, négyévente megvillantja tudását a világbajnokságokon, aztán utána nem hallunk róla.

Tata Martinoról azt tartották, hogy a csapatával eléggé defenzív futballt játszik, ezt várták tőlük most is, de Lengyelországot jól meglepték azzal, hogy már a kezdetekkor nekik mentek.

Hiányzott azonban egy jó támadó. Martínt ugyan dicsérték, hogy jól tartja meg a labdákat, jól le is osztja azokat, de a kapu előtt nem tudta nehéz helyzetbe hozni az ellenfél védelmét.

Így előfordulhat, hogy a legutóbb csereként beálló, sérüléséből nemrégiben felépülő Raúl Jiménez veszi át a helyét, de Funes Mori is megkaphatja az esélyt.

A mérkőzésen Ochoa mellett Alexis Vega és a balhátvéd, Jesús Gallardo játszott nagyot, a középpálya közepén pedig Édson Álvarez volt az úr.

De igazából Martínon kívül talán mindenki hozta a szintet.

Egyedül tehát Jiménezt – vagy Funes Morit – várjuk a kezdőbe, más változás a múltkori csapathoz képest nem várható. Sérülés nincs, eltiltás sincs, szóval Tata Martinonak van lehetősége válogatni, ha épp ahhoz támad kedve.

Az eredeti keret:

Kapusok: Guillermo Ochoa (Club América), Rodolfo Cota (Leon), Alfredo Talavera (Juarez)

Védők: Néstor Araujo (Club América), Jésus Gallardo (Monterrey), Gerardo Artega (Genk), Héctor Moreno (Monterrey), Jorge Sánchez (Ajax), Johan Vázquez (Cremonese), César Montes (Monterrey), Kevin Álvarez (Pachuca)

Középpályások: Erick Gutiérrez (PSV), Orbelín Pineda (AEK Athens), Hector Herrera (Houston Dynamo), Carlos Rodriguez (Cruz Azul), Andrés Guardado (Real Betis), Roberto Alvarado (Chivas), Edson Álvarez (Ajax), Luis Chávez (Pachuca), Uriel Antuna (Cruz Azul), Luis Romo (Monterrey)

Támadók: Hirving Lozano (Napoli), Rogelio Fuenes Mori (Monterrey), Henry Martín (Club América), Raúl Jiménez (Wolves), Alexis Vega (Chivas)

A várható kezdőcsapat:

Ochoa – Sánchez, Moreno, Montes, Gallardo – Herrera, Álvarez, Guardado – Lozano, R. Jiménez, Vega

Tippelde

Argentína vállán nagy a súly, ez pedig két módon is kijöhet a játékosokon. Nagy tapasztalata van a csapat tagjainak, főleg azok láttak már sok csatát, akikre kezdőként számít Lionel Scaloni. Mi pedig úgy gondoljuk, jól is kijöhetnek a szaúdi vereségből Messiék.

Mexikótól ugyanazt a bátor futballt várjuk, igazából nincs vesztenivalójuk… Legalább két és fél gólt várunk a találkozótól.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső