Argentína – Szaúd-Arábia: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 21.
2022. november 22. kedd, 11:00 Lusail Stadium
Argentína
vs
Szaúd-Arábia

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Vasárnap csak egy, hétfőn három, keddtől azonban már négy mérkőzést rendeznek a katari világbajnokságon. Ez azt jelenti, hogy egyben lenyomják a C és a D csoport meccseit. Délelőtt és kora délután a C, este pedig a D jelű csoportok meccsei lesznek.

Időrendben haladunk, szóval a 11:00-kor kezdődő találkozóval indítunk. Ami egy simának tűnő találkozó lesz, az Argentína – Szaúd-Arábia meccs. Szerintem nem is kell megmagyarázni, hogy miért gondolják a fogadóirodák, hogy ez sima lesz.

A szaúdiak a selejtezőben remekeltek, és meglepően simán jutottak ki Katarba, de a döntő, a legjobb 32, a főtábla, nevezzük, ahogy akarjuk már egészen más tészta. Argentína úgy utazott a közel-keleti országba, hogy címmel, trófeával térnek haza. A közvélemény, a szakértők, a szurkolók egyaránt minimum a legjobb négybe várják a csapatot, miközben a fogadóirodák többségénél top3-as Lionel Scaloni csapata. A legtöbben – szinte mindenki – úgy gondolja, hogy csak Brazília esélyesebb náluk. És ebben most van valami, látva, hogy az európai nagyhatalmakkal mi történik az elmúlt időszakban.

Talán nem is az a kérdés, hogy ki fogja megnyerni ezt a mérkőzést, mert az egyértelműnek látszik. Nagy meglepetést kell okoznia al-Dawsariéknak, hogy minimum pontot szerezzenek, de azt gondolom, még a gólszerzés is problémás lesz.

Argentínától pedig egy magabiztos kezdésre van szükség. Minél előbb bebiztosítják a továbbjutásukat, annál hamarabb lehet pihenni, valamint felkészülni az előttük álló feladatokra, a kieséses szakaszra.

Azért mondjuk el, mit mondanak a bukik: Argentína győzelmére 1.15-öt fizetnek, Szaúd-Arábiára 15.00-t, a döntetlenre pedig 7.50-et.

Argentína

Joggal tartják Argentínát favoritnak, elég csak annyit mondani, itt van Lionel Messi. Nem, ez még nem elég. Itt van Messi, és baromi jó formában van. Így már jobb.

Lionel Scaloni együttesét az egekig magasztalták, a mester felé is árad a bizalom, hiszen 28 év után tudott ismét Copa Americát nyerni a csapat, és ehhez egy lényegében ideiglenesen kinevezett edző kellett szinte nulla tapasztalattal.

Scaloni fiatal, így megvan a közös nyelv a játékosokkal, Messi is beállt az edző mellé, ez pedig megnyitott egy kaput a helyes út felé.

Argentína a selejtező során ugyan csak a második lett, de egy selejtező mindig más, mint maga a torna. Hiszen itt egymás után jönnek a meccsek, ott meg sokszor hónapok teltek el két meccs között. Ha itt elkapják a fonalat, tényleg meglehet a hőn áhított győzelem, ami az első lenne 1986 óta.

Az argentin csapat 2019 júliusa óta veretlen, akkor a Copán Brazíliától kikaptak 2-0-ra, de a harmadik helyet azért megszerezték. És azóta nem találnak legyőzőre. Az utolsó öt meccsüket sorozatban megnyerték, szeptemberben Hondurast és Jamaikát ütötték ki, most, kevesebb mint egy hete pedig az Egyesült Arab Emírségeket verték meg, öt gólt rúgva. Betalált a kapuba Julian Alvarez, Ángel Di Maria – kétszer -, Lionel Messi és Joaquin Correa is.

Minden adott egy jó tornához, de Scaloni dolga kicsit megnehezedett, hiszen nem csak Giovani Lo Celsot lesz kénytelen nélkülözni. Pár napja két játékost is haza kellett küldeni sérülés miatt, az egyik Joaquin Correa, a másik pedig Nicolás Iván González. Igazából mindketten perememberek lettek volna, a helyükre Thiago Almada és Angel Correa érkezett.

Van még nyitott kérdés, kettő is. Papú Gómez és Cristian Romero is kisebb sérüléssel bajlódik. Utóbbi van közelebb a visszatéréshez, a hírek szerint kezdeni tud majd Nicolás Otamendi mellett a védelemben.

Mint látható, Di Maria sérülése a múlté, így ő a kezdőben kap majd helyet Lautaro Martínez és Lionel Messi mellett, a középpályán Lo Celsot majd Enzo Fernández vagy Alexis Mac Allister pótolja.

Az eredeti keret:

Kapusok: Emiliano Martínez (Aston Villa), Franco Armani (River Plate), Geronimo Rulli (Villarreal)

Védők: Marcos Acuna (Sevilla), Juan Foyth (Villarreal), Lisandro Martínez (Manchester United), Nicolas Tagliafico (Olympique Lyon), Cristian Romero (Tottenham), Nicolas Otamendi (Benfica), Nahuel Molina (Atletico Madrid), Gonzalo Montiel (Sevilla), German Pezzella (Real Betis)

Középpályások: Leandro Paredes (Juventus), Angel Di Maria (Juventus), Rodrigo De Paul (Atletico Madrid), Alexis Mac Allister (Brighton), Exequiel Palacios (Bayer Leverkusen), Enzo Fernández (Benfica), Guido Rodriguez (Real Betis)

Támadók: Lionel Messi (PSG), Lautaro Martínez (Inter Milan), Paulo Dybala (AS Roma), Joaquin Correa (Inter Milan), Julian Alvarez (Manchester City), Nicolás Iván González (Fiorentina), Alejandro Gómez (Sevilla)

A várható kezdőcsapat:

E. Martínez – Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico – De Paul, Paredes, Mac Allister – Messi, Di Maria – L. Martínez

Egymás elleni meccsek:

Összesen két alkalommal találkozott egymással a két együttes, de egyik meccsről sem mondanám, hogy a mostani VB-n számítanának. 1992-ben Argentína 3-1-re nyert, aztán húsz évvel később egy felkészülési mérkőzésen 0-0-t játszottak.

Sok mindent ezekből a meccsekből nem lehet leszűrni, de ha lehetne, azt is dobhatnánk a kukába, tekintve, hogy tíz, valamint harminc éve voltak.

Előző meccs eredménye
2012.11.14.Barátságos Mérkőzés
saudi arabia
0:0
argentina
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Szaúd-Arábia

A szaúdi csapatról nem lehet annyit elmondani, mint az argentinról. Sokkal kevesebb tervvel érkeztek meg Katarba, annyi lehet a céljuk, hogy helyt álljanak majd a nagycsapatokkal szemben. Bár többen is azt mondják, ennyire erős szaúdi csapat még nem volt, a továbbjutási esélyeik nem túl nagyok.

Az azonban jel lehet mindenki számára, hogy a selejtezőben remek teljesítményt nyújtottak, nagyon simán jutottak ki a vb-re. De így nagyjából ennyi…

Ellentétben a többi csapattal, Szaúd-Arábia három felkészülési meccset is vívott novemberben. Először Izlandot verték meg 1-0-ra, majd Panama ellen ikszelt Hervé Renard csapata. Végül Horvátországot fogadták, akik B-csapattal is verték őket, de mindössze csak egy góllal.

A keretet illetően egyetlen dolog van, amire felkaptuk a fejünket. Mivel van egy folyamatban levő dopping-ügy a keret egyik játékosánál, Renard úgy határozott, hogy nem kockáztat, és kitette a keretből Fahad Al-Muwalladot, a helyére pedig Nawaf al-Abedet hívta be.

Elviekben a csatár már leülte a büntetését, de az ügyet nem zárták még le, Renard nem szeretett volna megkockáztatni egy kizárást jogosulatlan szereplés miatt.

A keretből mindenki egészséges, így a legjobb csapatot küldheti majd pályára a francia szakember.

Az eredeti keret:

Kapusok: Mohamed al-Ovajs (al-Hilal), Navaf al-Aqidi (al-Nassr), Mohamed al-Jami (al-Ahli)

Védők: Jasser al-Sahrani (al-Hilal), Ali al-Bulaihi (al-Hilal), Abdulelah al-Amri (al-Nassr), Abdullah Madu (al-Nassr), Hassan Tambakti (al-Sabab), Szultan al-Ghanam (al-Nassr), Mohammed al-Breik (al-Hilal), Saud Abdulhamid (al-Hilal)

Középpályások: Salman al-Faradz (al-Hilal), Rijad Sarahili (Abha), Ali al-Hassan (al-Nassr), Mohamed Kanno (al-Hilal), Abdulelah al-Malki (al-Hilal), Sami al-Nadzej (al-Nassr), Abdullah Otajf (al-Hilal), Nasszer al-Davsari (al-Hilal), Abdulrahman al-Aboud (Ittihad), Salem al-Davsari (al-Hilal), Hattan Bahebri (al-Sabab)

Támadók: Nawaf al-Abed (al-Sabab), Haitham Asiri (al-Ahli), Saleh al-Sehri (al-Hilal), Firas al-Buraikan (al-Fateh)

A várható kezdőcsapat:

Owais – Ghannam, Amri, Bulayhi, Shahrani – Naji, Sharahili, Faraj – Dawsari, Brikan, Bahbri

Tippelde

Nem kérdés, mit gondolunk. Nem kérdés, hogy kinek kell nyernie ezen a meccsen. Argentína akár még gólesőt is csinálhat, ha szigorúan a tényeket nézzük. A statisztikát, a játékerőt… Azonban a dél-amerikaiaknak figyelni kell, hosszú torna lesz ez, és nem szabad minden puskaport ellőni. Ez tehát a fölényes győzelem ellen szól.

A magabiztos siker viszont nem kerülhető el. A hendikepes győzelemnek van értelme, egyszerűen az argentinokat megfogadni nem igazán, nagyon keveset adnak érte a fogadóirodák.

Ha már egy jobb tippre várunk, akkor érdemes azt megfogadni, hogy Emi Martínez gól nélkül lehozza a mérkőzést. Az sem olyan magas, de legalább van benne érték.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső