Ausztrália – Dánia: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 29.
2022. november 30. szerda, 16:00 Al Janoub Stadium
Ausztrália
vs
Dánia

Ma délután és este meglesz, melyik az a négy csapat, amelyik részt vehet a katari világbajnokság kieséses szakaszában, és holnap újabb négy csatlakozik hozzájuk. Így megy ez addig, amíg el nem érik a tizenhat csapatot, aztán onnan folytatódik a küzdelem. Voltak a második fordulóban is bőven meglepetések, majd érkezünk egy második fordulós álomcsapattal is, csak menjen le végre ez az őrült hajtás, hogy napi négy mérkőzéssel kell képben lenni, és sietni, rohanni…

Holnap délután négy órakor Ausztrália – Dánia, valamint Tunézia – Franciaország mérkőzést vívnak, ugyebár a harmadik forduló mérkőzéseit egy időben játsszák le, hogy minden… bundagyanús szituációt megpróbáljanak ezáltal kiküszöbölni.

A D csoportban mindössze egy dolog biztos, az pedig az, hogy Franciaország továbbjutott, és talán az is, hogy csoportelsők. Matematikailag Ausztrália még befoghatja őket, ám ennek esélye nagyon kicsi. A Socceroosnál már annak is örülnének, ha sikerülne megszerezni a második helyet. Az esélyeik jók, hiszen győzelem esetén biztosan ott lesznek, a döntetlen számolgatós, függ attól, hogy a másik találkozón Tunézia és Franciaország mit játszik egymással. Ami tuti, hogy a vereség a kiesésüket jelenti. Teljesen mindegy, hogy Dánia vagy Tunézia előz, de előzni fog valamelyikük. Vagy akár mindketten.

Dániánál a képlet nagyon egyszerű: Vagy győznek, vagy mehetnek is haza. Kár lenne a dán válogatottért, bár eddig messze nem olyan formájukat mutatják, mint tették azt az EB-n egy évvel ezelőtt.

A bukmékerek szerint Eriksenék meg fogják tudni rázni magukat, és legyőzik Duke-ékat. A szorzók így alakulnak: Dániára most 1.50-et fizetnek, míg Ausztráliára 7.50-et, a döntetlen 4.20 körül mozgolódik.

Ausztrália

Graham Arnold csapata két forduló után esélyes a továbbjutásra, és ez nem kis szó. Az ausztrálok lehet, hogy végül aztán nem lesznek ott a legjobb 16 csapat között, de az, hogy esélyük van odaérni, már nagy szó. Mert előzetesen ezt nem igazán várták tőlük. A VB-re pótselejtezőn jutottak ki, a riválisok ellen a selejtező során szenvedtek, és tizenegyespárbajra kényszerültek Peru ellen is. Aztán az első fordulóban csúnya verést kaptak Franciaországtól, de arra azért többen számítottak.

A második meccsük sokkal jobban sikerült, Tunézia ellen végig pariban voltak, és egy kissé szerencsés, de nagyon okos góllal meg tudták őket verni. A találatot Mitchell Duke szerezte, aki egy megpattanó baloldali beadást úgy fejelt meg, hogy arra Dahmen kapus ne érhessen oda. Tényleg klasszis megoldás volt Duke-tól, aki az első mérkőzésen észrevehetetlen volt. Most viszont küzdött, csípett, rúgott és harapott. Meglett az eredménye.

A második meccsen egy változás volt a franciák elleni mérkőzéshez képest, Nathaniel Atkinson maradt ki, miután kapott egy rúgást. Még most is kérdéses a játéka, így bizonyára Fran Karacic lesz a jobbhátvéd ismét.

Ausztrália egy döntetlennel nagy valószínűséggel továbbjut, azonban erre nem alapozhatnak. És bolondok lennének, ha teljesen beállnának védekezni Dániával szemben. Bár Tunéziának bejött ez, a második félidőben már csak a 0-0-t őrizték.

Ajdin Hrustic sérülése rendbe jött, azonban Arnold nem kockáztatja meg a középpályássor megbontását, noha a Verona játékosa talán tudna segíteni. És fog is, csak a cserepadról beszállva. Aki még sokat segíthetne, az Martin Boyle, ő azonban biztosan nem fog pályára lépni ezen a VB-n a sérülése miatt.

Az eredeti keret:

Kapusok: Mat Ryan (FC Köbenhavn), Danny Vukovic (Central Coast Mariners), Andrew Redmayne (Sydney FC)

Védők: Harry Souttar (Stoke City), Milos Degenek (Columbus Crew), Bailey Wright (Sunderland), Thomas Deng (Albirex Niigata), Fran Karacic (Brescia), Nathaniel Atkinson (Hearts), Aziz Behich (Dundee United), Kye Rowles (Hearts), Joel King (Odense Boldklub)

Középpályások: Aaron Mooy (Celtic Glasgow), Jackson Irvine (FC St. Pauli), Ajdin Hrustic (Hellas Verona), Cameron Devlin (Hearts), Riley McGree (Middlesbrough), Keanu Baccus (St Mirren)

Támadók: Jamie Maclaren (Melbourne City), Mitchell Duke (Fagiano Okayama), Jason Cummings (Central Coast Mariners), Garang Kuol (Central Coast Mariners), Awer Mabil (Cádiz), Mathew Leckie (Melbourne City), Craig Goodwin (Adelaide United), Martin Boyle (Hibernian)

A várható kezdőcsapat:

Ryan – Karacic, Souttar, Rowles, Behich – Leckie, Irvine, Mooy, Goodwin – McGree, Duke

Egymás elleni meccsek:

Nincs olyan nagy fölénye a dánoknak, mint arra az ember alapból számított volna. Összesen négy meccsük volt, mindegyik a közelebbi múltban. 2007-ben az első, 2018-ban az utolsó.

Ebből a négyből három csak felkészülési találkozó volt, két dán és egy ausztrál győzelemmel. Az igazán érdekes, hogy a két csapat négy évvel ezelőtt is találkozott a csoportjában. Akkor is itt volt Franciaország, csak a negyedik csapat nem Tunézia, hanem Peru volt.

Végül Franciaország mellett Dánia ment tovább, az auszik mindössze egy ponttal estek ki. Azt az egy pontot viszont a dánok ellen szerezték, ami most – mármint egy döntetlen – minden bizonnyal a továbbjutásukat jelentené. De az biztos, hogy a dánok kiesését…

A mérkőzésen Christian Eriksen góljára Mile Jedinak válaszolt tizenegyesből. Előbbi még most is ott van a keretben, utóbbi azonban már nem aktív játékos.

Előző meccs eredménye
2018.06.21.Világbajnokság 2018
dánia
1:1
australia
Világbajnokság 2018
2012.06.02.Barátságos Mérkőzés
dánia
2:0
australia
Barátságos Mérkőzés
2010.06.01.Barátságos Mérkőzés
australia
1:0
dánia
Barátságos Mérkőzés
2007.02.06.Barátságos Mérkőzés
australia
1:3
dánia
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Dánia

Amit eddig a dánok mutattak, az elég vérszegény. Bár a franciák elleni meccs második félidejében már jól játszottak, egészen odáig nem volt jó nézni Mikkel Damsgaard-ék játékát. Az eredmények sem jöttek, hiszen Tunézia ellen csak döntetlent értek el egy egyébként hozható meccsen, majd Franciaország Kylian Mbappé duplájával térdre kényszerítette Kasper Hjulmandékat.

A dán támadók továbbra is gólképtelenek, egyetlen találatukat egy védő, Andreas Christensen szerezte. De ugye az sem ért semmit.

Bőven akadnak problémák csapaton belül, és a gólszerzés csak egy a sok közül. Az egyik, hogy Thomas Delaney megsérült, így a 3-5-2-es felállást a fiókba kellett rakni, Hjulmand Damsgaard beállításával váltott 3-4-3-ra. Eddig nem sok eredménnyel. Legutóbb Simon Kjaer is hiányzott a csapatból, no meg Andreas Skov Olsent is a padra ültették. Előbbit egy kisebb sérülés miatt, utóbbit viszont a nem túl acélos teljesítménye miatt. Jesper Lindström jobb formában van, és szerintem jobb játékos is, így ő a kezdőben maradhat, míg Kjaer visszatér a védelembe.

Gól nélkül nem fog menni, tehát Hjulmand mester számára az a legfontosabb, hogy végre sikerüljön az ellenfelek hálójába találni. Egy gól nem is feltétlenül lesz elég, hiszen negatív a gólkülönbségük. Több góllal kell nyerni, és bízni abban, hogy Tunézia nem lepi meg majd a franciákat.

Az eredeti keret:

Kapusok: Kasper Schmeichel (OGC Nice), Oliver Christensen (Hertha BSC), Frederik Ronnow (Union Berlin)

Védők: Daniel Wass (Bröndby), Rasmus Nissen Kristensen (Leeds United), Jens Stryger Larsen (Trabzonspor), Joakim Maehle (Atalanta), Andreas Christensen (FC Barcelona) Simon Kjaer (AC Milan), Joachim Andersen (Crystal Palace), Victor Nelsson (Galatasaray), Alexander Bah (Benfica)

Középpályások: Pierre-Emile Hojbjerg (Tottenha), Thomas Delaney (Sevilla), Christian Eriksen (Manchester United), Mathias Jensen (Brentford), Robert Skov (Hoffenheim), Christian Nörgaard (Brentford)

Támadók: Mikkel Damsgaard (Brentford), Andreas Skov Olsen (Club Brugge), Jesper Lindström (Eintracht Frankfurt), Martin Braithwaite (Espanyol), Kasper Dolberg (Sevilla), Jonas Wind (VfL Wolfsburg), Andreas Cornelius (FC Köbenhavn), Yussuf Poulsen (RB Leipzig)

A várható kezdőcsapat:

Schmeichel – Andersen, Kjaer, Christensen – Kristensen, Eriksen, Höjbjerg, Maehle – Lindström, Damsgaard – Cornelius

Tippelde

Dánia az EB-n is az utolsó fordulóban találta meg a játékát, és akkor remek játékkal győzni tudtak, azzal érték el, hogy felkerüljenek a második helyre. Most is várható, hogy hatalmas elánnal mennek neki az ausztráloknak.

Abban az esetben lehet gond, ha Ausztrália megszerzi a vezetést, vagy sokáig húzza kapott gól nélkül. Ám, ha az elején a dánok már megszerzik a vezetést, ebből még egy sima siker is lehet. Mi Maehle-ék győzelmére teszünk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső