Belgium – Marokkó: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 26.
2022. november 27. vasárnap, 14:00 Al Thumama Stadium
Belgium
vs
Marokkó

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én mérhetetlenül nagyot csalódtam a belga válogatott elsőkörös játékában. Kanada tényleg egy nagyon gyors, kellemetlen ellenfél volt, de annak a csapatnak, amelyik – titkon – szeretne világbajnokságot nyerni, ezt a feladatot meg kellett volna oldania. Jó, megoldották – mondhatjátok -, hiszen nyertek, de akkor is… keserű szájízt hagyott az emberekben Kevin De Bruyne meg a többiek gyenge, bátortalan, sokszor tanácstalan játéka.

Itt az idő megmutatni, hogy csak egy gyengébb kisiklásról van szó, amiből van visszaút. Az ellenfél vasárnap Marokkó együttese lesz, akiktől legalább olyan lelkesedést várunk, mint az első körben. De sokkal nagyobb pontosságot, minőségibb játékot és nem mellesleg kaput eltaláló lövéseket…

Az F csoport az, ahol semmi nem dőlt el, ahol tényleg bármi lehet a folytatásban. Míg a legtöbb helyen az erőviszonyok kirajzolódtak, akár pontokban, akár a mutatott játékban, akár minden információt figyelembe véve, itt még lehetnek meglepetések.

Marokkó válogatottjának nem adnak sok esélyt, pontosabban feleannyit, mint Belgiumnak. Roberto Martínez csapata ugyanis kétszeres szorzón megy a legtöbb fogadóirodánál, míg Marokkó négyszeresen. A döntetlen pedig három és félszeres pénzt ér jelen pillanatban.

Folytassuk a napot a Belgium – Marokkó mérkőzéssel!

Belgium

Egy meccs után talán még nem kéne azt mondanom, hogy Belgiumnak nincs esélye, de valóban nem volt valami jó a Kanada elleni meccs. Talán csak azért vagyok ennyire borúlátó velük kapcsolatban, mert az ellenfél Kanada volt. És az agyam felfogja, hogy Kanada rohadt sokat fejlődött, valahogy mégsem térek magamhoz a belga játék láttán. És a meccs egészét nézve nagyon boldogok lehetnek Tielemansék, hogy sikerült megszerezni a három pontot, mert nagyon nem nekik állt a zászló. Különösen az első félidőben.

Amikor folyamatosak voltak a kanadai rohamok, amikor Alphonso Davies tizenegyest lőhetett… Más kérdés, hogy kihagyta, vagy hogy pontosabb legyek, Thibaut Courtois kivédte a Bayern München játékosának lövését.

Később sem hagyták unatkozni a Lev Jasin-díj idei nyertesét, próbálkozott még Tajon Buchanan, Alistair Johnston és Atiba Hutchinson is. A másik oldalon ritkán, de eljutott a kapuig a belga válogatott, amelyből nagyon hiányzott Romelu Lukaku. Hiányzott valaki, aki le tudja fejelni a labdákat, aki meg tudja tartani azokat, aki ki tudja használni a fizikai erejét.

De igazságtalan lenne, ha nem említenénk meg, hogy helyettese, Michy Batshuayi szerezte a mérkőzés egyetlen gólját. Az első félidő közepén Toby Alderweireld passzával lódult meg a Fenerbahce támadója, és szépen lőtt a hálóba.

Ez volt az egyetlen alkalom, amikor a kanadai védelem kihagyott. És ezért jó a belga csapat, mert ezt az egy hibát ki tudták használni.

A meccs második félideje már nem volt ennyire jó. Hajtás volt, de kaput eltaláló lövés sokkal kevesebb. Belgium kontrákra rendezkedett be, Kanada pedig támadott az egyenlítésért tovább. De a szerencse nem pártolta őket ezen az estén, így maradt az 1-0.

Belgiumnak most ugyanúgy nem lesz könnyű dolga, Marokkó is egy keményen védekező együttes, minőségi támadókkal a kezdőcsapatban. És Romelu Lukaku még azóta sem bevethető, ergo most is Batshuayival rohamoznak majd. Esetleg Dokuval vagy Opendával, ki tudja? Bár egy győztes gól után Martínez nem fogja leültetni a csatárát.

Ami kérdés véleményem szerint, az az, hogy Timothy Castagne vagy Thomas Meunier kezd majd a jobbszélen? Utóbbi csak csere volt az első meccsen, mivel nemrég épült fel a sérüléséből. Castagne nem játszott rosszul, a Dortmund játékosa pedig lehet, hogy továbbra sem teljesen egészséges, így mi a Leicester spílerére szavaznánk.

A teljes keret:

Kapusok: Thibaut Courtois (Real Madrid), Simon Mignolet (Club Brugge), Koen Casteels (Wolfsburg)

Védők: Toby Alderweireld (Royal Antwerp), Arthur Theate (Stade Rennes), Wout Faes (Leicester City), Jan Vertonghen (Anderlecht), Thomas Meunier (Borussia Dortmund), Timothy Castagne (Leicester City), Zeno Debast (Anderlecht)

Középpályások: Kevin de Bruyne (Manchester City), Hans Vanaken (Club Brugge), Youri Tielemans (Leicester City), Leander Dendoncker (Aston Villa), Amadou Onana (Everton), Yannick Carrasco (Atlético Madrid), Axel Witsel (Atlético Madrid), Charles de Ketelaere (AC Milan), Leandro Trossard (Brighton), Thorgan Hazard (Borussia Dortmund)

Támadók: Romelu Lukaku (Internazionale), Michy Batshuayi (Fenerbahce), Dries Mertens (Galatasaray), Eden Hazard (Real Madrid), Lois Openda (Lens), Jeremy Doku (Stade Rennes)

A várható kezdőcsapat:

Courtois – Dendoncker, Alderweireld, Vertonghen – Castagne, Tielemans, Witsel, Carrasco – Hazard, De Bruyne – Basthuayi

Egymás elleni meccsek:

Bár a lenti listában nem szerepel, de volt egy harmadik mérkőzése is a két együttesnek, 1999-ben, tehát azért az sem mostanság volt. Tétmérkőzésen csak egyszer, 1994-ben csaptak össze, azt a találkozót Belgium 1-0-ra megnyerte. Lehet, hogy annak most is örülnének, mert akkor az azt jelentené, hogy nagy valószínűséggel tovább fognak jutni.

Azon a ’99-es felkészülési mérkőzésen Belgium 4-0-ra tudott nyerni, míg kilenc évvel ezután Marokkó visszaadta azt a csúnya verést, 2008-ban ők győztek 4-1-re. Mi ez utóbbi két eredmény bármelyikét el tudnánk fogadni, mindegy, milyen felosztásban, a lényeg, hogy a két csapat végre játsszon úgy, ahogy egyébként tudnak…

Előző meccs eredménye
2008.03.26.Barátságos Mérkőzés
belgium
1:4
morocco
Barátságos Mérkőzés
1994.06.19.Világbajnokság 1994
belgium
1:0
morocco
Világbajnokság 1994
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Marokkó

Kicsit színtelen és szagtalan volt a marokkói csapat, de szerencséjükre a horvát együttes sem volt a legjobb, így legalább egy pontot meg tudtak szerezni. Az első fordulóban akadtak gyenge meccsek, ez egyértelműen közéjük tartozott. Pedig jobb teljesítményt vártunk Marokkótól. Tegyük hozzá, mi is ikszre tippeltünk, szóval az eredménnyel problémánk nem volt.

Az egyik legkevesebb veszélyt Marokkó teremtette az ellenfél kapuja előtt, pedig olyan játékosok szerepelnek a csapatban, mint Youssef En-Nesyri, Hakim Ziyech és Sofiane Boufal.

Amiben viszont nem csalódtunk, az a védelem. Hakimi, Aguerd, Saiss és Mazraoui is hozták, amit kell, középen még segített nekik Sofiane Amrabat…

A marokkói válogatott szövetségi kapitányát érte kritika azután, hogy nem vitte magával Ryan Mmaee-t, és látszott, nincs alternatívája En-Nesyrinek, az őt váltó Hamdallah nem igazán tudott hozzá tenni a játékhoz. Sem a Boufal helyett pályára lépő Ez Abde. De ez legyen Walid Regragui problémája.

Az látszott, hogy tudás tekintetében Hakim Ziyech kiemelkedik a csapatból, de rajta meg a játékhiány jelei tapasztalhatók, szóval annyira vele sincs előrébb az afrikai együttes.

Most, a belgák ellen sem számíthatnak semmi másra, minthogy stabil védekezésből, a szélső védők segítségével gyorsan felfejlődnek, és talán így sikerül egyszer En-Nesyrit, Ziyecht, Amallahot vagy Boufalt helyzetbe hozni.

Több forrás szerint is sérüléssel bajlódott Abdelhamid Sabiri és Abdessamad Ezzalzouli, azonban mindketten pályára léptek csereként a horvátok ellen, tehát helyre jöttek és tudják vállalni a játékot. Sabirit el tudnám képzelni a kezdőben, méghozzá Amallah helyett, Boufal kihúzódna a szélre, Sabiri pedig az ék mögött játszhatna, mint klubcsapatában, a Sampdoriában, ahol Ciccio Caputot segíti.

Az első mérkőzésen még Noussair Mazraoui is megsérült egy csukafejesnél, le is kellett cserélni, de a marokkói hírek szerint sérülése nem súlyos, és nem kell kihagyni a belgák elleni meccset.

A teljes keret:

Kapusok: Yassine Bono, Munir Mohamedi, Ahmed Reda Tagnaouti

Védők: Achraf Hakimi, Noussair Mazraoui, Nayef Aguerd, Badr Benoun, Romain Saiss, Yahya Attiyat Allah, Jawad El Yamiq, Achraf Dari

Középpályások: Sofyan Amrabat, Abdelhamid Sabiri, Selim Amallah, Azzedine Ounahi, Bilal El Khannouss, Yahya Jabrane, Anass Zaroury

Támadók: Hakim Ziyech, Abde Ezzalzouli, Zakaria Aboukhlal, Sofiane Boufal, Ilias Chair, Youssef En-Nesyri, Walid Cheddira, Abderrazak Hamed Allah

A várható kezdőcsapat:

Bono – Hakimi, Saiss, Aguerd, Mazraoui – Amrabat, Ounahi – Boufal, Sabiri, Ziyech – En-Nesyri

Tippelde

Marokkó védekezésben erős, támadásban nem nyújtottak sokat. A belga védelem is remekelt az első meccsen. És most, a második körben nagyon nagy lesz a tét, tehát a csapatok óvatosan állnak majd a másikhoz, egy vereség a szinte biztos kiesésüket is jelentheti.

Két és fél gól alatti eredményt várunk, emellett viszont belga győzelmet, az ottani támadóktól inkább el tudjuk képzelni a gólt, mint a másik oldalon.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső