Brazília – Svájc: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 27.
2022. november 28. hétfő, 17:00 Stadium 974
Brazília
vs
Svájc

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Egyik korábbi tippünkben elég pozitív szavakkal illettem a mostani mérkőzésünk egyik szereplőjét. Persze, Brazíliáról beszéltem, akik valósággal leradírozták a pályáról Szerbiát. Ugyan csak 2-0-ra nyertek, de minden mozdulatukban lüktetett a foci, egyszerűen káprázatosan játszottak minden hibájuk ellenére. És még csak azt sem lehet mondani, hogy a szerbek olyan gyenge csapat volnának, mert nem. De Brazília tegnap azzá kicsinyítette őket.

Az ilyen játék miatt tartják Tite csapatát a VB-győzelem legnagyobb esélyesének. És most egy újabb bizonyítékot tehetnek le az asztalra, Svájccal fognak találkozni hétfőn délután.

Azzal a Svájccal, amely szintén győzelemmel indított, de közelében sem volt annak a teljesítménynek, mint Neymarék. Egy kissé szenvedős meccsen, helyenként jó focival sikerült megverniük Kamerunt.

A továbbjutás szempontjából ez a győzelem nagyon sokat ér, főleg akkor, ha Sergej Milinkovic-Savicék nem tudnak majd nyerni az afrikaiak ellen. Nem mondom, hogy ez lesz, de miért is ne győzhetnének Choupo-Motingék? Akkor lesz ám az igazi őrület a harmadik fordulóban…

Maradjunk most azonban a Brazília – Svájc találkozónál, amely a fogadóirodák szerint sima lesz. Még úgy is, hogy két alapembere biztosan kihagyja a mérkőzést a braziloknak. Erről majd később.

Most nézzük, mivel számoltak a tippmesterek a bukiknál: A dél-amerikai győzelem 1.50-et ér, a döntetlen 4.20-at, míg a svájciak győzelme néhol 6-szoros, de előfordul, hogy 7-szeres szorzóval fut.

Brazília

Megérkezett Brazília. Megérkeztek, és rögtön megértették a kétkedők, hogy miért ők a VB legnagyobb favoritjai. Zenélt a labda, amikor a sárgamezeseknél volt, és olyan könnyedén verték meg Szerbiát, akik az utóbbi időben hatalmas fejlődésen mentek keresztül, hogy öröm volt nézni.

Egy darabig még csak puhították a Veljkovic vezette védelmet, de már az első félidőben többször próbára tették a védőket, valamint Vanja Milinkovic-Savicot. De nem csak a brazil támadókat, hanem a védelmet és a középpálya azon részét is dicsérhetjük, akik a védekezésért voltak felelősek, ugyanis Dusan Tadic, Aleksandar Mitrovic és Sergej Milinkovic-Savicot alig jutott labdához.

Érdekesen, lényegében öt támadó szellemű játékossal álltak ki a brazilok, középen Neymar és Paquetá játszott, a széleken Raphinha és Vinicius Jr., ékként pedig Richarlison. És akkor ott ült még a padon Rodrygo, Antony, Gabriel Jesus, Gabriel Martinelli… Hihetetlen névsor.

A második félidőben már egyre közelebb került a csapat a gólhoz, Alex Sandro rúgott egy kapufát távolról, majd jött Richarlison, aki egy Neymar-lövés utáni kipattanót vágott be a hálóba. A szerbek valamit nagyon reklamáltak, de szó sem lehetett semmiféle szabálytalanságról.

A gól megnyugtatta a brazilokat, akik innentől kezdve még legalább négy gólt szerezhettek volna. Egyet szereztek is, Richarlisont ünnepelhette a csapat és az egész kispad, miután Vinicius Jr. labdájából meglőtte a forduló legszebb gólját, saját magának pörgette fel a játékszert, majd félfordulatból, estében a jobb alsóba bombázott.

Még volt egy nagyon lezser Casemiro-kapufa, amely gólt érdemelt volna, és szépen lassan lefújták a találkozót. Meggyőző teljesítmény, azonban ennek ára volt.

Megsérült Danilo és megsérült Neymar is, akiről azóta kiderült, hogy a hátralévő két csoportmeccset ki kell hagynia, bedagadt a bokája. Eléggé faragták őt a szerbek, de néha azt éreztem, addig cipeli a labdát, míg fel nem rúgják. Voltak olyan helyzetek, amikor már rég tovább kellett volna adni a bogyót, de csakazértis cipelte azt a PSG játékosa. Mondom, amíg fel nem rúgták.

A következő mérkőzésen azért megijedni nem kell, Neymar helyét több játékos is átveheti, szerintünk Antony lesz az, aki elfoglalhatja a helyét. Danilo helyett pedig jöhet Dani Alves, aki pályára lépése esetén a legidősebb brazil játékos lesz, aki valaha világbajnokságon pályára lépett. Az eddigi rekordot Djalma Santos tartja, aki 37 évesen lépett pályára 1966-ban. Alves most 39 esztendős.

Azért Alves nem mai gyerek, így egy kis segítségre szükség lehet. Ez azt is jelentheti, hogy a középpályán Lucas Paquetá helyett Fred lehet a kezdő, aki nagyobb biztonságot nyújthat védekezésben Dani Alves előtt.

A teljes keret

Kapusok: Alisson Becker (Liverpool), Ederson (Manchester City), Weverton (Palmeiras)

Védők: Dani Alves (UNAM), Thiago Silva (Chelsea), Marquinhos (PSG), Danilo (Juventus), Alex Telles (Sevilla), Alex Sandro (Juventus), Eder Militao (Real Madrid), Bremer (Juventus)

Középpályások: Bruno Guimarães (Newcastle), Casemiro (Real Madrid), Lucas Paqueta (West Ham United), Fabinho (Liverpool), Fred (Manchester United), Everton Ribeiro (Flamengo)

Támadók: Neymar (PSG), Gabriel Jesus (Arsenal), Vinicius Junior (Real Madrid), Antony (Manchester United), Richarlison (Tottenham), Raphinha (Barcelona), Rodrygo (Real Madrid), Gabriel Martinelli (Arsenal), Pedro (Flamengo)

A várható kezdőcsapat:

Alisson – D. Alves, Marquinhos, T. Silva, Alex Sandro – Fred, Casemiro – Raphinha, Antony, Vinicius Jr. – Richarlison

Egymás elleni meccsek:

A két csapat négy évvel ezelőtt találkozott egymással utoljára. Milyen érdekes, hogy akkor is a VB-n, akkor is a csoportkörben. Hiszen abból a négyesből hárman most is itt vannak, a szerbeket, a svájciakat és a brazilokat az oroszok után Katarban is egymás mellé sorsolták.

Brazília Svájc ellen kezdte meg a szereplését, nem túl jól. Nagy reményekkel érkeztek, megint vb-győzelmet várt tőlük mindenki, talán ez nyomta rá a szereplésükre a bélyegét. A találkozón 1-1 lett az eredmény, Philippe Coutinho és Steven Zuber találtak a hálóba. Bár mindketten aktívak, egyikük sincs itt a vb-keretükben. Előtte volt még két felkészülési meccsük, melyek közül egyiket az egyik, másikat a másik nyert meg. Első meccsüket pedig 1950-ben vívták a VB-n, ott 2-2 lett az eredmény.

Előző meccs eredménye
2018.06.17.Világbajnokság 2018
brazília
1:1
svájc
Világbajnokság 2018
2013.08.14.Barátságos Mérkőzés
svájc
1:0
brazília
Barátságos Mérkőzés
2006.11.15.Barátságos Mérkőzés
svájc
1:2
brazília
Barátságos Mérkőzés
2050.06.28.Világbajnokság 1950
brazília
2:2
svájc
Világbajnokság 1950
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Svájc

Eddig elégedett lehet Murat Yakin és a csapat, valamint a szurkolók is. Kamerun nem olyan könnyű ellenfél, mint amilyen sokan azt gondolták, mi nem is hittük, hogy Svájc meg fogja nyerni a meccset. Több helyzete volt az első félidőben Kamerunnak, Yann Sommernek kétszer is védenie kellett, míg a túloldalon nem volt egy kaput eltaláló lövés sem.

A mezőnyben kiegyenlített játék folyt, érezhető volt, itt akár egy gól is dönthet. És ez be is jött. A második játékrész elején Xherdan Shaqiri labdáját Breel Embolo közelről értékesítette, ezzel megszerezte első gólját a világbajnokságokon. A támadó korrekt módon nem ünnepelte a kétségkívül fontos és emlékezetes találatát, hiszen ő Kamerunban született.

Svájc a gól után idővel átadta a kezdeményezést ellenfelének, hogy kontrajátékra rendezkedjenek be.

Ez adott még nekik lehetőséget a gólszerzésre, viszont nem sikerült többször már mattolni André Onanát, aki amúgy több védést is bemutatott.

Voltak kifejezetten jó teljesítmények, Granit Xhaka és Xherdan Shaqiri megint vezéregyéniségek voltak, Breel Embolo pedig ismét jó helyen volt jókor, így meg tudta szerezni első gólját.

Rubén Vargas játszott még jól, őt mindenképp ki kell emelni, a védelemben Widmer és Elvedi remekelt, Yann Sommer pedig sérülése után fontos védéseket mutatott be.

Jó hír, hogy senki nem dőlt ki sérülés miatt, Murat Yakin így pályára küldheti ugyanazt a kezdőt, mint legutóbb. Több védekező feladata lesz Xhakának és Djibril Sownak is, Svájc valószínűleg nagyobb hangsúlyt fog fektetni a labdatartásra, amihez szükséges a stabil középppálya.

A teljes keret:

Kapusok: Gregor Kobel (Borussia Dortmund), Philipp Kohn (RB Salzburg), Jonas Omlin (Montpellier), Yann Sommer (Borussia Mönchengladbach)

Védők: Manuel Akanji (Manchester City), Eray Comert (Valencia), Nico Elvedi (Borussia Mönchengladbach), Ricardo Rodriguez (Torino), Fabian Schär (Newcastle United), Silvan Widmer (Mainz)

Középpályások: Granit Xhaka (Arsenal), Edimilson Fernandes (Mainz), Fabian Frei (Basel), Remo Freuler (Nottingham Forest), Ardon Jashari (Luzern), Fabian Rieder (Young Boys), Xherdan Shaqiri (Chicago Fire), Djibril Sow (Eintracht Frankfurt), Renato Steffen (Lugano), Denis Zakaria (Chelsea), Michel Aebischer (Bologna)

Támadók: Breel Embolo (Monaco), Christian Fassnacht (Young Boys), Noah Okafor (RB Salzburg), Haris Seferovic (Galatasaray), Ruben Vargas (Augsburg)

A várható kezdőcsapat:

Sommer – Widmer, Akanji, Elvedi, Rodríguez – Freuler, Xhaka – Shaqiri, Sow, Vargas – Embolo

Tippelde

Nem lesz ott Neymar a pályán, sem pedig Danilo, de izgulni nem kell, mert a ptólásuk biztosított. Brazíliától ezúttal is jó játékot, gólokat várunk, és persze győzelmet.

Emellett most is megpróbálkozunk a két és fél gól feletti eredménnyel.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső