Costa Rica – Németország: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 30.
2022. december 01. csütörtök, 20:00 Al Bayt Stadium
Costa Rica
vs
Németország

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Most már az E csoport meccseivel folytatjuk, azt a két találkozót holnap este nyolc órától rendezik. Elsőként a Costa Rica – Németország találkozóról fogunk beszélni, amelyen mindkét csapat továbbjuthat még. Őrület, ami az E jelű négyesben folyik. Mennek a körbeverések, a hetet kapó Costa Rica a németverő Japánt verte, ezzel pedig abszolút felborította az előzetes elképzeléseket. Mármint azokat az elképzeléseket, amik felborították az az előtti előzetes elképzeléseket. Értitek…

Nem lehet megmondani, ki lesz végül a továbbjutó. Őrület, de kieshet Spanyolország is, amennyiben az eredmények úgy alakulnak (mondjuk kikapnak a németek és kikapnak a spanyolok is). Hansi Flick legénysége két rúgott góllal áll jelenleg a tabella utolsó helyén, a német szurkolók finoman szólva sem elégedettek csapatuk teljesítményével. Igaz, a spanyolok elleni pontszerzés könnyen lehetett volna győzelem is, de épp úgy vereség is kisülhetett volna belőle.

Costa Rica viszont szenzációs. Mármint, fejben nagyon erősek Keylor Navasék. Megemberelték magukat, és egy történelmi vereség után sikerült talpra állniuk, és nyerniük. Nem lettek jobb csapat. Nem lettek erősebbek, gyorsabbak, fáradhatatlanabbak. Egyszerűen a szívük a helyén volt.

És ez Németország ellen is sokat érhet. De benne van a pakliban az is, hogy az eddigi frusztráció a németek részéről kijön, és ők is nagyon megverik Fulleréket.

A szorzók egyértelműek. Nagyon sima német-győzelmet vár mindenki. 1.10 Müllerék győzelmének szorzója, míg a döntetlen 10-szeres pénzt ér. Ha Costa Rica nyer, az néhol eléri a 23-as szorzót is.

Nem adnak sok esélyt Ruizéknak…

Costa Rica

Luis Suárez visszahozta a costa ricai reményeket. Itt most feltétlenül egyébként nem arra gondolok, hogy a csapatnak vannak továbbjutási esélyei. Mert papíron vannak, viszont az ellenfél miatt ezek nagyon halovány esélyek. Inkább arra gondolok, hogy a csapat egy hét-nullás kiütés után is fel tudott kelni a padlóról. És ha nem is játszottak jól, de egyszer eltalálták a kaput, abból az egy kaput eltaláló lövésből meg gól lett. Azzal nyerték meg a Japán elleni meccset.

Moriyasu Hajime csapata jobban játszott, mint Costa Rica, viszont ezúttal a védelem tette a dolgát, Keylor Navas nem bakizott, hanem kivédte a japánok szemét. Lehet vitatkozni, megérdemelt volt-e a siker, de én azt mondom, igen.

Costa Rica helyzete nem lett könnyebb. A továbbjutáshoz Németországot kellene legyőzni, vagy legalább ikszelni velük, és bízni a spanyolokban. Ha ez megtörténik, az az egész csoportkör legnagyobb meglepetése lenne.

De képes lehet-e feltartóztatni Costa Rica Németországot? Ez itt a nagy kérdés. Valószínűleg nem. Valószínűleg Németország mindent egy lapra feltéve fog rohamozni, hiszen nekik csak a győzelem elfogadható, csak úgy van esélyük a továbbjutás kivívására.

Az biztos, hogy Costa Rica marad az 5-4-1-es felállásnál, stabil védekezésre fognak építeni, és talán feltűnnek majd Manuel Neuer kapuja előtt.

Luis Fernando Suárez dolgát nehezíti, hogy egyik legmegbízhatóbb védője, Francisco Calvo nem lehet a pályán, ugyanis eltiltását fogja tölteni, kapott sárga lapot Spanyolország és Japán ellen is.

A helyére az a Daniel Chacón kerülhet, aki már Japán ellen beszállt, igaz, sok játékperc nincs benne, hiszen a 95. percben időhúzó csereként lépett pályára.

A kezdő tekintetében más változást nem látunk, lehet, hogy Suárez még gondolkozik azon, hogy egy gyors középpályást tegyen be a kezdőbe (Jewisson Bennette), és Joel Campbellt egy sorral feljebb tolja. Ebben az esetben Contreras kerülhet a kispadra.

Az eredeti keret:

Kapusok: Keylor Navas (Paris Saint-Germain), Esteban Alvarado (Herediano), Patrick Sequeira (CD Lugo)

Védők: Francisco Calvo (Konyaspor), Juan Pablo Vargas(Millonarios FC), Kendall Waston (Saprissa), Oscar Duarte (Al-Wehda), Daniel Chacon (Colorado Rapids), Keysher Fuller (Herediano), Carlos Martinez (San Carlos), Bryan Oviedo (Real Salt Lake), Ronald Matarrita (Cincinnati)

Középpályások: Yeltsin Tejeda (Herediano), Celso Borges (Alajuelense), Youstin Salas (Saprissa), Roan Wilson (Grecia), Gerson Torres (Herediano), Douglas Lopez (Herediano) Jewisson Bennette (Sunderland), Alvaro Zamora (Saprissa), Anthony Hernandez (Puntarenas FC), Brandon Aguilera (Nottingham Forest), Bryan Ruiz (Alajuelense)

Támadók: Joel Campbell (Leon), Anthony Contreras (Herediano) Johan Venegas (Alajuelense)

A várható kezdőcsapat:

Navas – Fuller, Duarte, Chacón, Waston, Oviedo – Torres, Borges, Tejeda, Campbell – Contreras

Egymás elleni meccsek:

Mindössze egyetlen meccse volt a két csapatnak, még anno 2006-ban. Egy ilyen gólgazdag meccset most is elfogadnánk, hiszen 4-2-es eredményt értek el a felek, az esélyesebb Németországnak sikerült győznie, de talán először itt fedeztük fel magunknak a costa ricai csapatot. A vesztes fél két gólját a legendás Wanchope szerezte, aki többek között megfordult a Derby Countyban, a West Hamben és a Manchester Cityben is, míg a másik oldalon olyan játékosok találtak be, mint Thorsten Frings, Philipp Lahm és Miroslav Klose. Abból a csoportból végül a németek három győzelemmel első helyen továbbjutottak, Costa Rica három vereséggel utolsó lett.

Előző meccs eredménye
2006.06.09.Világbajnokság 2006
németország
4:2
costa rica
Világbajnokság 2006
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Németország

Németország helyzete nem könnyű, de nem is lehetetlen. Annyi biztos, hogy nyerniük kell, győzelem nélkül a kiesésük biztos. Ami nagyon ciki lenne az edzőváltáson átesett, újraszerveződött német csapatnak. Az első meccsüket alaposan elszúrták Japán ellen, majd igazán Spanyolország ellen sem tudtak javítani, Niklas Füllkrug találata csak ahhoz volt elég, hogy legalább egy pontot szerezzenek, és némiképp könnyebb helyzetbe hozzák magukat.

Füllkrugon kívül egyébként még Antonio Rüdiger is kapuba talált az első félidőben, az amúgy Spanyolországban játszó védő gólját elvették les miatt.

Azt gondolom, a holnapi kezdő sokkal inkább fog hasonlítani a Japán ellenihez. Ilkay Gündogan egy sorral hátrébb kerül, Leon Goretzka emiatt kispados lesz, támadásban a kezdőbe kerülhet a sérüléséből felépülő, és Spanyolország ellen már pályára lépő Leroy Sané.

További kérdés, hogy Hansi Flick megadja-e a kezdőben a lehetőséget Niklas Füllkrugnak. Ebben az esetben Thomas Müllert, egy ikont kéne padoztatni, ám ismerhetjük annyira a német támadó középpályást, a csapat érdekében ő ezt is simán bevállalná.

A védelemben is lehet változtatás, Thilo Kehrer helyére pályázik Lukas Klostermann, valamint közvetve Nico Schlotterbeck is. Amennyiben utóbbi a kezdőbe kerül, úgy Niklas Süle lesz a jobbhátvéd.

A teljes keret:

Kapusok: Manuel Neuer (Bayern München), Marc André ter Stegen (Barcelona), Kevin Trapp (Eintrahct Frankfurt)

Védők: Antonio Rüdiger (Real Madrid), Matthias Ginter (SC Freiburg), Niklas Süle (Borussia Dortmund), Thilo Kehrer (West Ham United), Lukas Klostermann (RB Leipzig), David Raum (RB Leipzig), Cristian Günter (SC Freiburg), Nico Sclotterbeck (Borussia Dortmund), Armel Bella-Kotchap (Southampton)

Középpályások: Joshua Kimmich (Bayern München), Mario Götze (Eintracht Frankfurt), Ilkay Gündogan (Manchester City), Leon Goretzka (Bayern München), Julian Brandt (Borussia Dortmund), Kai Havertz (Chelsea), Jamal Musiala (Bayern München), Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach)

Támadók: Thomas Müller (Bayern München), Leroy Sané (Bayern München), Serge Gnabry (Bayern München), Karim Adeyemi (Borussia Dortmund), Niclas Füllkrug (Werder Bremen), Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund)

A várható kezdőcsapat:

Neuer – Kehrer, Süle, Rüdiger, Raum – Kimmich, Gündogan – Gnabry, Musiala, Sané – Füllkrug

Tippelde

Lehetne számolgatni, hogyan tud továbbjutni Németország, de ugye az egyértelmű, minimum győzniük kell. Ha a japán – spanyol meccsen az eredmény kedvezőtlenül alakul, a sima győzelem még csak nem is lesz elég. Iksz esetén legalább két góllal, japán győzelem esetén öttel kell nyerni Keylor Navasék ellenében.

Azt gondolom, Costa Rica ezúttal nem fog tudni betalálni, így a mi tippünk ezúttal csak ennyi lesz: Egyedül Németország fog gólt szerezni a mérkőzésen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső