Dánia – Tunézia: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 21.
2022. november 22. kedd, 14:00 Education City Stadium
Dánia
vs
Tunézia

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A D csoport első meccsén is egy simának tűnő találkozó lesz délután 14:00-tól. Dánia találkozik Tunéziával, és úgy gondolom, itt is egészen felesleges arról beszélni, miért az északiak számítanak favoritnak.

Dánia az utóbbi időben levett minket a lábunkról, az Európa-bajnokság legszimpatikusabb csapata voltak, akik azóta sem lassítottak vagy álltak meg. Vegyük csak mindjárt a Nemzetek Ligáját, ahol ugyan nem jutottak döntőbe, de megelőzték azt a francia válogatottat, akik egyrészt az NL, másrészt a VB címvédői, és nem mellesleg most is egy csoportban lesznek Kasper Hjulmand együttesével.

Erős kerettel jöttek a VB-re, és abszolút esélyesek a továbbjutásra a csoportjukban.

És itt van közben Tunézia, akiktől nem sokat várnak a futballal foglalkozók. A Karthágói Sasoknak már az is nehézséget okozott, hogy kijussanak a VB-re, egy góllal tudták megverni Malit. Ami azért nem kis szó, hiszen a selejtező során az ő kapujukat csak egyszer vették be.

Az Afrikai Nemzetek Kupáján a csapat csalódást keltett, a negyeddöntőben estek ki. De sokkal fontosabb, hogy itt vannak a világbajnokságon. Valószínű, hogy sokáig nem maradnak, nagyon nagy meglepiket kell ahhoz hozni, hogy ne Dánia és Franciaország legyen a tabella élén három fordulót követően.

Amit lehet, megteszik, és majd kiderül, hogy az pontosan mire is elég.

A Dánia – Tunézia mérkőzést követően még szó lesz a Franciaország – Ausztrália, valamint a Mexikó – Lengyelország meccsekről is.

Ó, és a szorzókat majdnem elfelejtettem: Mint mondtam, a dánok az esélyesek, 1.45-öt fizetnek a győzelmükre, 8-szoros pénzt fizetnek, amennyiben Tunézia nyer, a döntetlen pedig 4.00 most.

Dánia

Magabiztos dán győzelemre várnak a szurkolók, és azok is, akik szimpatizálnak Kasper Hjulmand együttesével szerte a világon. És ők elég sokan vannak. A 2021-es Európa-bajnokságon Dánia volt az abszolút meglepetés, egy olyan esemény után játszottak le majdnem mindenkit a pályáról, ami után nem lett volna meglepő az sem, ha teljesen szétesnek. És ezzel nyerték el mindenkinek a szimpátiáját és a szívét.

Az északi csapat azóta sem állt le, ahogy fentebb is írtam, jó játékot láthattunk tőlük a Nemzetek Ligájában is, ezért is várnak most tőlük sokat.

Itt lesz a pályán Christian Eriksen, aki már a selejtezők során magára húzhatta a válogatott mezt, és persze azóta alapemberré vált újra, tőle sokat várnak. Hjulmandnak szerencséje van, szinte senkit nem kellett kihagynia a keretből, sőt, a bőség zavarával küzdött. Ezért történhetett meg, hogy a Bournemouth egyik legjobbját, Philip Billinget otthon hagyta. Pedig ő azért legalább a keretbe befért volna. Középpályásként és támadó középpályásként is bevethető, és a keretben vannak olyanok, akik alig jutnak szóhoz a csapatukban, vagy épp sérüléssel bajlódtak, mégis itt vannak. Vegyük pl. Yussuf Poulsent. Nem egy poszt, így nem teljesen jogos az összehasonlítás, de Poulsen az egész szezonban sérült, a Lipcsében idén hét meccset játszott a bajnokságban, de az utolsó három bajnokin összesen 19 perc jutott neki. Mégis ő van itt…

Azt már az összefoglalóban is mondtam, Dánia gondja az lehet, hogy nincs igazán jó formában levő befejező csatár, Dolberg, Older Wind, Poulsen és Cornelius sem az igazi.

Kérdéses Andreas Christensen játéka, aki nemrég épült fel sérüléséből, Christian Nörgaard ugyanebben a cipőben jár.

Előzetesen viszont előbbit a kezdőbe jelölik a skandináv újságok.

Dánia nem játszott szeptember óta, utoljára a franciákat verték meg 2-0-ra.

Az eredeti keret:

Kapusok: Kasper Schmeichel (OGC Nice), Oliver Christensen (Hertha BSC), Frederik Ronnow (Union Berlin)

Védők: Daniel Wass (Bröndby), Rasmus Nissen Kristensen (Leeds United), Jens Stryger Larsen (Trabzonspor), Joakim Maehle (Atalanta), Andreas Christensen (FC Barcelona) Simon Kjaer (AC Milan), Joachim Andersen (Crystal Palace), Victor Nelsson (Galatasaray), Alexander Bah (Benfica)

Középpályások: Pierre-Emile Hojbjerg (Tottenha), Thomas Delaney (Sevilla), Christian Eriksen (Manchester United), Mathias Jensen (Brentford), Robert Skov (Hoffenheim), Christian Nörgaard (Brentford)

Támadók: Mikkel Damsgaard (Brentford), Andreas Skov Olsen (Club Brugge), Jesper Lindström (Eintracht Frankfurt), Martin Braithwaite (Espanyol), Kasper Dolberg (Sevilla), Jonas Wind (VfL Wolfsburg), Andreas Cornelius (FC Köbenhavn), Yussuf Poulsen (RB Leipzig)

A várható kezdőcsapat:

Schmeichel – Kristensen, Kjaer, Christensen, Maehle – Eriksen, Delaney, Höjbjerg – Skov Olsen, Dolberg, Damsgaard

Egymás elleni meccsek:

A két csapat még sosem találkozott egymással.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Tunézia

A Karthágói Sasok nem jutottak még túl a csoporton egyszer sem, és most sem várható, hogy meg tudják előzni a Franciaország – Dánia – Ausztrália hármast. Jalel Kadri csapata az esélytelenek nyugalmával készülhet az előttük álló mérkőzésekre, és ez akár még jó is lehet nekik. Ha nincs teher, nincsenek komoly elvárások velük szemben, akkor nyugodtan koncentrálhatnak a futballra.

Tunézia szeptember óta készül a VB-re, úgy értve, hogy szeptemberben is játszottak felkészülési meccseket, no meg 16-án is. Először a Comore-szigeteket verték meg 1-0-ra, aztán jól kikaptak a braziloktól 5-1-re, pár napja pedig a szintén vb-résztvevő Irán csapatát verték 2-0-ra. A gólokat Naim Sliti és Ali Abdi szerezték.

Nagy volt az ijedtség nemrégiben, hiszen a csapat legértékesebb és egyben legmagasabban jegyzett játékosa, a középpálya lelke, Ellyes Skhiri álla eltört, és aggódhattak a szurkolók, nehogy ki kelljen maradnia a keretből. A Köln játékosa aztán kapott egy maszkot, amelynek segítségével mégis játszhat.

Ha már középpálya, meg kell említeni, hogy Aissa Laidouni lesz az a játékos, aki a magyar bajnokságot fogja képviselni. A Fradi játékosa kihagyhatatlan Kadri csapatából, így többször is láthatjuk majd őt a pályán.

Az eredeti keret:

Kapusok: Aymen Mathlouthi (Etoile du Sahel), Aymen Dahman (Sfaxien), Bechir Ben Said (Monastir), Mouez Hassan (Club Africain)

Védők: Biel Ifa (Kuwait SC), Montassar Talbi (Lorient), Yassine Meriah (Esperance), Dylan Bronn (Salernitana), Ali Maaloul (Al Ahly), Mohamed Drager (Luzern), Wajdi Kechrida (Atromitos), Ali Abdi (Caen)

Középpályások: Nader Ghandri (Club Africain), Hannibal Mejbri (Birmingham), Ferjani Sassi (Al-Duhail), Aissa Laidouni (Ferencváros), Mohamed Ali Ben Romdhane (Esperance), Ellyes Skhiri (Köln), Ghailene Chaalali (Esperance)

Támadók: Youssef Msakni (Al-Arabi), Issam Jebali (OB), Wahbi Khazri (Montpellier), Taha Yassine Khenissi (Kuwait SC), Seifeddine Jaziri (Zamalek), Naim Sliti (Al-Ettifaq), Anis Ben Slimane (Brondby)

A várható kezdőcsapat:

Dahmen – Drager, Talbi, Bronn, Abdi – Laidouni, Skhiri, Chaalali – Slimane, Msakni, Khazri

Tippelde

Vannak kiemelkedő játékosai Tunéziának, ám nem gondolnám, hogy a csapat felveheti a versenyt a dánokkal. Ha Eriksenék kicsit álmosan is kezdenek, az elegendő kell, hogy legyen a sikerhez.

Szerintünk az északi együttes nyeri meg a mérkőzést, de azon is gondolkozunk, hogy arra is fogadjunk, csak ők találnak be a kapuba.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső