Dél-Korea – Portugália: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 december 01.
2022. december 02. péntek, 16:00 Education City Stadium
Dél-Korea
vs
Portugália

Utolsó napjához érkezik a 2022-es katari világbajnokság csoportköre. A mai napon újabb négy csapat kvalifikálja magát az egyenes kieséses szakaszba, holnap pedig kialakul a legjobb 16 mezőnye. Köszönthetünk jó pár esélyest a nyolcaddöntőben, van néhány kisebb meglepetés, pozitív és negatív csalódások egyaránt.

Most a Dél Korea – Portugália mérkőzésről fogunk beszélni. Ezen a meccsen az egyik fél már ott van a legjobb 16 között, a másik viszont küszködik. Dél-Korea együttese két forduló alatt csak egy pontot gyűjtött, nagy csatában maradtak alul Ghánával szemben, így nem túl kedvező feltételekkel várják a csoportelső elleni mérkőzést.

Azonban ennek is megvan a maga előnye. Mármint annak, hogy Cristiano Ronaldoék már ott vannak a nyolcaddöntőben. Tegnap rendezték a Tunézia – Franciaország meccset, ahol Didier Deschamps B-csapatot küldött pályára, ezt pedig Tunézia ki tudta használni, meg is verték a címvédőt. Paulo Bento reménykedhet, hogy honfitársai is egy tartalékos együttessel, kevesebb motivációval, összeszokatlanul játszanak, és ezt a Son vezette dél-koreaiak ki tudják majd használni.

Bár, ha őszinték akarunk lenni, Portugáliának sem mindegy a meccs végeredménye. A csoport második helyezettje majd minden bizonnyal Brazíliával fog összecsapni, és ezt Fernando Santosék szeretnék elkerülni, tehát minimum egy pontra szükségük lenne.

Érdekes mérkőzésre van kilátás, ahol Portugália számít esélyesnek, ezt mondanom sem kell. Az ő sikerük most 1.70-et ér, a dél-koreai győzelemnek a szorzója majdnem 5-szörös, míg a döntetlen 3 felett jár.

Dél-Korea

Dél-Korea együttesét úgy harangozták be, mint az egyik legstabilabb védelemmel rendelkező együttest. Egy olyan együttesről beszéltek, amit nem egy játékosra, Son Heung-minre építenek. A gárda eddig összesen egy pontot szerzett, első meccsükön nem játszottak túl jól, de így is szereztek egy pontot Uruguay ellen, majd következett a Ghána elleni mérkőzés, ami már sokkal szórakoztatóbbra sikeredett.

Ghána hamar, már az első félidőben elhúzott két góllal, nagy bajban volt Paulo Bento. Ám tudtak a szünetben váltani, ki tudták használni a ghánai hibákat, és Cho Gue-sung duplájával visszahozták a meccset döntetlenre, támadhattak a győzelemért.

Az örömük viszont nem tartott sokáig, mert Mohammed Kudus is megszerezte második, Ghánának már a harmadik gólját. A meccs végén nagy erőket mozgósítottak az ázsiaiak, de nem sikerült pontot menteni. A játékosok maguk alatt voltak, és született egy nem túl korrekt felvétel is arról, hogy a ghánai edzői stáb egyik tagja a síró, láthatóan feldúlt Son Heung-minnel akart szelfizni. Nem tudom, mit csinál egy ilyen képpel. Ha meg csak trollkodni akart a vesztes fél egyik játékosával, nos, akkor is meglehet a véleményünk az ilyen arcokról.

Dél-Korea helyzete nagyon nehéz. Portugáliát kellene legyőzniük, és még az sem biztos, hogy elég lesz a sikerhez. Mindent egy lapra feltéve kellene támadniuk, de egy felállt portugál védelem ellen nem biztos, hogy sok esélyük lesz.

Hwang Hee-chan, aki esetleg segíthetne, azonban ő még pályára sem tudott lépni sérülés miatt, és ezúttal is kétséges a szereplése.

Cho a góljai után bizonyosan a kezdőben marad, nem hinném, hogy Bento bármilyen változtatást eszközöl majd a csapatban. Viszont 26 főből könnyű választani, lehet, hogy az edző fejében valami egészen más jár.

Az ellenfelet ismeri, pontosan tudja, kinek, milyen erőssége és gyengesége van, ebből a szempontból minimális előnye van Dél-Koreának.

Az eredeti keret:

Kapusok: Kim Seung-gyu (Al-Shabab), Jo Hyeon-woo (Ulsan Hyundai), Song Bum-keun (Jeonbuk Hyundai Motors)

Védők: Kim Young-gwon (Ulsan Hyundai), Kim Jin-su (Jeonbuk Hyundai Motors), Hong Chul (Daegu FC), Kim Min-jae (Napoli), Kwon Kyung-won (Gamba Osaka), Kim Moon-hwan (Jeonbuk Hyundai Motors), Kim Tae-hwan (Ulsan Hyundai), Cho Yu-min (Daejon Hana Citizen), Yoon Jong-gyu (FC Seoul)

Középpályások: Jung Woo-young (Al-Sadd), Lee Jae-sung (Mainz), Hwang Hee-chan (Wolves), Kwon Chang-hoon (Gimcheon Sangmu), Hwang In-beom (Olympiacos), Na Sang-ho (FC Seoul), Son Jun-ho (Shandong Taishan), Paik Seung-ho (Jeonbuk Hyundai Motors), Jeong Woo-yeong (Freiburg), Lee Kang-in (Mallorca), Song Min-kyu (Jeonbuk Hyundai Motors)

Támadók: Son Heung-min (Tottenham), Hwang Ui-jo (Olympiacos), Cho Gue-sung (Jeonbuk Hyundai Motors)

A várható kezdőcsapat:

Kim Seung-gyu – Kim Moon-Hwan, Kim Min-jae, Kim Young-gwon, Kim Jin-su – Jung Woo-young, Hwang In-beom – Kwon Chang-hoon, Jeong Woo-yeong, Son Heung-min – Cho Gue-sung

Egymás elleni meccsek:

A húsz évvel ezelőtti világbajnokság miatt sokan nem szeretik azóta sem Dél-Koreát, és ennek azért valahol megvan az oka. Az olaszok és a spanyolok kiejtése botrányos játékvezetés mellett sikerült, és a portugálok elleni mérkőzés is… hát, nem volt átlagos. Dél-Korea 1-0-ra tudott nyerni, de úgy, hogy a portugálok két játékosát is kiállították. Az első, Joao Pinto piros lapja adható volt, Betoé azonban már enyhén szólva is véleményes. Végül Park Ji-sung gólja döntött. Amúgy ez egy csoportmeccs volt, és emiatt estek ki a portugálok, így csak harmadik helyen végeztek.

Ez volt az egyetlen találkozója a két csapatnak, a mostani keret jó része még kisgyerek volt, amikor ezt a mérkőzést játszották…

Előző meccs eredménye
2002.06.14.Világbajnokság 2002
portugal
0:1
south korea
Világbajnokság 2002
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Portugália

Két meccs, két győzelem. Fernando Santos együttese már a nyolcaddöntőben érezheti magát, de ahogy mondtam, nem vehetik a mérkőzést félvállról, létezik olyan eshetőség, hogy Portugália a második helyre szorul, és akkor aztán minden valószínűség szerint Brazíliával kellene játszaniuk.

A portugál csapat először Ghánát verte nehéz meccsen, a 99. percben majdnem kaptak 3-2-es állásnál egy gólt Diogo Costa figyelmetlensége miatt, de megúszták. Uruguay ellen már könnyebb dolguk volt, Cavaniék nem igazán tudtak ellenállást tanúsítani, a védelemben Pepe mindent és mindenkit megállított, miközben elöl Bruno Fernándes parádézott.

Santos mester problémái közé tartozik, hogy három sérültje is van. Kiesett Nuno Mendes, Otávio, valamint Danilo Pereira is. A védelem közepén marad tehát Pepe, aki meg is érdemelné, hogy ismét a csapatba kerüljön, a szélső védő szerepét Raphael Guerreiro fogja betölteni, a középpályán pedig a Neves – Carvalho – Bernardo Silva léphet pályára.

Némi pihentetés azért nem ártana, illetve igyekezni kellene a legfontosabb játékosokat megóvni egy esetleges sérüléstől. A portugál pad elég hosszú, így esélyt kaphat a középpályán Joao Palhinha, Matheus Nunes, Vitinha vagy Joao Mario, a támadók között pedig megérdemelne egy kezdő tagságot Rafael Leao és Goncalo Ramost vagy André Silvát is megnéznénk, mit tud. Ricardo Hortáról nem is beszélve.

Szóval értem én, hogy kell a pont a portugáloknak, de azt nem feltétlenül az A-csapatukkal kell elérni, ez a keret bőven van olyan jó, hogy még tartalékosabban is megverjék Dél-Koreát.

A teljes keret:

Kapusok: Diogo Costa (Porto), Jose Sa (Wolves), Rui Patricio (Roma)

Védők: Diogo Dalot (Manchester United), Joao Cancelo (Manchester City), Danilo Pereira (PSG), Pepe (Porto), Ruben Dias (Manchester City), Antonio Silva (Benfica), Nuno Mendes (PSG), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund)

Középpályások: Joao Palhinha (Fulham), Ruben Neves (Wolves), Bernardo Silva (Manchester City), Bruno Fernandes (Manchester United), Joao Mario (Benfica), Matheus Nunes (Wolves), Otavio Monteiro (Porto), Vitinha (PSG), William Carvalho (Real Betis)

Támadók: Andre Silva (RB Leipzig), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Goncalo Ramos (Benfica), Joao Felix (Atletico Madrid), Rafael Leao (AC Milan), Ricardo Horta (Braga)

A várható kezdőcsapat:

D. Costa – J. Cancelo, Pepe, Dias, Guerreiro – Palhinha, Neves, Carvalho – Fernándes, Ronaldo, Leao

Tippelde

Dél-Korea a kezdetektől fogva támadni fog, nekik nincs idejük türelmesen labdázgatni. Egyedüli esélyük az, ha nyernek, és közben gólokat is szereznek. Ez egyébként Portugália számára nem feltétlenül jelent rosszat, a gyors játékosok, a labdabiztos középpályások így több kontrát is fognak tudni vezetni.

Szórakoztató meccsre számítok, olyanra, ahol legalább két és fél gól lesz majd.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső