Ecuador – Szenegál: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 28.
2022. november 29. kedd, 16:00 Khalifa International Stadiumyan
Ecuador
vs
Szenegál

Már a harmadik forduló kezdődik meg a világbajnokságon, mi pedig az összefoglalókkal úgy le vagyunk maradva, hogy csak na. Természetesen prioritást élvez a tippek megírása és közlése, így lehetséges, hogy a jövőben több összefoglaló nem születik. Nem azért, mert nem szerettük, csak épp nem biztos, hogy meglesz rá az idő.

Na mindegy, ez legyen a mi gondunk, foglalkozzunk most a katari világbajnokság A és B csoportjával. Először az A jelű kvartett egyik mérkőzése következik, az Ecuador – Szenegál. Itt még semmi nem dőlt el, vagyis de, egyvalami igen: Katar, a házigazda már nem juthat tovább. Sejtettük ezt a VB előtt is, sejtettük az első meccsük után is, a másodikat követően pedig biztossá vált, amit egész addig sejtettünk.

Az viszont sokkal meglepőbb, hogy Ecuador még mindig versenyben van, és jó esélyük van arra, hogy továbbjussanak. A képlet nagyon nagyon egyszerű: Ha nem kapnak ki Szenegáltól, akkor ott lesznek a legjobb 16-ban. És őszintén szólva meg is érdemelnék, hogy bejussanak a következő körbe.

Hogy Szenegál megérdemelné-e? Két meccs alapján azt mondom, talán nem. De nem én vagyok az, akinek ítélkeznie kell egy csapat felett. Igyekeznek az előnyeiket kiemelni, a gyengeségeiket elrejteni, és játszanak, ahogy tudnak.

Szoros, feszült meccs lesz, egyik csapatnak sem kell a szomszédba menni egy kis keménykedésért. A tét hatalmas, szóval számítsunk egy kőkemény összecsapásra.

Az esélyek egyébként inkább Ecuador oldalán, Gustavo Alfaro csapatára 2.40-es szorzó jár, a döntetlenre 3.20, míg Szenegál győzelmére szintén 3.20 környékén lehet fogadni.

Ecuador

Nem tudom, számított-e valaki arra, hogy a harmadik kör előtt Ecuador majd a csoportelsőségre fog hajtani. Most ez a helyzet, Ecuador a második fordulóban sem kapott ki, sőt, még akár kisebb szerencsével nyerhettek is volna.

Négy ponttal állnak most a tabella második helyén, és az utolsó fordulóban azzal a Szenegállal fognak játszani, akik azért nem verhetetlenek.

Az első mérkőzésről olvastatok már bővebben, Enner Valencia két góljával győzték le a nyitónapon a házigazda Katart.

Majd eljött a Hollandia elleni mérkőzés, és Gustavo Alfaro csapata hamar hátrányba került, Cody Gakpo távoli lövése valahogy utat talált Galindez kapujába. Ez a gól nem fogta meg a lelkes ecuadoriakat, akik hasonlóan a Katar elleni meccshez szervezetten, helyenként jól futballoztak. És még az első félidőben sikerült kiegyenlíteni, Pervis Estupinán egy szerencsés góllal egyenlített. Aztán les miatt elvették a találatot, mert Noppert kapust zavarták a kilátásban. Más kérdés, hogy a lövés pillanatában már eldőlt a kapus, Estupinánon gellert kapott a játékszer, akkor Noppert már a levegőben repült. Szóval papíron nem zavarhatta az előtte álló Estrada. De a szabály az bizony szabály…

A második félidőben már nem tudták megakadályozni a gólszerzést, megint Enner Valencia talált a hálóba, egy Estrada által kapura lőtt labdát Noppert még ki tudott ütni, de a kipattanóra érkezett a Fenerbahce játékosa.

Az egy pontot minimum megérdemelték, talán még annál is többet érdemeltek volna. Moises Caicedo megint jól játszott, ő volt a kulcsfigura az egyenlítésnél, hiszen ő szerzett labdát, abból indult el az akció. A védelemben Felix Torres játszott kimagaslót, jó volt még Pervis Estupinán és persze Enner Valencia, akiről Alfaro azt mondta, még a tűz sem tudja őt megállítani. Az lehet, hogy nem, de egy sérülés igen. Már a Katar elleni meccs után azt mondták, sérülést szenvedett, Hollandia ellen pedig hordágyon vitték le a pályáról.

Alfaro megint csak a padról állította be Jeremy Sarmientot, kezdő jobboldali védőjét, Robert Arboledát pedig ismételten jegelte, a 31 éves Sao Paulo-játékos kisebb sérüléssel bajlódik.

Támadó csapatra számítunk, egy olyanra, amelyik nem az ikszre játszik.

A teljes keret:

Kapusok: Alexander Dominguez (Deportes Tolima), Hernán Galindez (Aucas), Moises Ramirez (Independiente)

Védők: Robert Arboleda (Sao Paulo), Xavier Arreaga (Seattle Sounders), Pervis Estupinán (Brighton), Piero Hincapié (Bayer Leverkusen), Diego Palacios (LAFC), Angelo Preciado (Genk), Felix Torres (Santos Laguna)

Középpályások: Alexander Alvarado (LDU Quito), Nilson Angulo (Anderlecht), Dixon Arroyo (Emelec), Moises Caicedo (Brighton), José Cifuentes (LAFC), Alan Franco (Talleres), Carlos Gruezo (Augsburg), Jhegson Mendez (LAFC), Jeremy Sarmiento (Brighton)

Támadók: Leonardo Campana (Inter Miami), Michael Estrada (Cruz Azul), Romario Ibarra (Pachuca), Angel Mena (Club Leon), Gonzalo Plata (Real Valladolid), Enner Valencia (Fenerbahce)

A várható kezdőcsapat:

Galindez – Porozo Vernaza, Torres, Hincapié – Preciado, Mendez, Caicedo, Estupinán – Plata, Sarmiento – Estrada

Egymás elleni meccsek:

A két csapat még sosem találkozott egymással.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Szenegál

Az első meccs után Aliou Cissé csapatát egy szimpatikus vesztesnek tartottuk. Igyekeztek Hollandiával felvenni a versenyt, ám ez nem sikerült, két hajrában kapott góllal végül alulmaradtak. A második találkozón már kötelező volt a győzelem, láttuk, mennyire gyenge Katar. De azt is láttuk, hogy Szenegál sem a legjobb, főleg, hogy legjobbjuk, Sadio Mané hiányzik.

Ettől függetlenül az első félidőben megszerezték a vezetést, Boulaye Dia használta ki a katari belső védő hibáját, 1-0-s előnnyel mehettek a szünetre. Aztán a fordulást követően szinte azonnal megduplázták góljaik számát – Diedhiou fejesével -, ez azonban túlságosan is megnyugtatta őket. Miután kaptak egy gólt – ez volt Katar első gólja a tornán -, sikerült megújulniuk, és mielőtt a házigazda elhitte volna, hogy kiegyenlítenek, gyorsan megszerezték a harmadik találatukat is. A Marseille játékosa, Bamba Dieng talált a hálóba.

Tehát még ők is harcban vannak a továbbjutásért, nagyjából ugyanaz a helyzet, mint Ecuador esetén: Nyerniük kell, úgy biztosan a legjobb tizenhat közé kerülnek.

A magabiztos győzelem ellenére minket nem nyűgözött le a szenegáli csapat, amely még sokszor Katar ellen is gyengélkedett.

A második kör előtt azt mondták, Abdou Diallo nem fog tudni játszani térdsérülése miatt, de a Lipcse védője kezdett, és végig is játszotta a találkozót. Viszont Cheikhou Kouyate valóban nem volt ott, ebben nem tévedett a sajtó. Friss sérülés nincs, várhatóan Szenegál ugyanabban az összeállításban fog pályára lépni.

A teljes keret:

Kapusok: Edouard Mendy (Chelsea), Alfred Gomis (Rennes), Seny Dieng (Queens Park Rangers)

Védők: Kalidou Koulibaly (Chelsea), Abdou Diallo (RB Leipzig), Youssouf Sabaly (Real Betis), Fode Ballo-Toure (AC Milan), Pape Abou Cisse (Olimpiakosz), Ismail Jakobs (AC Monaco), Formose Mendy (Amiens)

Középpályások: Idrissa Gana Gueye (Everton), Cheikhou Kouyate (Nottingham Forest), Nampalys Mendy (Leicester City), Krepin Diatta (AC Monaco), Pape Gueye (Olympique Marseille), Pape Matar Sarr (Tottenham Hotspur), Pathe Ismael Ciss (Rayo Vallecano), Moustapha Name (Pafosz FC), Mamdou Loum (Reading)

Támadók: Sadio Mané (Bayern München), Ismaila Sarr (Watford), Boulaye Dia (Salernitana), Bamba Dieng (Olympique Marseille), Famara Diedhiou (Alanyaspor), Nicolas Jackson (Villarreal), Iliman Ndiaye (Sheffield United)

A várható kezdőcsapat:

E. Mendy – Sabaly, Koulibaly, Diallo, Jakobs – Sarr, N. Mendy, I. Gueye, Diatta – Dia, Diedhiou

Tippelde

Feszült összecsapás várható, komoly téttel. Szenegál eddig minket nem nyűgözött le, de rossz játék után is be lehet jutni a kieséses szakaszba. Ecuador Enner Valenciára épít, aki viszont lehet, hogy kihagyja a mérkőzést.

Maradunk egy biztonságosabbnak tűnő tippnél, a két és fél gól alatti eredménynél.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső