Franciaország – Ausztrália: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 21.
2022. november 22. kedd, 20:00 Al Janoub Stadium
Franciaország
vs
Ausztrália

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Lassan el fog fogyni a címvédő… Nem elég, hogy többen eleve már nem is utazhattak el a csapattal, azóta további két játékos esett ki Didier Deschamps csapatából. Már a remek formában levő Christopher Nkunku miatt is bosszúsak lehettek a szurkolók, de tegnap este kiderült, hogy Karim Benzema, a friss Aranylabdás sem vehet részt a tornán, mivel az edzésen megsérült a combja.

Ha lesz is címvédés… Nem lesz egyszerű. Viszont az Ausztrália elleni meccset rutinból le kell hozni, nagyon sima francia győzelemnek kell bekövetkeznie, ha nem, az csalódás lesz a gall kakasok számára.

Azért nem kell félteni ezt a keretet, hiszen így is maradtak jó játékosok, de lehet, hogy ennyit nem fog már elbírni az együttes.

Ellenfelük pedig tehát Ausztrália, akik hatalmas dráma közepette jutottak el a VB-ig, majdnem lemaradtak róla, a selejtező során gyengélkedtek, és kérdés, hogy Graham Arnold talált-e valamiféle megoldást a problémákra.

Mert jelen állás szerint a socceroos a csoport egyik leggyengébbje, egyelőre még nem tudjuk eldönteni, hogy Tunézia vagy az auszik lesznek a negyedikek.

Minden tornán vannak meglepetések, minden tornán van egy aktuális nagycsapat, amelyik meglepetésre kihull. De nem tartjuk valószínűnek, hogy majd a D csoportból esik ki akár Dánia, akár Franciaország.

A szorzók világosak, mint a nap. Franciaország még így, megrogyva is sokkal esélyesebb, 1.30-at fizetnek, ha nyernek Giroud-ék. Ha Ausztrália győzne, az már nagyobb nyereményt jelentene. Elég nagy a szórás, valahol 9-szeres pénzt fizetnek, valahol 12-t. A döntetlen 5.50 körül mozog.

Jöjjön a Franciaország – Ausztrália mérkőzés!

Franciaország

A bevezetőben már említettem, hogy Didier Deschamps bajban van. És most kifejtem bővebben, hogy miért. Egyrészt a hírek szerint ez lesz az utolsó torna, amin a válogatottat irányítja, valószínűleg nagy a nyomás rajta. Másrészt ők a címvédők, ami megint csak nem arra szolgál, hogy nyugodt legyen a szövetségi kapitány, a nyomás csak fokozatosan emelkedik. És végül, hogy a káosz teljes legyen a számára, négy meghatározó játékosát veszítette el a VB előtt. Kezdődött minden azzal, hogy Paul Pogba már szeptemberben jelezte, nem fog tudni részt venni a tornán, mivel a sérülése komolyabb. Aztán jött N’Golo Kanté és Mike Maignan kiesése. Majd Presnel Kimpembe sérült meg, az összetartást követően pedig Christopher Nkunku. A Leipzig támadóját Eduardo Camavinga rúgta fel. Azóta kiderült, Nkunku sérülése a vártnál sokkal komolyabb, elszakadt a térdszalagja.

És akkor tegnap jött a hír, Karim Benzema, az idei Aranylabdás sem tud majd játszani, immáron hivatalossá is vált.

Nkunkut Randal Kolo Muani pótolja majd, Kimpembét Axel Disasi, az pedig, hogy Karim Benzema helyett ki kap meghívót, még nem tiszta. A L’Equipe a forrásom, amelynél három támadót soroltak fel: Wissam Ben Yeddert, Anthony Martialt és Moussa Diabyt.

Szerk.: Azóta kiderült, Deschamps nem hív be senkit Benzema helyére…

Franciaország csapata szeptember óta nem lépett egyébként pályára, nem láttuk őket tehát már két hónapja. Így, hogy a középpályát megtépázták, és most már a csatársor is meggyengült, kérdéses, hogy meg tudják-e védeni a címüket.

Az eredeti keret:

Kapusok: Alphonse Areola (West Ham), Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Rennes)

Védők: Lucas Hernardez (Bayern München), Theo Hernandez (AC Milan), Ibrahima Konate (Liverpool), Jules Kounde (Barcelona), Benjamin Pavard (Bayern München), William Saliba (Arsenal), Dayot Upamecano (Bayern München), Raphael Varane (Manchester United), Axel Disasi (Monaco)

Középpályások: Eduardo Camavinga (Real Madrid), Youssouf Fofana (Monaco), Matteo Guendouzi (Marseille), Adrien Rabiot (Juventus), Aurelien Tchouameni (Real Madrid), Jordan Veretout (Marseille)

Támadók: Karim Benzema (Real Madrid), Kingsley Coman (Bayern München), Ousmane Dembele (Barcelona), Olivier Giroud (AC Milan), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain), Christopher Nkunku (RB Leipzig), Marcus Thuram (Borussia Mönchengladbach)

A várható kezdőcsapat:

Lloris – Pavard, Varane, Konaté, T. Hernández – Tchouaméni, Fofana, Rabiot – Griezmann – Giroud, Mbappé

Egymás elleni meccsek:

Az elmúlt években nem igazán találkozott a két csapat egymással, viszont a négy évvel ezelőtti világbajnokságon is egy csoportban voltak, ez volt az utolsó találkozásuk. A vártnál nehezebben jött a francia siker, akkor is az első fordulóban játszottak, és egy izgalmas összecsapás kerekedett a meccsből. Antoine Griezmann tizenegyesére szintén büntetőből Mile Jedinak válaszolt, majd a 81. percben egy Behich-öngól döntette el a meccset a gallok javára.

Előtte a franciák nagyon megverték a socceroost, 6-0-ra ütötték ki őket, de az a találkozó csak egy barátságos meccs volt. A korábbi, egyébként 2001-es meccseket nem szeretnénk bővebben kifejteni, elég értelmetlen lenne.

Előző meccs eredménye
2018.06.16.Világbajnokság 2018
franciaország
2:1
australia
Világbajnokság 2018
2013.10.11.Barátságos Mérkőzés
franciaország
6:0
australia
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Ausztrália

A sérülések az ausztrál válogatottat is sújtották a közelmúltban. Graham Arnold három olyan játékost is elhozott, aki most épült fel egy hosszabb vagy rövidebb sérülésből. Egyikük Harry Souttar, aki egyébként a válogatott alapembere, nem is lehetett kérdéses, hogy a kockázat ellenére a mester elhozza őt. Ugyanez a helyet Ajdin Hrusticcsal, valamint Martin Boyle-lal.

Souttarról tartják azt, hogy az első meccset még lehet, hogy ki kell hagynia, ami azért nagy csapás lenne, ő a legjobb védő a csapatban, a rutinjára pedig szükség lenne.

Ausztrália amúgy sem valami erős… a válogatott már a selejtezőből is majdnem kihullott. Csak a harmadik helyet szerezték meg a csoportjukban, tehát pótselejtezőre kényszerült a gárda. Peru ellen 120 percig nem esett gól, aztán tizenegyespárbaj során sikerült megverni a dél-amerikai csapatot.

A Socceroos leginkább a középpályán erős, ha a gyengeségeit kellene felsorolnom, akkor a csatársorral kezdeném. Mathew Leckie az egyetlen, aki komoly tapasztalattal rendelkezik, viszont itt van egy szupertehetség, Garang Kuol, aki a torna egyik meglepetésembere lehet. A 18 éves játékost már megszerezte a Newcastle, a válogatottban viszont még nem mutatott sokat, csak 17 percet kapott Új-Zéland ellen.

Az eredeti keret:

Kapusok: Mat Ryan (FC Köbenhavn), Danny Vukovic (Central Coast Mariners), Andrew Redmayne (Sydney FC)

Védők: Harry Souttar (Stoke City), Milos Degenek (Columbus Crew), Bailey Wright (Sunderland), Thomas Deng (Albirex Niigata), Fran Karacic (Brescia), Nathaniel Atkinson (Hearts), Aziz Behich (Dundee United), Kye Rowles (Hearts), Joel King (Odense Boldklub)

Középpályások: Aaron Mooy (Celtic Glasgow), Jackson Irvine (FC St. Pauli), Ajdin Hrustic (Hellas Verona), Cameron Devlin (Hearts), Riley McGree (Middlesbrough), Keanu Baccus (St Mirren)

Támadók: Jamie Maclaren (Melbourne City), Mitchell Duke (Fagiano Okayama), Jason Cummings (Central Coast Mariners), Garang Kuol (Central Coast Mariners), Awer Mabil (Cádiz), Mathew Leckie (Melbourne City), Craig Goodwin (Adelaide United), Martin Boyle (Hibernian)

A várható kezdőcsapat:

Ryan – Atkinson, Souttar, Rowles, Behich – Mooy, Irvine – Boyle, Hrustic, Leckie – Maclaren

Tippelde

Bizonyára megfogta a csapatot, hogy több vezér is kiesett. Így is maradt azonban megfelelő pótlás, a francia válogatott továbbra is esélyes a csoportgyőzelemre, de még a végső sikerre is. Viszont Pogba, Nkunku, Kimpembe, Benzema és Kanté nélkül sokkal nehezebb lesz nyerni a meccseken.

Ausztráliával el kell bánniuk, méghozzá simábban, mint négy éve. Mi most azt mondjuk, legalább két és fél gól esik majd a találkozón.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső