Franciaország – Lengyelország: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 december 02.
2022. december 04. vasárnap, 16:00 Al Thumama Stadium
Franciaország
vs
Lengyelország

Dacára annak, hogy kikaptak az utolsó csoportmeccsükön, az ellenfelek ismét tarthatnak a címvédőtől. Didier Deschamps legényei, amikor teljes csapattal vágnak neki a meccsnek, elképesztően erős játékot tudnak mutatni, ami a tabellán is megmutatkozott, Franciaország megnyerte a csoportját, és készen áll arra, hogy kulcsemberei nélkül is megvédje a címét.

Kylian Mbappé vezetésével meg is van erre az esélyük, az ellenfél az a lengyel válogatott lesz, amelyet nem Robert Lewandowski cipel a hátán, sokkal inkább Wojciech Szczesny, aki kétségtelenül a torna eddigi legjobb teljesítményét nyújtja a portások közül.

Az ő továbbjutásuk már egy fokkal neccesebb volt, sokáig volt meleg a pite, csak a kevesebb büntető lapjuk miatt álltak a második helyen Mexikó mögött. Végül aztán Szaúd-Arábia kisegítette őket, hogy egy fokkal tisztább legyen a továbbjutásuk.

Michniewicz mesternek fel kell kötnie a gatyát, amennyiben jó eredményt akarnak elérni, sokkal többet kell mutatniuk, mint legutóbb Messiék ellen. Támadásban nullák voltak, Lewandowskit, meg mindenki mást, levettek a pályáról, zsebre tették őket, majd megették reggelire Otamendiék.

Franciaországnak csak le kell másolni azt, amit Lionel Scaloni kitalált, és a fiaival végre is hajtatott pár nappal ezelőtt. Akkor nem lehet gond. És a bukik úgy gondolják, hogy ez sikerülni is fog a galloknak, hiszen 1.30-at fizetnek a francia győzelemre. A lengyel siker 13-szoros pénzt jelentene, a döntetlen közelít a 6.00-hoz.

Jöjjön a Franciaország – Lengyelország mérkőzés!

Franciaország

Sokan féltették a francia csapatot a VB-től. Címvédőként nagyok voltak az elvárások velük szemben, néha úgy tűnt az elmúlt időszakban (mondjuk az idei Nemzetek Ligájában vagy az EB-n), hogy a francia gárda kissé elfáradt. Ezért is pendítették meg Deschamps távozását, ami egyébként most már több, mint pletyka. Zidane készen áll, hogy átvegye a stafétát. De Deschamps szeretné még kiélvezni a meccseket Katarban (és egyébként egyáltalán nem biztos, hogy végül nem folytatja), szóval Lengyelországban vakarhatják a fejüket, hogyan fogják megállítani Mbappéékat. Mondanám, hogy követni kell a tunéziai módszert, de azért egy kicsit más csapat vár Kiwiorékra, mint amivel Laidouniéknak meg kellett küzdeniük.

Azután, hogy az első két meccsét Franciaország megnyerte (4-1-re ütötték ki Ausztráliát, majd Dánia ellen 2-1-re győztek), a biztos továbbjutás tudatában Deschamps lehetőséget adott azoknak a játékosoknak, akik eddig nem igazán jutottak szóhoz.

Mivel a csapatnak csak egy balhátvédje van, így ott Eduardo Camavinga szerepelt, a védelem másik oldalán Disasi, középen Veretout és Fofana, elöl pedig Coman, Kolo Muani és Guendouzi játszott.

Döcögött a játék, és Tunézia meg is nyerte a meccset, más kérdés, hogy a franciák megóvták a mérkőzést, hiszen volt egy elég érdekes jelenet, Antoine Griezmann 98. percben rúgott gólját előbb megadták, majd elvették, ezt pedig kifogásolta a francia szövetség. Inkább becsületbeli ügy ez, hiszen a továbbjutás szempontjából nem került rosszabb helyzetbe a gall együttes.

Volt ideje a kulcsjátékosoknak pihenni, így ismét a dánok elleni kezdőcsapatot láthatjuk majd a pályán.

A franciáktól eddig kimagaslik Kylian Mbappé, aki három gólnál jár, Antoine Griezmann is jó vezérré vált, középen Aurélien Tchouaméni elfelejteti Paul Pogba hiányát.

Jó hír, hogy Lucas Hernández kiesése óta nincs sérülés a csapatban. Lehet, hogy még egy kulcsember kiesését nem bírná már el a gárda…

Az eredeti keret:

Kapusok: Alphonse Areola (West Ham), Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Rennes)

Védők: Lucas Hernardez (Bayern München), Theo Hernandez (AC Milan), Ibrahima Konate (Liverpool), Jules Kounde (Barcelona), Benjamin Pavard (Bayern München), William Saliba (Arsenal), Dayot Upamecano (Bayern München), Raphael Varane (Manchester United), Axel Disasi (Monaco)

Középpályások: Eduardo Camavinga (Real Madrid), Youssouf Fofana (Monaco), Matteo Guendouzi (Marseille), Adrien Rabiot (Juventus), Aurelien Tchouameni (Real Madrid), Jordan Veretout (Marseille)

Támadók: Karim Benzema (Real Madrid), Kingsley Coman (Bayern München), Ousmane Dembele (Barcelona), Olivier Giroud (AC Milan), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain), Christopher Nkunku (RB Leipzig), Marcus Thuram (Borussia Mönchengladbach)

A várható kezdőcsapat:

Lloris – Pavard, Koundé, Konaté, T. Hernández – Rabiot, Tchouaméni, Griezmann – Dembélé, Giroud, Mbappé

Egymás elleni meccsek:

Azzal nem lehet vádolni a két csapatot, hogy találkozásaikkor apait-anyait beleadnak. Vagy ha igen, az a gólokon nem látszik meg. Ha csak az utolsó öt meccsüket nézzük, összesen esett négy gól ezeken a találkozókon. Tétmeccsük utoljára majdnem harminc évvel ezelőtt volt, amikor az 1996-os Európa-bajnokságra készültek, a selejtezőben találkoztak, mindkétszer ikszeltek, Varsóban 0-0-t, Párizsban 1-1-et értek el. Későbbi meccseiket sem árasztották el a gólok, 2000-ben és 2011-ben 1-0-ra nyertek a franciák, 2004-ben gól nélküli döntetlent értek el.

Lengyelország csapata utoljára az 1982-es VB bronzmeccsén győztek, azzal a gólgazdag sikerrel most is elégedettek lennének Krychowiakék.

Előző 5 meccs eredménye
2011.06.09.Barátságos Mérkőzés
lengyelország
0:1
franciaország
Barátságos Mérkőzés
2004.11.17.Barátságos Mérkőzés
franciaország
0:0
lengyelország
Barátságos Mérkőzés
1995.08.16.EB-selejtező 1996
franciaország
1:1
lengyelország
EB-selejtező 1996
1994.11.16.EB-selejtező 1996
lengyelország
0:0
franciaország
EB-selejtező 1996
1982.07.10.Világbajnokság 1982
lengyelország
3:2
franciaország
Világbajnokság 1982
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lengyelország

Felemás megítélésünk van Lengyelországról. Egyrészt örömteli, hogy ismét ott lehetnek a legjobb tizenhat között, hogy nem estek ki egy csoportkörben azonnal, másrészt viszont nem győztek meg bennünket, hogy helyük lenne a legjobbak között. Egyemberes csapattá lett a lengyel együttes, és ha nem nézted idáig a VB-t, azt gondolhatnád, hogy ez az ember Robert Lewandowski. Pedig nem, Wojciech Szczesny az, aki hatalmas szerepet vállalt a lengyel második helyben. Övé a legtöbb védés az összes kapus közül, 19 alkalommal állította meg az ellenfelek támadóit. Ebből 9-et csak az Argentína elleni meccs első félidejében védett…

Mac Allisteréket azonban ő sem tudta megállítani, a gólokban viszont nem volt benne.

A lengyel csapatról bebizonyosodott, hogy egy agresszívabban támadó, a labdát dédelgető és járató, védekezési vonalát magasan tartó csapat ellen nem tud mire menni. Nem tudták kezelni Mexikót, Szaúd-Arábiával is meggyűlt a bajuk, amikor védekezni kellett, Argentína meg simán győzte le őket.

Azt mondom, hacsak Michniewiczék nem találnak ki valamit, itt lesz a vége a VB-nek. Egyébként az együttesben egy kisebb sérülés van, Bartosz Bereszynski az, aki kapott egyet, és amiért kétséges a játéka, ám Argentína ellen játszott 72 percet, úgy tűnik, készen áll a francia válogatottra is.

Az eredeti keret:

Kapusok: Wojciech Szczesny (Juventus), Kamil Grabara (FC Köbenhavn), Lukasz Skorupski (Bologna)

Védők: Jan Bednarek (Aston Villa), Kamil Glik (Benevento), Robert Gumny (FC Augsburg), Artur Jedrzejczyk (Legia Warsaw), Jakub Kiwior (Spezia), Mateusz Wieteska (Clermont), Bartosz Bereszynski (Sampdoria), Matty Cash (Aston Villa), Nicola Zalewski (AS Roma)

Középpályások: Krystian Bielik (Birmingham City), Przemyslaw Frankowski (Lens), Kamil Grosicki (Pogon Szczecin), Grzegorz Krychowiak (Al-Sabab), Jakub Kaminski (VfL Wolfsburg), Michal Skoras (Lech Poznan), Damian Szymanski (AEK Athén), Sebastian Szymanski (Feyenoord), Piotr Zielinski (Napoli), Szymon Zurkowski (Fiorentina)

Támadók: Robert Lewandowski (FC Barcelona), Arkadiusz Milik (Juventus), Krzysztof Piatek (Salernitana), Karol Swiderski (Charlotte FC)

A várható kezdőcsapat:

Szczesny – Cash, Kiwior, Glik, Bereszynski – Szymanski, Krychowiak – Zielinski, Milik, Frankowski – Lewandowski

Tippelde

Okkal ilyen alacsony a franciák győzelmére adott szorzó. Véleményem szerint a lengyel védelem nem fogja tudni megállítani sem Mbappét, sem Dembélét, középen Giroud okozhat zavarokat.

A kemény védekezés a legtöbbször nekik sem ízlik, de ahogy feltörték az ausztrálokat és a dánokat, úgy fel fogják a lengyeleket is. Francia sikerre számítunk, emellett pedig legalább két és fél gólra.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső