Franciaország – Marokkó: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 december 13.
2022. december 14. szerda, 20:00 Al Bayt Stadium
Franciaország
vs
Marokkó

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Szerdán este a pályára lépő két együttes már tudni fogja, ki vár rájuk a döntőben. Hogy milyen két mérkőzés van még hátra nekik a VB-ből. Franciaország, a címvédő arra készül, hogy ismét ott legyen a fináléban, Marokkó pedig szeretne történelmet írni. Ja, várj, azt megtették már. Walid Regragui csapatától voltak, akik semmit sem vártak az ég egy adta világon, hiszen számtalan balhéjuk volt a tornát megelőzően, megvádolt X Y-t, aztán Y X-et. De azt tudtuk, hogy minőségi labdarúgók alkotják a keretüket, csupa olyan játékos, aki Európa nagy bajnokságaiban játszik, többségük ott is nevelkedett. Vegyük csak Sofyan Amrabatot vagy Achraf Hakimit, előbbi Hollandiában, utóbbi Spanyolországban született és nőtt fel.

Hiába tudtuk, hogy ez a keret jó, a legjobb négy közé nem vártuk Marokkót. De úgy gondolom, senki más. Még a marokkóiak sem. Regragui arról beszélt, a nagy tornákon az emberek mindig a kicsiknek szurkolnak. Úgy gondolja, Marokkó most a világ kedvence, ők a világbajnokság Rocky Balboája. Nézzen meg egy magyar közvetítést és máris rájön, hogy ez nem feltétlenül igaz, az ottani szakértők nem igazán szeretik ezt az „antifutballt”.

Yassine Bono egyetlen gólt kapott ezen a tornán, ez nem lehet a véletlen műve. Kylian Mbappénak, Olivier Giroud-nak és Antoine Griezmann-nak az lesz a feladata, hogy bevegyék Marokkó hálóját, ami eddig nem sikerült Horvátországnak, Belgiumnak, Spanyolországnak és Portugáliának sem.

Nem lehet már lebecsülni En-Nesyriéket. Nagyon nem.

A bukmékerek azonban nem sok esélyt adnak nekik. Az Unibet 1.58-at ad a francia győzelemre, a marokkóira 7.50-et, míg a döntetlen 3.85 jelen pillanatban.

Következzen a Franciaország – Marokkó találkozó!

Franciaország

Nagy meccset nyerve jutott a legjobb négy közé a francia válogatott. Az EB-n valahogy nem ezt az egységet láttuk tőlük, és innentől kezdve nem is meglepő, hogy akkor kizúgtak már szinte az elején. De világbajnoki címvédőként, még egy kissé megfiatalított, kulcsjátékosait elvesztő kerettel is menetelnek. És rendkívül magabiztosan. Hiszen az első két meccsüket Ausztrália és Dánia ellen megnyerték, és bár kikaptak Laidouniéktól, ott nem kellett győzniük, már megvolt a továbbjutás.

A nyolcaddöntőben a lengyel együttest megint csak könnyedén ütötték ki, és jött az Anglia elleni negyeddöntő. Ahol hamar vezetést szereztek Aurélien Tchouaméni góljával, de látszott, hogy Kane-ék okozhatnak gondokat később. Tchouaméni összehozott egy tizenegyest a második félidőben, amit Kane be is lőtt, kezdődhetett minden elölről. Végül az az Olivier Giroud fejelte a győztes gólt, aki nem is biztos, hogy játszana, ha Karim Benzema nem sérült volna meg. Így viszont ő lett a kezdő, és ezt jó játékkal, fontos találatokkal hálálja meg.

Azért meleg volt a pite, hiszen Theo Hernández összehozott még egy tizit az angoloknak, de ezt Harry Kane nem lőtte be.

Közeledik a címvédés felé Franciaország, de szembe kell nézniük a torna legkeményebb védelmével. Mondjuk ez nem biztos, hogy igaz, de erről majd később…

Franciaországnak nincs oka változtatni a kezdőjén, Deschamps ezekben a játékosokban bízik a leginkább. És még a sérülések vagy eltiltások sem kényszerítik változtatásra. Mióta Presnel Kimpembe, Karim Benzam, később pedig Lucas Hernández megsérült, az együttesben csak apróbb sérülések voltak.

Az eredeti keret:

Kapusok: Alphonse Areola (West Ham), Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Rennes)

Védők: Lucas Hernardez (Bayern München), Theo Hernandez (AC Milan), Ibrahima Konate (Liverpool), Jules Kounde (Barcelona), Benjamin Pavard (Bayern München), William Saliba (Arsenal), Dayot Upamecano (Bayern München), Raphael Varane (Manchester United), Axel Disasi (Monaco)

Középpályások: Eduardo Camavinga (Real Madrid), Youssouf Fofana (Monaco), Matteo Guendouzi (Marseille), Adrien Rabiot (Juventus), Aurelien Tchouameni (Real Madrid), Jordan Veretout (Marseille)

Támadók: Karim Benzema (Real Madrid), Kingsley Coman (Bayern München), Ousmane Dembele (Barcelona), Olivier Giroud (AC Milan), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain), Christopher Nkunku (RB Leipzig), Marcus Thuram (Borussia Mönchengladbach)

A várható kezdőcsapat:

Lloris – Koundé, Varane, Upamecano, T. Hernández – Tchouaméni, Rabiot – Dembélé, Griezmann, Mbappé – Giroud

Egymás elleni meccsek:

Két mérkőzést találtam összesen, két felkészülési találkozót. Az egyiket 1999-ben játszották, Franciaország 1-0-ra győzte le Marokkót Youri Djorkaeff góljával. Aztán nyolc évvel később volt a másik meccsük, amin már nem kaptak ki az afrikaiak, 2-2-t játszottak. A gólokat akkor Sidney Govou, Samir Nasri, illetve Tarik Sektioui és Youssef Mokhtari rúgták.

Előző meccs eredménye
2007.11.16.Barátságos Mérkőzés
france
2:2
morocco
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Marokkó

Marokkó volna a világbajnokság Rocky Balboája? Jó kis hasonlat, maga Walid Regragui mondta, amikor arról beszélt, a világon most egy kicsit mindenki Marokkónak szurkol. Biztos, hogy sokan vannak, de van, akinek ez a fajta játékstílus nem kenyere, és alig várja, hogy a marokkói tündérmesének megálljt parancsoljanak a franciák.

Marokkó már a csoportkörben megmutatta, hogy képes lehet sokáig jutni. Horvátországot teljesen meg tudták fogni, Belgiumot meg is verték, aztán Kanadával is elbántak. A nyolcaddöntőben végig védekezve szinte, de tizenegyesekkel legyőzték Luis Enrique együttesét, a spanyolokat, aztán a negyeddöntőben Youssef En-Nesyri találatával Portugáliát is megállították.

Marokkó legnagyobb erényei közé a masszív, zárt és fegyelmezett védekezés tartozik, amivel lehet, hogy a franciák ellen már problémák lesznek.

A spanyolok ellen kiesett Nayef Aguerd, megsérült Romain Saiss is, valamint szintén sérült volt Noussair Mazraoui. Saiss a portugálok ellen vállalta a játékot, de a hajrában kénytelen volt cserét kérni.

Könnyen lehet, hogy a marokkói kezdő négyesből csak Achraf Hakimi léphet pályára. Nagyon kis esélyt adnak Aguerd játékára, Saisséra szintén, a legnagyobb esélye Mazraouinak van. Amennyiben egyikük sem tudja vállalni a játékot, úgy jöhet ismét Jawad El Yamiq, társaként Achraf Dari, a balhátvéd posztjára pedig Yahya Attiat-Allah. Máris nem annyira félelmetes ez a névsor, mint a Hakimi – Aguerd – Saiss, Mazraoui négyes.

Szintén kérdéses még Hakim Ziyech és Abdelhamid Sabiri pályára lépése. Előbbi kulcsjátékos, és minden bizonnyal a portugálok ellen elővigyázatosságból – és taktikai megfontolás miatt – hozták le, Sabiri az egész vb-n szenved egy makacs sérüléssel, de őt alapembernek nem lehet nevezni.

Marokkó esélye az, mint a többieknél volt: Továbbra is fegyelmezetten kell játszaniuk, és az egyébként főleg kontrajátékban remeklő franciák ellen fordítani a saját fegyverüket.

Az eredeti keret:

Kapusok: Yassine Bono, Munir Mohamedi, Ahmed Reda Tagnaouti

Védők: Achraf Hakimi, Noussair Mazraoui, Nayef Aguerd, Badr Benoun, Romain Saiss, Yahya Attiyat Allah, Jawad El Yamiq, Achraf Dari

Középpályások: Sofyan Amrabat, Abdelhamid Sabiri, Selim Amallah, Azzedine Ounahi, Bilal El Khannouss, Yahya Jabrane, Anass Zaroury

Támadók: Hakim Ziyech, Abde Ezzalzouli, Zakaria Aboukhlal, Sofiane Boufal, Ilias Chair, Youssef En-Nesyri, Walid Cheddira, Abderrazak Hamed Allah

A várható kezdőcsapat:

Bono – Hakimi, El Yamiq, Dari, Attiat-Allah – Ounahi, Amrabat, Amallah – Ziyech, En-Nesyri, Boufal

Tippelde

Fáradnak a marokkóiak. Eddig a spanyolok és a portugálok elleni meccsen is megcáfoltak, de harmadszor is megpróbálkozom ellenük fogadni. Ez a realitás, de nem kizárt, hogy még egyszer nagyot tudnak alkotni Regragui legényei.

Csak épp az esély nem túl nagy rá. Amennyiben Hakimi megfogja a csapattársát, Mbappét, El Jamiq leveszi a pályáról Giroud-t, Mazraoui vagy Attiat-Allah képes semlegesíteni Dembélét… Akkor is lesz még egy halom játékos a franciáknál, aki be tudja gyötörni a győztes gólt. Francia sikerre tippelek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső