Hollandia – Ecuador: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 24.
2022. november 25. péntek, 17:00 Khalifa International Stadium
Hollandia
vs
Ecuador

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Az első forduló két nyertese feszül egymásnak délután, pénteken rendezik az A csoport másik meccsét. Ami akár a csoportelsőségről dönthet. Biztosan eldönteni semmit nem fog a találkozó, hiszen pontegyenlőség esetén a gólkülönbség dönt, ergo biztosan nem jelenthetjük ki senkiről, hogy mondjuk kiesett. De azt igen, hogy valaki továbbjutott. Ugyanis, ha Hollandia vagy Ecuador nyerni tud, akkor már semmiképp nem eshetnek ki.

Szóval ez egy izgalmas mérkőzés lesz, és az első fordulóban látottak alapján ez lehet a nap legizgalmasabb mérkőzése. Hollandia kissé gyengén kezdett, de tény, a kulcsjátékosok közül Memphis Depay csak a kispadon kezdett, ami látható volt, az Oranje teljesítménye minket egyáltalán nem győzött meg. Ecuadort dicsérhetjük, van is miért, ám a vasárnapi győzelmük valamelyest csalóka. Hiszen egy nagyon gyenge Katar ellen érték el. Semmit nem von le az értékből, de azt nem várhatják el a szurkolók vagy akárki, hogy ennyi alapján kijelentsük, milyen csapat a dél-amerikai, melyet Gustavo Alfaro vezet.

Ez a meccs már inkább megmutathatja, mit tudnak Michael Estradáék.

A fogadóirodák szerint a meccs esélyese persze, hogy Hollandia. Esélyes, hogy Depay már a kezdőben lesz, van egy jó formában levő védelmük, meg egy remeklő kapusuk… De közben mi nem írnánk le Ecuadort sem. Egyelőre.

A bukik ezt valahogy így gondolják, mint ahogy mi. Esélyesebbnek tartják a Louis van Gaal vezette európai együttest, de óvatosak, ugyanis 1.80-at fizetnek, ha nyernek Koopmeinersék. 3.50 a döntetlen most, míg Alfaroék sikere 5.00 körüli szorzót ér. Következzen a Hollandia – Ecuador mérkőzés!

Hollandia

Bevallom, engem nem nyűgözött le a holland csapat az első mérkőzésen, de alaposan megnehezítette a dolgát a nagyon kellemetlenül, agresszíven, mégis játékosan futballozó Szenegál. Louis van Gaal két meglepetést is meghúzott, Memphis Depay padra ültetése mellett az volt még meglepő, hogy a kapuban nem Bijlow és nem Pasveer volt, hanem Andries Noppert, egy olyan kapus, aki még sosem futballozott a válogatottban. Aztán végül a mérkőzés egyik kulcsfontosságú játékosa lett.

Nem hozott sok helyzetet a meccs, és egyébként többségében inkább Noppert kapusnak volt dolga, három alkalommal is hatalmas védést mutatott be, míg Edouard Mendyt nem nagyon dolgoztatták meg. Vincent Janssen és Steven Bergwijn meglehetősen gyengén muzsikált, de ez persze csak egy magánvélemény, vannak olyan oldalak, ahol Janssent a meccs egyik legjobbjának kiáltották ki. Mondjuk nem tudom, miért…

A hajrában tört meg a jég, és lehet, hogy akkor sem született volna gól, ha egész éjszaka futballoznak. De jött Edouard Mendy. És Frenkie de Jong meg Cody Gakpo. A Barca játékosa adott be, a PSV csékája fejelt, a Chelsea kapusa meg késve indult ki a kapuból, és emiatt elkésett.

Mendynek volt még egy hibája, a hosszabbítás végén a csereember, Depay lövése után egy másik kispados, Davy Klaassen kotort be egy kipattanót.

Ennyi a győzelemhez elég volt, és várhatóan egyébként a legnehezebb feladaton ezzel a csapat már túl van.

A mérkőzésen Gakpot, de Jongot és van Dijkot emelték ki, no meg Noppert kapust a bravúrjai miatt.

Depay talán már készen áll a kezdésre, de lehet, hogy még most sem kockáztat LvG, és inkább marad a megszokott Janssen – Bergwijn kettősnél. Vagy pályára küldheti Langot, Weghorstot, Luuk de Jongot akár Xavi Simonst is.

Marten de Roon a másik kérdéses játékos, aki csereként lépett pályára, de ezen idő alatt kapott egyet.

A teljes keret:

Kapusok: Justin Bijlow (Feyenoord), Remko Pasveer (Ajax), Andries Noppert (Heerenveen)

Védők: Nathan Aké (Manchester City), Virgil van Dijk (Liverpool), Matthijs de Ligt (Bayern München), Jurriën Timber (Ajax), Stefan de Vrij (Internazionale), Daley Blind (Ajax), Denzel Dumfries (Internazionale), Tyrell Malacia (Manchester United), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen)

Középpályások: Steven Berghuis (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta), Davy Klaassen (Ajax), Marten de Roon (Atalanta), Xavi Simons (PSV), Kenneth Taylor (Ajax).

Támadók: Steven Bergwijn (Ajax), Memphis Depay (FC Barcelona), Cody Gakpo (PSV), Vincent Janssen (Antwerp), Luuk de Jong (PSV), Wout Weghorst (Besiktas), Noa Lang (Club Brugge)

A várható kezdőcsapat:

Noppert – de Ligt, van Dijk, Aké – Dumfries, F. de Jong, Berghuis, Blind – Gakpo – Bergwijn – Janssen

Egymás elleni meccsek:

A két együttes eddig két mérkőzést játszott egymás ellen, és bár azt hihetnénk, hogy a hollandok simán tudtak nyerni mindkettőn, ez messze van az igazságtól. Az első mérkőzést 2006-ban meg tudták nyerni, de csak 1-0-ra, a másodikon meg, 2014-ben, csak ikszeltek Ecuadorral. Persze, mondhatjuk, hogy felkészülési meccsekről van szó, és itt, ezeken a meccseken nem igazán az eredmény a fontos, hanem a gyakorlás, a megfelelő játékosok megtalálása, a jó taktika kifejlesztése, valamint néha a közönség szórakoztatása.

Szóval messzemenő következtetést nem kell levonni ezekből a mérkőzésekből. Főleg, hogy már nagyon régen voltak. Egyébként a 2014-es meccsen Louis van Gaal ült a hollandok padján, pár hónappal később bronzérmesek lettek Brazíliában.

Előző meccs eredménye
2014.05.17.Barátságos Mérkőzés
hollandia
1:1
ecuador
Barátságos Mérkőzés
2006.03.01.Barátságos Mérkőzés
hollandia
1:0
ecuador
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Ecuador

Egyelőre nehéz bármit is mondani a csapatról. Nyertek. Ez biztos. És jól játszottak. De ahhoz szükség volt egy olyan ellenfélre, amely hagyta őket futballozni. Már az első félidőben sikerült elrendezni a találkozót, Enner Valencia mesterhármasával két góljával. A támadó első találatát les miatt nem adták meg, de utána kiharcolt és be is rúgott egy büntetőt, később fejjel is eredményes tudott lenni.

Látható volt, hogy a második félidőben nem annyira erőltetik a dolgot, tudták, hogy megnyerték a találkozót, Katar ugyan próbálkozott, de kevés sikerrel. Még így is tudtak volna rúgni egyet vagy kettőt, de a pontokat így is megszerezték.

A csapatból ki kell emelni a duplázó Enner Valenciát, Michael Estradát, a középpályán pedig Moises Caicedo remekelt.

Azonban a meccsnek van árnyoldala is: Valencia megsérült. Lehet, hogy pont a hollandok elleni meccset nem fogja tudni majd vállalni. Ebben az esetben Alfaro Estradát tolhatja fel egyedüli ékként, mögötte meg Jeremy Sarmiento játszhat. Más változást a kezdőcsapatban nem várunk.

A teljes keret:

Kapusok: Alexander Dominguez (Deportes Tolima), Hernán Galindez (Aucas), Moises Ramirez (Independiente)

Védők: Robert Arboleda (Sao Paulo), Xavier Arreaga (Seattle Sounders), Pervis Estupinán (Brighton), Piero Hincapié (Bayer Leverkusen), Diego Palacios (LAFC), Angelo Preciado (Genk), Felix Torres (Santos Laguna)

Középpályások: Alexander Alvarado (LDU Quito), Nilson Angulo (Anderlecht), Dixon Arroyo (Emelec), Moises Caicedo (Brighton), José Cifuentes (LAFC), Alan Franco (Talleres), Carlos Gruezo (Augsburg), Jhegson Mendez (LAFC), Jeremy Sarmiento (Brighton)

Támadók: Leonardo Campana (Inter Miami), Michael Estrada (Cruz Azul), Romario Ibarra (Pachuca), Angel Mena (Club Leon), Gonzalo Plata (Real Valladolid), Enner Valencia (Fenerbahce)

A várható kezdőcsapat:

Galindez – Arboleda, Torres, Hincapié, Estupinán – Preciado, Caicedo, Gruezo, Ibarra – Sarmiento – Estrada

Tippelde

Hollandiától többet várunk. Szerencséjükre egy játszó ellenfél ellen lépnek majd pályára, az látható volt, hogy a fizikálisan erős, gyors Szenegál focija nem nagyon volt ínyükre.

Ecuadorból bármi lehet még, most azt mondom, belőlük lesz a vesztes csapat.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső