Hollandia – Katar: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 28.
2022. november 29. kedd, 16:00 Al Bayt Stadium
Hollandia
vs
Katar

Akár a biztos továbbjutást is meg lehetett volna, ehelyett a harmadik körben is izgulni kell. Nem Katarról, hanem Hollandiáról beszélek, Katarnak már oly mindegy, két mérkőzés után kiderült, hogy 1.: nem juthat a legjobb tizenhat közé a házigazda, 2.: nincs azon a szinten, mint a világbajnokság csapatai. Persze ezt biztosan nem tudjuk megmondani, lehet, hogy nem ők a legrosszabbak, de… de, ők a legrosszabbak.

Hollandia az, akik pénteken este alaposan megnehezítették saját dolgunkat. Nem gondolom, hogy félniük kell Katartól, de jó lett volna megverni Ecuadort, hogy biztos legyen a továbbjutás, és Katar ellen lehetett volna játszatni a tartalékokat, pihentetni a legjobbakat. Így azonban Louis van Gaal nem könnyelműsködhet.

Úgy utazott ki a VB-re az oranje, hogy sokan favoritnak tartották őket. Nem tudom, hogy a Szenegál és főleg az Ecuador elleni meccsek után ők mit gondolnak. Én azt mondom, egy erősebb csapat ellen meg fognak szenvedni, és nem csak meg fognak szenvedni, de ki is fognak esni. Hacsak nem javulnak.

Katar ellen jöhet egy önbizalomnövelő győzelem? Vagy a házigazda búcsúzás gyanánt még elintézi Klaassenéket? Az lenne ám a meglepetés.

Most a bukik 1.20-at is alig fizetnek a hollandok győzelmére, a döntetlen eleve 8-szoros szorzón fut, míg a katari győzelemre több mint 20-szoros összeget adnak a fogadóirodák.

Következzen a Hollandia – Katar mérkőzés!

Hollandia

A Nemzetek Ligájában nyújtott teljesítmény alapján, valamint azután, hogy Louis van Gaal ült a kispadra, rengetegen gondolták, hogy Hollandia brillírozni fog a VB-n. Akadtak azonban olyan holland újságírók, akik nyíltan kritizálták LvG-t a keret összeállítása miatt, de ezek a negatív hangok kisebbségben voltak.

Aztán eljött a torna, és két meccs alapján a kisebbségnek volt igaza. Hollandia nem nyűgözött le senkit, volt egy nehéz győzelmük Szenegál ellen, amikor a hajráig helyzetük is alig volt, aztán Cody Gakpo és Davy Klaassen kihúzta őket a bajból, majd jött az Ecuador elleni meccs, amit meg már meg sem tudtak nyerni.

Cody Gakpo itt is betalált, ezúttal is szép gólt rúgott a PSV Eindhoven támadója – akit egyébként a Manchester United együttesével hoztak szóba, nem először -, azután viszont a csapat visszaesett, átadták az irányítást Estradáéknak, és végül csak döntetlent tudtak kihozni a mérkőzésből.

Az a szerencséjük, hogy az utolsó meccset Katar ellen fogják játszani. Ha itt nem nyernek, meg is érdemlik, hogy kiessenek…

Louis van Gaal az első meccshez képest, bekerült Teun Koopmeiners és Davy Klaassen, kikerült Steven Berghuis és Vincent Janssen. Ez szerkezeti átalakítással is járt, és nem feltétlenül jött be az elképzelés. Bár Koopmeiners a mezőnyben sokat gürcölt, a középpályából a kreativitás kicsit kiveszett.

Memphis Depay másodszor is csak csere volt, ezúttal már a félidőben pályára lépett, véleményem szerint a következő meccsen már kezdő lesz, méghozzá Steven Bergwijnt fogja váltani, aki eddig felejthető teljesítménnyel rukkolt elő.

A teljes keret:

Kapusok: Justin Bijlow (Feyenoord), Remko Pasveer (Ajax), Andries Noppert (Heerenveen)

Védők: Nathan Aké (Manchester City), Virgil van Dijk (Liverpool), Matthijs de Ligt (Bayern München), Jurriën Timber (Ajax), Stefan de Vrij (Internazionale), Daley Blind (Ajax), Denzel Dumfries (Internazionale), Tyrell Malacia (Manchester United), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen)

Középpályások: Steven Berghuis (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta), Davy Klaassen (Ajax), Marten de Roon (Atalanta), Xavi Simons (PSV), Kenneth Taylor (Ajax).

Támadók: Steven Bergwijn (Ajax), Memphis Depay (FC Barcelona), Cody Gakpo (PSV), Vincent Janssen (Antwerp), Luuk de Jong (PSV), Wout Weghorst (Besiktas), Noa Lang (Club Brugge)

A várható kezdőcsapat:

Noppert – de Ligt, van Dijk, Aké – Dumfries, Koopmeiners, F. de Jong, Berghuis, Blind – Depay, Gakpo

Egymás elleni meccsek:

A két csapat még sosem találkozott egymással.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Katar

Nem volt egy hosszú menet, amit Katar versenyben töltött, de erre számítottak a legtöbben, ez a realitás. Katar az elmúlt években barátságos meccseket játszott selejtező híján, és az ott elért eredmények nem mutattak reális képet az együttes állapotáról. Felix Sánchez elkezdett egy munkát, tud még fejlődni ez a csapat, de azért van egy szint, ami fölé már nem kerülhetnek.

Első meccsükön szó szerint semmit nem mutattak, erőtlenek, bátortalanok és nagyon idegesek voltak, minden bizonnyal teljesítményükre a hatalmas elvárások is rányomták a bélyegüket.

Szenegál ellen már egy fokkal jobbak voltak, és az afrikai csapat ellen a döntetlenért harcohattak egy ideig. Az első félidő itt is borzalmas volt, rengeteg hibával játszott a csapat, a szenegáli gól is abból jött össze, hogy Khoukhi elcsúszott a tizenhatoson belül, ezután talált be Dia.

A második félidőben hamar gólt kaptak, de ahelyett, hogy elment volna a kedvük, inkább lekerült a vállukról a teher, és láthattunk valamennyi minőségi futballt Pedro Migueléktől.

Sikerült szépíteniük, így legalább a becsületgól megvan a VB-n. Egyébként Mohammed Muntari talált be, aki már az első meccsen is kilógott felfelé, és akit ezúttal is a kezdőbe vártunk, de ismét csak csere volt.

Sánchez nagyon bízik Afifban és Almoez Aliban, pedig Muntari megérdemelné, hogy kezdő legyen.

Az együttesben egyetlen sérült játékos van, Ahmed Alaaeldinnek ki kellett hagyni a legutóbbi meccset, de elviekben már ő is ott lesz a többiekkel az Oranje ellen.

A teljes keret:

Kapusok: Saad Al-Sheeb (al-Sadd), Mesaal Barsam (al-Sadd), Jousef Hassan (al-Garafa)

Védők: Pedro Miguel (al-Sadd), Musab Hoder (al-Sadd), Tarek Salman (al-Sadd), Bassam Al-Ravi (al-Duhail), Bualem Huhi (al-Szadd), Abdelkarim Hassan (al-Sadd), Ismail Mohammad (al-Duhail), Homam Ahmed (al-Garafa)

Középpályások: Jassem Gaber (al-Arabi), Ali Asad (al-Sadd), Assim Madibo (al-Duhail), Mohammed Vaad (al-Sadd), Szalem Al-Hadzri (al-Sadd), Mostafa Tarek Masaal (al-Sadd), Karim Budiaf (al-Duhail), Abdulaziz Hatem (al-Rajjan)

Támadók: Naif Al-Hadzrami (al-Rajjan), Ahmed Alaeldin (al-Garafa), Hassan Al-Hajdos (al-Sadd), Halid Muneer Mazeed (al-Vakra), Akram Afif (al-Sadd), Almoez Ali (al-Duhail), Mohamed Muntari (al-Duhail)

A várható kezdőcsapat:

Barsham – Mohammad, Pedro Miguel, Khoukhi, Hassan, Ahmed – Boudiaf, Madibo, al Haydos – Muntari, Afif

Tippelde

Azért a szorzókból jól látszik, ezt a meccset hoznia kell Hollandiának, méghozzá nagyon simán. Katar bizonyára szépen akar búcsúzni, és mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy legalább megnehezítsék a hollandok dolgát. Nem hiszem, hogy ez sikerülni fog nekik.

Azt várjuk a mérkőzéstől, hogy csak az egyik csapat találjon a hálóba.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső