Hollandia – USA: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 december 02.
2022. december 03. szombat, 16:00 Khalifa International Stadium
Hollandia
vs
USA

Most vagyunk féltávnál, tizenhat csapat elbúcsúzott a világbajnokságtól. Vagyis még nem, de ma este el fog még négy, és így összejön a tizenhat. Eddig is voltak óriási meglepetések (Belgium, Németország, hogy csak a két legnagyobbat mondjam), ez a különös időpontban rendezett torna megmutatta, hogy az „esélyes” szó Katarban nem létezik. A papírformát lehet a kukába dobni, kellemes és kellemetlen csalódások tömkelege áll mögöttünk, ami ezt a VB-t illeti. Itt az első nyolcaddöntő, a Hollandia – USA találkozó, és megmondom őszintén, gondban vagyunk. Alapjáraton a papírforma azt mondatná velem, hogy az oranje nyerni fog, de mint mondtam, a papírformából csinálhatunk gyújtóst, vagy amit csak akarunk, összegyűrhetjük apró galacsinra, és kosarazhatunk vele a szemetest palánkként használva…

Hollandia minket egyáltalán nem győzött meg arról, hogy esélyük lehet a torna megnyerésére, de már azon is gondolkozunk, hogy egyáltalán a nyolcaddöntőn át tudják-e verekedni magukat. Az USA sem annyira meggyőző, nehogy félreértsetek, viszont ez a Gregg Berhalter-féle eredményközpontú futball eddig elérte a célját.

Szombaton két meccset rendeznek, ezen kívül még az Argentína – Ausztrália találkozót játsszák le, majd vasárnap további két meccs következik, azokról is fogunk ma beszélni.

Visszatérve a mostani meccsünkhöz: A fogadóirodák szerint sem annyira egyértelmű a helyzet, de azért a hollandok tűnnek favoritnak. Az ő szorzójuk 2.00 körül, az amerikaiaké a duplája, míg a döntetlen 3.30 körül van.

Hollandia

Három meccsen láttuk eddig Louis van Gaal csapatát, és mit mondjak, nem vagyunk lenyűgözve. Igen, ezt már korábban is mondtam, de a csapat tett róla, hogy a véleményem ugyanaz maradjon. A csoportban ugyan az élen végeztek a hollandok, de ez nem jelenti azt, hogy olyan meggyőzők lettek volna. Voltak jó pillanataik, de egyik meccsük után sem tudtam azt mondani, hogy igen, ez a csapat a végén megnyerheti a világbajnokságot!

Az előzetesen vártakhoz képest kevés a jó teljesítmény, kiemelendő Andries Noppert, aki a semmiből bukkant fel, harmadik számú kapusként számoltak vele, de a torna előtt annyira jó teljesítményt nyújtott, hogy van Gaal megadta neki az esélyt. Amivel a kapus élt is.

Persze, nem felejthetjük el Cody Gakpot sem, aki Szenegál, Ecuador és Katar ellen is a hálóba talált, ezzel ő a legeredményesebb holland. Memphis Depayt várták a csapat vezérének, ő azonban egyrészt nem játszik a Barcelonában, másrészt sérüléséből épül fel, emiatt még egyetlen találkozót sem tudott végigjátszani, hol be, hol lecserélik.

Pár nappal ezelőtt Jeremie Frimpong kidőlt a sorból, az ő játéka kérdéses az amerikai csapat ellen. Más kieső nincs a csapatban.

Van Gaal pár helyen még nem találja a megfelelő embert, főleg a középpálya közepén szokott cserélgetni. Ott csak Frenkie de Jong helye biztos, megfordult már a csapatban Davy Klaassen, Marten de Roon, Steven Berghuis és Teun Koopmeiners is.

A védelemből Matthijs de Ligt kiszorult, helyette Jurrien Timber játszott az Ecuador és a Katar elleni meccseken.

A teljes keret:

Kapusok: Justin Bijlow (Feyenoord), Remko Pasveer (Ajax), Andries Noppert (Heerenveen)

Védők: Nathan Aké (Manchester City), Virgil van Dijk (Liverpool), Matthijs de Ligt (Bayern München), Jurriën Timber (Ajax), Stefan de Vrij (Internazionale), Daley Blind (Ajax), Denzel Dumfries (Internazionale), Tyrell Malacia (Manchester United), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen)

Középpályások: Steven Berghuis (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta), Davy Klaassen (Ajax), Marten de Roon (Atalanta), Xavi Simons (PSV), Kenneth Taylor (Ajax).

Támadók: Steven Bergwijn (Ajax), Memphis Depay (FC Barcelona), Cody Gakpo (PSV), Vincent Janssen (Antwerp), Luuk de Jong (PSV), Wout Weghorst (Besiktas), Noa Lang (Club Brugge)

A várható kezdőcsapat:

Noppert – Timber, van Dijk, Aké – Dumfries, de Roon, F. de Jong, Blind – Klaassen – Bergwijn, Gakpo

Egymás elleni meccsek:

Az elmúlt években nem találkozott egymással mostani két főszereplőnk, és egyébként is, tétmeccsük még a múltban nem is volt, a mostani lesz az első. Szóval igazából nem nagyon támaszkodhatunk semmire, bár ezt a válogatott meccseknél lényegében meg is szokhattuk. Összesen négy meccsük volt, mind a négy felkészülési találkozó volt. A 2002-es első meccs a táblázatban nem szerepel, ott 2-0-ra nyertek a hollandok, majd győzni tudtak 2004-ben és 2010-ben is, viszont az utolsó mérkőzésüket elveszítették. 2015-ben az USA 4-3-ra nyert Amszterdamban, a Johan Cruijff Arénában. Bár hét év nincs olyan messze, mégis, azóta rengeteget változott a két csapat, az akkori keretekből már csak páran aktív tagjai a mostani csapatnak. Hollandiában Blind és Depay kezdett, az amerikaiaknál viszont senki nincs, aki játszott volna azon a meccsen, és a mostani keretben is helye lenne…

Előző meccs eredménye
2015.06.05.Barátságos Mérkőzés
hollandia
3:4
usa
Barátságos Mérkőzés
2010.03.03.Barátságos Mérkőzés
hollandia
2:1
usa
Barátságos Mérkőzés
2004.02.18.Barátságos Mérkőzés
hollandia
1:0
usa
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

USA

A torna eélőtt esélyes volt, hogy Gregg Berhalter együttese bejut a nyolcaddöntőbe, de azért nagyot kellett küzdeniük. Wales ellen egy félidőnyi jó játék által szereztek egy pontot, majd ikszeltek az angolokkal is, így az Irán elleni sorsdöntő találkozó előtt nem állt túl jól a szénájuk, szükségük volt a győzelemre, a döntetlen és főleg az iráni győzelem az ázsiai csapatnak kedvezett.

Az amerikai csapat egyetlen góllal bizonyult jobbnak, Christian Pulisic talált a hálóba, ez pedig elegendő volt ahhoz, hogy az USA ott legyen a kieséses szakaszban.

Nagyjából Berhalter csapata is fix, azonban a harmadik találkozóra váltott a kapitány, és Zimmerman helyét Cameron Carter-Vickers vette át. A váltás bejött, így a Celtic játékosa maradhat a kezdőcsapatban.

Az iráni győzelem áldozatokkal is járt, ugyanis a gólszerző Christian Pulisic, valamint Josh Sargent is sérülten hagyta el a pályát. Ez esélyt jelenthet Brenden Aaronsonnak, valamint Gio Reynának is, aki nagyon kevés lehetőséghez jutott ezen a világbajnokságon eddig.

A csatár Sargent kiválásával az a Wright lehet, aki Anglia ellen már játszott, Jesus Ferreirát úgy tűnik, nem veti be kezdőként a mester.

Azt hozzátenném, hogy Pulisic és Sargent nélkül még kevesebb az esélye az USA-nak a jó eredmény eléréséhez, azonban még messze nem biztos, hogy ki is kell hagyniuk a találkozót.

A teljes keret:

Kapusok: Ethan Horváth (Luton Town), Sean Johnson (NYCFC), Matt Turner (Arsenal)

Védők: Tim Ream (Fulham), Cameron Carter-Vickers (Celtic), Sergino Dest (AC Milan), Aaron Long (NY Red Bulls), Shaq Moore (Nashville SC), Antonee Robinson (Fulham), Joe Scally (Borussia Mönchengladbach), DeAndré Yedlin (Inter Miami), Walker Zimmerman (Nashville SC)

Középpályások: Kellyn Acosta (LAFC), Tyler Adams (Leeds United), Weston McKennie (Juventus), Yunus Musah (Valencia), Cristian Roldan (Seattle Sounders), Brenden Aaronson (Leeds United), Luca de la Torre (Celta Vigo)

Támadók: Gio Reyna (Borussia Dortmund), Jesus Ferreira (FC Dallas), Jordan Morris (Seattle Sounders), Haji Wright (Antalyaspor), Christian Pulisic (Chelsea), Josh Sargent (Norwich), Timothy Weah (Lille)

A várható kezdőcsapat:

Turner – Dest, Carter-Vickers, Ream, Robinson – Adams, Musah, McKennie – Weah, Wright, Aaronson

Tippelde

Az eddigiek alapján kemény meccsre számítunk. Hollandia dominanciája nem igazán egyértelmű, az Egyesült Államok csapatának tagjai pedig vannak olyan kemények, hogy felvegyék a versenyt esélyesebb európai ellenfelükkel.

Nem számítok jó meccsre, kevés helyzet, kemény védekezés, sok mezőnyfault fogja jellemezni a játékot. És ebből az is jön, hogy kevés gól lesz. A holland védelem nagyon erős, ha valóban nem játszhat Pulisic és Sargent, Berhalter nagy gondban lesz. Mi két és fél gól alatti meccsre számítunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső