Horvátország – Kanada: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 26.
2022. november 27. vasárnap, 17:00 Khalifa International Stadium
Horvátország
vs
Kanada

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Nem csak mi, mások is többet vártak Horvátországtól, és kevesebbet Kanadától. Mindkét csapat tehát meglepett bennünket, egyikük pozitív csalódás volt, a másik negatív.

Tartottunk tőle, hogy a horvát válogatott nem lesz olyan erős, mint mondjuk négy évvel ezelőtt, amikor a vb-döntőig, és végül az ezüstéremig meneteltek. Az is igaz azonban, hogy egy mérkőzés alapján nem lehet ítélni. Főleg, hogy Horvátország ott lesz majd a Nemzetek Ligája négyesdöntőjében. Igen, erre meg lehet azt mondani, hogy a csapatok jó része azt nem veszi komolyan, bla bla bla…

Egy tutinak tűnik: Kanada ellen nem lesz könnyű dolga Zlatko Dalic csapatának. Ha az észak-amerikai csapat úgy játszik, mint Belgium ellen.

Fikarcnyi esélyt sem adtak a mérkőzést megelőzően Jonathan Davidéknek, ám John Herdman együttese mindenkit – főként a belgákat – meglepett. Az elejétől kezdve nagy nyomás alá helyezték az esélyesebb együttes védelmét, és sokszor csak a szerencsén, Courtois zsenialitásán és a védelem tapasztalatán múlt, hogy nem tudtak a hálóba találni.

Talán a vereség nem fogta meg őket, nem veti vissza őket, és ugyanolyan elánnal mennek majd neki a horvátoknak is. Ha ez így lesz, egyvalaki biztosan nyerni fog: A szurkoló.

Luka Modricék a harmadik körben majd épp a belgákkal fognak játszani, ami lehet, hogy egy ki-ki mérkőzés lesz, és amelyen az egyik nagycsapat még akár el is köszönhet Katartól. Szóval feltétlenül szükség lenne egy győzelemre, mielőtt komolyabb slamasztikába terelnék magukat déli szomszédaink.

Láthatóan meghatotta a bukikat Kanada – és Horvátország – első fordulós teljesítménye. Ugyanis hiába a horvátok az esélyesek, kettő fölött van a győzelem szorzója, amit a VB előtt nem gondoltunk volna. A döntetlen most 3.40, míg Kanada diadalára 3.70-et ér.

Jöjjön a Horvátország – Kanada találkozó!

Horvátország

A világbajnokság előtt azt mondtam, hogy Horvátországnál egy nagy probléma lesz, egyszerűen nincs olyan csatár a keretben, mint régebben Mario Mandzukic. Elvitték magukkal Andrej Kramaricot, Mislav Orsicot, Bruno Petkovicot és Marko Livaját, viszont otthon hagyták Antonio Mirko Colakot, aki négyük közül a leginkább mondható gólvágó támadónak. De mondom, ez tök szubjektív, és Zlatko Dalic úgy gondolta, hogy az első négy játékos jobb, mint az ötödik.

A marokkóiak elleni mérkőzésen mindez nem látszott. Volt néhány helyzete a horvát csapatnak, azon kevés hibát próbálták meg kihasználni, amit Aguerdék vétettek. Sikertelenül.

A találkozón a legnagyobb ziccert Nikola Vlasic hagyta ki, aki egy centerezést becsúszva próbált meg kapuba küldeni, de az ott álló Bono védeni tudott.

Volt néhány távolabbi kísérlet, ami ígéretesnek tűnt, valamint egy kapu előtti kavarodást is majdnem ki tudtak használni, de ennyi. Elég vérszegény volt támadásban a horvát csapat – meg ellenfelük is -, és ez a következő meccsre nézve nem túl jó.

Kanada ugyanis kőkemény ellenfél, ezt a belgák ellen bebizonyították. És még egyszer olyan pechesek nem lesznek, mint Hazard-ék ellen.

A horvát – marokkói meccs legjobbjának a 37 esztendős Luka Modricot választották meg, aki még mindig klasszis, és a fizikai állapotán sem látszik, hogy közel van a negyvenhez. Viszont valahol kétségbeejtő lehet Dalicnak, hogy még mindig egy veterán játékosra kell építenie a csapatát, nincs meg a középpályán sem a megfelelő utód. Vagyis lehet, hogy megvan, de Modricot még nem tudják überelni.

A horvát védelmet lehet dicsérni, Dejan Lovren és Josko Gvardiol is remekül játszott, jól megfogták En-Nesyrit és a többieket, Marokkónak igazi ziccere nem is volt, pár kósza átlövés jelentett veszélyt Dominik Livakovic kapujára.

Ami miatt egy kicsit aggódhat Dalic, az Nikola Vlasic állapota. A szélső az első félidőben kapott egy rúgást, ami után még folytatta a játékot, de a szünet után már lecserélték. Lehet, hogy csak elővigyázatosságból.

Az interneten nem találtam arról információt, hogy ki kéne maradnia a következő kezdőcsapatból, azonban egy érdekességbe belefutottam. A West Ham egy szurkolói oldalán említették meg, hogy Vlasic megsérült. Aggódásnak azonban nyoma sem volt. A portálon azt emelték ki, hogy a 11 millió eurót érő szélső pont a januári eladása előtt sérült meg, szegény Moyes, akinek majd a nyakán ragad a játékos… Korrekt…

Minket egyébként meggyőzött Vlasic, sokat hibázott, de ő volt az, aki a legtöbbet kockáztatta mind megindulások, mind kulcspasszok tekintetében. És ne feledjük, az egyetlen valamirevaló helyzet az ő nevéhez fűződött.

Mi megnéznénk a kezdőben Luka Sucicot, valamint Lovro Majert is, de Dalic várhatóan a megszokott kezdőjéhez fog ragaszkodni, és nem most próbálkozik majd meg új taktikával. Ahhoz ez a mérkőzés túlságosan is fontos.

A teljes keret:

Kapusok: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Ivo Grbić

Védők: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Martin Erlić, Josip Šutalo

Középpályások: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pasalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Kristijan Jakić, Luka Sučić

Támadók: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir, Marko Livaja

A várható kezdőcsapat:

Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa – Brozovic – Modric, Kovacic – Vlasic, Kramaric, Perisic

Egymás elleni meccsek:

A két csapat még sosem találkozott egymással.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kanada

John Herdman csapata megmutatta magát a világnak, és a kétkedők most már egy kicsit óvatosabban fogalmaznak, amikor arról esik szó, Kanada megérdemelte-e a világbajnoki szereplést? Annak ellenére, hogy megnyerték a selejtezős csoportjukat, vannak, akik szerint nincs azon a szinten a csapat, hogy a VB-n legyen. Hát, őket hallgattatták el a belgák ellen Davidék.

Pedig kikaptak. De hogyan?! Bőven nyerhettek volna az esélyesebb Belgium ellen, az első félidőben határozottan jobbak voltak, helyzeteket dolgoztak ki, és még egy tizenegyest is kiharcoltak. Csak az kimaradt, Alphonso Davies nagyon rosszul helyezve, nem túl erősen igyekezett túljárni Thibaut Courtois eszén. A kapus viszont jó helyre indult el, és védett is.

A maradék időben még próbálkoztak újabb lövésekkel, melyek között voltak ígéretesek is, Tajon Buchanan öt méterről lőtt fölé, míg Alistair Johnston lövésénél megint Courtois-ra volt szükség.

A rengeteg támadás közepette a védekezés háttérbe került, és a ritka alkalmak egyikén, amikor Belgium támadást vezetett, hibáztak a fehérmezesek. Michy Batshuayi pedig ezt ki tudta használni.

A második félidőben is nagy volt a nyomás kanadai részről, ám a kapura ekkor már nem annyira voltak veszélyesek.

A végén még az is benne volt a pakliban, hogy kapnak még egyet, annyira kitámadtak, és a belgák elkezdtek kontrázni. De az eredmény már nem változott.

Lehet, hogy pontot nem szerzett Kanada, de pár szimpatizánst biztosan…

Kifejezetten jól senki nem játszott, viszont mindenki nagyon akart. Talán ez az akarás ment át görcsös játékba, és emiatt nem sikerült nyerni. De ki tudná hibáztatni a játékosokat? Még sosem vehettek részt ekkora versenyen, meg akarták mutatni mindenkinek, hogy még a VB egyik esélyesével is fel tudják venni a versenyt.

Buchanan nem volt rossz, Hoilett szintén, viszont a csapat egyik legnagyobb sztárja, Jonathan David felejthető teljesítményt nyújtott. A középpályán Stephen Eustaquio volt a legjobb, a védelem egy kivételével minden támadást megállított.

A következő találkozóra nem várunk változást, ugyanezt a kezdőt fogja pályára küldeni Herdman. Azt el tudom képzelni, hogy Daviest egy sorral előrébb küldi – mondjuk Hoilett helyett -, ebben az esetben még Cyle Larinnak is lehet esélye a kezdőre.

Lesz valaki, akinek ez egy nagyon különleges meccs lesz. Ő nem más, mint Atiba Hutchinson, aki a horvátok ellen húzhatja századszor magára a válogatott mezt.

A teljes keret:

Kapusok: Milan Borjan (Red Star Belgrade), James Pantemis (CF Montreal), Dayne St Clair (Minnesota United)

Védők: Sam Adekugbe (Hatayspor), Derek Cornelius (Vancouver Whitecaps – Panetolikos), Alistair Johnston (CF Montreal), Richie Laryea (Nottingham Forest), Kamal Miller (CF Montreal), Steven Vitoria (Chaves), Joel Waterman (CF Montreal), Alphonso Davies (Bayern München)

Középpályások: Stephen Eustaquio (FC Porto), Liam Fraser (Deinze), Atiba Hutchinson (Besiktas), Mark-Anthony Kaye (Toronto FC), Ismael Kone (CF Montreal), Jonathan Osorio (Toronto FC), Samuel Piette (CF Montreal), David Wotherspoon (St Johnstone)

Támadók: Tajon Buchanan (Club Bruges), Lucas Cavallini (Vancouver Whitecaps), Jonathan David (Lille), Junior Hoillett (Reading), Cyle Larin (Club Bruges), Liam Miller (FC Basel), Ike Ugbo (Troyes)

A várható kezdőcsapat:

Borjan – Johnston, Vitoria, Miller – Laryea, Hutchinson, Eustaquio, Davies – Buchanan, David, Hoilett

Tippelde

Lehet, hogy az első gólig lesznek ilyen görcsösek a kanadaiak. Kérdés, hogy tudják-e mattolni a jó erőben levő horvát védelmet? A gyorsasággal meggyűlhet a bajuk Lovrenéknek, így könnyen lehet, hogy ezúttal már nem marad gólképtelen Herdman együttese.

Néha lehet a meglepetésre is fogadni, mi most ezt tesszük. Szerintünk mindkét csapat a hálóba fog találni, és még egy döntetlen is kinéz ezen a mérkőzésen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső