Japán – Spanyolország: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 30.
2022. december 01. csütörtök, 20:00 Khalifa International Stadium
Japán
vs
Spanyolország

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Teljesen el volt ájulva mindenki az első forduló után a mostani főszereplőinktől. A második viszont valamelyest árnyalt ezen a képen. Japán azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy Németország ellen fordítani tudott hátrányból. Azonban ez inkább a németek kritikája, mint a japánok dicsősége. Ez egyre inkább szemet szúr.

Spanyolország parádézott, hét gólt rúgva került az élre, és a jó gólkülönbség pontegyenlőség esetén nem jön rosszul. Aztán az első rangadón, a németek elleni meccsen már visszafogottabb teljesítményt nyújtottak, jobban kijöttek a hiányosságok és a hibák. De így is sikerült egy pontot szerezni, ami a továbbjutás szempontjából nagyon fontos lehet még.

Luis Enrique csapatának nyernie kell, és akkor biztosan ők lesznek a csoportelsők, ilyen egyszerű ez. Képességek terén abszolút ellenfelük fölé nőnek, de Moriyasu Hajime csapata mindig híres volt a rendkívüli hozzáállásáról, akaraterejéről, arról, hogy a lefújás pillanatáig küzdenek a játékosok. Ennek köszönhetően van már három pontjuk. De tény, hogy a második fordulót nagyon elszúrták Minaminoék, Costa Ricát azért illett volna legyőzni. És akkor most lehetne egy tét nélküli meccsük, hiszen hat ponttal már meglett volna a nyolcaddöntő. Ehelyett pedig lehet, hogy kiesnek.

Hiszen, ha nem szereznek pontot, Németország vagy Costa Rica pedig nyer, akkor kiesnek. Ha Costa Rica ikszel, de Japán kikap, az ázsiaiak kiesnek. Szóval igencsak szűk az a metszet, ami Japán továbbjutását jelentené.

Azt hiszem, a szorzók a valóságnak meg is felelnek. 1.40-et fizetnek a fogadóirodák, amennyiben Marco Asensioék győznek, 9.00-t, ha Asano Takumáék diadalmaskodnak, és majdnem 5-szörös a szorzó pontosztozkodás esetén.

Jöjjön a Japán – Spanyolország mérkőzés!

Japán

Japán a saját dolgát nehezítette meg vasárnap délelőtt, amikor képtelenek voltak megverni Costa Ricát, akik az első fordulóban hétgólos vereséget szenvedtek, és bizonyára padlón voltak a spanyolok elleni meccs után. Ezt nem tudta kihasználni a japán válogatott, amely a biztos továbbjutás helyett egy olyan meccsre készül Spanyolország ellen, ahol lényegében hiába állnak jobban pontok tekintetében, kevesebb esélyük van a továbbjutásra.

Az a lendület fog kelleni, amit Németország ellen hoztak, pontosabb befejezések, nagyobb koncentráció és betonbiztos védekezés. Gonda a costa ricai gólban azért benne volt, két kézzel akarta megfogni Fuller lövését, ha csak eggyel nyúl a labdáért, meglett volna. De nem kell ráfogni a kapusra a vereséget, tett ő eleget Németország ellen.

Moriyasu is hoz érdekes döntéseket. Eleve az, hogy Furuhashi Kyogot nem hozta el, hogy Tomiyasu Takehirot jegeli, ahogy Minamino Takumit is. Mitoma Kaoru is csak a padról szállt be, és a németek elleni meccs h őse, Takuma Asano is csere volt Costa Rica ellen.

Ő a szövetségi kapitány, ő ismeri a csapaton belüli dolgokat, de ez nekem eléggé szemet szúrt.

A következő mérkőzésen Ueda helyett már tényleg Asanonak kellene játszania, minket Yamane, a jobbhátvéd megint csak nem győzött meg, ott nyugodtan szerepelhetne Tomiyasu, aki az Arsenalba befér, ide azonban nem. A csapat másik jobbhátvédje, Hiroki Sakai még a németek elleni meccsen sérült meg, Costa Rica ellen nem játszott, nem tudni, hogy lesz-e annyira jól, hogy átvegye Miki Yamane helyét a csapatban.

Japán akkor jut tovább biztosan, ha nyer. Erre azonban nincs sok esélyük. A sokpasszos, labdajáratós, biztos lábakon álló spanyol játékstílust egyébként sem fogják szeretni.

Az eredeti keret:

Kapusok: Shūichi Gonda (Shimizu S-Pulse), Eiji Kawashima (Strasbourg), Daniel Schmidt (Sint-Truiden)

Védők: Ko Itakura (Borussia Mönchengladbach), Hiroki Ito (Stuttgart), Yuto Nagatomo (FC Tokyo), Hiroki Sakai (Urawa Red Diamonds), Shogo Taniguchi (Kawasaki Frontale), Takehiro Tomiyasu (Arsenal), Miki Yamane (Kawasaki Frontale), Maya Yoshida (Schalke)

Középpályások: Ritsu Dōan (Freiburg), Wataru Endo (Stuttgart), Junya Ito (Reims), Daichi Kamada (Eintracht Frankfurt), Takefusa Kubo (Real Sociedad), Ao Tanaka (Fortuna Düsseldorf), Takumi Minamino (Monaco), Kaoru Mitoma (Brighton), Hidemasa Morita (Sporting CP), Gaku Shibasaki (Leganés), Yuki Soma (Nagoya Grampus)

Támadók: Takuma Asano (Bochum), Shuto Machino (Shonan Bellmare), Daizen Maeda (Celtic), Ayase Ueda (Cercle Brugge)

A várható kezdőcsapat:

Gonda – Yamane, Itakura, Yoshida, Nagatomo – Morita, Endo – Ito, Kamada, Kubo – Asano

Egymás elleni meccsek:

A két csapat még sosem találkozott egymással.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Spanyolország

Spanyolország kissé felértékelődött az első mérkőzésük után. Még úgy is, hogy Costa Ricát verték meg, de a hét rúgott gól egy kicsit mindenkit elgondolkoztatott. Lehet, hogy Luis Enrique együttesének 2010 után ismét esélye lesz a világbajnokságon? Lehet, egyelőre még korai lenne megmondani. Egyelőre még tovább kéne jutni. Asensioék számára sincs meg a legjobb tizenhat, mivel Németország ellen csak döntetlent játszottak. Az ismét labdabirtoklásban fölényt kiharcoló, passzok sokaságát bemutató együttes a csereként beállt Alvaro Morata góljával szerezte meg a vezetést, de nem tudták megtartani az előnyüket.

Morata a góljának köszönhetően bejátszhatja magát a kezdőbe, hiszen Asensio nem kimondott befejező csatár, inkább amolyan hamiskilences, míg Morata – a gyengébb időszakai ellenére – egy vérbeli gólvágó is tud lenni, ezen a tornán két találatnál jár.

Enriquének nincs nagyon oka módosítgatni, a védelem remekül működik, a Barcás középpálya szintén. Mi megnéznénk végre Ansu Fatit is a kezdőben, a Barca tehetsége nem sok időt kapott eddig a tornán. Viszont a Dani Olmo – Ferrán Torres kettőst nem könnyű kijátszani a kezdőcsapatból.

Jobbhátvéd poszton történt változás az első meccshez képest, Dani Carvajal jött be César Azpilicueta helyére, és valószínűleg a Real Madrid védője folytathatja Japán ellen is.

Sérülés nincs, eltiltás nincs, José Gayának kellett hazautaznia a VB előtt, azóta mindenki egészséges.

A teljes keret:

Kapusok: Unai Simon (Athletic Bilbao), Robert Sanchez (Brighton), David Raya (Brentford)

Védők: Cesar Azpilicueta (Chelsea), Dani Carvajal (Real Madrid), Eric Garcia (FC Barcelona), Hugo Guillamon (Valencia), Pau Torres (Villarreal), Aymeric Laporte (Manchester City), Jordi Alba (FC Barcelona), Jose Gaya (Valencia)

Középpályások: Sergio Busquets (FC Barcelona), Rodri Hernandez (Manchester City), Gavi (FC Barcelona), Carlos Soler (Paris Saint-Germain), Marcos Llorente (Atlético Madrid), Pedri Gonzalez (FC Barcelona), Koke Resurreccion (Atlético Madrid)

Támadók: Ferran Torres (FC Barcelona), Nico Williams (Athletic Bilbao), Yeremi Pino (Villarreal), Alvaro Morata (Atlético Madrid), Marco Asensio (Real Madrid), Pablo Sarabia (Paris Saint-Germain), Dani Olmo (RB Leipzig), Ansu Fati (FC Barcelona)

A várható kezdőcsapat:

U. Simon – Carvajal, Rodri, Laporte, J. Alba – Pedri, Busquets, Gavi – F. Torres, Morata, D. Olmo

Tippelde

Spanyolországról süt a magabiztosság, és ezúttal egy képességekben jelentősen szerényebb csapattal találkoznak. Még annak ellenére sem kell megijedni, hogy Japán fordítani tudott Németország ellen, azt Flickék szúrták el, fölényes győzelem helyett kikaptak.

Spanyolország ennél taktikusabb és jobb csapat, akik türelmes játékkal rendezhetik le Asano Takumáékat. Spanyol győzelmet várunk egy olyan meccsen, ahol az összgólszám nem éri el a két és felet, és Japán nem fog tudni hálóba találni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső