Kamerun – Brazília: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 december 01.
2022. december 02. péntek, 20:00 Lusail Stadium
Kamerun
vs
Brazília

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Váltunk a G csoportra, az utolsó előtti csoportmeccs következik, ami annak ellenére tartogat izgalmakat, hogy az egyik csapat már a legjobb tizenhat között van. A Kamerun – Brazília mérkőzésen a győzelem inkább Rigobert Song csapatának kellene, ők ugyanis egy vereség mellett egy döntetlennel rendelkeznek. Svájc ellen még nem igazán tudtak felpörögni a fiúk, viszont a szerbek elleni meccs nagyon szórakoztatóra sikerült, a legjobb meccsek top3-as listáján az a találkozó is szerepel. Sőt, talán az van az élen.

De amíg mi szórakoztunk, Kamerun nagyot küzdött, mégis csak egy pontot sikerült szerezni, ami kevés. Az utolsó fordulónak ők vágnak neki a legrosszabb feltételekkel. Még úgy is, hogy Brazília páholyban érezheti magát a csoportelsőséget illetően. De ha csak másodikak lesznek? Ők a VB-címre hajtanak, szóval tökmindegy, kit sodor eléjük a sors.

Tite bizonyára pihenteti majd a legjobbjait, ez a brazil csapat viszont még így is nagyon veszélyes. Majdnem biztosan állítom, a brazilok B-csapata is nagy eséllyel szállna harcba akármelyik csoportban a csoportelsőségért.

Szóval Kamerunnak fel kell kötnie a gatyát. Az esélyük megvan a továbbjutásra, de ahhoz minimum győzni kell, és egy kicsit drukkolni is kell a szerbeknek. Az ideális megoldás viszont az lenne, ha a két európai ikszelne, míg Kamerun nyerne. Nem túl combos esélyek, igaz?

A bukmékerek még arról sincsenek meggyőzve, hogy az afrikai együttes legyőzné a VB legnagyobb esélyesét. Casemiroék győzelmére 1.40 sincs a szorzó, míg Kamerun csapatára 8 és 10 között mozog. A döntetlen is 5-szörös pénzt hoz az arra fogadóknak.

Kamerun

A világbajnokság két legszórakoztatóbb meccsét két afrikai csapatnak köszönhetjük. A VB előtt valaki azt mondta, Katar az afrikai csapatok világbajnoksága lesz. Nem hiszem, hogy tévedett. Szenegál továbbjutott, Ghánának jó esélye van, Tunézia emelt fővel, a címvédő legyőzésével búcsúzott, és itt van még Kamerun, akik ugyan nem nyertek még, de a játékukra kevés panasz lehet.

Svájc ellen egy egygólos mérkőzést buktak el, nem sok híja volt, hogy ők nyerjenek, vagy legalább pontot mentsenek, míg Szerbia ellen 3-1-re égtek, de visszajöttek a meccsbe.

Rigobert Song csapatának a továbbjutásra nem sok esélye van. De távozhatnak a VB-ről ők is emelt fővel, egy szép győzelemmel. Lehet, hogy később azt mondhatják el, megverték a későbbi világbajnokot, ki tudja?

Kamerunnal kapcsolatos hír, hogy Song és André Onana, a válogatott és az Inter kapusa, összevesztek egymással. A szakmai stáb arra kérte Onanát, hogy a nemzeti csapatban ne erőltesse ezt a „sweeper keeper” taktikát, magyarra fordítva ne „söprögető kapusként” játsszon, az utasítást azonban Onana elutasította. Szó szót követett, a kapus pedig egy órával később már egy Olaszországba tartó repülőgépen ült.

Ezt leszámítva a kameruni keret teljes, Onana helyét már a szerbek ellen Devis Epassy vette át, és ez a brazilok ellen is így lesz.

Nagyon valószínű, hogy Song a mezőnyben nem fog változtatni, habár Vincent Aboubakar szerbek elleni gólja után megérdemelné, hogy valahogy helyet szorítsanak neki a kezdőcsapatban. De az is érthető, hogy két dudás nem fér meg egy csárdában, és Eric Maxim Choupo-Motingot nem lehet csak úgy padra tenni. Főleg, hogy ő is gólt szerzett…

A középpályán Hongla és Zambo Anguissa szereplése minden kétséget kizáróan meg fog történni, harmadik társuk Samuel Oum Gouet, Gael Ondoua vagy Pierre Malong Kunde lehet. Utóbbi játszott a szerbek ellen.

A teljes keret:

Kapusok: Simon Ngapandouetnbu (Marseille), Devis Epassy (Abha), Andre Onana (Inter)

Védők: Jerome Ngom Mbekali (APEJES), Nicolas Nkoulou (Aris), Christopher Wooh (Rennes), Olivier Mbazo (Philadelphia Union), Collins Fai (Al-Tai), Jean-Charles Castelletto (Nantes), Enzo Ebosse (Udinese), Nouhou Tolo (Seattle Sounders)

Középpályások: Gael Ondoua (Hannover), Georges-Kevin Nkoudou (Besiktas), Andre-Frank Zambo Anguissa (Napoli), Samuel Gouet (Mechelen), Pierre Kunde (Olympiakosz), Martin Hongla (Hellas Verona), Olivier Ntcham (Swansea), Souaibou Marou (Coton Sport)

Támadók: Moumi Ngamaleu (Dinamo Moszkva), Jean-Pierre Nsame (Young Boys), Vincent Aboubakar (Al-Nassr), Christian Bassogog (Shanghai Shenhua), Karl Toko Ekambi (Lyon), Eric Maxim Choupo-Moting (Bayern München), Bryan Mbeumo (Brentford)

A várható kezdőcsapat:

Epassy – Fai, Castelletto, Nkoulou, Tolo – Zambo Anguissa, Kunde, Hongla – Mbeumo, Choupo-Moting, Toko Ekambi

Egymás elleni meccsek:

Az elmúlt húsz évben a két csapat viszonylag sokszor találkozott egymással. Volt szerencséjük a másikhoz világbajnokságon, konföderációs kupán és felkészülési mérkőzésen is. Viszont itt megjegyezném, hogy a legfrissebb mérkőzésük is négyéves már.

Többségében Brazília győzött ezeken a meccseken, a 2003-as Konföderációs kupán sikerült egyszer győznie az afrikai csapatnak, ezen kívül sok sikerélményük nem volt. A 2014-es, brazíliai rendezésű VB-n fölényes győzelmet aratott a csoportkörben az akkor még Luis Felipe Scolari által vezetett házigazda, Neymar vezetésével 4-1-re nyertek.

Előző meccs eredménye
2018.11.20.Barátságos Mérkőzés
brazil
1:0
cameroon
Barátságos Mérkőzés
2014.06.23.Világbajnokság 2014
cameroon
1:4
brazil
Világbajnokság 2014
2003.06.19.Konföderációs Kupa 2003
brazil
0:1
cameroon
Konföderációs Kupa 2003
1994.06.24.Világbajnokság 1994
brazil
3:0
cameroon
Világbajnokság 1994
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Brazília

Az első, szerbek elleni remek teljesítményt követően mindenki egy emberként kiáltotta világgá, hogy Brazília lesz a világbajnok. Valóban nagyszerűen játszottak, mindenhol ott voltak, védekezésben és támadásban is extrát nyújtottak, és ha nem is könnyen, de feltörték Vanja Milinkvic-Savicékat. Richarlison két góljának köszönhetően Brazília az élre került, és nem is akar onnan lekerülni.

Aztán a második meccs már nem volt ennyire élvezetes. A brazilok félgőzzel játszva is meg tudták verni Svájcot egy Casemiro-lövésnek köszönhetően. Ezáltal a továbbjutás már megvan, a csoportelsőség még nincs. Viszont 99%, hogy Svájc nem fogja tudni megelőzni őket, így Tite egy kicsit nyugodtabban, kulcsemberek pihentetésével készülhet a Kamerun elleni találkozóra.

Szerephez juthat a védelemben Bremer, a középpályán Bruno Guimaraes, a támadók között pedig Gabriel Martinelli, Antony vagy épp Gabriel Jesus.

Neymar és Danilo sérülése nem jött helyre, így Tite azt is tesztelheti, ki veheti át a PSG támadó középpályásának helyét, ha a nyolcaddöntőben is nélkülöznie kell őt. A Svájc elleni meccsen Casemiro előtt Lucas Paquetá és Fred játszott, azonban nem hiszem, hogy a Manchester United játékosára számítana hosszabb távon a kapitány.

A teljes keret

Kapusok: Alisson Becker (Liverpool), Ederson (Manchester City), Weverton (Palmeiras)

Védők: Dani Alves (UNAM), Thiago Silva (Chelsea), Marquinhos (PSG), Danilo (Juventus), Alex Telles (Sevilla), Alex Sandro (Juventus), Eder Militao (Real Madrid), Bremer (Juventus)

Középpályások: Bruno Guimarães (Newcastle), Casemiro (Real Madrid), Lucas Paqueta (West Ham United), Fabinho (Liverpool), Fred (Manchester United), Everton Ribeiro (Flamengo)

Támadók: Neymar (PSG), Gabriel Jesus (Arsenal), Vinicius Junior (Real Madrid), Antony (Manchester United), Richarlison (Tottenham), Raphinha (Barcelona), Rodrygo (Real Madrid), Gabriel Martinelli (Arsenal), Pedro (Flamengo)

A várható kezdőcsapat:

Alisson – D. Alves, Marquinhos, Bremer, Alex Telles – B. Guimaraes, Casemiro – Raphinha, Antony, G. Martinelli – G. Jesus

Tippelde

Kamerun meg akarja ragadni az utolsó szalmaszálat, ám még egy tartalékosabb Brazília is kemény ellenfélnek bizonyulhat.

Véleményem szerint megnehezítik majd Alissonék dolgát, de a brazil B bizonyítani akar, így ők is mindent bele fognak adni, és nem úgy fognak játszani, mint Svájc ellen. Brazília győzelmét várom a mérkőzéstől.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső