Kamerun – Szerbia: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 27.
2022. november 28. hétfő, 11:00 Al Janoub Stadium
Kamerun
vs
Szerbia

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Kamerun is csatlakozott azon afrikai csapatokhoz, akik nem tudtak gólt rúgni az első fordulóban. De míg Tunézia és Marokkó legalább pontot tudott szerezni, addig ők kikaptak. Várható volt, hogy a továbbjutásra nem lesz sok esélyük, de egyénenként remek játékosokból áll a keret, szóval akár még bízhattak a szurkolók a meglepetésben is.

Svájcnál keményebb ellenfél lehet Szerbia, egyéni képességek terén mindenképp, na ezzel nem szeretném leírni a svájciakat, félreértés ne legyen ezzel kapcsolatban. Az is igaz, hogy Szerbia ritka gyengén futballozott a brazilok elleni első találkozón. De könyörgöm, ezek a brazilok szó szerint berobbantak, a sokszor tingli-tangli meccsekhez szokott szurkoló nem is nagyon tudta hová tenni azt a tempót, amit Tite srácai mutattak.

Szerbia a sima vereség után most javíthat. És ha tovább akar jutni, akkor most mindenképp nyernie kell, anélkül majdhogynem esélytelenek a második hely megszerzésére. Mert a csütörtök este rendezett meccset látva ne legyenek kétségeink, hogy nem Brazília lesz a csoportelső.

Na de térjünk vissza a mostani meccsünkhöz. Szerbia győzelmi kényszerben, ahogy Kamerun is. Az egy ponttal senki nem megy semmire, pontosabban megy, ha Svájc kikap. De erre nem lehet apellálnia egyiknek sem. Szóval győzni akarnak majd, így ebből még egy jó meccs is lehet.

Az előzetes esélyek alapján a szerb együttes győzelmére számíthatunk, a fogadóirodák azt mondják. 1.70-et fizetnek Stojkovicék sikere esetén, 5.20 felett a kameruni győzelem, a döntetlennél pedig közel 4-szeres pénzt tehetnek el az arra tippelők.

Jöjjön a Kamerun – Szerbia mérkőzés!

Kamerun

Ahogy az afrikai csapatokat általában, Kamerunt is eléggé lebecsülték az első fordulóban. És szerintem ők is helyt tudtak állni egy papíron erősebb és esélyesebb ellenféllel szemben. Akik egyébként a svájciak voltak.

Kamerun európai sztárcsapatokból toborozta össze nagyjából a teljes kezdőjét, ott volt Eric Maxim Choupo-Moting, Karl Toko Ekambi, Frank André Zambo Anguissa és a nemrégiben válogatottba kerülő Bryan Mbeumo is, hogy csak a leghíresebbeket emeljem ki.

Kamerun jól kezdte a mérkőzést, a 10. percben pont Mbeumo volt az, aki vezetést szerezhetett volna újdonsült országának, de a lövését védte Sommer. A kipattanót Karl Toko Ekambi lőtte kapura, a lyoni csatár azonban fölé bombázott. Nem sokkal később ismét próbálkozhattak a kameruniak, de Sommert akkor sem tudták átejteni. Ekkor Choupo-Moting tört kapura, azonban lassabb volt, mint a védője, el is fáradt, mire a kapuhoz ért, és csak erőtlenül tudott gurítani.

A helyzetek közepette azért Svájc is eljutott Onanáig, azonban az Inter kapusát nem dolgoztatták meg. Az egész félidőt úgy hozták le, hogy nem találták el a kaput.

Ikszes meccs volt, és végül egyetlen gól döntött, melyet Breel Embolo rúgott a második félidő elején. Fair módon nem ünnepelte meg a gólját, ő ugyanis Kamerunban született, és ezt követően költözött a család Svájcba.

Kamerunban megvan a potenciál, hogy a következő mérkőzéseken is megnehezítse a többiek dolgát, ám most az tűnik reálisnak, hogy a csoport utolsó helyén végeznek.

Kameruni részről több játékos is jó teljesítményt tett le az asztalra, tetszett Hongla és Zambo Anguissa kemény játéka, jó volt Mbeumo és a védelemben Castelletto, azonban Choupo-Moting és Toko Ekambi teljesítménye elmaradt a várttól.

Rigobert Song azonban nem fogja őket lecserélni, ez biztos. Kamerun várhatóan ugyanazzal a csapattal lép pályára a szerbek ellen is, sérülés nem volt, eltiltottjuk szintén nincs.

A fizikális állapotuk van olyan erős, mint a szerbeké, gyorsak is, viszont technikailag láthatóan nem annyira erősek, néhányuknál túlzással ugyan, de dadog a labda. Néhány szempontból hasonlítanak Szenegálra, akik szintén a fizikai erejüket és a gyorsaságukat tudják kamatoztatni. Csak míg ők a gyengécske Katar ellen játszottak legutóbb, Kamerunra egy nehezebb ellenfél vár.

A teljes keret:

Kapusok: Simon Ngapandouetnbu (Marseille), Devis Epassy (Abha), Andre Onana (Inter)

Védők: Jerome Ngom Mbekali (APEJES), Nicolas Nkoulou (Aris), Christopher Wooh (Rennes), Olivier Mbazo (Philadelphia Union), Collins Fai (Al-Tai), Jean-Charles Castelletto (Nantes), Enzo Ebosse (Udinese), Nouhou Tolo (Seattle Sounders)

Középpályások: Gael Ondoua (Hannover), Georges-Kevin Nkoudou (Besiktas), Andre-Frank Zambo Anguissa (Napoli), Samuel Gouet (Mechelen), Pierre Kunde (Olympiakosz), Martin Hongla (Hellas Verona), Olivier Ntcham (Swansea), Souaibou Marou (Coton Sport)

Támadók: Moumi Ngamaleu (Dinamo Moszkva), Jean-Pierre Nsame (Young Boys), Vincent Aboubakar (Al-Nassr), Christian Bassogog (Shanghai Shenhua), Karl Toko Ekambi (Lyon), Eric Maxim Choupo-Moting (Bayern München), Bryan Mbeumo (Brentford)

A várható kezdőcsapat:

Onana – Fai, Castelletto, Nkoulou, Tolo – Zambo Anguissa, Gouet, Hongla – Mbeumo, Choupo-Moting, Toko Ekambi

Egymás elleni meccsek:

A két együttesnek egyetlen meccse van a múltból. Ezt 2010-ben, a dél-afrikai világbajnokság előtt játszották, ahol egyébként mindkét együttes játszott. És mindketten már a csoportkörben kiestek…

Meglepetésre Kamerun nem adta magát könnyen, és Szerbiának csak 4-3-ra sikerült győznie. Ezen kívül egyetlen találkozójuk sincs, így bizonyos szempontból egy különleges meccsnek lehetünk majd szemtanúi, az első tétmeccsnek a két csapat között.

Előző meccs eredménye
2010.06.05.Barátságos Mérkőzés
serbia
4:3
cameroon
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Szerbia

Dragan Stojkovic együttese pár napja mutatkozott be a világbajnokságon, az utolsók között, azonban a debütálás nem volt túl szép. Sem sikeres. Nem lehet őket hibáztatni, egy nagyon erős brazil csapattal kerültek szembe, akik nagy kedvvel és jó játékkal… hát, lefocizták Sergej Milinkovic-Savicékat. Mondom, nincs miért szégyenkezni, a 2-0-s vereség abszolút hízelgő volt számukra, Brazília legalább négy, de inkább öt gólt szerezhetett volna.

Jó ideig egyébként tartották magukat Pavlovicék – aki a meccs egyik legjobbja volt részükről -, de aztán érkezett Richarlison. Kétszer feledkeztek meg róla, mindkettőt kihasználta a Tottenham játékosa.

Ha osztályozni kell a játékosokat, akkor a már említett Pavlovic mellett Milenkovicot és Veljkovicot pozitívan lehet említeni, a középpálya és a csatársor viszont annyira keveset volt játékban, hogy felesleges lenne melléjük biggyesztenünk egy számot vagy egy jelzőt. Aleksandar Mitrovic egyedül volt, sem Lukic, sem Tadic, sem pedig Sergej Milinkovic-Savic nem tudott elegendő labdát eljuttatni neki, már a középpályán megszűrték a szerb támadásokat Casemiroék.

A hagyományosnak mondható 3-4-1-2-es felállás várható a következő mérkőzésen. Stojkovic az első meccsen a padon tartotta Dusan Vlahovicot, azonban a Juve csatárára már szükség lesz a második meccsen. Kicsit hazárdjáték lesz ez, hiszen Mitrovic és Vlahovic is sérülten érkezett meg a világbajnokságra. További problémát jelent, hogy Filip Kostic sem egészséges. Az első mérkőzésen Mladenovic pótolta őt, de azért volt különbség a két játékos között, nagy szükség lenne Kosticra. Jók a pontrúgásai, biztosabb a támadások vezetésében, mint helyettese. De elviekben még most sem teljesen egészséges, ezt a meccset is kihagyhatja…

A teljes keret:

Kapusok: Marko Dmitrovic (Sevilla), Vanja Milinkovic-Savic (Torino), Predrag Rajković (Mallorca)

Védők: Nikola Milenkovic (Fiorentina), Stefan Mitrovic (Getafe), Strahinja Pavlovic (Salzburg), Milos Veljkovic (Werder Bremen), Filip Mladenovic (Legia Warsaw), Srdan Babic (Almeria), Strahinja Erakovic (Red Star Belgrade)

Középpályások: Dusan Tadic (Ajax), Nemanja Gudelj (Sevilla), Filip Kostic (Juventus), Nemanja Maksimovic (Getafe), Filip Djuricic (Sampdoria), Nemanja Radonjic (Torino), Sergej Milinkovic-Savic (Lazio), Sasa Lukic (Torino), Andrija Zivkovic (PAOK), Uros Racic (Braga), Ivan Ilic (Hellas Verona), Darko Lazovic (Hellas Verona)

Támadók: Aleksandar Mitrovic (Fulham), Luka Jovic (Fiorentina), Dusan Vlahovic (Juventus)

A várható kezdőcsapat:

V. Milinkovic-Savic – Milenkovic, Veljkovic, Pavlovic – Zivkovic, Lukic, S. Milinkovic-Savic, Mladenovic – Tadic – Mitrovic, Vlahovic

Tippelde

A két vesztes csapat kerül össze, a képlet mindkettejüknél egyszerű. Ha kikapnak, kiesnek. Ez szinte biztos. Nem vehetik félvállról a meccset, és egy döntetlennel sem sokra mennek. Támadó futballt várok tőlük, és végre gólokat. Mert az eddig elmaradt a csapatoktól, holott jó támadók vannak náluk.

Két és fél gól feletti találkozó mellett még azt is reális opciónak tartom, hogy mindketten a hálóba fognak majd találni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső