Kanada – Marokkó: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 30.
2022. december 01. csütörtök, 16:00 Al Thumama Stadium
Kanada
vs
Marokkó

A csoport másik mérkőzése sem lesz piskóta, igaz, itt nem akkora ászok lesznek majd a pályán, mint az első meccsünkön. Kanada jött, látott, megmutatta magát, szimpi volt (kivéve az edzőjük egy kijelentése), kiesett, megy haza. John Herdman kijelentése után – miszerint meg fogják verni a horvátokat, csak ennél sokkal kevésbé szofisztikáltan – olyan trash talk kezdődött, ami még egy bokszmeccs előtt is becsületére vált volna a két ország sajtójának. Ment a szájkarate, aztán a pályán Kanadával szembe jött a valóság. Mivel mindkét mérkőzésüket elveszítették, kiestek, így Marokkó ellen már csak a becsületükért, az első győzelemért harcolhatnak. Ne legyenek kétségeink, Alphonso Daviesék nem feltartott kézzel lépnek majd pályára, szeretnének még úgy is történelmet írni, hogy a második helyre már nincs esélyük.

Marokkó válogatottja az első fordulóban elég gyengécske volt, de ahhoz pont elég volt a játék, hogy Horvátországot megfogják. Aztán jött az újabb meglepetés tőlük, legyőzték Belgiumot. Bár, látva ezt a belga csapatot, nem biztos, hogy ez olyan nagy meglepetés.

Achraf Hakimiék most nagy eredmény kapujában vannak. Bízniuk kell abban, hogy megverik Kanadát, és abban is, hogy Belgium nem fog megtáltosodni Horvátország ellen. Tudjátok, pontegyenlőség esetén a gólkülönbség dönt, és az jelen pillanatban Marokkónak kedvez. Szóval, Walid Regragui helyzete egész jónak mondható.

Kivéve, ha a fiatal Kanada megrohamozza Bonoékat (vagy Munirékat), akkor lehet gond afrikai oldalon.

Láthatóan azért a bukik is bizonytalanok. Marokkó győzelmére 2.10-es szorzót adnak, míg Kanadára 3.50-et. Ez nem akkora különbség. A döntetlen jelen pillanatban 3.40-nél jár.

Következzen a Kanada – Marokkó találkozó!

Kanada

Kanada talán egy kicsit elbízta magát azután, hogy szoros meccset játszottak Belgiummal. Azóta már tudjuk, a belgák messze elmaradnak az elvárásoktól, tehát… ez annyira nem is igazán Kanada érdeme. Az meg csak hab a tortán, hogy még ettől a belga csapattól is kikaptak aztán. Mindenesetre John Herdman annyira magabiztos volt, hogy kijelentette: „Meg fogjuk b****ni Horvátországot”. Hát, ez nem jött össze. Habár a mérkőzés elején még ők vezettek Alphonso Davies góljának köszönhetően, Horvátország hamar fordított, aztán egyre mélyebbre lökte a kanadai csapatot. A végeredmény 4-1 lett a négy évvel ezelőtti ezüstérmesnek.

Kanada ezzel kiesett, már nincs esélyük a második hely megszerzésére, viszont – mivel még sosem nyertek VB-meccset – az utolsó találkozón is hajtani fognak.

Nagyon érdekes ez a kanadai keret, sok potenciál van bennük. Nagyon fiatalok, jól példázza ezt az a tény, hogy egyedül Atiba Hutchinson láthatta az 1986-os szereplését a csapatnak, a többiek még meg sem születtek akkoriban. A keret egyetlen tagja sem.

Herdman csapatánál a háromvédős rendszer sokkal jobban bejött, mint a négyvédős, így Kanada minden bizonnyal visszaáll erre a formációra az utolsó mérkőzésen.

Szerencséjükre sérült nincs, így megint a legjobb összeállításban léphetnek pályára. Arra tippelünk, hogy a belgák elleni kezdő fog szerepelni, ergo Cyle Larin ismét a kispadon találhatja magát, míg Junior Hoilett a kezdőben lesz.

A teljes keret:

Kapusok: Milan Borjan (Red Star Belgrade), James Pantemis (CF Montreal), Dayne St Clair (Minnesota United)

Védők: Sam Adekugbe (Hatayspor), Derek Cornelius (Vancouver Whitecaps – Panetolikos), Alistair Johnston (CF Montreal), Richie Laryea (Nottingham Forest), Kamal Miller (CF Montreal), Steven Vitoria (Chaves), Joel Waterman (CF Montreal), Alphonso Davies (Bayern München)

Középpályások: Stephen Eustaquio (FC Porto), Liam Fraser (Deinze), Atiba Hutchinson (Besiktas), Mark-Anthony Kaye (Toronto FC), Ismael Kone (CF Montreal), Jonathan Osorio (Toronto FC), Samuel Piette (CF Montreal), David Wotherspoon (St Johnstone)

Támadók: Tajon Buchanan (Club Bruges), Lucas Cavallini (Vancouver Whitecaps), Jonathan David (Lille), Junior Hoillett (Reading), Cyle Larin (Club Bruges), Liam Miller (FC Basel), Ike Ugbo (Troyes)

A várható kezdőcsapat:

Borjan – Johnston, Vitória, Miller – Laryea, Hutchinson, Eustáquio, Davies – Buchanan, David, Hoilett

Egymás elleni meccsek:

Hat évvel ezelőtt játszottak egy felkészülési meccset, amikor John Herdman még a nőket vezette, a kanadai foci pedig nem volt annyira sikeres és népszerű, mint manapság. Nem is meglepő, hogy Marokkó válogatottja kiütötte az észak-amerikaiakat, 4-0-ra nyertek ellenük. Abból a csapatból Ziyech még mindig itt van, En-Nesyri és Bono szintén, a kispadon helyet foglalt már Achraf Hakimi, kanadai részről Milan Borjan mellett Jonathan Osorio és Steven Vitória nevét fedezhetjük még fel.

A Chelsea játékosa, Ziyech jó emlékeket őriz a meccsről, hiszen két gólt is szerzett.

Előző meccs eredménye
2016.10.11.Barátságos Mérkőzés
morocco
4:0
canada
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Marokkó

Marokkó csapata mindenkit meglepett a második fordulóban. Igazából az elsőn sem játszottak rosszul, megfogták és pontot szereztek Horvátországgal szemben, de az igazi meglepetés a második körben jött. Ugyanis Belgiumot 2-0-ra megverték, méghozzá megérdemelten.

Már az első félidőben vezetést szereztek, de Hakim Ziyech találatát még kezezés miatt elvették. Aztán a második félidőben beállt csereként Abdelhamid Sabiri, aki a hajrában szabadrúgásból bevette Thibaut Courtois kapuját. Végül a gólt egyébként a labdába beleérő Romain Saissnak adták, tehát Katarban továbbra sem született még szabadrúgásgól.

A belgák kitámadtak az egyenlítés reményében, ez pedig Regragui csapatának esélyt nyitott a kontrákra. A végén Hakim Ziyech még adott egy gólpasszt annak a Zakaria Aboukhlalnak, akiről úgy tűnt, sérülés miatt az egész VB-t ki kell hagynia. Csereként állt be, és szép góllal mutatkozott be Katarban.

A győzelem azt jelenti, hogy Marokkó ott van a második helyen, négy pontjuk van, mint Horvátországnak. A sorsolás miatt azonban nem dőlhetnek hátra. Ha Kanadát nem verik meg, még bajba is kerülhetnek.

Hakimiék tehát mindent be fognak vetni, és ugyanazt az agresszív, kemény játékot várhatjuk tőlük, mint az első két találkozón. Bono minden bizonnyal visszaáll a kapuba, a belgák ellen is ő védett volna, a himnuszt még elénekelte a társaival a pályán, majd hirtelen megjelent Munir. Állítólag Bononak gyomorproblémái adódtak, így került végül a numanciai születésű kapus a kezdőbe.

Sabiri teljesen felépült, és most már tényleg esélyes, hogy a kezdőbe kerül, alaposan felpörgette a játékot, és döntő szerepe volt a győzelem megszerzésében. A szerintem szürke Amallah – Ounahi páros egyikét válthatja.

Abdessamad Ezzalzouli még csak padon sem volt, az ő sérülése komolyabb a vártnál.

Fura, hogy a hirtelen honosított Anass Zaroury még egy percet sem kapott, valószínűleg több játékidőben reménykedett, amikor megkeresték őt a marokkóiak.

A teljes keret:

Kapusok: Yassine Bono, Munir Mohamedi, Ahmed Reda Tagnaouti

Védők: Achraf Hakimi, Noussair Mazraoui, Nayef Aguerd, Badr Benoun, Romain Saiss, Yahya Attiyat Allah, Jawad El Yamiq, Achraf Dari

Középpályások: Sofyan Amrabat, Abdelhamid Sabiri, Selim Amallah, Azzedine Ounahi, Bilal El Khannouss, Yahya Jabrane, Anass Zaroury

Támadók: Hakim Ziyech, Abde Ezzalzouli, Zakaria Aboukhlal, Sofiane Boufal, Ilias Chair, Youssef En-Nesyri, Walid Cheddira, Abderrazak Hamed Allah

A várható kezdőcsapat:

Bono – Hakimi, Saiss, Aguerd, Mazraoui – Amrabat – Ziyech, Ounahi, Sabiri, Boufal – En-Nesyri

Tippelde

Ziyechék nagyon magabiztosan mehetnek neki a harmadik meccsnek, telve önbizalommal van esélyük megverni Kanadát. Eddigi egyetlen meccsüket gólokkal nyerték, most ilyen magabiztos, gólzáporos győzelemre nem számítok tőlük.

De győzelemre mindenképp. Megtörténhet a VB egyik nagy meglepetése, Belgium kieshet már a csoportkörben.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső