Katar – Ecuador: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 14.
2022. november 20. vasárnap, 17:00 Al Bayt Stadium
Katar
vs
Ecuador

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Szűkösre sikerült a múlt hét tippek szempontjából, viszont legalább sikeres volt. Viszont most már visszatértem, azt nem mondom, hogy ki is pihentem magam, hiszen az elmúlt öt napban bejártuk Róma minden szegletét. Csak ajánlani tudom!

De most nem élménybeszámolót jöttem tartani, hanem tippelni. Már nagyon közel a 2022-es Világbajnokság, amit idén formabontó mód nem a nyáron, hanem ősszel rendeznek, a házigazdája pedig Katar lesz.

Az ország rendezésével kapcsolatban óriási aggályok merültek fel, mind emberi jogi, mind korrupciós szempontból, volt nagyon sok balhé az elmúlt néhány évben, de a FIFA nem lépett szinte semmit, nem vették el a jogot Katartól, vasárnap pedig start.

Ahogy mondtam, fura VB lesz ez, leginkább a 2010-es dél-afrikai jut eszembe róla. A hőség, a különös helyszín és a különleges atmoszféra is segít ebben. Mondjuk, talán itt nem lesz vuvuzela…

Egy ideig úgy tűnt, hogy nem a rendező ország válogatott csapata vívja majd a nyitómeccset, ami megint csak a szokásostól eltért volna, de végül aztán csavartak egyet a dolgokon, és mégis ők nyitják meg a VB-t, vasárnap – itteni idő szerint – 17:00-kor elindulunk, méghozzá a Katar – Ecuador mérkőzéssel.

Lehet, hogy sokatokat ez nem hozott lázba, lehet, hogy valaki annyira már rá van hangolódva a VB-re, hogy egy Vanuatu – Karácsony-sziget meccset is megnézne.

Az elkövetkezendő egy hónapban nálunk is kizárólag a Világbajnokság lesz terítéken. Mára hoztunk négy meccset hangolódásképp, aztán a hét hátralévő részében egyenként mutatjuk be a csapatokat, mint anno az Európa-bajnokság előtt.

Katar

A katari futballszövetség a kerethirdetés után úgy számolt be az együttesről, miszerint „ők a mi hőseink, és a mi időnk most jött el!”. Tehát az országban szabályos őrület és rajongás övezi a válogatottat, amelyről sokat mi korábban nem hallottunk.

Ennek is megvan az oka, ha nem ők rendeznék a tornát, valószínűleg most sem találkoznánk velük, de mint rendező ország, automatikusan felvételt nyertek a legjobb csapatok közé.

És nem meglepő módon ez lesz az első torna, ahol részt fognak venni. Ha valaki az ázsiai futballal képben van, akkor maximum az Ázsia-kupán láthatta őket. 2000-ben és 2011-ben a negyeddöntőig menetelt a gárda, aztán 2019-ben jött a legnagyobb siker, meg is nyerték a tornát.

Felix Sánchez Bas, a spanyol szövetségi kapitány nem rendelkezik nagy rutinnal, ez lesz az első világbajnoksága, és a keret tagjai sem szerepeltek még csak hasonló színvonalú tornán.

A házigazda jó formában van. Az elmúlt három hónapban folyamatosan pályán voltak, játszottak a horvát U23-mal, Kanadával, Chilével, Guatemalával, Hondurasszal, Panamával és Albániával is. A mérleg két vereség, egy döntetlen és négy győzelem. Ebben a sorrandben.

A keret jelentős részét az al-Sadd csapata adja, összesen 13-an (tehát a keret fele) játszanak ebben az együttesben. Légiós nincs, mindenki a katari bajnokságból érkezik. Korábban többen is megfordultak külföldön, a belga Eupenben hárman is: Abdelkarim Hassan, Akram Afif és Assim Madibo.

Ettől a válogatottól csodát nem kell várni, céljuk a tisztes helytállás lehet, több nem.

A katari keret:

Kapusok: Saad Al-Sheeb (al-Sadd), Mesaal Barsam (al-Sadd), Jousef Hassan (al-Garafa)

Védők: Pedro Miguel (al-Sadd), Musab Hoder (al-Sadd), Tarek Salman (al-Sadd), Bassam Al-Ravi (al-Duhail), Bualem Huhi (al-Szadd), Abdelkarim Hassan (al-Sadd), Ismail Mohammad (al-Duhail), Homam Ahmed (al-Garafa)

Középpályások: Jassem Gaber (al-Arabi), Ali Asad (al-Sadd), Assim Madibo (al-Duhail), Mohammed Vaad (al-Sadd), Szalem Al-Hadzri (al-Sadd), Mostafa Tarek Masaal (al-Sadd), Karim Budiaf (al-Duhail), Abdulaziz Hatem (al-Rajjan)

Támadók: Naif Al-Hadzrami (al-Rajjan), Ahmed Alaeldin (al-Garafa), Hassan Al-Hajdos (al-Sadd), Halid Muneer Mazeed (al-Vakra), Akram Afif (al-Sadd), Almoez Ali (al-Duhail), Mohamed Muntari (al-Duhail)

A várható kezdőcsapat:

Al Sheeb – H. Ahmed, Al-Rawi, Salman, Hassan, Pedro Miguel – Boudiaf, Al,-Haydos, Hatem – Afif, Ali

Egymás elleni meccsek:

A két válogatott minden szinten messze van egymástól, nem is meglepő, hogy csak egy meccsük volt. Az is egy barátságos mérkőzés volt négy évvel ezelőttről, amikor Katarban már bőszen égett a futball-láz. Az együttes akkor 4-3-ra nyert Ecuador válogatottja ellen, mondjuk úgy, nem volt egy unalmas mérkőzés, mert a gólok mellett még két piros lapot is felmutatott a játékvezető, mindezt – mondom még egyszer – egy barátságos meccsen. Egy ilyen meccsel most is ki lennénk segítve…

Előző meccs eredménye
2018.10.12.Barátságos Mérkőzés
qatar
4:3
ecuador
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Ecuador

Gustavo Alfaro együttese kalandos körülmények között került ki a Világbajnokságra, és Dél-Amerikában most épp nem örvendenek nagy népszerűségnek. Kiderült ugyanis, hogy a negyedik helyen végző Ecuador több mérkőzésen is játszatta azt a Byron Castillot, akiről utóbb kiderült, nem is ecuadori állampolgár, hanem kolumbiai, így jogosulatlanul szerepelt a csapatban. A hamis papírok miatt Peru és Chile is óvott, azonban a sportdöntőbíróság nem zárta ki Ecuadort a tornáról. A sztori egyébként ennél bonyolultabb, van itt minden, egy jó dél-amerikai szappanoperára hasonlít már a történet, de úgy tűnik, hogy a szeptemberben megszerzett hangfelvétel (melyen Castillo bevallja, hogy kolumbiai, és valóban meghamisította a papírjait) sem lesz elég a kizáráshoz.

Mint mondtam, az együttes negyedik helyen végzett a dél-amerikai csoportban, megelőzték Chilét, Paraguayt, Kolumbiát és Perut is, így Uruguay-jal, Argentínával és Brazíliával együtt automatikusan kijutottak a VB-re. A sorozat végén már nagyon nem ment nekik, nem is tudtak meccset nyerni, de a mögöttük levők sem brillíroztak. De azért elég necces volt…

Az ecuadori együttes bőszen készül a nyitómeccsre, nemrég Irakkal játszottak felkészülési meccset, legyőzni őket nem sikerült, 0-0 lett a találkozó. Ahogy az előtte levő négyből három is, egyedül a Zöld-foki szigeteket tudták megverni 1-0-ra… Ezek alapján gólzáporral nem lehet azért számolni…

Vannak ismerős nevek a keretben, mint például Enner Valencia, aki Szalai Attila csapattársa a Fenerben, Pervis Estupinán, valamint Moises Caicedo, akik a Brightonban futballoznak, valamint Piero Hincapié, a Bayer Leverkusen játékosa.

Az ecuadori keret:

Kapusok: Alexander Dominguez (Deportes Tolima), Hernán Galindez (Aucas), Moises Ramirez (Independiente)

Védők: Robert Arboleda (Sao Paulo), Xavier Arreaga (Seattle Sounders), Byron Castillo (Club Leon), Pervis Estupinán (Brighton), Piero Hincapié (Bayer Leverkusen), Diego Palacios (LAFC), Angelo Preciado (Genk), Felix Torres (Santos Laguna)

Középpályások: Alexander Alvarado (LDU Quito), Nilson Angulo (Anderlecht), Dixon Arroyo (Emelec), Moises Caicedo (Brighton), José Cifuentes (LAFC), Alan Franco (Talleres), Carlos Gruezo (Augsburg), Jhegson Mendez (LAFC), Jeremy Sarmiento (Brighton)

Támadók: Leonardo Campana (Inter Miami), Michael Estrada (Cruz Azul), Romario Ibarra (Pachuca), Angel Mena (Club Leon), Gonzalo Plata (Real Valladolid), Enner Valencia (Fenerbahce)

A várható kezdőcsapat:

Dominguez – Castillo, Porozo, Hincapie, Estupinan – Franco, Gruezo, Caicedo – Plata, Valencia, Ibarra

Tippelde

A VB nyitómeccsei általában nem szoktak nagy színvonalat hozni. Mindenki fél attól, hogy beég már rögtön az elején, általában így a csapatok óvatosabbak a kelleténél. Az utóbbi időben nem nagyon megy Ecuadornak a gólszerzés, Katar pedig… egyelőre nagyon sötét lovak, akikből sokat nem néz ki senki.

Minden adott ahhoz, hogy a nyitómeccs egy két és fél gól alatti eredményt hozzon.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső