Marokkó – Spanyolország: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 december 05.
2022. december 06. kedd, 16:00 Education City Stadium
Marokkó
vs
Spanyolország

Megvan már a negyeddöntők első fele, ma újabb két együttes csatlakozik majd a legjobb nyolc közé, holnap pedig feltöltik a negyeddöntőket. Marokkó – Spanyolország találkozót fognak megrendezni délután négy órakor, ami koránt sem olyan egyértelmű, mint azt egyesek hiszik. Marokkó a kapitányváltási hercehurca, a keret összeállításával kapcsolatos balhék ellenére megnyerte az F csoportot, olyan együtteseket előztek meg, mint Belgium vagy Horvátország. Szóval nem árt vigyázni velük.

Főleg, hogy Luis Enrique legényei minket eddig nem nyűgöztek le. Pontosabban egyszer igen, egy Costa Rica elleni meccsen az első fordulóban. Azóta viszont… mondjuk úgy, a játék hagyott némi kívánnivalót maga után. Az eredmények is.

A kapitány azonban magabiztos, és valóban ciki lenne, ha a La roja nem jutna be a legjobb nyolc közé. Walid Regragui, a másik kapitány szintén magabiztos, a csoportgyőzelem után már azon morfondírozott, hogy Marokkó még akár a világbajnokságot is megnyerheti. Ezen sokan mosolyognak. De azon is mosolyogtak, hogy Marokkó továbbjut. Meg azon is, hogy Japán vagy Dél-Korea ott lesz a legjobb 16 között… Ez egy olyan VB, ahol nem igazán éri meg a papírformában hinni, nagyon sok a meglepetés.

A fogadóirodák ezen a meccsen nem várnak meglepetést. A spanyol győzelem 1.60-as szorzón van, a döntetlen majdnem eléri a 4.00-t, míg a marokkóiak sikere 6.50-nél jár.

Különleges összecsapás ez két szomszéd csapattól, mi is nagy érdeklődéssel várjuk a meccset.

Marokkó

Még saját szurkolóik sem biztos, hogy gondolták, csapatuk eljuthat az egyenes kieséses szakaszba, ahogy mondtam, kemény csoportba kerültek. De kiderült, hogy Belgium már nem olyan erős, mint azt korábban hitték (vagy ha az, akkor simán nem jött ki a lépés számukra), Horvátország fogható, Kanada pedig… nos, ők sem a legerősebbek. De ha ez nem lett volna elég, mármint a kemény csoport, a marokkói csapatnál volt némi balhé az elmúlt időszakban. Vahid Halihodzic juttatta ki őket Katarba, viszont a VB-n már Walid Regragui ült a kispadon. A bosnyáknak azért kellett mennie, mert több játékos is fellázadt ellene, voltak, akik kijelentették, addig nem húzzák fel magukra a válogatott mezt, amíg ő ül a kispadon. Érkezett Regragui, akinek kevés ideje maradt összerántani a csapatot, néhány érdekesebb húzása is volt a VB előtt (Ryan Mmaee esete például, ha valaki elfelejtette volna), de minden előzetes várakozást sikerült felülmúlni. A horvátok ellen még döcögtek, de féken tartották Perisicéket (0-0), aztán 2-0-ra (Saiss és Aboukhlal góljaival) megverték Belgiumot, végül Kanadát is elintézték 2-1-re (itt Ziyech és En-Nesyri találtak a hálóba), így ők lettek az elsők a csoportjukban.

Volt néhány kisebb sérülés a keretben, Aboukhlal ugye az első meccsen nem is tudott játszani, úgy volt, hogy ki is kerül a keretből, illetve Belgium ellen Munir védett Bono helyett, a kapus az utolsó pillanatban gyomorpanaszok miatt kikerült a kezdőből. Azonban Kanada ellen már ő védett, és Spanyolország ellen is ő fog.

Noussair Mazraoui szereplése is kérdéses volt Kanada ellen, de ő is tudta vállalni a játékot, így a Bayern München szélső védője is ott lesz.

Meglepetés egyáltalán nem várható a marokkói kezdőben. Abdelhamid Sabiri az, aki bejátszotta magát a csapatba, a belgák ellen kulcsfontosságú szabadrúgásával meggyőzte Regraguit, ennek Amallha látja kárát, ő került a kispadra.

A Kanada ellen látott kezdőcsapat fog majd pályára lépni szerintünk holnap délután.

A teljes keret:

Kapusok: Yassine Bono, Munir Mohamedi, Ahmed Reda Tagnaouti

Védők: Achraf Hakimi, Noussair Mazraoui, Nayef Aguerd, Badr Benoun, Romain Saiss, Yahya Attiyat Allah, Jawad El Yamiq, Achraf Dari

Középpályások: Sofyan Amrabat, Abdelhamid Sabiri, Selim Amallah, Azzedine Ounahi, Bilal El Khannouss, Yahya Jabrane, Anass Zaroury

Támadók: Hakim Ziyech, Abde Ezzalzouli, Zakaria Aboukhlal, Sofiane Boufal, Ilias Chair, Youssef En-Nesyri, Walid Cheddira, Abderrazak Hamed Allah

A várható kezdőcsapat:

Bono – Hakimi, Aguerd, Saiss, Mazraoui – Ounahi, Amrabat, Sabiri – Ziyech, En-Nesyri, Boufal

Egymás elleni meccsek:

A képes táblázatban nem szerepel két összecsapás 1961-ből, de higgyétek el, hatvan évvel ezelőtt a két együttes találkozott egymással. Kétszer is. Világbajnoki selejtező play-off során futottak össze, és Spanyolország végül mindkét mérkőzést megnyerte, egyszer 1-0-ra, egyszer pedig 3-2-re.

A szoros meccsek megmaradtak a jövőben is. 2018-ban, tehát négy évvel ezelőtt a spanyol válogatott a csoportkörben futott össze az akkor még Hervé Renard által irányított marokkóiakkal. A két keret nem igazán úgy nézett ki, mint most, de azért már akkor is voltak olyan játékosok a keretekben, akik holnap is találkozni fognak egymással.

Az eredmény 2-2 lett, könnyed spanyol sikerre számított mindenki, ebből az lett, hogy a végén még az iksznek is örülhettek. Isco góljával szerezte meg a vezetést Spanyolország, de Marokkó Khalid Boutaib és Youssef En-Nesyri góljaival fordított. A spanyolok a hosszabbításban Iago Aspas góljával egyenlítettek.

Előző meccs eredménye
2018.06.25.Világbajnokság 2018
spain
2:2
marocco
Világbajnokság 2018
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Spanyolország

Igazából Japán volt az, amelyik megmutatta, hogy Spanyolországot le lehet győzni, és nem is annyira nehéz feladat ez. Luis Enrique csapata közel 88 százalékban birtokolta a labdát, ám igazi befejező csatár híján – akkor Alvaro Morata már nem volt a pályán – nem tudtak begyötörni egy gólt a hispánok. Vagy nem is akartak? A szűk vereség számukra a továbbjutást jelentette, valamint azt, hogy elkerülik a brazilok és argentínok ágát, nem mellesleg pedig megszabadultak egy riválistól, Németországtól.

Bár nem vagyok összeesküvés-hívő, lehet, hogy Enrique nyugalomra utasította Pedriéket. Ez persze nem változtat a tényen, Spanyolország kikapott Japántól a harmadik fordulóban, a játék sem volt túl jó, ahogy nem volt annyira jó a németek ellen sem. Egyedül a Costa Rica elleni meccsen tette oda magát a csapat, az a hét rúgott gól alapozta meg a továbbjutásukat.

A tiki-takával eddig sem volt gond, a spanyolok rengeteget passzolnak, többnyire pontosan, támadásaik a kézisek támadásaihoz hasonlatosak, körbe passzolják az ellenfelet, balról jobbra, majd jobbról balra, és bíznak, hogy valahol megnyílik egy folyosó. Ez Japán ellen nem ült, hiszen az ázsiai csapat betömörült, szóval Luis Enrique számára valamit ki kell találni. Góllövő csatárok tekintetében eddig sem voltak jó helyzetben, egyes egyedül Morata az, aki valóban éknek nevezhető.

Ráadásul a hírek szerint Dani Olmo játéka nem biztos. Szintén sérült még César Azpilicueta, aki Japán ellen sérült meg, illetve David Raya sem bevethető, bár Unai Simon mögött eddig sem játszott. Igaz, a Bilbao kapusa elképesztő megoldásokkal rukkolt elő az utolsó csoportmeccsen, lehet, nem ártana, ha kicsit padra ülne.

Japán ellen Nico Williams és Alejandro Baldé is kezdett, ezúttal azonban Ferrán Torres és Jordi Alba fogja váltani őket a kezdőcsapatban.

Morata harmadik gólját szerezte Japán ellen, az ő játékára is számítunk.

A teljes keret:

Kapusok: Unai Simon (Athletic Bilbao), Robert Sanchez (Brighton), David Raya (Brentford)

Védők: Cesar Azpilicueta (Chelsea), Dani Carvajal (Real Madrid), Eric Garcia (FC Barcelona), Hugo Guillamon (Valencia), Pau Torres (Villarreal), Aymeric Laporte (Manchester City), Jordi Alba (FC Barcelona), Jose Gaya (Valencia)

Középpályások: Sergio Busquets (FC Barcelona), Rodri Hernandez (Manchester City), Gavi (FC Barcelona), Carlos Soler (Paris Saint-Germain), Marcos Llorente (Atlético Madrid), Pedri Gonzalez (FC Barcelona), Koke Resurreccion (Atlético Madrid)

Támadók: Ferran Torres (FC Barcelona), Nico Williams (Athletic Bilbao), Yeremi Pino (Villarreal), Alvaro Morata (Atlético Madrid), Marco Asensio (Real Madrid), Pablo Sarabia (Paris Saint-Germain), Dani Olmo (RB Leipzig), Ansu Fati (FC Barcelona)

A várható kezdőcsapat:

U. Simon – Carvajal, Rodri, Laporte, J. Alba – Gavi, Busquets, Pedri – F. Torres, Morata, D. Olmo

Tippelde

Marokkó sosem volt még negyeddöntős, azonban most megvan rá az esélyük. Gól nélkül tartottak két olyan nagycsapatot, mint Belgium és Horvátország, szóval van okuk bizakodásra. Főleg, hogy Spanyolország a Costa Rica elleni meccset leszámítva szenved a gólszerzés maitt.

Kőkemény a marokkói védelem, nagyon nehéz dolga lesz Moratáéknak, ha ezt fel akarják törni. Nem lennénk meglepődve, ha hosszabbítás lenne a meccsen…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső