Mexikó – Lengyelország: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 21.
2022. november 22. kedd, 17:00 Stadium 974
Mexikó
vs
Lengyelország

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A C csoport második meccse már messze nem annyira egyértelmű, mint az első, amiről már beszéltünk. Mexikó és Lengyelország lesz az a két csapat, amely az előzetes esélyek alapján a második helyért fog küzdeni Argentína mögött. A helyzet tehát ugyanaz, mint a B csoportban, ahol már az első körben találkozik egymással az Egyesült Államok és Wales, akik a második hely legfőbb várományosai.

Innentől kezdve talán ugyanarra lehet számítani, mint a fent említett meccsen. Óvatosabb játékra, megfontolt futballra, nagy biztonságra. Csak talán egy kicsivel jobb kivitelben. Mexikó együttesében rengeteg nagyon jó futballista szerepel, nem hiába jutottak ki simán a világbajnokságra.

És azért a lengyeleknek sem kell panaszkodniuk, konkrétan ki merem mondani, hogy a VB legjobb csatára – most, hogy Benzema kiesett – náluk van, de a többi csapatrész miatt sincs okuk az elégedetlenségre.

Tényleg úgy gondolom, ez a legfontosabb mérkőzés a két csapat számára. Szaúd-Arábiát verniük kell a továbbjutáshoz, Argentína ellen pedig bele van kalkulálva a vereség mindkét félnél. Ezért dönthet akár a második helyről ez a találkozó.

Aztán persze lehet, hogy borul minden, amire számítottunk…

Mindenesetre a fogadóirodák egy nagyon kiegyenlített meccsre számítanak. Ahol csak kicsivel másabbak a szorzók a győzelmekre, van, ahol ugyanannyi, általában 2.80 körül van a mexikói és a lengyel siker is. A döntetlen pedig szintén közel van, 3.00 sok helyen.

A Mexikó – Lengyelország mérkőzés a háromesélyes találkozók iskolapéldája. Nehéz dolog lesz helyesen tippelni…

Mexikó

Mexikónak megvan az esélye arra, hogy ismét ott legyenek a legjobb tizenhat között. A keret adott, vannak nagyon jó játékosaik, mint Ochoa, Gallardo, Guardado, Álvarez vagy Hirving Lozano. Raúl Jiménezt is ide sorolnám, de a Wolverhampton csatára nem lépett pályára augusztus óta sérülés miatt. Ugyan elhozták magukkal, és a mexikói csapat utolsó felkészülési meccsén pályára is lépett, a kezdés mégsem tűnik valószínűnek.

Nem csak a játékoskeret adott, hanem az edzői stáb is, Tata Martino egy sokat látott, tapasztalt edző, aki sikerre vezetheti a válogatottat. Tegyük hozzá, annyira nem kedvelik a szurkolók, hiszen a csapat taktikát váltott, és az eddig látott játék ment a kukába. Egy sokkal inkább védekező felfogású, zártabb csapatot láthatnak most, amely eredményorientált, a játék minősége kevésbé számít.

A selejtező sima ügy volt, a mexikói csapat második helyen zárta a sorozatot, Kanada csak a jobb gólkülönbsége miatt lett az első.

A mexikói válogatottból nagyon fog hiányozni Jesus Tecatito Corona, a Sevilla szélsője, aki már a szezon eleje óta sérült, és nem is épült fel a tornára, nem kapott meghívót. Szemben Jiménezzel, a csapat egyik legjobbjával, aki viszont nincs formában, mivel nem is igazán játszott az elmúlt hónapokban. És azóta, hogy súlyos sérülést szenvedett, elvesztette a gólérzékenységét is.

A vezér a pályán Hirving Lozano lehet, a középpályáson Andrés Guardado és Edson Álvarez, tőlük lehet sokat várni.

Egy stabilan a labdát őrző, biztos védekezésre berendezkedő mexikói válogatottat fogunk látni, és mivel ez a mérkőzés nagyon fontos, talán Martino még erre a defenzív játékra is rátesz egy lapáttal.

Mexikó a felkészülést vesztes mérkőzéssel zárta, pár napja Svédország ellen játszottak, és kaptak ki 2-1-re. Azt azért mondanám, hogy nem ebben az összeállításban fognak pályára lépni, Martino igyekezett nem kockáztatni, nem lenne egyedi, ha valaki a rajt előtt kiesne. Hiszen a szezon zsúfolt, a bajnokságok kellős közepén rendezik a VB-t, szünet alig volt, tavaly EB-t rendeztek, a játékosok fáradtak, és így sérülékenyebbek.

A góljukat amúgy Alexis Vega szerezte.

Az eredeti keret:

Kapusok: Guillermo Ochoa (Club América), Rodolfo Cota (Leon), Alfredo Talavera (Juarez)

Védők: Néstor Araujo (Club América), Jésus Gallardo (Monterrey), Gerardo Artega (Genk), Héctor Moreno (Monterrey), Jorge Sánchez (Ajax), Johan Vázquez (Cremonese), César Montes (Monterrey), Kevin Álvarez (Pachuca)

Középpályások: Erick Gutiérrez (PSV), Orbelín Pineda (AEK Athens), Hector Herrera (Houston Dynamo), Carlos Rodriguez (Cruz Azul), Andrés Guardado (Real Betis), Roberto Alvarado (Chivas), Edson Álvarez (Ajax), Luis Chávez (Pachuca), Uriel Antuna (Cruz Azul), Luis Romo (Monterrey)

Támadók: Hirving Lozano (Napoli), Rogelio Fuenes Mori (Monterrey), Henry Martín (Club América), Raúl Jiménez (Wolves), Alexis Vega (Chivas)

A várható kezdőcsapat:

Ochoa – Sánchez, Araújo, Montes, Gallardo – Rodriguez, Álvarez, Guardado – Lozano, Funes Mori, Vega

Egymás elleni meccsek:

Mindössze egy tétmeccsen csapott össze a két csapat, annak viszont már négy évtizede, 1978-ban játszottak, azt a meccset végül Lengyelország nyerte meg 3-1-re.

Ezt követően csak felkészülési meccseik voltak. Egy 2005-ben, egy 2011-ben, egy pedig 2017-ben. Közös ezekben a mérkőzésekben, hogy sok gól nem esett, a két és feles határt nem tudták meglépni egyetlen alkalommal sem. Két 1-1-es döntetlent követően öt évvel ezelőtt Mexikó egy Raúl Jiménez-góllal tudta legyőzni Wojciech Szczesnyéket.

Előző meccs eredménye
2017.11.13.Barátságos Mérkőzés
lengyelország
0:1
mexico
Barátságos Mérkőzés
2011.09.02.Barátságos Mérkőzés
lengyelország
1:1
mexico
Barátságos Mérkőzés
1978.06.10.Világbajnokság 1978
lengyelország
3:1
mexico
Világbajnokság 1978
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lengyelország

Czeslaw Michniewicz együttese a közelmúltban rendezett világbajnokságokat rendre elszúrta. Négy évvel ezelőtt simán estek ki a csoportjukból, nem csak az eredmény, de a játék is borzolta a kedélyeket a szurkolók körében. Arra most sincs esély, hogy a legjobb szereplésüket lemásolják, 1970-ben és 1986-ban a negyeddöntőig jutottak.

De legalább a nyolcaddöntőt reálisan megcélozhatják, ha pedig kijön számukra is a lépés, talán messzebb is gondolkozhatnak.

A lengyel csapat még anno Paulo Sousával kezdte meg a selejtezőt, aztán jött Michniewicz, de azt ő sem tudta elérni, hogy Angliát megelőzzék, így jöhetett a pótselejtező, amit viszont sikerrel vett a csapat.

Egyértelmű, hogy ez a csapat Robert Lewandowskira van kihegyezve, mindenki más csak epizódszereplő a 34 éves támadó mellett.

Lengyelország kerete elég egyértelmű, nincs meglepetés. Két változást figyelhetünk meg, pontosabban két embert hiányolhatunk. Az egyik Jakub Moder, aki még tavaly sérült meg és azóta sem játszott, a másik Bartlomiej Dragowski, aki az utolsó bajnoki meccsén törte el a lábát, így kikerült a keretből, a helyét Kamil Grabara vette át.

A lengyeleknek is volt egy felkészülési meccse a napokban, Chile együttesét verték Krzysztof Piatek góljával. A csatár nem valószínű, hogy kezdő lesz Swiderski, Lewa és Milik mellett, de látszik, hogy ha kell, akkor beugrik és hajt a csapatért.

Ahogy Mexikónál, úgy itt sem a legjobbak voltak a pályán, nem játszott Lewandowski, Szczesny, Cash, Zielinski és Zalewski sem.

Az eredeti keret:

Kapusok: Wojciech Szczesny (Juventus), Kamil Grabara (FC Köbenhavn), Lukasz Skorupski (Bologna)

Védők: Jan Bednarek (Aston Villa), Kamil Glik (Benevento), Robert Gumny (FC Augsburg), Artur Jedrzejczyk (Legia Warsaw), Jakub Kiwior (Spezia), Mateusz Wieteska (Clermont), Bartosz Bereszynski (Sampdoria), Matty Cash (Aston Villa), Nicola Zalewski (AS Roma)

Középpályások: Krystian Bielik (Birmingham City), Przemyslaw Frankowski (Lens), Kamil Grosicki (Pogon Szczecin), Grzegorz Krychowiak (Al-Sabab), Jakub Kaminski (VfL Wolfsburg), Michal Skoras (Lech Poznan), Damian Szymanski (AEK Athén), Sebastian Szymanski (Feyenoord), Piotr Zielinski (Napoli), Szymon Zurkowski (Fiorentina)

Támadók: Robert Lewandowski (FC Barcelona), Arkadiusz Milik (Juventus), Krzysztof Piatek (Salernitana), Karol Swiderski (Charlotte FC)

A várható kezdőcsapat:

Szczesny – Bednarek, Glik, Kiwior – Cash, Szymanski, Bielik, Zielinski, Zalewski – Lewandowski, Swiderski

Tippelde

Szoros meccs lesz, a bukmékerek is tudják ezt. Jelen pillanatban a mexikói csapatot azért tartjuk egy kicsit esélytelenebbnek, mert nincs Corona, Jiménez aligha lesz kezdő, így a támadó harmad egy kicsit gyengébb, mint amilyen lehetne. Közben Lengyelországnál nincsenek problémák.

Egy góllal jobb lehet a lengyel együttes, de mi nem erre fogadunk, hanem arra, hogy mindkét csapat a hálóba fog majd találni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső