Németország – Japán: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 22.
2022. november 23. szerda, 14:00 Khalifa International Stadium
Németország
vs
Japán

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Négy évvel ezelőtt a 2014-es világbajnok leszerepelt, és égett, mint a Reichstag. Hogy stílszerű legyek. A német válogatott most új szövetségi kapitánnyal igyekszik feledtetni a négy, valamint egy éve történteket. Hiszen nem csak a VB-n szerepeltek le, nem csak ott játszottak tudásuk alatt, hanem az Európa-bajnokságon is, ahol még a csoportjukból is alig jutottak tovább, majd azonnal meg is állították őket.

Ellenfelük Ázsia egyik legjobbja. Könnyen lehet, hogy a Japán válogatott lesz az, amelyik megmenti a kontinens becsületét, maradjunk annyiban, hogy nem túl sokat várunk a többiektől, látva azt, hogy Irán és Katar milyen teljesítménnyel rukkolt eddig elő. Bár Iránban látunk valamennyi fantáziát, Katarban semmit…

Hansi Flickék célja nem más, mint a csoportgyőzelem. Hansi Flickék célja nem más, mint hogy ismét megnyerjék a világbajnokságot. Ehhez már a kezdetektől fogva jól kell játszaniuk, nem igazán fér bele botlás egy olyan csoportban, ahol két olyan együttes szerepel, akik képesek a meglepetésekre, plusz még ott van az a csapat is, amelyik nemrégiben hatot rúgott a Nationalelfnek.

Ezúttal a fogadóirodák elég biztosak a dolgukban. A német válogatott győzelmét egyértelműsítik a számok nyelvén, 1.50-et fizetnek akkor, ha Mario Götzéék nyerik meg a találkozót. Közben a japán győzelem 7.50-et ér, míg a döntetlenre 4.30-at adtak, van, ahol viszont többet.

Lehet, hogy itt lesz majd a VB első meglepetése? Vagy a németek lerohanják Japánt? Derítsük ki, következzen a Németország – Japán találkozó!

Németország

Joachim Löw tizenöt éven át irányította a német válogatottat, és már előtte is a csapattal dolgozott, akkor még segédként. Így mindenkinek új a helyzet, volt, aki teljes válogatott karrierje során csak és kizárólag Löw mellett dolgozott. Hansi Flick érkezésével nem sok változott, ami a játékot, a keretet illeti. Németország bombaerős, és a világbajnokság egyik favoritjaként lehet őket nevezni, még akkor is, ha négy éve a csoportjukból kiestek. Az egy csalódást keltő torna volt, de talán pont emiatt még nagyobb erőbedobással fognak majd játszani a srácok.

Ami a keretet illeti, van néhány meglepetés. Az egyik, hogy nincs itt Mats Hummels, a Dortmund védője. A játékos elégedetlenségének adott hangot, amikor kiderült, Flick nem számít rá. De ha megnézzük, hogy kiket hozott magával, megértjük őt valamennyire. Mármint Flicket.

Egy másik dortmundit sem látunk majd, Marco Reust, aki a Schalke 04 elleni találkozón, szeptemberben sérült meg, és pont az a bokája, amivel már korábban is gondok voltak. Eleinte mindenki magabiztos volt, hogy Reus itt lehet, de november utolsó meccsén Reus nem volt nevezve. És jött a hír, hogy nem is tud részt venni a VB-n. Ez neki már a második…

De ha már Dortmund… Youssoufa Moukoko is meghívót kapott, a kameruni felmenőkkel rendelkező támadó még mindig csak 17 éves, hívták Rigobert Songék is, talán ezért is döntött úgy a szövetség és Flick, hogy már most be kell őt betonozni a német válogatottba. Moukoko egyébként a Bundesligában egyre nagyobb szerepet vállal, jelenleg ő a házi gólkirály 6 góllal.

Szintén nagy érvágás, hogy Timo Werner a VB előtt nem sokkal megsérült, így neki is ki kell hagyni Katart.

Necces volt, hogy Thomas Müller felépül-e a tornára. Azt mondták, az Omán elleni felkészülési meccsen már ott lehet, de nem volt. Az újabb hírek már azt mondják, tényleg minden rendben, csak Flick nem akarja mélyvízbe dobni. Emiatt szinte biztos, hogy Japán ellen sem fog játszani.

A már említett Omán elleni meccset a német válogatott mindössze egy góllal nyerte meg, amit Niklas Füllkrug rúgott. Az a Füllkrug, aki amúgy az újonc Werder Bremen talán legfontosabb játékosa.

Ezen a meccsen Lukas Klostermannt le kellett cserélni félóra játékot követően, de állítólag nincs gond.

A teljes keret:

Kapusok: Manuel Neuer (Bayern München), Marc André ter Stegen (Barcelona), Kevin Trapp (Eintrahct Frankfurt)

Védők: Antonio Rüdiger (Real Madrid), Matthias Ginter (SC Freiburg), Niklas Süle (Borussia Dortmund), Thilo Kehrer (West Ham United), Lukas Klostermann (RB Leipzig), David Raum (RB Leipzig), Cristian Günter (SC Freiburg), Nico Sclotterbeck (Borussia Dortmund), Armel Bella-Kotchap (Southampton)

Középpályások: Joshua Kimmich (Bayern München), Mario Götze (Eintracht Frankfurt), Ilkay Gündogan (Manchester City), Leon Goretzka (Bayern München), Julian Brandt (Borussia Dortmund), Kai Havertz (Chelsea), Jamal Musiala (Bayern München), Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach)

Támadók: Thomas Müller (Bayern München), Leroy Sané (Bayern München), Serge Gnabry (Bayern München), Karim Adeyemi (Borussia Dortmund), Niclas Füllkrug (Werder Bremen), Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund)

A várható kezdőcsapat:

Neuer – Kehrer, Süle, Rüdiger, Raum – Kimmich, Goretzka – Gnabry, Musiala, Sané – Moukoko

Egymás elleni meccsek:

Már 16 éve nem találkozott egymással a két együttes, így abból, hogy egymás ellen korábban mit játszottak, nem sok hasznos információt fogunk tudni szerezni. Két felkészülési meccsük volt, melyek közül az egyiket 2004-ben játszották, ekkor Németország 3-0-ra győzött, góljaikat még olyan legendás játékosok szerezték, mint Miroslav Klose és Michael Ballack.

Két évvel később, a hazai rendezésű világbajnokság előtt még egyszer találkoztak, akkor viszont Japán is odatette magát, az eredmény 2-2 lett. Klose ezen a meccsen is betalált, mellette még Bastian Schweinsteiger szerzett gólt, a japánoknál pedig Takahara Naohiro duplázott.

Előző meccs eredménye
2006.05.30.Barátságos Mérkőzés
németország
2:2
japán
Barátságos Mérkőzés
2004.12.16.Barátságos Mérkőzés
japán
0:3
németország
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Japán

A keret kiválasztása után voltak sértődések Japánban is. Moriyasu Hajime ugyanis több olyan játékost sem hozott el, aki a tudása szerint megérdemelte volna. Állítólag hozzáállásbeli problémák voltak, így nem kapott meghívót Furuhashi Kyogo és Yuya Osako sem.

A japán csapat lehet az, amelyik megmenti Ázsia becsületét, belőlük nézzük ki, hogy akár még pontokat is szerezhetnek, és hiába van két korábbi világbajnok is a csoportjukba, még akár a továbbjutást is megcélozhatják. Moriyasu egyébként azt mondta, a céljuk a negyeddöntő, ami egy nagyon tökös dolog, nem biztos azonban, hogy reális is.

A csapat egy része Európában légióskodik, őket ismerjük, hiszen többet látjuk őket. Ilyen például a védelemben Tomiyasu Takehiro, Yoshida Maya, a középpályások közül Endo Wataru, Doan Ritsu, Kubo Takefusa, Kamada Daichi vagy a csatárok közül Minamino Takumi, Asano Takuma és Maeda Daizen. Itakura Ko ittléte nagy meglepetés, hiszen a Mönchengladbach játékosa a szezon elején komoly sérülést szenvedett. De a vb-re felépült, és esélyes, hogy a kezdőben is ott lesz majd.

Japán egy másik résztvevő, Kanada ellen játszott felkészülési mérkőzést, amelyet 2-1-re elveszítettek. Góljukat Yuki Soma szerezte.

Asano Takuma annak ellenére lett nevezve, hogy szeptember óta sérült, szereplése kétséges, nem csak most, hanem az egész világbajnokságon.

A teljes keret:

Kapusok: Shūichi Gonda (Shimizu S-Pulse), Eiji Kawashima (Strasbourg), Daniel Schmidt (Sint-Truiden)

Védők: Ko Itakura (Borussia Mönchengladbach), Hiroki Ito (Stuttgart), Yuto Nagatomo (FC Tokyo), Hiroki Sakai (Urawa Red Diamonds), Shogo Taniguchi (Kawasaki Frontale), Takehiro Tomiyasu (Arsenal), Miki Yamane (Kawasaki Frontale), Maya Yoshida (Schalke)

Középpályások: Ritsu Dōan (Freiburg), Wataru Endo (Stuttgart), Junya Ito (Reims), Daichi Kamada (Eintracht Frankfurt), Takefusa Kubo (Real Sociedad), Ao Tanaka (Fortuna Düsseldorf), Takumi Minamino (Monaco), Kaoru Mitoma (Brighton), Hidemasa Morita (Sporting CP), Gaku Shibasaki (Leganés), Yuki Soma (Nagoya Grampus)

Támadók: Takuma Asano (Bochum), Shuto Machino (Shonan Bellmare), Daizen Maeda (Celtic), Ayase Ueda (Cercle Brugge)

A várható kezdőcsapat:

Gonda – Sakai, Tomiyasu, Yoshida, Nagatomo – Morita, Shibasaki – Ito, Kamada, Kubo – Minamino

Tippelde

Okozhatnak kellemetlen perceket a német csapatnak a japánok, de azt hiszem, hogy ennél többen a csapat most nem bízhat. Németország hatalmas motivációval, új edzővel, fiatal, sikeréhes csapattal megy neki a meccsnek.

Ezért azt gondoljuk, célszerű Neuerék győzelmére tippelni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső