Portugália – Ghána: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 23.
2022. november 24. csütörtök, 17:00 Stadium 974
Portugália
vs
Ghána

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Maradunk a H csoportnál, délután 17:00-kor rendezik meg a Stadium 974-ben a kvartett másik meccsét, amely ugyanúgy érdekesnek és talán még izgalmasnak is tűnik. Ha abból indulunk ki, hogy a két csapat nem is olyan régen már találkozott, és akkor egy kemény meccset játszottak, akkor már örülnénk, ha ezt meg tudnák ismételni.

A Portugália – Ghána találkozó sokak szerint sima. Mások szerint meg nem. Na, most ezzel aztán nem lettünk okosabbak. Úgyhogy kifejtem. A bukmékerek azt állítják, hogy Cristiano Ronaldoék simán fogják megnyerni a mérkőzést, ám ezzel azért páran – köztük mi – nem feltétlenül értünk egyet. Már csak abból kiindulva, hogy eddig az afrikai csapatok mennyire odateszik magukat. Épp az előző tippben fejtettem ki, hogy eddig mindkét csapat (Szenegál és Tunézia) nagyot ment, és ezt várjuk Kameruntól és Marokkótól is.

Másrészt itt is vannak azért minőségi labdarúgók, olyan futballisták, akik európai nagycsapatokban játszanak. Thomas Partey, Tariq Lamptey, Inaki Williams, a két Ayew… Persze, megvannak a gyenge pontjaik.

Portugáliában most inkább másról beszél mindenki. Arról, hogy Cristiano Ronaldo és a Manchester United tegnap közös megegyezéssel szerződést bontott. Nem biztos, hogy jó ötlet volt ezt a VB előtt meglépni, hagyni, hogy a portugál csapat, és maga Ronaldo is ezen pörögjön. Másrészről viszont egyfajta teher lekerült a támadóról, hiszen azóta, hogy azt a nyilatkozatot adta Piers Morgannek, várható volt, hogy ennyiben nem fogja hagyni ezt a MU. Nem is hagyta.

Valószínűnek tartom, hogy inkább volt ez egy kirúgás, amit Ronaldo első regnálása miatti tiszteletből nem vittek perre. Mert úgy ki lett teregetve a szennyes, hogy biztosak lehetünk benne, szerződést szegett Ronaldo. No mindegy, erről majd írni fogunk máskor, most inkább foglalkozzunk a mérkőzéssel!

Portugália

Portugália együttese tanult a nyolc évvel ezelőttiből, és ezúttal már sokkal nagyobb hangsúlyt fog fektetni a csoportmérkőzésekre. Azért a nyolc évvel ezelőtti VB-t hozom fel, mert akkor is találkoztak Ghánával. A kettejük meccséről lent fogok írni. Lényeg a lényeg, akkor végül kiestek Ronaldoék a csoportból. Most ezt a hibát nem akarják elkövetni. Főleg, hogy ők számítanak a legerősebbnek.

A gárda két évvel később megnyerte az EB-t, azóta nyertek Nemzetek Ligáját, és a keretük tele van sztárklubok kezdő játékosaival. Felesleges lenne mindenkit felsorolni, így csak néhányukkal teszem ezt meg: Diogo Costa a Porto első számú kapusa lett, de mellette ott van még Rui Patricio (Roma) és José Sá (Wolves), a védelemben Rúben Dias (Man City), a középpályán Bruno Fernándes (Man Utd.), a támadók között Bernardo Silva (Man City), Cristiano Ronaldo (már csapat nélkül) és Rafael Leao (AC Milan).

Minden csapatrész kiváló, minden posztra jut két ugyanolyan képességű játékos. Amit sajnálhatnak, hogy Rafa Silva visszamondta a válogatottságot, mert rá azért szükség lett volna, még ha csak a padról beszállva is. És van azért hiányzó bőven. Joao Moutinhot már nem hozták el, ahogy Goncalo Guedest, Pedro Netot és Diogo Jotát sem. Többségüknél sérülés volt a döntés hátterében.

Portugália a kezdés előtt Nigéria ellen lépett pályára. Annak ellenére győztek fölényesen, hogy Ronaldo nem is lépett pályára. Ezúttal Bruno Fernándes szerzett két gólt, rajta kívül pedig Goncalo Ramos és Joao Mario, a két Benficás talált még be.

A Cristiano Ronaldo körüli balhé véget ért, talán épp emiatt nyugszik majd meg a támadó, és tud teljesen a VB-re gondolni. És ezzel a csapattársak is így lehetnek…

A teljes keret:

Kapusok: Diogo Costa (Porto), Jose Sa (Wolves), Rui Patricio (Roma)

Védők: Diogo Dalot (Manchester United), Joao Cancelo (Manchester City), Danilo Pereira (PSG), Pepe (Porto), Ruben Dias (Manchester City), Antonio Silva (Benfica), Nuno Mendes (PSG), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund)

Középpályások: Joao Palhinha (Fulham), Ruben Neves (Wolves), Bernardo Silva (Manchester City), Bruno Fernandes (Manchester United), Joao Mario (Benfica), Matheus Nunes (Wolves), Otavio Monteiro (Porto), Vitinha (PSG), William Carvalho (Real Betis)

Támadók: Andre Silva (RB Leipzig), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Goncalo Ramos (Benfica), Joao Felix (Atletico Madrid), Rafael Leao (AC Milan), Ricardo Horta (Braga)

A várható kezdőcsapat:

D. Costa – J. Cancelo, Dias, Pepe, N. Mendes – B. Fernándes, Carvalho, R. Neves – B. Silva, C. Ronaldo, R. Leao

Egymás elleni meccsek:

Erről a meccsről beszéltem a bevezetőben. Portugália és Ghána már egyszer találkoztak, méghozzá a 2014-es világbajnokságon. Az a VB nem sikerült Ghánának, de Portugáliának sem, mivel már a csoportkörben kiestek mind a ketten. Ronaldoék egyedül Ghánát tudták megverni, az USA-val ikszeltek, míg a németektől kikaptak. Az afrikaiak részéről Asamoah Gyan, a ghánaiak ikonikus csatára talált be, míg a másik oldalon egy öngól mellett Cristiano Ronaldo volt eredményes. De ez kevés volt a második hely eléréséhez.

Előző meccs eredménye
2014.06.26.Világbajnokság 2014
portugália
2:1
ghana
Világbajnokság 2014
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Ghána

Nem is kérdés, lebecsülik Ghánát. Volt, aki azt írta, a kijutott afrikai csapatok közül ők a leggyengébbek. De én ezzel vitatkoznék. Nézzük csak meg a keretet. Igaz, hogy kevés fiatal tehetséget tudtak magukkal hozni, de vannak izgalmas játékosok. Például a jobboldali védő, Tariq Lamptey, a tavaly a Strasbourgban remeklő Alexander Djiku. Esetleg a legjobb fiatalokat felsoroló cikkünkben említett Abdaul Fatawu Issahaku, aki már a Sportingban játszik, pedig három évvel ezelőtt még a ghánai másodosztályban focizott. És akkor ott vannak a nagyobb nevek, mint Ayewék, Andre és Jordan, Thomas Partey, Inaki Williams…

Jó keret ez, és ha olyan hozzáállással fognak játszani, mint tették azt a többiek korábban, akkor alaposan megnehezíthetik majd Portugália dolgát. Tény viszont, hogy nem Otto Addo csapata a favorit.

Nem is a mezőnyjátékosokkal van egyébként probléma, Addonak kapusgondjai voltak. Első, és második számú választása is megsérült, Joe Wollacot után Richard Ofori is kidőlt, így némiképp itt lehetnek gondban. Danlad, Ati-Zigi vagy Nurudeen lehet majd a kezdőben. Hogy melyikük kapja meg a lehetőséget, az egyelőre még nem tiszta.

Ghána a felkészülés során Svájc ellen játszott egy felkészülési meccset, és Mohammed Salisu, valamint Antoine Semenyo góljaival legyőzték őket 2-0-ra.

Ezen a mérkőzésen Thomas Partey nem játszott, viszont meg lehetünk arról győződve, hogy az Arsenal középpályása holnap már ott lesz a kezdőben.

A teljes keret:

Kapusok: Lawrence Ati-Zigi (St Gallen), Ibrahim Danlad (Asante Kotoko), Manaf Nurudeen (Eupen)

Védők: Joseph Aidoo (Celta Vigo), Daniel Amartey (Leicester), Abdul-Rahman Baba (Reading), Alexander Djiku (Strasbourg), Tariq Lamptey (Brighton), Gideon Mensah (Auxerre), Denis Odoi (Club Brugge), Mohammed Salisu (Southampton), Alidu Seidu (Clermont Foot)

Középpályások: Andre Ayew (Al Sadd), Mohammed Kudus (Ajax), Daniel-Kofi Kyereh (Freiburg), Elisha Owusu (Gent), Thomas Partey (Arsenal), Salis Abdul Samed (Lens)

Támadók: Daniel Afriyie (Hearts of Oak), Jordan Ayew (Crystal Palace), Osman Bukari (Red Star Belgrade), Issahaku Abdul Fatawu (Sporting CP), Antoine Semenyo (Bristol City), Kamal Sowah (Club Brugge), Kamaldeen Sulemana (Stade Rennes), Inaki Williams (Athletic Club)

A várható kezdőcsapat:

Ati-Zigi – Lamptey, Amartey, Salisu, Mensah – Partey, Samed – Sulemana, Kudus, J. Ayew – Williams

Tippelde

Sokat bukhat ezen a meccsen Portugália, ha nem teszik teljesen magukat oda, akkor csalódás fogja érni őket Ghána ellen. A hozzáállással egyik oldalon sem lesz gond, és nem ez lenne az első meccs, ahol a kiscsapat küzdelemre kényszeríti a nagyot.

Magunk részéről portugál győzelmet várunk, azonban azt is, hogy Ghána legalább egy gólt szerez majd.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső