Portugália – Svájc: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 december 05.
2022. december 06. kedd, 20:00 Lusail Stadium
Portugália
vs
Svájc

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Kedden este nyolckor játsszák a katari világbajnokság utolsó nyolcaddöntőjét. Ezen Portugália és Svájc feszül egymásnak, a mérkőzés kimenetele pedig nem egyértelmű. Voltak meccsek, ahol könnyebben kitalálható volt, hogy mi is lesz a mérkőzésen, itt azonban mindenki egy kicsit homlokráncolva gondolkozni kezdhet. Mert Svájc egy kifejezetten erős csapattá vált. Aki nem hiszi, kérdezze az olaszokat, akiket a selejtezőben ejtettek ki, kérdezzék Szerbiát, akiket a csoportkörben – négy év után megint – kiejtettek, kérdezhetik Kamerunt is, valamint Brazília is (győzelme ellenére) meg tudja erősíteni, hogy Murat Yakinék jó kis csapattá váltak.

Portugália az egyik legerősebb kerettel, két kör után a biztos továbbjutás tudatában fogadta Dél-Koreát, tartalékosan, a legjobbakat pihentetve léptek pályára, és az sem számított, hogy egy utolsó pillanatos góllal végül kikaptak.

Az ő szemük előtt már a nyolcaddöntő lebegett, szinte biztosra vehették, hogy nem Brazília lesz majd az ellenfelük, ami azért megnyugvással töltötte el a csapatot.

Annak ellenére, hogy a múltban Svájc húzta már el a portugálok nótáját, a szorzók alapján Cristiano Ronaldoék győzelme valószínűsíthető. 1.90-et fizetnek Santosék sikerére, míg 4.50-et, ha Yakin legényei győzedelmeskednek. És akkor még ott van a döntetlen, ami 3.30-ért fogadható mostanság. A bukmékerek most így látják.

Jöjjön a Portugália – Svájc mérkőzés!

Portugália

Fernando Santos az első két meccsen odatette magát, aminek köszönhetően hat ponttal biztos továbbjutók voltak. Először Ghánát verték meg egy olyan meccsen, ahol egy órán át szinte semmi sem történt, a végeredmény mégis 3-2 lett, az utolsó félórában a srácok alaposan elkezdték szórakoztatni a nézőket, majd a csoport egyik legerősebbnek gondolt ellenfelét, Uruguayt is meg tudták verni Bruno Fernándes két góljának köszönhetően.

A harmadik meccsre így Santos megtehette, hogy a fakót küldi pályára, néhány alapemberrel kiegészítve. Dél-Korea ellen pályára került Antonio Silva, Diego Dalot, Vitinha, Matheus Nunes, Joao Mario és Ricardo Horta is, utóbbi gólt is szerzett. Ám ez kevés volt, Dél-Korea együttese előbb egyenlített, majd a hosszabbításban meg is fordították a meccset.

Mivel Ghána nem tudott nyerni, így a csoportgyőzelem nem volt veszélyben, nem osztott vagy szorzott ez a Costáék számára.

A pihenés jól jött a padon ülőknek, mindannyian vissza fognak kerülni a kezdőcsapatba. Leszámítva persze azokat, akik sérülés miatt nem tudnak majd ott lenni a svájciak ellen. Ilyen Otávio, Nuno Mendes és Danilo Pereira. Otávio az első meccsen sérült meg, Nuno Mendes Uruguay ellen, Danilo pedig edzésen. Mindhárom játékosnak megvan a maga helyettese, William Carvalho, Raphael Guerreiro és Pepe is készen áll a következő mérkőzésre.

Cristiano Ronaldo nem szántja fel a pályát, nem ő nevezhető Portugália legfontosabb játékosának, inkább Bruno Fernándes. Nem is nagyon tűnik ki a nemrégiben szerződést bontó 37 esztendős támadó, lehetséges, hogy érdemes lenne padra ültetni, van kiből válogatni ott elöl, Rafael Leao, Ricardo Horta és főleg André Silva játszhatna csatárpozícióban.

A teljes keret:

Kapusok: Diogo Costa (Porto), Jose Sa (Wolves), Rui Patricio (Roma)

Védők: Diogo Dalot (Manchester United), Joao Cancelo (Manchester City), Danilo Pereira (PSG), Pepe (Porto), Ruben Dias (Manchester City), Antonio Silva (Benfica), Nuno Mendes (PSG), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund)

Középpályások: Joao Palhinha (Fulham), Ruben Neves (Wolves), Bernardo Silva (Manchester City), Bruno Fernandes (Manchester United), Joao Mario (Benfica), Matheus Nunes (Wolves), Otavio Monteiro (Porto), Vitinha (PSG), William Carvalho (Real Betis)

Támadók: Andre Silva (RB Leipzig), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Goncalo Ramos (Benfica), Joao Felix (Atletico Madrid), Rafael Leao (AC Milan), Ricardo Horta (Braga)

A várható kezdőcsapat:

D. Costa – J. Cancelo, Pepe, Dias, Guerreiro – Carvalho, Neves, B. Silva – B. Fernándes – Ronaldo, Félix

Egymás elleni meccsek:

A portugálok és a svájci együttes az elmúlt öt évben többször is szembe kerültek egymással. Egyrészt ott volt a 2018-as világbajnoki selejtező, ahol a két csapat fej-fej mellett haladt és csak a gólkülönbség miatt jutott ki Portugália egyenes ágon a VB-re, és szorult Svájc a második helyre. Egyik meccset a svájciak nyerték meg (2-0-ra), a másikat a portugálok (ők is 2-0-ra). Oroszországban aztán nem találkoztak, de utána háromszor a Nemzetek Ligájában igen. Ebből kettőt fölényesen Portugália nyert meg, egyszer viszont Svájc volt a jobb, és 1-0-ra győztek.

Látható tehát, hogy Svájc meg tudja fogni az általában esélyesebbnek gondolt portugálokat, ami miatt Fernando Santosnak fel kell kötni a gatyáját, ha ott akar lenni a negyeddöntőben.

Előző 5 meccs eredménye
2022.06.12.Nemzetek Ligája
svájc
1:0
portugália
Nemzetek Ligája
2022.06.05.Nemzetek Ligája
portugália
4:0
svájc
Nemzetek Ligája
2019.06.05.Nemzetek Ligája
portugália
3:1
svájc
Nemzetek Ligája
2017.10.10.VB-selejtező 2018
portugália
2:0
svájc
VB-selejtező 2018
2016.09.06.VB-selejtező 2018
svájc
2:0
portugália
VB-selejtező 2018
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Svájc

Négy évvel ezelőtt is Brazília mögött jutott tovább a svájci válogatott, úgy, hogy Szerbiát előzték meg. Akkor egy balhés mérkőzést játszottak Shaqiriék a szerbek ellen, a találkozó ezúttal sem okozott csalódást. Volt itt minden, a szerbek provokálták a svájciakat, akik nem tudták szó nélkül hagyni a verbális inzultust. Korábban kiszivárgott egy zászló a szerb öltözőből, ami meg csak még inkább felkorbácsolta az indulatokat. Nemrégiben erről az ellentétről már beszéltem, Shaqiri albán felmenőkkel rendelkezik, testvére az albán válogatott tagja volt korábban, Szerbia és Albánia (illetve inkább itt a koszovói ellentétekről van szó) pedig finoman szólva is nincsenek jóban.

Svájc azután, hogy Kamerunt legyőzték 1-0-ra, Brazíliától pedig kikaptak 1-0-ra, Szerbiát a VB legjobb első félidejét követően 3-2-re legyőzték, így Mitrovicék egy szerzett ponttal mentek is haza.

A svájci vezérek valóban vezérek, hiszen Xherdan Shaqiri és Granit Xhaka is sokat tett azért, hogy Svájc a második helyre kerüljön. De rajtuk kívül is van kit dicsérni, például Breel Embolot vagy Yann Sommert.

Lehet, hogy Portugália ellen nem ők a favoritok, de fentebb láthattátok, hogy kapták már el őket a múltban, és erre készülnek most is.

A csapatnak mindössze egy hiányzója lesz, Renato Steffen, aki még az első mérkőzés előtt esett ki, és azóta sem tudott játszani. Habár a két meccs relatíve közel van egymáshoz (mármint a szerbek elleni harmadik fordulós meccs, valamint a nyolcaddöntő), Murat Yakin nem fog a bevált kezdőcsapatán változtatni.

A teljes keret:

Kapusok: Gregor Kobel (Borussia Dortmund), Philipp Kohn (RB Salzburg), Jonas Omlin (Montpellier), Yann Sommer (Borussia Mönchengladbach)

Védők: Manuel Akanji (Manchester City), Eray Comert (Valencia), Nico Elvedi (Borussia Mönchengladbach), Ricardo Rodriguez (Torino), Fabian Schär (Newcastle United), Silvan Widmer (Mainz)

Középpályások: Granit Xhaka (Arsenal), Edimilson Fernandes (Mainz), Fabian Frei (Basel), Remo Freuler (Nottingham Forest), Ardon Jashari (Luzern), Fabian Rieder (Young Boys), Xherdan Shaqiri (Chicago Fire), Djibril Sow (Eintracht Frankfurt), Renato Steffen (Lugano), Denis Zakaria (Chelsea), Michel Aebischer (Bologna)

Támadók: Breel Embolo (Monaco), Christian Fassnacht (Young Boys), Noah Okafor (RB Salzburg), Haris Seferovic (Galatasaray), Ruben Vargas (Augsburg)

A várható kezdőcsapat:

Sommer – Widmer, Akanji, Elvedi, Rodriguez – Freuler, Xhaka – Shaqiri, Sow, Vargas – Embolo

Tippelde

Egyáltalán nem írnám le Svájcot. A múltkori meccseken is megmutatták, hogy fel tudják venni a versenyt a portugálokkal. A dél-koreaiak elleni meccs nem hiszem, hogy nagyon számítana a forma tekintetében, így azt mellőzzük, amikor az eredményt akarjuk meghatározni.

Szerintem az egyenes kieséses szakasz ezen ágán nem lesz könnyű meccs, mi azt várjuk a találkozótól, hogy mindkét fél a kapuba találjon majd.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső