Portugália – Uruguay: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 27.
2022. november 28. hétfő, 20:00 Lusail Stadium
Portugália
vs
Uruguay

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Tegnap említettem, nagyon sokat vártam az egyik meccstől, és ahhoz képest nagyon keveset kaptam. Valami ilyesmin járt az eszem az Uruguay – Dél-Korea meccs közben is. Nem az ázsiaiaktól vártam sokat, hanem Uruguaytól, amit nem kaptam meg. Őket tartottam a fekete lónak, a titkos esélyesnek, akik sokáig juthatnak. A rutin és a tehetség találkozásaként gondoltam a csapatra, és valamelyest csalódtam a játékukban. Dél-Korea nem egy könnyű ellenfél, noha nem alkotják világsztárok az együttest, de ilyen szintű… szenvedésre nem számítottam.

Közelebb jártak Suárezék a sikerhez, ezt majd lent olvashatjátok, de csak nem sikerült begyötörni a győztes gólt. És így Uruguay győzelmi kényszerbe került. Játszani fognak még a portugálokkal, majd Ghánával, egy percig sem mondom, hogy könnyű lesz eljutni az első vagy a második helyre…

Portugália is megszenvedett a sikerért, csak nekik – Uruguay-jal ellentétben – legalább ez össze is jött. De hogyan?! Még az utolsó pillanatban majdnem megkapták a VB-k történetének legnagyobb bakijából született gólt, de aztán a Jóisten kisegítette őket a csúszós talajjal.

Cristiano Ronaldo közben történelmet írt, öt egymást követő világbajnokságon nem csak pályára lépett, de gólt is szerzett, amit rajta kívül még senki nem tudott megtenni. Most a Portugália – Uruguay mérkőzésen folytathatja a gólgyártást a MU-tól elküldött 37 éves portugál támadó.

A bukik kemény meccset várnak. De portugál győzelmet. Majdnem kétszeres az ő sikerükre adott szorzó, míg Uruguayra most kicsivel több, mint négyszeres. A döntetlen is reálisnak tűnik a szorzó alapján, három és félszeres pénzt fizetnek a legtöbb helyen.

Portugália

Felettébb izgalmas lett Bruno Fernándesék első mérkőzése, amelyet Ghána ellen játszottak csütörtökön. Fernando Santos legénységétől biztos győzelmet vártak az afrikaiak ellen, de nem volt egyszerű dolguk. Nagyon nem. Az elején nem találták a fogást Otto Addo csapatán, helyzetecskék akadtak, de igazán komoly lehetősége nem volt az esélyesebb nyugat-európaiaknak.

Santos egy kicsit csavart a felálláson, és a kezdőbe jelölte Otáviot, aki – szerintem – nem váltotta meg a világot, és a portugál csapat akkor kezdett jobb lenni, miután ő elhagyta a pályát.

Az első félidei 0-0 után nem számíthattunk gólzáporra és nem is vártunk rá, de kellemesen csalódtunk. Cristiano Ronaldo a hajrában talált be, miután egy ghánai szabálytalanságot követett el a tizenhatoson belül. Buta fault volt, és teljesen felesleges, de Ronaldot ez nem érdekelte, ötödik vb-jén is eredményes tudott lenni. Az öröm viszont nem tartott sokáig, André Ayew egyenlített. De Portugália hamar kapcsolt, és másodszor is megszerezték a vezetést Joao Félix révén, sőt, még Rafael Leao is betalált.

Úgy tűnt, sima meccs lesz, de Osman Bukari fejese ezt a tervet keresztül húzta. A maradék időben leginkább az eredmény megtartásán dolgoztak, ami sikerült is, de ez nem Diogo Costán múlt. A kapus ugyanis majdnem kapott egy elképesztő gólt, áldhatja a vizes füvet, ami megakadályozta Inaki Williamst, hogy betaláljon a hálóba.

Ghánától két gólt kapott egy ilyen csapat, ami azért nagy kritika. Ennek megfelelően Fernando Santos válthat a következő mérkőzésre, és egy kicsit stabilabb középpályát rakhat össze. Bekerülhet William Carvalho, aki képes a támadások építésére, de inkább a rombolásban van szerepe.

Bernardo Silva és Rúben Neves marad, a védelemben sem várható változás, ahogy a támadók között sem.

Sérülttel a csapatnak nem kell számolnia. Jó, hogy ilyen keret áll a kapitány rendelkezésére, látszott, hogy bátran nyúlhat a padhoz, ahol legutóbb olyan játékosok ültek, mint Goncalo Ramos, Rafael Leao vagy Joao Mario.

A teljes keret:

Kapusok: Diogo Costa (Porto), Jose Sa (Wolves), Rui Patricio (Roma)

Védők: Diogo Dalot (Manchester United), Joao Cancelo (Manchester City), Danilo Pereira (PSG), Pepe (Porto), Ruben Dias (Manchester City), Antonio Silva (Benfica), Nuno Mendes (PSG), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund)

Középpályások: Joao Palhinha (Fulham), Ruben Neves (Wolves), Bernardo Silva (Manchester City), Bruno Fernandes (Manchester United), Joao Mario (Benfica), Matheus Nunes (Wolves), Otavio Monteiro (Porto), Vitinha (PSG), William Carvalho (Real Betis)

Támadók: Andre Silva (RB Leipzig), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Goncalo Ramos (Benfica), Joao Felix (Atletico Madrid), Rafael Leao (AC Milan), Ricardo Horta (Braga)

A várható kezdőcsapat:

D. Costa – Cancelo, Dias, Pereira, Guerreiro – B. Silva, Neves, Carvalho – B. Fernándes, C. Ronaldo, Félix

Egymás elleni meccsek:

Összesen csak egy meccsük van egymás ellen, azt négy éve a világbajnokságon vívták. Emlékszem, a nyolcaddöntőben találkoztak, Edinson Cavani két góljára csak egy válasz jött a másik oldalról, akkor Pepe talált be a kapuba. Ezt most megismételhetik, hisz mindketten kerettagok. Ezen a meccsen volt az ikonikus jelenet, amiről több videófelvétel és fotó is készült, Ronaldo a megsérülő Cavanit segítette le a pályáról.

Egy körrel később egyébként Uruguay távozott, így a menetelés nekik sem tartott sokáig Oroszországban.

Előző meccs eredménye
2018.06.30.Világbajnokság 2018
uruguay
2:1
portugália
Világbajnokság 2018
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Uruguay

Többen féltették ettől a feladattól Diego Alonsot, akinek még nem igazán van a válogatott élén tapasztalata. Hiába van erős kerete, ez az erős keret nem tudott egy Dél-Koreát legyőzni, ami után egy kicsit átértékeltük a csapat erejét.

Uruguay ugyan dominált, és közelebb járt a győzelemhez, de nem tudták a Kimek vezette védelmet feltörni. Csak majdnem. A nem túl magas színvonalú mérkőzésen először Diego Godín találta el a kapufát, aki egyébként 36 évesen a 160. alkalommal játszott a csapatban. Szép ajándék lett volna magának, ha sikerül bevenni Kim kapuját.

A második félidőben sokáig semmi nem történt, aztán a hajrában vált jobbá a dél-amerikai együttes, és a végén nem a kapuson múlt, hogy Fede Valverde távoli lövése nem akadt be a kapuba.

Uruguay jobban játszott, ám bőven voltak hibák. Egyedül Valverdét lehet pozitívan kiemelni azon játékosok közül, akiknek a támadásokhoz közük volt. Luis Suárez erőtlen, dekoncentrált és gyenge volt, okkal cserélték le a második félidőben, mondjuk helyettese, Edinson Cavani sem tudott sokat tenni.

Minket nem tudott levenni a lábunkról Facundo Pellistri sem. Tekintve, hogy ezúttal a portugál csapat ellen fognak játszani, Diego Alonso változtathat a 4-3-3-as felálláson, és visszaállhat 4-4-2-re, hogy ne kerüljön könnyen a középpálya mögé a portugál csapat.

Ebben az esetben Nicolas de la Cruz vagy Giorgian de Arrscaeta kerülhet be Pellistri helyére, elöl csak Núnez és Suárez/Cavani játszana.

A védelem változatlan marad, hiszen Ronald Araujo továbbra sem tudja vállalni a játékot. De igazából Giménez és Godin remekül állták a sarat.

Ami még érdekes, az Rochet helyzete. Átvette az első számú kapus helyét Fernando Muslerától, de olyan megoldásai voltak az előző meccsen, hogy nem lepődnénk meg a Nacional kapusának cseréjén sem…

A teljes keret:

Kapusok: Fernando Muslera (Galatasaray), Sebastian Sosa (Independiente), Sergio Rochet (Nacional)

Védők: Jose Gimenez (Atletico Madrid), Diego Godin (Velez Sarsfield), Ronald Araujo (Barcelona), Guillermo Varela (Flamengo), Mathias Olivera (Napoli), Matias Vina (Roma), Sebastian Coates (Sporting CP), Martin Caceres (LA Galaxy), Jose Luis Rodriguez (Nacional)

Középpályások: Matias Vecino (Lazio), Rodrigo Bentancur (Tottenham), Nicolas de la Cruz (River Plate), Giorgian de Arrascaeta (Flamengo), Lucas Torreira (Galatasaray), Federico Valverde (Real Madrid), Manuel Ugarte (Sporting CP)

Támadók: Facundo Pellistri (Man Utd), Luis Suarez (Nacional), Darwin Nunez (Liverpool), Maxi Gomez (Trabzonspor), Facundo Torres (Orlando City), Edinson Cavani (Valencia), Agustin Canobbio (Athletico Paranaense)

A várható kezdőcsapat:

Rochet – Cáceres, Godin, Giménez, Olivera – de la Cruz, Vecino, Valverde, Bentancur – Suárez, Núnez

Tippelde

Portugália alaposan bevekezdett, de Uruguay védekezésben sokkal erősebb, mint Ghána volt. Nehezebb dolguk lesz. Alonso csapatától többet várunk, főleg támadásban.

Mi egy jó meccsre számítunk, arra fogadunk, hogy mindkét csapat betalál a hálóba.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső