Szaúd-Arábia – Mexikó: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 29.
2022. november 30. szerda, 20:00 Lusail Stadium
Szaúd-Arábia
vs
Mexikó

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Még a világbajnokság előtt írtunk a szaúdi válogatottról. Bár többen azt mondták, ez egy erős válogatott, Szaúd-Arábiának még nem volt ennyire erős válogatottja, nem igazán hittünk benne, hogy egy ilyen négyesben lesz lehetőségük arra, hogy a továbbjutásért harcoljanak. Hervé Renard azonban nagyszerű munkát végzett, ahogy a csapat tagjai is. Csúsztak és másztak az argentinok ellen, Renard félidei beszéde felspannolta őket, és a világbajnokságok legnagyobb meglepetését okozták ezzel. Másodjára is hatalmasat hajtottak, de a kapu előtti bizonytalanságok és pontatlanságok, no meg egy kihagyott tizenegyes betették előttük a továbbjutás kapuját.

Amilyen keveset vártunk Szaúd-Arábiától, olyan sokat Mexikótól. És pont ezt nem kaptuk meg. Tata Martino legénysége idáig még csak gólt sem tudott rúgni, ellenben kaptak kettőt, és a csoportjuk utolsó helyén állnak. Azonban még van esélyük továbbjutni. Nem sok, de van. Kell ehhez egy fölényes győzelem a szaúdiak ellen, valamint az, hogy Lengyelország nyerjen Argentína ellen.

Ha ezt a két meccset így párban megtenném mondjuk a 20Bet-en, ezer forintból kilencvenkettőt nyernék… Szóval ebből is látszik, sok sansz nincs Andrés Guardadoék számára. De hát meg kell próbálniuk, a szurkolótáboruk megérdemli, hogy addig hajtsanak, amíg megvan a lehetőség a második hely megszerzésére.

Annak ellenére, amit láttunk Szaúd-Arábiától, és amit láttunk Mexikótól, a bukik mégis inkább a közép-amerikaiak győzelmét tartja valószínűbbnek. 1.70-et fizetnek arra, hogy Raúl Jiménezék nyernek, és 5-szörös pénz jár akkor, ha al-Dawsariék nyernének. A döntetlen 4.00-n áll most.

Jöjjön a Szaúd-Arábia – Mexikó mérkőzés!

Szaúd-Arábia

Bizonyára sokan láttátok Hervé Renard beszédét, melyet az argentinok elleni mérkőzés félidejében mondott a játékosainak. Úgy felpörgette a csapatát a gyenge első játékrész után, hogy Szaúd-Arábia játékosai aztán öt perc alatt megfordították a meccset. A hajtással a lengyelek ellen sem volt gond, de mindent kihagytak a játékosok. Volt több nagy ziccerük, távoli és közeli próbálkozások, sőt még tizenegyest is rúghattak, de úgy sem sikerült mattolni Wojciech Szczesnyt. Ennyin múlt a továbbjutásuk, a legnagyobb meglepetés a világbajnokságon. Pár apróságon.

Lehet, hogy Szaúd-Arábia ki fog esni, nagyon sok esély van erre. De akkor is büszkék lehetnek az elért sikerre al Davsariék.

A francia szövetségi kapitány valószínűleg még nem járt ennyire közel a sikerhez, az ország válogatottja szintén nem. Egyetlen győzelem elegendő lehet ahhoz, hogy meglegyen a továbbjutás. Ha az argentinok legyőzéséért mindenki kapott egy Rolls-Royce-ot, mit kapnának a nyolcaddöntőért? Egy saját palotát? Egy privát szigetet? Igen, Szaúd-Arábiában világraszóló sikerek esetén munkaszüneti nap jár az embereknek, a játékosoknak meg fejenként egy száznyolcvan millás kocsi. Mi mit is kaptunk, mikor legyőztük Angliát? Viccelek…

A kapitány számára három játékos nem lesz bevethető. Egyikük Yasir Al Shahrani, akit saját kapusa, Mohammed Al Owais tarolt le az argentinok elleni meccsen. A védőnek eltört az állkapcsa és az arccsontja is, azóta már kórházban kezelik.

Szintén nem lesz ott az első találkozón kezdőbe kerülő Salman Al Faraj. Őt a félidőben kapták le a pályáról, nem is volt túl meggyőző, plusz még kapott egy rúgást is.

A harmadik hiányzó pedig az az Abdulelah Al Malki lesz, aki a lengyelek elleni mérkőzés 82. percében hatalmas hibát vétett, átsurrant a lába alatt egy passz, amivel nagyjából gólpasszt adott az ellenfélnek. Ő nem sérülés, hanem eltiltás miatt nem szerepelhet.

Al Malki helyét Nawaf Al Abed veheti át, ami egy kis átalakítással fog járni.

Az eredeti keret:

Kapusok: Mohamed al-Ovajs (al-Hilal), Navaf al-Aqidi (al-Nassr), Mohamed al-Jami (al-Ahli)

Védők: Jasser al-Sahrani (al-Hilal), Ali al-Bulaihi (al-Hilal), Abdulelah al-Amri (al-Nassr), Abdullah Madu (al-Nassr), Hassan Tambakti (al-Sabab), Szultan al-Ghanam (al-Nassr), Mohammed al-Breik (al-Hilal), Saud Abdulhamid (al-Hilal)

Középpályások: Salman al-Faradz (al-Hilal), Rijad Sarahili (Abha), Ali al-Hassan (al-Nassr), Mohamed Kanno (al-Hilal), Abdulelah al-Malki (al-Hilal), Sami al-Nadzej (al-Nassr), Abdullah Otajf (al-Hilal), Nasszer al-Davsari (al-Hilal), Abdulrahman al-Aboud (Ittihad), Salem al-Davsari (al-Hilal), Hattan Bahebri (al-Sabab)

Támadók: Nawaf al-Abed (al-Sabab), Haitham Asiri (al-Ahli), Saleh al-Sehri (al-Hilal), Firas al-Buraikan (al-Fateh)

A várható kezdőcsapat:

Owais – Abdulhamid, Amri, Tambakti, Burayk – Kanno – Buraikan, Abed, Najei, Dawsari – Al-Shehri

Egymás elleni meccsek:

A két csapat még sosem találkozott egymással.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mexikó

Az első mérkőzésen látottak miatt, és abból, ahogyan Mexikó eljutott a VB-ig, én többet néztem ki belőlük. Azonban Tata Martino együttese eddig még gólt sem rúgott. Nem sok csapat van, amelyik két forduló után is nulla rúgott góllal áll, hát Mexikó az egyik. És még így is van esélyük a továbbjutásra, mint azt már feljebb is említettem.

Mexikó csapatának a hozzáállással nincs problémája, a védekezés is nagyjából rendben van, viszont támadásban rendkívül gyengék. Alexis Vega, Raúl Jiménez, Rogelio Funes Mori és Henry Martin áll a csapat rendelkezésére, no meg Hirving Lozano, akinek klubcsapatában nagyon megy, itt azonban képtelenek bevenni az ellenfelek játékát.

Lengyelország ellen megvolt az esélyük a győzelemre, és igazából Argentína ellen is születhetett volna más végeredmény.

Az utolsó mérkőzésen nagyon egyszerű a dolguk: Nyerniük kell, lehetőség szerint nagyobb arányban, aztán várni a csodát. A csoda pedig az lenne, hogy Argentína kikapjon Lengyelországtól.

Raúl Jiménezről korábban már több szót is ejtettem. Volt időszak, amikor Európa legkeresettebb csatárai között szerepelt, azonban egy sérülés derékba törte azon elképzeléseit, hogy egy top együttesbe szerződjön. Felépülése óta csak keresi önmagát, a gólok és a jó játék is elmaradozik. Azonban most fogja a 100. válogatott mérkőzését játszani, ami dupla motivációt jelent majd számára.

A középpályán Andrés Guardadot kell majd pótolni, meg is van az ember, Édson Álvarez már a lengyelek ellen is jól játszott, nem is igazán értettem, miért került a padra Argentína ellen.

A leginkább tehát a támadó játékon kell csiszolni, különben teljesen mindegy, hogyan is szerepel a védelem.

Az eredeti keret:

Kapusok: Guillermo Ochoa (Club América), Rodolfo Cota (Leon), Alfredo Talavera (Juarez)

Védők: Néstor Araujo (Club América), Jésus Gallardo (Monterrey), Gerardo Artega (Genk), Héctor Moreno (Monterrey), Jorge Sánchez (Ajax), Johan Vázquez (Cremonese), César Montes (Monterrey), Kevin Álvarez (Pachuca)

Középpályások: Erick Gutiérrez (PSV), Orbelín Pineda (AEK Athens), Hector Herrera (Houston Dynamo), Carlos Rodriguez (Cruz Azul), Andrés Guardado (Real Betis), Roberto Alvarado (Chivas), Edson Álvarez (Ajax), Luis Chávez (Pachuca), Uriel Antuna (Cruz Azul), Luis Romo (Monterrey)

Támadók: Hirving Lozano (Napoli), Rogelio Fuenes Mori (Monterrey), Henry Martín (Club América), Raúl Jiménez (Wolves), Alexis Vega (Chivas)

A várható kezdőcsapat:

Ochoa – Sánchez, Moreno, Montes, Gallardo – Álvarez, Herrera, Chávez – Lozano, R. Jiménez, Vega

Tippelde

Mindkét oldalon nagy a tét, Szaúd-Arábia abból a szempontból lehet nyugodtabb, hogy ők az első két mérkőzésükön is jól játszottak, erőn felül teljesítenek, korábban a továbbjutást nem várták el tőlük. Kisebb a teher tehát.

Mexikó viszont adós a jó játékkal, tőlük többre számított mindenki. Az utolsó meccsükön (?) kénytelenek lesznek valóban minden fegyvert bevetni a támadásokban, ha nem rúgnak gólt, akkor nem jutnak tovább. A szaúdi védelem sebezhető, és a századik alkalommal az El Triben játszó Jiménez villanhat.

Mi azt várjuk a meccstől, hogy mindkét csapat a hálóba találjon. Gondoltunk még Mexikó sikerére is, de ezt a felspannolt szaúdi csapatot nem biztos, hogy két vállra tudják majd fektetni…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső