Szenegál – Hollandia: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 14.
2022. november 21. hétfő, 17:00 Al Thumama Stadium
Szenegál
vs
Hollandia

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Harmadik vb-meccsünkön az egyik sötét ló, az egyik titkos (vagy annyira nem is titkos) esélyes következik. Hollandiáról minden világverseny előtt elmondják, hogy „na, majd most”! Aztán általában abból nem lesz semmi. Tény, hogy Louis van Gaal az egyik legjobb válogatottat viszi Katarba, nem csak az ország történelmében, hanem a 32 csapatos mezőnyt is figyelve, de ez még nem feltétlenül elég egy jó teljesítményre.

Az Oranje a tavalyi Európa-bajnokságon abszolút felejthető teljesítményt nyújtott, aminek köszönhetően Frank de Boertól el is köszöntek. Idén lehet, hogy máshogy alakul minden, és erre garancia Louis van Gaal neve. A mester nem először jár válogatottjával világeseményen, miközben klubedzőként is megállta a helyét. Rutin van, ahogy van meglepetés is a keretben. De arról majd később.

Az ellenfél Szenegál együttese, akik annyira nincsenek középpontban, maximum azért, mert Sadio Mané az ország szülötte, egyben leghíresebb futballistája. És Szenegálról mostanában azért cikkeztek, mert a leghíresebb futballista megsérült, és kihagyni kényszerül majd a VB-t. Vagyis… Ez nem feltétlenül pontos, ki fogom nemsokára fejteni!

Hollandia együttese nem csak ezen a mérkőzésen, de az egész VB-n esélyes a fogadóirodák szerint. Megvannak a gyengeségeik, és úgy gondolom, hogy a keretválasztás is… néhol érdekes, de van Gaal bizonyára tudja, mit miért tett.

Az bizonyos, hogy a meccsre a bukik az oranjét favorizálják, de én azt mondom, Szenegál csapatát nem szabad félvállról venni. A hollandok sikere most 1.60 körül jár, a szenegáliaké 6 felett, míg a döntetlen majdnem eléri a 4.00-t.

Következzen a Szenegál – Hollandia mérkőzés!

Szenegál

Az elmúlt időszakban pörögtek rendesen az események a szenegáli válogatottnál. Most nem időrendben haladok, hanem azzal kezdem, ami talán a legtöbb embert foglalkoztat: Ott lesz-e Sadio Mané a világbajnokságon? A Bayern München 30 esztendős támadója ugyanis egy bajnokin megsérült. És bár úgy tűnt, nem annyira súlyos a sérülés, kiderült, hogy mégis. A szenegáliak már hivatásos sámánok segítségét kérték, hogy valahogy megmentsék a csatár szereplését a VB-n, de aztán jött a hír: Nem fog felépülni a támadó.

Eltelt aztán pár nap, és a kerethirdetéskor mégis találkozhattunk Sadio Mané nevével. Aliou Cissé, a szövetségi kapitány, úgy döntött, hogy a sérülése ellenére elviszi a támadót Katarba. Meglátogatta ugyanis Németországban a válogatott orvosa őt, és szerinte nem annyira súlyos a sérülés. Cissé elmondta, két hetük van jó állapotba hozni Manét. A Bayernnél pedig nagyon nem örülnek a döntésnek, hiszen előfordulhat, hogy Mané ugyan játszik, de súlyosabban megsérül, és akkor a német rekordbajnok veszíti el őt mondjuk az egész szezonra…

De egy mondatban összefoglalva: Mané bent van a 26 fős keretben.

Kalandos volt a szenegáli csapat útja a világbajnokságra, az Egyiptom elleni kétfelvonásos döntőt márciusban rendezték. Idegenben Manéék 1-0-ra kikaptak, aztán a visszavágón Boulaye Dia ledolgozta a hátrányt. Több gól nem esett, jöhettek a tizenegyesek, ahol bár Szenegál gyengén kezdett, két tizenegyest is kihagytak, Egyiptomnál ugyanez volt a helyzet.

Végül Mané volt az, aki a mindent eldöntő büntetőt a hálóba lőtte, így az Afrikai Nemzetek Kupája után Szenegál másodszor tört borsot Egyiptom orra alá.

Azon talán senki nincs meglepődve, hogy a szenegáli keret gyakorlatilag csak légiósokból áll. Vannak itt nagyon jól ismert nevek, igazi világsztárok is. Mané mellett itt lesz Idrissa Gueye, Edouard Mendy, Kalidou Koulibaly, Bamba Dieng vagy Boulaye Dia, hogy csak a legismertebbeket említsem.

A szenegáli válogatott szeptember óta nem lépett pályára, Iránnal játszottak utoljára, akkor 1-1-es döntetlent… Előtte legyőzték Bolíviát, viszont kikaptak Guineától.

A szenegáli keret:

Kapusok: Edouard Mendy (Chelsea), Alfred Gomis (Rennes), Seny Dieng (Queens Park Rangers)

Védők: Kalidou Koulibaly (Chelsea), Abdou Diallo (RB Leipzig), Youssouf Sabaly (Real Betis), Fode Ballo-Toure (AC Milan), Pape Abou Cisse (Olimpiakosz), Ismail Jakobs (AC Monaco), Formose Mendy (Amiens)

Középpályások: Idrissa Gana Gueye (Everton), Cheikhou Kouyate (Nottingham Forest), Nampalys Mendy (Leicester City), Krepin Diatta (AC Monaco), Pape Gueye (Olympique Marseille), Pape Matar Sarr (Tottenham Hotspur), Pathe Ismael Ciss (Rayo Vallecano), Moustapha Name (Pafosz FC), Mamdou Loum (Reading)

Támadók: Sadio Mané (Bayern München), Ismaila Sarr (Watford), Boulaye Dia (Salernitana), Bamba Dieng (Olympique Marseille), Famara Diedhiou (Alanyaspor), Nicolas Jackson (Villarreal), Iliman Ndiaye (Sheffield United)

A várható kezdőcsapat:

Mendy – Sabaly, Koulibaly, Diallo, Ballo-Toure – Gueye, Mendy, P. Sarr – I. Sarr, Dia, Jackson

Egymás elleni meccsek:

A két csapat még sosem találkozott egymással.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hollandia

Akadnak meglepetések a holland keretben, amit már említettem, és hamarosan ki is fogom bontani.

Louis van Gaal, a torna legidősebb mestere harmadik alkalommal igyekszik bizonyítani a csapat kispadján. A mindig kritikus holland szurkolókat kell meggyőznie, bár azt hiszem, ezt már megtette. Nem úgy a szakírókkal, emlékezetes balhéja volt egy sportújságíróval nemrég, aki kritizálta egy döntése miatt.

A holland együttes mindig ott van a titkos favoritok között, és ez most sincs másképp. Nemsokára láthatjátok a keretet, és rájöhettek, hogy miért is van ez így. Bombaerős csapat, sztárok tömkelege. Viszont a gyengeségeik megvannak. Akiben például van Gaal a leginkább bízik, az mostanában alig lép pályára a klubcsapatában. Szóval azért megvannak a maguk nehézségei az együttesnek.

Az Oranje szintén szeptemberben lépett utoljára pályára, Belgiumot verték 1-0-ra, ezzel pedig a Nemzetek Ligájában az első helyen végeztek, várhatják majd a Final Fourt, ahol eldől, ki nyerheti meg a tornát. Hollandiának ez először jöhet össze.

Remek a forma, az elmúlt tizenöt mérkőzésen egyszer sem verték meg őket, és döntetlenből is alig akadt, mérkőzéseik több mint kétharmadát nyerték meg.

Ami a keretet illeti: Engem speciel nagyon meglep, hogy van Gaal nem viszi magával Mark Flekkent, a Freiburg kapusát, illetve, ha már itt tartunk, Jasper Cillessen is stabil tagja volt a holland kereteknek. Most nem, inkább a Heerenveen portása, Andries Noppert mellett döntött.

A védelemből hiányzik Sven Botman, aki előbb a Lille, majd a Newcastle futballistájaként mutatta meg a tudását, és a remeklő Magpies egyik legfontosabb tagjává vált. Ilyenkor felmerül a kérdés, miért az alig játszó Nathan Aké mellett döntött a szövetségi kapitány.

A középpályán Donny van de Beek és Ryan Gravenberch fog hiányozni, a döntés viszont érthető. Mindketten hoztak egy rossz döntést, eligazoltak az Ajaxból, aztán alig-alig jutnak szóhoz. Végül pedig Arnaut Danjumát kell megemlíteni, akinek idén annyira nem megy a Villarrealban, de tavaly főszereplője volt az együttesnek, amelyik a legjobb négy közé került a Bajnokok Ligájában.

A holland keret:

Kapusok: Justin Bijlow (Feyenoord), Remko Pasveer (Ajax), Andries Noppert (Heerenveen)

Védők: Nathan Aké (Manchester City), Virgil van Dijk (Liverpool), Matthijs de Ligt (Bayern München), Jurriën Timber (Ajax), Stefan de Vrij (Internazionale), Daley Blind (Ajax), Denzel Dumfries (Internazionale), Tyrell Malacia (Manchester United), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen)

Középpályások: Steven Berghuis (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta), Davy Klaassen (Ajax), Marten de Roon (Atalanta), Xavi Simons (PSV), Kenneth Taylor (Ajax)

Támadók: Steven Bergwijn (Ajax), Memphis Depay (FC Barcelona), Cody Gakpo (PSV), Vincent Janssen (Antwerp), Luuk de Jong (PSV), Wout Weghorst (Besiktas), Noa Lang (Club Brugge)

A várható kezdőcsapat:

Pasveer – Timber, Van Dijk, de Ligt – Dumfries, Berghuis, De Jong, Blind – Gakpo – Bergwijn, Depay

Tippelde

Ha megnézzük a szenegáli csapatot, láthatjuk, hogy nagyon erősek. Még Mané nélkül is lehet esélyük jó eredményt elérni, odaérhetnek a második helyre. Persze Ecuador és Hollandia nehéz falat lehet. Főleg a hollandok…

Az első mérkőzésen majdnem biztos, hogy Mané nem lép pályára, és a remekül játszó hollandok elleni kevés esélyük még halványabbá válik. Így véleményem szerint Hollandia nyeri meg a mérkőzést.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső