Szerbia – Svájc: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 december 01.
2022. december 02. péntek, 20:00 Stadium 974
Szerbia
vs
Svájc

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Ennyi volt a meccsdömping. A mostani találkozóval zárul a 2022-es katari világbajnokság csoportköre, innentől kezdve jön az igazán érdekes rész. Bár bevallom, én nagyon szeretem a csoportmeccseket is, szeretem, hogy reggeltől estig foci megy a TV-ben, hogy mindig van mit nézni, mindig van kiért szorítani. Mostantól egy kicsi üresség lesz minden drukkerben, hiszen a napi négy meccs napi egyre redukálódik. Érdekes, van olyan ismerősöm, aki a csoportkört általában kihagyja, és csak az egyenes kiesésre kapcsolódik be… Na mindegy…

Beszéljünk a Szerbia – Svájc mérkőzésről! Mely a továbbjutásról hivatott dönteni. Svájc a második, egy győzelemmel és egy vereséggel állnak a tabella második helyén, míg Szerbia győzelem nélkül, már öt kapott góllal az utolsó. Mégsem egyértelmű ez a meccs.

Állítólag a szerbeknél van néhány probléma, megjelentek az asszonyok az edzőtáborban, másnap pedig kitört a botrány. Mondjuk úgy, hogy nem mindenki a saját felesége mellé feküdt le az ágyban, ez pedig jó néhány játékosnak nem tetszett. Ha lehet hinni a híreknek, akkor a buliban benne volt Dusan Vlahovic, Predrag Rajkovic, Luka Jovic és Nemanja Gudelj. A Juve csatár állítólag a kapus nejével, míg Gudelj a Fiorentina csatárának feleségével töltötte az éjszakát, utóbbi kettő a hírek szerint az edzésen aztán össze is verekedett. Én azt mondom, a labdarúgók magánéletével nekem, nekünk nem kell törődnünk, de amikor ilyen hírekről olvasunk, azért arra felkapjuk a fejünket. Alapjáraton is meghökkentő, de hogy mindezt egy VB közepén? Adjuk meg az esélyét annak is, hogy ez csak egy pletyka, amivel a csapaton belüli egységet akarják megbontani, de…

Ó, és akkor még az öltözőben talált undorító zászlóról nem is ejtettem szót. Az viszont nem csak egy pletyka, már a FIFA is vizsgálódik az ügyben.

Oké, eleget pletykáltam, most már tényleg beszéljünk a csoportkör utolsó meccséről!

Szerbia

Pikszi Stojkovic nehéz helyzetben. Elhozta minden idők talán legerősebb szerb csapatát Katarba, és ez a csapat a pályán kívüli botrányoktól hangos, nem a pályán mutatott jó játéktól. Brazília ellen esélyük sem volt, ki is kaptak 2-0-ra, de Kamerunt verni kellett volna. Főleg, hogy már 3-1-re is vezettek. De nem álltak vissza, ugyanolyan elánnal támadtak, mint azelőtt, kicsit a rózsaszín köd leszállt a játékosok elméjére, és Kamerun kontrázva percek alatt ki tudott egyenlíteni. Az is problémát okozott, hogy Strahinja Pavlovic, a szerb válogatott védelmének oszlopa, megsérült, cseréje után a csapat nem árasztotta azt a magabiztosságot magából, mint korábban.

Egyébként a védő volt az, aki még az első félidőben kiegyenlített, majd jött Sergej Milinkovic-Savic, végül pedig Aleksandar Mitrovic.

Érdekesség, de az első meccsen rengeteget melózó Nemanja Gudelj csak a kispadon foglalt helyet, ahogy Dusan Vlahovic is. Később Stojkovic azt mondta, a Juve csatára azért nem játszott, mert még mindig sérült. Viszont a brazilok ellen beküldték őt, szóval kicsit sántít a dolog. És itt kerül előtérbe az, amit a bevezetőben írtam, miszerint volt egy kis pályán kívüli elfoglaltsága néhány játékosnak, Stojkovic pedig büntetett. Bár sokak szerint ez tényleg nem több, mint egy pletyka, maga Vlahovic is hamar lesöpörte a kérdést az asztalról. Túl hamar…

Szerbia helyzete tehát nem könnyű, Svájc masszív csapat, a brazilok is csak egy kósza távoli lövéssel tudták bevenni a remeklő Yann Sommer kapuját.

Jó hír, hogy Pavlovic sérülése nem komoly, ott lehet a kezdőben, és Filip Kostic is van annyira jól , hogy a pályán legyen. Kérdés, hogy Gudelj helyet kap-e, esetleg Ivan Ilic kapja meg a lehetőséget? Vagy Marko Grujic lesz majd Sasa Lukic párja? Ez még nem tiszta, ahogy az sem, hogy Dusan Vlahovic pályára lép-e… Ha igen, akkor Dusan Tadic szorulhat ki.

A teljes keret:

Kapusok: Marko Dmitrovic (Sevilla), Vanja Milinkovic-Savic (Torino), Predrag Rajković (Mallorca)

Védők: Nikola Milenkovic (Fiorentina), Stefan Mitrovic (Getafe), Strahinja Pavlovic (Salzburg), Milos Veljkovic (Werder Bremen), Filip Mladenovic (Legia Warsaw), Srdan Babic (Almeria), Strahinja Erakovic (Red Star Belgrade)

Középpályások: Dusan Tadic (Ajax), Nemanja Gudelj (Sevilla), Filip Kostic (Juventus), Nemanja Maksimovic (Getafe), Filip Djuricic (Sampdoria), Nemanja Radonjic (Torino), Sergej Milinkovic-Savic (Lazio), Sasa Lukic (Torino), Andrija Zivkovic (PAOK), Uros Racic (Braga), Ivan Ilic (Hellas Verona), Darko Lazovic (Hellas Verona)

Támadók: Aleksandar Mitrovic (Fulham), Luka Jovic (Fiorentina), Dusan Vlahovic (Juventus)

A várható kezdőcsapat:

V. Milinkovic-Savic – Pavlovic, Milenkovic, Veljkovic, Zivkovic, Gudelj, Lukic, Kostic – S. Milinkovic-Savic, Tadic – Mitrovic

Egymás elleni meccsek:

Tekintve, hogy Szerbia ismét okot adott rá, a mostani találkozó is nagyon feszült lesz a politikai helyzet miatt. Svájc csapatában ugyanis vannak albán származású labdarúgók, akiknek nem a szíve csücske Szerbia. Már a négy évvel ezelőtti meccsen is volt ebből balhé, pont Granit Xhaka és Xherdan Shaqiri góljaival tudott fordítani Svájc – Mitrovic már öt perc után vezetéshez juttatta a szerbeket -, a gólöröm gyanánt pedig a játékosok az albán sast mutatták, ami csak olaj volt a tűzre.

De hogy a focinál maradjunk. A csoportkörben lejátszott meccsük még nem jelentette Szerbia kiesését, de a következő körben pont a brazilokkal játszottak, így nehéz helyzetbe kerültek. Végül aztán a brazilok és Svájc csapata ment tovább a nyolcaddöntő küzdelmeibe.

Előző meccs eredménye
2018.06.22.Világbajnokság 2018
szerbia
1:2
svájc
Világbajnokság 2018
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Svájc

Svájc csapata eddig egy szűk győzelmet aratott és egy szűk vereséget szenvedett el. Az együttes Kamerunt verte Breel Embolo góljával, aztán Brazíliától kapott ki. Mivel ez is egy elég érdekes csoport, érdekes eredményekkel, Svájc jól áll, jelenleg második helyen vannak, és amennyiben legalább döntetlent érnek el Szerbiával szemben, jó esélyük lesz, hogy ezt a második helyet meg is tartsák.

Murat Yakin együttesében nem kapott helyet legutóbb Xherdan Shaqiri, a svájci csapat ikonja, emblematikus figurája, állítólag egy kisebb sérülés akadályozta meg ebben az MLS-ben játszó szélsőt. Azonban a hírek szerint Szerbia ellen ott lesz. Mondjuk ebben biztosak voltunk, maximum úgy nem játszana, ha lábát törték volna az előző meccsen…

Az együttes másik sérültje Noah Okafor, aki eddig sok szerepet egyébként sem kapott, a fiatal salzburgi játékos ezúttal sem fog hiányozni annyira.

A teljes keret:

Kapusok: Gregor Kobel (Borussia Dortmund), Philipp Kohn (RB Salzburg), Jonas Omlin (Montpellier), Yann Sommer (Borussia Mönchengladbach)

Védők: Manuel Akanji (Manchester City), Eray Comert (Valencia), Nico Elvedi (Borussia Mönchengladbach), Ricardo Rodriguez (Torino), Fabian Schär (Newcastle United), Silvan Widmer (Mainz)

Középpályások: Granit Xhaka (Arsenal), Edimilson Fernandes (Mainz), Fabian Frei (Basel), Remo Freuler (Nottingham Forest), Ardon Jashari (Luzern), Fabian Rieder (Young Boys), Xherdan Shaqiri (Chicago Fire), Djibril Sow (Eintracht Frankfurt), Renato Steffen (Lugano), Denis Zakaria (Chelsea), Michel Aebischer (Bologna)

Támadók: Breel Embolo (Monaco), Christian Fassnacht (Young Boys), Noah Okafor (RB Salzburg), Haris Seferovic (Galatasaray), Ruben Vargas (Augsburg)

A várható kezdőcsapat:

Sommer – Widmer, Akanji, Elvedi, Rodriguez – Freuler, Xhaka – Shaqiri, Sow, Vargas – Embolo

Tippelde

A továbbjutás a cél mindkét csapat számára, Svájc ehhez közelebb jár. Nekik nem lesz sietős, nem fognak fejjel a fallal rohanni. Viszont Szerbiának menni kell előre. Svájc jobb csapat annál, minthogy egy ilyen lehetőséget kiadjon a kezéből, erről mesélhetnének mondjuk az olaszok is.

A meccstől kevés gólt, feszült hangulatot, sárga lapokat és döntetlent várunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső