Tunézia – Franciaország: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 29.
2022. november 30. szerda, 16:00 Education City Stadium
Tunézia
vs
Franciaország

Mindkét csapatról sokat lehetne beszélni. Most fogunk is. Tunézia – Franciaország mérkőzést rendeznek a világbajnokság D csoportjának harmadik fordulójában, és a meccs az egyik csapat számára rendkívül fontos. Tunézia nagyon jól kezdett, gól nélkül tartották a dánokat, bátrak voltak, nagyon mentek előre, sokat kinéztünk belőlük. Aztán eljött a második forduló, és vele együtt egy meglepetés, kikaptak a gyengének megbélyegzett ausztráloktól. Aissa Laidouniék esélye a második helyre rendkívüli mértékben lecsökkent, hiszen azt a Franciaországot kellene legyőzniük, akik nem hibáztak még, és a sérülések ellenére masszívan jó teljesítményt nyújtottak eddig. Igazából csak hozták, amit elvártak tőlük…

Didier Deschamps utolsó nagy tornája lehet ez, szeretne szépen elbúcsúzni a válogatott éléről. És erre minden esélye megvan az első meccsek alapján. Dacára, hogy Karim Benzemát, Presnel Kimpembét, N’Golo Kantét és Paul Pogbát is nélkülöznie kell, a franciáknál van mindenre B-terv. Legalábbis eddig.

Ezen a mérkőzésen úgy vonulhatnak pályára, hogy a második helyüket gyakorlatilag nem veszélyezteti semmi. Az ausztrálok beérhetik őket, bizonyos esetben még előzhetnek is, de ahhoz nagyon kell nyerniük a dánok ellen, a franciáknak meg nagyon ki kell kapniuk.

Mindenki tudja, hogy azért ez nem életszerű. A harmadik fordulók nagyon neccesek tudnak lenni, ilyenkor van a legtöbb meglepetés, a papírforma eredmények eltűnnek sokszor, hiszen a már továbbjutott nagyok elkezdenek pihentetni, jön a B-csapat, és vele együtt a váratlan eredmények.

Itt is lehet ez a helyzet.

Ettől függetlenül a fogadóirodák szerint Franciaország csapata fog nyerni, 1.50-et fizetnek a bukik akkor, ha Mbappéék a harmadik meccsükön is győznek. Tunézia sikere 8-szoros összeg, míg a döntetlen 4.30-at ér.

Tunézia

Ebben a csapatban több volt. Jalel Kadriék az első találkozó után magabiztosak lehettek. És meg is volt rá az okuk. Dániát gól nélkül tartani, pontot szerezni ellenük nem annyira kis szó, sokaknak ez nem ment mostanában.

Sőt, még akár győzhettek is volna, lőttek egy lesgólt, valamint volt egy hatlamas lehetőségük a gólszerzésre Issam Jebali révén, de az kimaradt. A csapat a végére már nagyon elfáradt, így az egy megszerzett pontnak is örülhettek.

Jött az Ausztrália elleni mérkőzés, és azt hittük, hogy be fogják darálni az első meccsén nagyon gyengén futballozó auszikat az afrikai csapat. De nem tették, sőt, elég távol álltak tőle. Megint hajtottak, megint nem volt gond az akarással, de most olyan elemi hibákat vétettek, hogy még a nem túl acélos védelem is meg tudta állítani őket. Tunézia így most két forduló után egy ponttal, nulla rúgott góllal áll a C csoport utolsó helyén. Mégis megvan az esélyük arra, hogy továbbjussanak. Ehhez győzniük kell a francia csapat ellen, és a másik mérkőzésnek is az ő kedvük szerint kell alakulnia. Ez nem tűnik egy reális opciónak, így várhatóan Tunéziától el kell búcsúznunk. De Laidouniék – akit állítólag több nagyobb csapat is vinne – nem fogják könnyen adni magukat. Főleg, hogy várhatóan egy tartalékosabb válogatottal néznek majd szembe.

Kadri csapatában nincs hiányzó, a második számú kapus, Bechir Ben Said is egészséges, ő nem volt ott a legutóbbi találkozón. Érdekes lehet a kérdés, hogy ki lesz majd a jobbhátvéd? Mohamed Dragert egy félidő után lekapták a pályáról, ez így esélyt jelenthet Wajdi Kechridának. Az is kérdés, hogy Wahbi Khazri végre megkapja-e a bizonyításra az esélyét a kezdőben? Az első mérkőzésen nem játszott, a másodikon viszont felpezsdült a tunéziai támadójáték, amikor a támadó pályára lépett. Msakni és Jebali helye nem kérdés, így Sliti helyett léphet pályára a Montpellier játékosa. Vagy visszatér Anis Ben Slimane?

Az eredeti keret:

Kapusok: Aymen Mathlouthi (Etoile du Sahel), Aymen Dahman (Sfaxien), Bechir Ben Said (Monastir), Mouez Hassan (Club Africain)

Védők: Biel Ifa (Kuwait SC), Montassar Talbi (Lorient), Yassine Meriah (Esperance), Dylan Bronn (Salernitana), Ali Maaloul (Al Ahly), Mohamed Drager (Luzern), Wajdi Kechrida (Atromitos), Ali Abdi (Caen)

Középpályások: Nader Ghandri (Club Africain), Hannibal Mejbri (Birmingham), Ferjani Sassi (Al-Duhail), Aissa Laidouni (Ferencváros), Mohamed Ali Ben Romdhane (Esperance), Ellyes Skhiri (Köln), Ghailene Chaalali (Esperance)

Támadók: Youssef Msakni (Al-Arabi), Issam Jebali (OB), Wahbi Khazri (Montpellier), Taha Yassine Khenissi (Kuwait SC), Seifeddine Jaziri (Zamalek), Naim Sliti (Al-Ettifaq), Anis Ben Slimane (Brondby)

A várható kezdőcsapat:

Dahmen – Bronn, Meriah, Talbi – Kechrida, Skhiri, Laidouni, Abdi – Msakni, Khazri – Jebali

Egymás elleni meccsek:

Tétmeccsre eddig még nem került sor, sőt a legutóbbi találkozásuk is nagyon régen volt. Maradjunk annyiban, hogy elmondom, milyen eredményekkel zártak, aztán megyünk is tovább. Szóval volt három meccsük, húsz évvel ezelőtt az első, ami 1-1-es döntetlent hozott, majd Franciaország évekkel később 3-1-re nyert, 2010-ben pedig megint ikszeltek. Tunézia még nyeretlen, pedig ezúttal csak úgy van esélyük, ha legyőzik Franciaországot… Franciaország pedig veretlen, ami meg pont elég lenne a csoportelsőség megszerzéséhez…

Előző meccs eredménye
2010.05.30.Barátságos Mérkőzés
tunisia
1:1
franciaország
Barátságos Mérkőzés
2008.10.14.Barátságos Mérkőzés
franciaország
3:1
tunisia
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Franciaország

Igyekeztem képben lenni a francia csapattal. Sok hírt elolvastam velük kapcsolatban, és meglepve tapasztalom, hogy egyes oldalak szerint Didier Deschamps egyáltalán nem fog belenyúlni a csapatba Tunézia ellen. Erősen kétlem, hogy egy kvázi tét nélküli találkozón a legjobbjaival állna fel. Miért is tenné? Hogy valamelyiket a várhatóan nagy elánnal küzdő tunéziaiak véletlenül lerúgják? Hát nagyon buta lenne a mester, ha ennek nem akarna elébe menni. Várható, hogy többen is pihenőt fognak kapni, főleg, ahol két hasonló képességű játékos van.

Azért nem teljesen tét nélküli ez a mérkőzés Mbappéék számára, hiszen a továbbjutás megvan, az első hely még nincs. Viszont, ha a gálacsapat cseréi nem tudnak hozni egy meccset Tunézia ellen, akkor ott van gond.

Franciaország az első mérkőzésén jó játékkal győzött 4-1-re Ausztrália ellen, majd Dániát is megverték 2-1-re. Itt azért már rezgett a léc, de Kylian Mbappé két gólja segített.

Most, hogy a legjobb tizenhat között van az együttes, jöhet egy sorcsere. Akik eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak, azok a kezdőbe kerülhetnek. Állítólag Theo Hernández cseréje biztos, hiszen ő maradt az egyetlen bevethető balbekk a csapatban azután, hogy testvére, Lucas megsérült.

Nem akar kockáztatni Deschamps, és francia hírek szerint Eduardo Camavingát akarja kipróbálni itt.

Várható még, hogy a védelemben szerephez jut William Saliba, a középpályán Matteo Guendouzi, valamint Youssouf Fofana, előttük Kingsley Coman és Marcus Thuram, illetve Randal Kolo Muani játszatására is látunk esélyt.

Az eredeti keret:

Kapusok: Alphonse Areola (West Ham), Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Rennes)

Védők: Lucas Hernardez (Bayern München), Theo Hernandez (AC Milan), Ibrahima Konate (Liverpool), Jules Kounde (Barcelona), Benjamin Pavard (Bayern München), William Saliba (Arsenal), Dayot Upamecano (Bayern München), Raphael Varane (Manchester United), Axel Disasi (Monaco)

Középpályások: Eduardo Camavinga (Real Madrid), Youssouf Fofana (Monaco), Matteo Guendouzi (Marseille), Adrien Rabiot (Juventus), Aurelien Tchouameni (Real Madrid), Jordan Veretout (Marseille)

Támadók: Karim Benzema (Real Madrid), Kingsley Coman (Bayern München), Ousmane Dembele (Barcelona), Olivier Giroud (AC Milan), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain), Christopher Nkunku (RB Leipzig), Marcus Thuram (Borussia Mönchengladbach)

A várható kezdőcsapat:

Areola – Pavard, Saliba, Upamecano, Camavinga – Guendouzi, Fofana – Koman, Griezmann, Thuram – Kolo Muani

Tippelde

Hiába lép pályára nagy eséllyel Franciaország tartalékosan, még így is nagyon erősek lesznek. Az összeszokottság hiánya okozhat problémát, de nem hinném, hogy a csoportelsőségük veszélyben forog. Tunézia nem tud gólt szerezni, és az eddigi lesz a legerősebb védelem, amivel találkoznak.

Mindent egybevetve, véleményem szerint ez így egy tipikusan egygólos mérkőzés lehet, így a két és fél gól alatti eredményre fogadunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső