Wales – Irán: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 24.
2022. november 25. péntek, 11:00 Ahmad Bin Ali Stadium
Wales
vs
Irán

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Egyre izgalmasabb a világbajnokság, az utóbbi időben már olyan jó meccseket játszottak a csapatok, hogy egy rossz szavunk sem lehet. Még a gól nélküli találkozók többsége is izgalmas tudott lenni, ez pedig többeknek is meghozta a kedvét ehhez a fura VB-hez.

És már a második csoportkör kezdődik meg, úgy játsszák a meccseket, mintha üldöznék őket, vagy ostorral ütnék a hátukat, de ez nekünk jó. Nekik lehet, hogy nem.

Az A csoport és a B csoport következik ismét, Wales – Irán találkozót rendeznek majd 11:00-tól. Ami az első fordulót látva akár egy nagyon sima meccs is lehet. Hiszen Irán kapott egy hatost Angliától, míg Wales csapata majdnem meg tudta verni az Egyesült Államokat. De azért ez nem annyira egyszerű. Voltak jó momentumai Iránnak, és Wales is szenvedett az egész első félidőben.

Mindenesetre, amennyiben Wales azt akarja, hogy a harmadik körnek még legyen értelme, nyerniük kell. Ugyanez elmondható Iránra is. Egyébként az irániak nagyon bátran álltak ki egy kényes ügy mellett az első fordulóban, ami miatt a hírek szerint hazájukban börtönbüntetés várhat rájuk. Nem tudom, ki akar így visszamenni… És nem csak börtönnel fenyegetik őket, Iránban ugyanis létezik keményebb büntetés is…

Lehet, ez fejben sokat fog számítani, a játékosok feszültek lehetnek, pedig ők csak felemelték a hangjukat – vagyis azzal emelték fel a hangjukat, hogy nem hallatták a hangjukat a himnusz alatt.

Azt mondom, mi foglalkozzunk a focival. A walesiek sikere kétszeres szorzót jelent most, az iráni győzelem ennek kicsit több, mint kétszerese, míg a döntetlen háromszoros szorzót kínál.

Wales

Most már ott vagyunk, hogy a csapatokkal kapcsolatban elkezdhetnénk magunkat ismételni, minden olyan fontos információt elmondani, amit a csapat bemutatásakor tettünk, esetleg az első mérkőzésük előtt. Mi ezt nem tennénk. Inkább egy kicsikét megnézzük, hogyan szerepeltek a legutóbbi meccsükön.

Az USA elleni találkozó összefoglalóját már olvashattátok, most csak röviden jegyeznénk meg, hogy Wales válogatottja az első félidőben rettenetesen gyengék voltak, kaput nem is találtak, de igazából a labda sem igazán volt náluk. 67 százalékban birtokolta az Egyesült Államok a labdát az első félidőben, meglepő, hogy Wayne Hennessey csak egy gólt kapott.

A változást talán az hozta meg, hogy a második félidőben a szövetségi kapitány cserélt, Dan James helyett Kieffer Moore-t küldte pályára, ami által a szerkezet is megváltozott. És ez sokat segített. Fordított félidőt láthattunk, ahol Wales nyomott, és az USA védekezésre kényszerült.

Bár a labdabirtoklás kiegyenlített volt, mégis érezhető volt a fölénye a walesieknek. Végül két jó fejes után (Ben Davis és Kieffer Moore próbálkoztak) tizenegyeshez jutottak, Ream rúgta fel az égbe Gareth Bale lábait, vita nem lehetett.

Bale pedig kiegyenlített, az eredmény már nem változott.

A csapatból pozitív szavakkal illethetjük Chris Mepham, Harry Wilson, Ethan Ampadu és Gareth Bale játékát, a cserék közül pedig Kieffer Moore-ét.

A döntetlennel a minimum cél megvolt, ám most a győzelemre kell törekedniük Irán ellen. Probléma, hogy sérülés miatt hagyta el a pályát Harry Wilson és Ethan Ampadu is. Joe Allen megkezdte az edzéseket, azonban bizonyosan nem fog ezúttal sem pályára lépni.

Szinte biztos, hogy Kieffer Moore ott lesz a kezdőben. Rob Page a meccs utáni nyilatkozatában elmondta, hibázott, amikor a Bournemouth támadóját a kispadra ültette. Nem volt, aki megtartsa a labdákat, fedezze és leossza őket, emiatt Wales sok labdát szórt el az első félidőben, egy ilyen után szerezte meg a vezetést az USA.

A teljes keret:

Kapusok: Wayne Hennessey (Nottingham Forest), Danny Ward (Leicester City), Adam Davies (Sheffield United)

Védők: Ben Davies (Tottenham Hotspur), Ben Cabango (Swansea City), Tom Lockyer (Luton Town), Joe Rodon (Rennes), Chris Mephan (Bournemouth), Ethan Ampadu (Spezia), Chris Gunter (Wimbledon), Neco Williams (Nottingham Forest), Connor Roberts (Burnley)

Középpályások: Sorba Thomas (Huddersfield Town), Joe Allen (Swansea City), Matthew Smith (Milton Keynes Dons), Dylan Levitt (Dundee United), Harry Wilson (Fulham), Joe Morrell (Portsmouth), Jonny Williams (Swindon Town), Aaron Ramsey (Nice), Rubin Colwill (Cardiff City)

Csatárok: Gareth Bale (Los Angeles FC), Kieffer Moore (Bournemouth), Mark Harris (Cardiff City), Brennan Johnson (Nottingham Forest), Dan James (Fulham)

A várható kezdőcsapat:

Hennessey – Mepham, Rodon, Davies – Roberts, Ramsey, Morrell, Williams – Bale, Moore, James

Egymás elleni meccsek:

A két csapat még sosem találkozott egymással.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Irán

Irán válogatottja bátor volt, amiért tiltakozni mertek, de mint mondtam, most fájhat emiatt a fejük. És szomorú, hogy egy ilyen dolog miatt félniük kell, a félelem pedig akárhogy is nézzük, komoly befolyással lehet a későbbi szereplésükre. Vagy lehet, hogy pont ettől bátorodnak fel?

Az biztos, hogy az első mérkőzés eredményétől nem fognak, ugyanis hatot kaptak Angliától. Már az első félidőben 3-0 volt az eredmény, egyetlen helyzettel hozta le a félidőt Carlos Queiroz csapata, Alireza Jahanbakhsh volt az, aki méterekkel fölé lőtt egy nagyobb helyzetet.

A találkozó első 45 percének krónikájához tartozik, hogy Alireza Beiranvand a meccs legelején védőjével, Majid Hosseinivel. Előbbi húzta a rövidebbet, agyrázkódás gyanúja miatt le is kellett cserélni.

A második félidőben egy pillaantig felcsillant a remény, mivel Mehdi Taremi szépített, de aztán megrázták magukat az angolok. A végén Taremi egy tizenegyesből tudta feltenni a szépségtapaszt.

A csapatból nem sokan lógtak ki felfelé, a duplázó Taremi akart, küzdött, mellette a csereként beálló Sardar Azmount lehet dicsérni, bár nem sok idő jutott neki.

Lefelé már annál többen kilógtak: Alireza Jahanbakhsh nem véletlenül jött le a félidőben, Mohammadi, Moharrami és Majid Hosseini is sokat hibázott.

Mégsem várható, hogy komoly változtatásokat eszközölnek a kezdőt illetően. Sardar Azmoun még nem tart ott, hogy egy meccset végig a pályán töltsön, így megint csak csereként nyújthat segítséget.

Irán kicsit könnyelmű volt a védekezés terén, így Queiroz egy megerősített védelemmel vagy középpályával küldheti ki a fiúkat.

Azt lehet, mondanom sem kell, hogy Beiranvand nem fog tudni kezdeni, így a gólokat kapó Hosseini ismét a csapatba kerülhet. Egyébként egyik találatról sem tehetett a cserekapus…

A teljes keret:

Kapusok: Alireza Beiranvand (Persepolis), Payam Niazmand (Sepahan), Amir Abedzadeh (Ponferradina), Hossein Hosseini (Esteghlal)

Védők: Sadegh Moharrami (Dinamo Zagreb), Ehsan Hajsafi (AEK Athén), Shojae Khalilzadeh (Al Ahli), Milad Mohammadi (AEK Athén), Morteza Pouraliganji (Persepolis), Majid Hosseini (Kayserispor), Abolfazl Jalali (Esteghlal), Ramin Rezaeian (Sepahan), Hossein Kanaani (Al Ahli)

Középpályások: Saeid Ezatolahi (Vejle), Vahid Amiri (Persepolis), Saman Ghoddos (Brentford), Ahmad Nourollahi (Shabab Al Ahli), Ali Karimi (Kayserispor), Rouzbeh Cheshmi (Esteghlal)

Támadók: Alireza Jahanbakhsh (Feyenoord), Mehdi Taremi (FC Porto), Karim Ansarifard (Omonia), Mehdi Torabi (Persepolis), Ali Gholizadeh (Charleroi), Sardar Azmoun (Bayer Leverkusen)

A várható kezdőcsapat:

H. Hosseini – Moharrami, Pouraliganji, M. Hosseini, Mohammadi – Jahanbakhsh, Noorallahi, Ezotalahi, Hajisafi, Amiri – Taremi

Tippelde

Moore rengeteg segítséget nyújtott a walesieknek, így minden bizonnyal a kezdő tagja lesz. És ha ott lesz, Rob Page csapata sokkal agresszívabb, labdabiztosabb és támadóbb lesz. Lényegében számukra csak a győzelem elfogadható.

Irán nem játszott rossz futballt, azonban azt gondolom, hogy Wales együttesével sincsenek egy szinten. Így Mephamék győzelmét tartjuk valószínűbbnek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső