Athletic Bilbao – Espanyol: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 03.
Athletic Bilbao
Teljesítmény:
N N D N N
  • San Mamés
  • Szeptember 04. 16:15
Nézd élőben itt:
Rabona
Espanyol
Teljesítmény:
V V D D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem sok spanyol meccset néztünk ki a hétvégére, de nem is igazán voltak jó meccsek azokon kívül, amikről aztán írtunk. Ma lesz a Real Madrid és a Real Betis meccse, este a Sevilla – Barca meg a Sociedad – Atleti, tegnap volt egy Celta – Cadiz, amit azért választottunk, mert eléggé jó szorzón futott a hazai győzelem. Be is jött.

Most egy vasárnapi La Liga-meccs következik, az Athletic Bilbao – Espanyol találkozó. A baszkokról idén nem beszéltünk még, új edzővel vágnak neki a feladatoknak, közben pedig az Espanyol igyekszik legalább olyan idényt futni, mint tavaly. Hogy a céljai melyik csapatnak jönnek össze, azt még nem lehet tudni.

A Bilbao szokás szerint erős, de már azért nem annyira, mint jó öt évvel ezelőtt, az ottani fiatalokban viszont mindig benne van a meglepetés. A katalánok elvesztik legjobbjukat, Raúl de Tomás nélkül azért bizonyára nehezebb dolguk lesz, és ez látszik az eddig elért eredményeiket nézve is.

Nem hiába sima hazai sikert jósolnak a bukmékerek, a baszk siker 1.60-at ér, a döntetlen 4-szeres, a vendégek győzelme pedig 6-szoros pénzt.

Athletic Bilbao

Az Athletic Bilbao csapata tavaly nem sokkal maradt le a nemzetközi kupaindulásról, a nyolcadikak lettek a Villarreal mögött. A nyáron aztán lejárt Marcelino szerződése, amelyet nem hosszabbítottak meg, és a népszerű edző távozott. A helyét Ernesto Valverde vette át, akinek korábban volt egy nagyon sikertelen barcelonai időszaka, viszont a mester itt kezdte meg edőzi pályafutását, a szamárlétrát végigjárva jutott el az első csapatig, 2003 és 2005 között volt a nagyok mestere. Először, később 2013-ban négy évre visszatért, ezt követően vállalta el a munkát a katalánoknál.

Biztosan sokan tudjátok, hogy a Bilbaonál van egy szabály, miszerint nem mindenki húzhatja magára a mezt, csak olyan, akinek baszk vér csörgedezik az ereiben. Így a csapat átigazolásai általában pár mondatba beleférnek. Most is.

Gorka Guruzeta nevét kell megtanulni, ő egy csatár, aki az Amorebieta együttesében, tehát a harmadosztályban szerepelt. A másik érkezőjük már többeknek lesz ismerős, Ander Herrera egy jó nagy kitérőt követően tér vissza a csapathoz, és valószínűleg itt fogja befejezni a pályafutását, tekintve, hogy már 33 éves.

Felkerült a második csapatból még négy játékos, Benat Prados, Juan Artola, Nico Serrano, valamint Julen Agirrezabala.

A Bilbao három bajnoki meccsén is veretlen maradt: Első alkalommal ikszeltek a Mallorcával, aztán 1-0-ra verték a Valenciát és 4-0-ra a Cadizt.

Ezen a meccsen Gorka Guruzeta kétszer talált be, mellette Inaki Williams és Alejandro Beruenger lőtték a gólokat.

Inaki Williams egyébként hat év óta most először sérült, elképesztő, hogy folyamatosan játszik, mégsem hátráltatták sérülések. Most viszont kimarad minden valószínűség szerint a keretből. Yuri Berchiche és Julen Agirrezabala játéka szintén kérdéses, míg Mikel Balenziaga és Inigo Martínez biztos, hogy nem játszhat.

A várható kezdőcsapat:

U. Simon – De Marcos, Vivian, Álvarez, Lekue – Beruenger, Sancet, Vesga, Muniain – Guruzeta, N. Williams

Egymás elleni meccsek:

Már négy éve nem tudott nyerni az Espanyol az Athletic Bilbao ellen, azóta vagy ikszeltek, vagy a baszkok nyertek. Kimaradt egy év, amikor a vendégek a másodosztályba zuhantak, most viszont itt vannak, és szeretnének megszakítani egy rossz sorozatot.

A tavalyi évben, mikor az Espanyol újonc volt, nem tudtak győzni, hazai pályán 1-1-es döntetlent értek el (RDT góljára Inaki Williams válaszolt), tavasszal a San Mamésben Ohian Sancet után Inigo Martinez is betalált, és ezzel semmissé tették Tony Vilhena találatát.

Akadnak döntetlenek is, az utolsó ötből három meccs is iksz lett. Baszkföldön három meccset a Bilbao nyert meg, egyet az Espanyol, és egyszer döntetlent értek el egymás ellen.

Nem mondhatni, hogy gólgazdag meccseket játszottak a közelmúltban, bár a legutóbbi két, San Mamésben lejátszott találkozón egyaránt összejött az over 2,5, előtte viszont sorozatban háromszor sem.

Előző 5 meccs eredménye
2022.02.07.La Liga
athletic bilbao
2:1
espanyol
La Liga
2021.10.26.La Liga
espanyol
1:1
athletic bilbao
La Liga
2020.01.25.La Liga
espanyol
1:1
athletic bilbao
La Liga
2019.10.30.La Liga
athletic bilbao
3:0
espanyol
La Liga
2019.03.08.La Liga
athletic bilbao
1:1
espanyol
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Espanyol

A katalán együttesről több szó esett már idén, szóba került már az idei szereplésük, és persze az, hogy mi lesz RDT sorsa. A támadó mindenképp maradni akart még egy félévet, hogy a VB-n legyen esélye ott lenni, de mestere mindenáron el akarta őt adni már most. A csatár végül maradt, de ez nem jelenti azt, hogy játszani is fog, tekintve, hogy Joselut és Martin Braithwaite-et is leigazolták…

Rajtuk kívül még érkezett Edu Exposito, Álvaro Fernández és Brian Oliván, kölcsönben pedig Dani Gómez, Vinicius Souza, Benjamin Lecomte és José Carlos Lazo.

Az Espanyol az idén új edzővel kezdett, Diego Martínez vette át a stafétát, és az edző eddig nem lehet túl büszke a mérlegére: Egy döntetlen a Celta ellen, és két vereség, előbb a Rayo Vallecanotól, most hétvégén pedig a Real Madridtól.

A királyi gárda ellen Joselu talált a hálóba egy szerencsés góllal, és sokáig tartották magukat a hazaiak, de Karim Benzema a végén kétszer villant, egyszer akcióból, egyszer pedig szabadrúgásból. Arról nem beszélve, hogy Benjamin Lecomte-ot kiállították.

Őt most helyettesíteni kell, és a kapuban Joan García lesz. Raúl de Tomás, Adria Pedrosa és Pol Lozano még mindig sérültek, Sergi Gómez eltiltott, mint Lecomte.

A várható kezdőcsapat:

García – Gil, Calero, Cabrera, Oliván – Darder, Exposito, Souza – Sánchez, Joselu, Melamed

Tippelde

Tavaly az Espanyol képes volt meglepetésekre, viszont az még egy teljesen más csapat volt. Na jó, nem teljesen más, de azért a mostaninál erősebb. Valahogy… minden tekinteben. Lehet, hogy a csapat idén már a kiesés ellen fog küzdeni.

A Bilbao még úgy is esélyesebb, ha Inaki Williams nem tudja vállalni a játékot. Remek formában vannak, hét pontot szereztek eddig, veretlenek, és hazai pályán játszanak. Minden adott a baszkok győzelméhez.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Rabona
Oddsok: 1.58 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Joker8
Oddsok: 1.61 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 1.61 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső