Bodö/Glimt – Arsenal: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 12.
Bodö/Glimt
Teljesítmény:
N V N D N
  • Aspmyra Stadion
  • Október 13. 18:45
Nézd élőben itt:
Rabona
Arsenal
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A vártnál sokkal simábban győzött az Arsenal a múlt héten, hazai pályán fogadták a Bodö/Glimt együttesét, akik ebben az idényben talán nem olyan erősek, mint tavaly, de azért a gólokkal nem álltak eddig sem hadilábon, és az EL-ben is jól szerepeltek. De aztán jött a valóság, adott két nagy pofont, és a norvég bajnok a helyére került.

Eljött a második mérkőzés ideje, ezúttal otthon kap esélyt Knutsen együttese, hogy jó eredményt érjen el.

Megvan az esélyük arra, hogy továbbjussanak a csoportból, de ha az nem is jön össze, az Európa-konferencialiga szinte biztosan össze fog. A csoport negyedik helyezettje az FC Zürich, amely idénre teljesen szétesett, és még pontot sem szereztek féltávnál.

Érdekesség, hogy az Arsenal úgy tudja vezetni a tabellát, hogy egyel kevesebb mérkőzést játszott le, mint a második helyen álló Bodö/Glimt.

Tudjuk, pontosabban sejtjük, hogy Mikel Arteta nem a legjobb összeállításában fogja pályára küldeni a srácokat, eddig mindkét meccsen szóhoz jutottak a tartalékok közül többen is. És minden bizonnyal ez a módszer nem fog megváltozni, mivel eddig bejött a spanyol menedzser taktikája.

A Bodö/Glimtnek nem az Arsenal lesz a nagy ellenfele a csoportban, hanem a PSV Eindhoven, amely minden bizonnyal csütörtökön megszerzi a győzelmet hazai pályán az FC Zürich ellen, de egyébként arról a meccsről is szándékunkban áll írni.

A bukmékerek azt mondják, következik az újabb győztes meccs az angolok számára, dacára annak, hogy a norvégok otthon kifejezetten jól játsszanak, és sok gólt szereznek, nem sok esélyt adnak a sikerükre. A hazai győzelem most hétszeres szorzóért érhető el, a döntetlen majdnem ötszörös, míg az angolokra 1.50 környékén fizetnek.

Következzen a Bodö/Glimt – Arsenal találkozó!

Az előző héten történt

Az Arsenal hazai pályán toronymagas esélyesként lépett pályára a Bodö/Glimt ellen, a vendégektől azonban vártunk volna egy gólt, hiszen a támadásaikkal sok gond nem szokott lenni. Ám ezúttal Kjetil Knutsen fiai gólképtelenek maradtak.

Az Arsenal nem, ők már a 23. percben vezetést szereztek, egy szép támadás végén Fabio Vieira lőtt a tizenhatos bal oldaláról, a bomba a kapufáról kijött, egy pillanatra úgy tűnt, megúszták a vendégek. De pont Eddie Nketiah elé pattant a játékszer, aki beletette a lábát, és az az üres kapuban kötött ki.

Mindössze négy perc telt el a gól után, amikor Fabio Vieira kiosztotta második gólpasszát is. A támadó középpályás egy szögletet végzett el, amit még a védők kifejeltek, de pont Vieira elé, aki másodszor is középre adott, érkezett Rob Holding, és befejelte az Arsenal második gólját.

Nem túlzás azt állítani, hogy Fabio Vieira volt a mérkőzés embere, a 84. percben két gólpassz után maga is betalált, de az érdem ezúttal Gabriel Jesusé volt, aki úgy cikázott át a norvég védelmen, mintha ez lenne a legtermészetesebb dolog.

Az Arsenal magabiztosan és legfőképp megérdemelten nyerte meg a találkozót.

Bodö/Glimt

A norvég együttes már három meccsen túl van, náluk valóban elmondható, hogy félidőnél járnak. Ugye az Arsenalnál nem. A Kjetil Knutsen által irányított csapat jelen pillanatban a második helyen áll, egy győzelmük van, egy döntetlenjük és egy vereségük. Előbb a PSV otthonában értek el döntetlent, ami a továbbjutás szempontjából még nagyon sokat érhet, azután legyőzték az FC Zürich csapatát, ami viszont eddig senkinek nem jelentett problémát, harmadjára mentek Londonba, az eredményt már ismerjük.

A Bodö/Glimt együttese most már huzamosabb ideje van jelen az európai foci vérkeringésébe, mi is jobban megismerhettük őket a nyári szünetben, no meg a tavalyi Európa-konferencialiga mérkőzések alatt.

A csapat most megint közel jár ahhoz, hogy tavasszal is láthassuk őket, mint mondtam, lehet, az EL nem jön össze – bravúr lenne, ha megelőznék a PSV-t – de az EKL-be való érkezésük majdhogynem tuti.

Közben a bajnokságra is figyelniük kellene. Vagyis kellett volna, nem hiszem, hogy innen van visszaút. A Molde tetemes előnyt halmozott fel, a Bodö/Glimt annyit tehet, hogy megőrzi a második helyét.

A hétvégén nyerni tudtak, a Sandefjord együttesét otthon verték 4-1-re, 0-1-ről fordítva, Hugo Vetlesen kettőt rúgott, Brice Wemgangomo és William Amahl Pellegrino egyet.

Úgy néz ki, egyedül Sondre Fet nem játszhat majd a találkozón, mindenki más bevethető, még azok is, akik korábban huzamosabb ideig nem játszhattak egyéb sérülések miatt.

A kezdőt tekintve egyáltalán nem várunk meglepetést, a múlthetihez képest azonban némi változtatást el tudunk képzelni. Brede Moe helyett Marius Höibraatent, Runar Espejord helyett Lars-Jörgen Salvesent.

A várható kezdőcsapat:

Haikin – Sampsted, Höibraaten, Lode, Wembangomo – Vetlesen, Berg, Saltnes – Mugisha, Salvesen, Pellegrino

Előző meccs eredménye
2022.10.06.Európa-liga
arsenal
3:0
bodö
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Arsenal

Amíg a csoport másik két tagja pihen, addig az Arsenal és a PSV le fogja játszani a második fordulóból elmaradt meccsét, így pedig még közelebb kerülünk majd a végeredményhez. Ahogy mondtam, az Arsenal úgy is vezet, hogy a többieknek több meccse van, de az ágyúsok – a többiekkel ellentétben – nem hibáztak. Megverték idegenben a Zürichet 2-1-re, ezt követően a meccsük elmaradt, és harmadszorra a Bodöt intézték el.

Nem akar leállni Mikel Arteta együttese. Sokan – köztük én is – azt hitték, hogy azért sokáig nem lesznek az élen a Premier League-ben, de egyelőre rangadókon is remekelnek, nem lassítanak, és őrzik első helyüket. A hétvégén a Liverpool elleni hazai mérkőzésüket nyerték meg – amelyről mi is adtunk tippet, méghozzá helyes tippet -, fordulatos meccsen 3-2-re verték meg a tavalyi másodikat.

Ez azt jelenti, hogy továbbra is csak egy vereségük van, döntetlenjük nincs, a győzelmek pedig egymás hegyén és hátán sorakoznak.

Megszokhattuk, hogy a mester az EL-re kissé módosít, lehetőséget ad azoknak, akik amúgy nem sokszor jutnak szóhoz. A múlt héten is több ilyen játékos kezdett, és semmi oka nincs rá Artetának, hogy ezen a módszeren változtasson.

Sérülésekben változás nincs. Bár Oleksandr Zinchenko kieséséről nem szereztünk tudomást, az ukránról most biztosan tudjuk, hogy nem léphet pályára. A másik két sérült Mohamed Elneny és Emile Smith Rowe.

Ezúttal is lehetőséget fog kapni Sambi Lokonga, Marquinhos és Eddie Nketiah, illetve szerintünk Reiss Nelson is a kezdőben köthet ki, hogy Gabriel Martinellinek is legyen lehetősége pihenni.

A várható kezdőcsapat:

Turner – Tomiyasu, Holding, Gabriel Magalhaes – Marquinhos, Lokonga, Xhaka, Tierney – F. Vieira – Nketiah, Nelson

Tippelde

Egy győzelemmel a Bodö előnybe kerülhetne a PSV-vel szemben, de persze nagyon sok múlik majd azon, a jövő héten az elmaradt meccs hogyan végződik. Ez a kissé tartalékosabb Arsenal is baromi jó és veszélyes, szóval nem lennénk meglepődve, ha Haikinnek megint a hálóba kellene nyúlnia párszor.

Véleményem szerint ezúttal összejöhet az, hogy mindketten a hálóba találnak, de most maradunk egy biztonságosabb tippnél: Annál, hogy legalább 2,5 gól esik a találkozón.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső