Glasgow Rangers – RB Leipzig: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 május 02.
Glasgow Rangers
Teljesítmény:
D V N N N
  • Ibrox Stadium
  • Május 05. 21:00
Nézd élőben itt:
Rabona
RB Leipzig
Teljesítmény:
N V N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Pénteken olvasgattam az újságok szalagcímeit, és mindenhol nagybetűvel írták a következőt: „Gulácsiék fél lábbal már a döntőben”. Ez kétségkívül igaz, 90 percre vannak attól, hogy döntőzhessenek. De az egy kőkemény 90 perc is lehet. Látva az odavágót, ahol csak egy jól eltalált Angelino lövéssel tudták megverni Giovanni van Bronckhorst csapatát. Az Ibrox pedig egy különleges hely, a helyi szurkolók olyan hangulatot fognak teremteni, amit Orbán Williék még nem sokszor tapasztaltak.

Szóval óvatosan kell az ilyen kijelentésekkel bánni, minthogy fél lábbal már a döntőben vannak.

A skót együttes épp egy hatalmas rangadón van túl, az Old Firmön megint nem sikerült nyerniük, ezzel pedig az a halvány esélyük is elfogyott a bajnoki cím megvédésére, innen a Celtic már nem fogja kiadni a kezéből a győzelmet. De jó kis főpróba volt a csütörtöki találkozóra. Kell is az agyalás, ugyanis van Bronckhorst két legjobb csatára nélkül vág neki a visszavágónak.

Benne van a félsz a fogadóirodákban is, egyértelműen nem tartják esélyesebbnek a Lipcsét, de azért láthatóan az ő döntőbe jutásukat várják. És igen, ez itt egy nagyon fontos dolog. Szoboszlaiéknak nem kell nyerniük a döntőért. Elég az, ha nem kapnak ki. És ezt a Glasgow Rangers játékosai is tudják.

A Glasgow Rangers – RB Leipzig meccsel folytatjuk.

Az odavágó

Gulácsi Péter és Szoboszlai Dominik a kezdőben kapott helyet a Glasgow Rangers elleni mérkőzésen, Orbán Willi viszont nem volt sem ott, sem a padon, sárga lapjai miatt eltiltását töltötte. Mivel Mohamed Simakan is kiesett, egy egészen új hármast kellett összehoznia Tedesconak. Végül Halstenberg, Henrichs és Gvardiol alkották a védelmet.

Mondhatni, jó munkát végeztek, hiszen a Rangers nem tudott a hálóba találni. Ami azért nem is akkora csoda, Alfredo Morelos után Kemar Roofe is kiesett.

Az első félidőből nem igazán tudunk mit kiemelni, kaput egyszer sem találtak a játékosok, sem a hazaiak, sem a vendégek. Két kisebb helyzet volt mindkét oldalon, Konrad Laimer a meccs elején lőtt egy védőbe a tizenhatoson belülről, a másik oldalon Goldson fejese szállt méterekkel fölé. És amikor ilyen helyzetekről számol be az ember, tudhatjátok, hogy nem verdeste a minőség az eget.

A második félidőben azért valamelyest fel tudott javulni mindkét együttes, a 49. percben végre egy veszélyes lövést is láthatott a közönség. Mondjuk annyira nem örültek neki, hiszen a Rangers részéről Ryan Kent lőhetett egy szép csel után. Alaposan megetette vele Josko Gvardiolt. Ám túlságosan elszabta a kísérletet, nem hiába dühöngött a másik oldalon érkező Tavernier.

Három perccel később villantak a hazaiak is, Szoboszlai lekészítését Christopher Nkunku bombázta 16-ról kapura, McGregor csak öklözni tudott. De azt sikeresen tette meg, maradt a 0-0.

A 70. percben ismét Nkunkuról szólt a meccs, a francia csatár a nehezét már megcsinálta, lerázta a védőit és elfektette McGregort, ám annyira lendületben volt már, hogy a lövését nem tudta irányítani, ami így végül méterekkel kerülte el a kaput…

Kent volt a vendégek legaktívabb tagja, a szélső jobb lábbal is próbálkozott, ekkor pedig már Gulácsi Péternek is akadt dolga, de vetődés nélkül fogta meg a skót lövését.

A hátralévő időben lőhetett még Nkunku és Tyler Adams is, egy esetben sem sikerült túljárni a rutinos Rangers-kapus eszén. Aztán Adams lövése után szögletet végezhetett el a Leipzig, a középre tartó labdát kifejelték, épp Angelino elé, aki nem hagyta lepattanni a játékszert, kapásból bombázott a jobb alsóba.

Szűk győzelmet sikerült szerezni hazai pályán, nem dőlhet még hátra a Leipzig…

Glasgow Rangers

Ahogy fentebb már írtam, a Glasgow Rangers legnagyobb riválisával csapott össze a hétvégén, és ahogy pár héttel ezelőtt, úgy most sem tudták megverni Ante Postecoglu együttesét. A Celtic így továbbra is magabiztosan, hatpontos előnnyel vezet a rájátszásban, szinte biztos, hogy az övék lesz a bajnoki cím.

A kupában még győzhet a Rangers, valamint akár döntőbe juthat az EL-ben is. Ehhez azonban jobb játékra lesz szükség. Az odavágón kisebb helyzetekig jutottak csak, de korábban, egy másik német csapat ellen megmutatták, hogy mire képesek. A Dortmundot idegenben 4-2-re verték, otthon is kettőt rúgtak a sárga-feketéknek.

A zöld-fehérek elleni csata 1-1-es döntetlennel zárult, a Morelost és Roofe-ot helyettesítő Fashion Sakala talált a kapuba. Ez jó hír a Rangers drukkereinek, hogy a – lényegében – harmadik számú csatáruk is képes a hálóba találni. Tegyük hozzá, van Bronckhorst nem ékként számít Sakalára, feltolta oda Joe Aribot, de szerintem ennél van jobb megoldás is. Mert így Aribo nem igazán tudott érvényesülni…

Hazai mérlegük – az utolsó öt meccset nézve – három győzelem, egy döntetlen és egy vereség, épp a Celtictől.

Leon Balogun a hétvégén pihent, ez talán még jól is jön most a Rangersnek, Ianis Hagi, Filip Helander és Noah Ofoborh sérültek, ahogy Morelos is. Aaron Ramsey felépüléséről nincs nagyon hír, az biztos, hogy a Celtic ellen még nem volt ott a keretben.

A várható kezdőcsapat:

McGregor – Tavernier, Goldson, Balogun, Bassey – Lundstram, Jack – Sakala, Arfield, Kent – Aribo

Előző meccs eredménye
2022.04.28.Európa-liga
leipzig
1:0
rangers
Európa-liga
2017.01.15.Barátságos Mérkőzés
leipzig
4:0
rangers
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

RB Leipzig

Nem csak az Eintracht Frankfurt esett a Bundesliga sorsolásának áldozatául, hanem az RB Leipzig is. Ők is ma este lépnek pályára, ugyanazt tudom elmondani, mint a Leipzig esetén. Hogy nem túl korrekt, bár lehet, hogy valamiről én maradtam le. Ráadásul Domenico Tedesco csapatának számára egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan végződik a Borussia Mönchengladbach elleni mérkőzés. Győzelemre fognak törekedni Szoboszlaiék, emellett lesznek, akik a kispadon nézik majd végig a találkozót.

A Freiburg megelőzte őket, de ez csak ideiglenes állapot, ha egy pontot szerez a Leipzig, akkor vissza is előzik őket. Igaz, csak pontegyenlőséggel.

Az odavágón eléggé szenvedtek a németek, de a győzelmük így is megérdemelt volt, ezt azért gyorsan tegyük hozzá.

Nehéz várható kezdőről beszélni, sok függ attól, hogy mennyire vannak jó fizikai állapotban a srácok, mennyit venne ki a legjobbakból egy 90 perces német bajnoki. Ami biztos, hogy Amadou Haidara nem épült még fel, de Lukas Klostermann igen.

Gvardiolra ráférne egy kis pihenés, ő ezt a meccset a kispadról fogja végignézni, valamint Nkunku padoztatására is van esély, a legjobb formájára lesz szükség csütörtökön.

A várható kezdőcsapat:

Gulácsi – Simakan, Orbán, Gvardiol – Henrichs, Laimer, Kampl, Angelino – Forsberg, Nkunku – A. Silva

Tippelde

Nincs még meg a továbbjutás, és biztosak lehetünk abban, hogy lesznek nehéz percei a Lipcsének csütörtök este. A Rangersben 12-en lesznek a pályán, a játékosok mellett a szurkolók fogják hajtani a hazaiakat.

Kemény mérkőzés várható, mi pedig hasonló forgatókönyvre számítunk, mint a Braga elleni találkozón. Ezért arra fogadunk, hogy mindkét együttes a hálóba fog találni.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Rabona
Oddsok: 1.68 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Joker8
Oddsok: 1.68 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 1.68 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső