Malmö – Union Berlin: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 05.
Malmö
Teljesítmény:
D N V N V
  • Aker Stadium
  • Október 06. 18:45
Nézd élőben itt:
Rabona
Union Berlin
Teljesítmény:
V N V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A nyár folyamán, az uborkaszezonban nagyon sokat foglalkoztunk a skandináv futballal, így a Malmö is többször jelent meg az oldalon. Bevallom, mióta elkezdődtek a bajnokságok, csak ímmel-ámmal néztem rá a svéd bajnokságra, de az utóbbi pár napban felhoztam magam az elmúlt hónapok történéseivel. Így tudom, hogy a Malmö címvédési esélyei egyre csökkennek, illetve látom, hogy mekkora fejetlenség van a csapatnál Jon Dahl Tomasson távozása óta. A Malmö ugyanis harmadik edzőjét nevezte ki nemrégiben, az eredmények viszont alig akarnak valamit javulni.

Most az Európa-ligában, hazai pályán kellene pontot vagy pontokat gyűjteni, mert két fordulót követően nulla ponttal utolsó helyen áll a csapat.

Nincs sokkal jobb helyzetben Schäfer András együttese, az Union Berlin sem. A nemzetközi porondon még tapasztalattal nem bíró együttes mindkét mérkőzését elveszítette, és így ők is nulla pontot szereztek, de a jobb gólkülönbségüknek hála a harmadik helyen vannak, ami meg ugye Európa-konferencialigát ér a tavaszra nézve.

Azt gondolom, hogy a Bundesliga élcsapata – mert nyugodtan hívhatjuk őket így – nem elégszik meg a helyzetével, és a csoport talán leggyengébbje ellen nyerni akarnak, ezzel esélyt hagyva maguknak az egyenes kieséses szakaszra.

Szóval két olyan együttes találkozik, akiknek muszáj lenne nyerni, máskülönben lemondhatnak – nagy valószínűséggel – a továbbjutásról.

A Malmö már a BL-ben is csak szenvedett, az EL-selejtezőbe átkerülve is akadtak neccesebb meccsek, a klub körül levő bizonytalanság a játékosokra is átragadt, és látszik mindez a teljesítményeken is.

Szóval nem lesz könnyű dolguk, és ezt a fogadóirodák is tudják: 4-es odds jár a hazai győzelemért, az Unionéra meg a fele, sőt még a fele sem, 1.90-ért lehet rájuk most tenni. A döntetlent sem tartják túl valószínűnek a bukik, 3.40-ért lehet megcsípni a legtöbb helyen.

Következzen a Malmö – Union Berlin találkozó!

Az előző fordulóban történt

Nagyszerű mérkőzésen, drámáktól sem mentesen zajlott le a Malmö és az Union Saint-Gilloise mérkőzése a második fordulóban. A Malmö az első körben a Bragától szenvedett vereséget, így most győzelemre törtek. És öt perc játék után meg is szerezték a vezetést, Kiese Thelin passzát a nemrég érkező Joseph Ceesay laposan lőtte a rövidbe, 0-1.

Az öröm tíz percig tartott, mert Teuma jó beadására Christian Burgess érkezett remekül, és a védelem, valamint Dahlin asszisztálása mellett kiegyenlített.

A belgák pár perccel később újabb gólt szereztek, de azt les miatt nem adták meg.

Az első félidőben több érdekes jelenet nem volt, így menjünk a másodikra! Ahol már bőséggel van miről beszélni. Például arról, hogy Isaac Kiese Thelin egyórányi játékot követően megint a svédeket juttatta előnyhöz, Beijmo lapos beadását lőtte kapásból a bal alsóba, 1-2.

Viszont megint nem örülhettek sokáig a vendégek, mert az első félidőben gólpasszt adó máltai Teddy Teuma egy bombagóllal másodszor is kiegyenlített, sőt a 71. percben a Bodö/Glimttől vásárolt nigériai, Victor Boniface góljával már a belgáknál volt az előny. Most először a mérkőzésen, ez azonban kitartott a lefújásig. Nagyot harcolt a Hareide-legénység, de ismét pont nélkül maradtak.

Schäfer András kezdőként lépett pályára a Braga elleni mérkőzésen, a 17. percben észre is vétette magát. Nem góllal, hanem egy sárga lappal. Gól nem született nagyon sokáig a meccsen, az első félidőben egy sem, csupán helyzetekig jutottak a felek. Az Union aktívabb volt, alaposan megdolgoztatták a portugál védelmet, de bevenni a kapujukat nem sikerült. A 14. percben Diego Leite fejese csattant a kapufán, ez volt a Berlin – meg a teljes félidő – legnagyobb lehetősége.

A fordulás után, a 77. percig kellett várni a következő nagy esélyre, ami a Braga előtt adódott. A magyar válogatott középpályás ekkor már nem volt a pályán, így a kispadról nézte végig, ahogy a hazaiak egy távoli lövéssel veszélyeztetnek: Ricardo Horta bombáját Rönnow még védte, de a kipattanóra érkezett Vitinha, és közelről a hálóba lőtt.

Ez a gól döntött, a döntetlen talán egy igazságosabb eredmény lett volna.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Malmö

Aki nem ismerné a svéd csapat tavalyi szezonját, annak itt egy kis gyorstalpaló, hogy lássa, honnan hova lehet eljutni. Tavaly Jon Dahl Tomasson vezetésével a Malmö megnyerte a svéd bajnokságot – előtte is -, és a Bajnokok Ligájában is a csoportkörbe jutottak. Ott aztán simán utolsók lettek, de a célt elérték. A csoportkörrel rengeteg pénzhez jutott az együttes, viszont azt nem tudták megfelelő minőségű játékosok megszerzésére fordítani. Tomasson mellett kulcsembereket is elbuktak, mint amilyen Antonio Mirko Colak volt, és az erősítések sem sikerültek a legjobban.

Most a Malmö csak az ötödik helyen áll a bajnokságban, címet védeni semmi esélyük, és már a harmadik edzőjüknél járnak. Milos Milojevicet váltotta Andreas Georgson, majd őt szeptemberben Age Hareide, aki korábban is dolgozott már a csapatnál.

Mióta a norvég ül a kispadon, a csapat öt meccset játszott le, melyből kettőt megnyertek, kettőt elveszítettek, illetve a hétvégén a Hammarby ellen 0-0-t játszottak.

Jelentős javulás tehát nincs, ez a szezon már lényegében veszett fejsze nyele. Az EL-ben lehet még kitörni, de erre sincs sok esély, miután eddig kettőből kettőt veszített el a csapat.

Döcög a játék, nincs egy olyan vezér most a pályán, mint tavaly a horvát volt, aki bármikor gólt tudott szerezni. Kiese Thelin kicsit jobb, mint a szezon elején, de még így is gyenge, Zeidan és Ceesay, az új igazolások pedig beleszürkültek a mezőnybe. Pedig jól kezdtek…

Hareide négy játékosra nem számíthat sérülés miatt: Niklas Moisander és Adi Nalic hosszú időre dőlt ki, úgy olvastam korábban, hogy Mahamé Siby szezonjának is vége, Sergio Pena viszont csak egy ütközés miatt nem szerepelhetett legutóbb, esély van arra, hogy ott lesz a keretben.

A várható kezdőcsapat:

Dahlin – Beijmo, Nielsen, Hadzikadunic, Knudsen- Berget, Lewicki, Zeidan – Ceesay, Kiese Thelin, Olsson

Union Berlin

Az utolsó csapat is elesett, az Union Berlin a hétvégén kikapott a Frankfurttól. Ez pedig azt jelenti, hogy nincs már veretlen együttes a Bundesligában, Schäferék voltak az utolsók. A magyar fiú csak csere volt az Eintracht elleni találkozón, amin a fővárosi listavezető 2-0-s vereséget szenvedett. Összességében a mérkőzés kiegyenlített volt, de a Frankfurt az elejét nagyon megnyomta, amit Jaeckelék nem viseltek olyan jól.

Az Union a második félidőben magára talált, emberelőnybe is került, de még szépíteni sem tudtak…

Ezzel együtt is nagyszerű szezont futnak, a vereség ellenére is maradtak az első helyen, ami hatalmas teljesítmény egy olyan mezőnyben, amelynek a Bayern München meg a Borussia Dortmund is tagja…

Ha lehet hinni a híreknek, Julian Ryerson és Kevin Möhwaldra nem számíthat a németek edzője, Urs Fischer, így ismét Trimmel szerepelhet a jobb szélen.

Schäfert a kezdőbe várjuk, méghozzá Morten Thorsby vagy Jannick Haberer helyén. Más változást a kezdőcsapatban nem tartunk indokoltnak, maximum még Robin Knochénak lehet helyet szorítani, ebben az esetben Timo Baumgartl vagy Diego Leite kerülhet a padra.

A várható kezdőcsapat:

Rönnow – Jaeckel, Baumgart, Knoche – Trimmel, Schäfer, Khedira, Haberer, Griesselmann – Becker, Siebatcheu

Tippelde

Nehezen hiszem, hogy az Uniont le tudja győzni a Malmö együttese. A Bundesliga egyik legjobb védelmét nehéz lesz feltörni, és a svédek hátsó alakzata nem a legbiztosabb az EL csapatai között…

Szóval részünkről most megy a tipp a vendégek sikerére, muszáj elmozdulniuk a nulla pontról, és vannak annyira jók, hogy ezt meg is tegyék.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Rabona
Oddsok: 2.04 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Joker8
Oddsok: 2.08 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 2.08 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső