Manchester City – Liverpool: Fogadási Tippek és EFL Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 december 20.
Manchester City
Teljesítmény:
N V N N N
  • Etihad Stadium
  • December 22. 21:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Liverpool
Teljesítmény:
N V N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A nap negyedik, egyben utolsó tippje is egy Ligakupa-mérkőzésről fog szólni, de úgy gondolom, ez mind közül a leginkább várt. Mégiscsak a tavalyi év bajnoka és második helyezettje feszül egymásnak. Ez lesz a Manchester City – Liverpool találkozó.

Elég gyakran összefut egymással a két csapat, de még nem igazán kellett csalódnunk bennük. Anglia két legerősebb csapatáról beszélünk, mondom ezt annak ellenére, hogy az idei idényben a vörösök egy kicsit le vannak maradva. Nem sok esélyt látok arra, hogy behozzák a Cityt vagy az Arsenalt, így a legfőbb céljuk az lehet, hogy legalább a dobogóra odaférjenek, valamint, hogy a kupákban minél távolabbra jussanak. A prioritás persze a Bajnokok Ligája, de mint címvédő, nem engedhetik meg maguknak azt, hogy már a legjobb 16 között kiessenek.

Ugyanígy van ezzel Pep Guardiola is. A City és a Ligakupa neve egybe forrott az utóbbi években, a csapat sorozatban négyszer nyerte meg ezt a trófeát, de az előző szezonban pont a nyolcaddöntőben hullottak ki. Akkor a West Ham állította meg őket tizenegyespárbajt követően.

A keret jó része szerepelt a világbajnokságon, így minden bizonnyal egy tartalékosabb Cityt és Poolt láthatunk majd a pályán. És még így is borítékolható, hogy jó lesz a színvonal.

A bukmékerek azt állítják, a City simán nyerni fog. Na jó, nem simán, de sokkal esélyesebbnek tartják őket, mint a Poolt. A 22Bet 1.90-et fizet a hazaiakra, 4.10-et a vendégekre és 3.60-at a döntetlenre.

Manchester City

Elszoktunk már az ilyen rangadóktól a klubfutballban, az elmúlt egy hónapot a világbajnokság uralta, ha volt is bajnoki meccsünk, az az angol másodosztályból érkezett. Szóval nekünk is vissza kell rázódnunk.

A Manchester City a VB kezdete előtti utolsó fordulóban csúnya pofonba szaladt bele, hazai pályán kaptak ki a Brentford együttesétől, a méhek 2-1-re tudtak nyerni, és mivel az élen álló Arsenal is győzni tudott, Mikel Artetáék elhúztak öt pontra. Innen kéne most visszakapaszkodnia a Citynek, ami persze még bőven sikerülhet, de nagyon az ilyesfajta bakik nem fognak a jövőben beleférni. Egyrészt jól megy az Arsenalnak, másrészt pedig ott van még a Newcastle is, ami így már csak kétpontos lemaradásban van.

A City tavaly bajnok lett, és feltett szándékuk idén is annak lenni. Ehhez viszont több kell. No meg, ne felejtsük el azt sem, amit már a bevezetőben mondtam, zsinórban négyszer nyertek Ligakupát, még ha nem is ez a legfontosabb trófea a csapat életében, itt is szeretnének javítani.

Idén az együttes eddig kétszer kapott ki, a Brentfordot megelőzően épp a Pool verte őket a bajnokságban.

A Ligakupában eddig csak egyszer léptek pályára, Riyad Mahrez és Julian Álvarez találataival verték meg hazai környezetükben a Chelsea-t.

Ami a keretet illeti, biztosan lesznek hiányzók. Az előbb említett Julián Álvarez nagyjából most heveri ki azt az alkoholmennyiséget, amit az elmúlt két napban elfogyasztott a világbajnoki cím után, Guardiola hagy neki időt. Nemrég szállt le Buenos Airesben, szóval kétlem, hogy sietne vissza Manchesterbe, amikor tízezrek (százezrek?) ünneplik éppen őt és a csapattársait.

A VB-ről visszatért Rúben Dias, Aymeric Laporte, Rodri, Ilkay Gündogan, Jack Grealish, Kevin De Bruyne, Manuel Akanji, Phil Foden, Jack Grealish, Joao Cancelo, Kyle Walker, Ederson, Nathan Aké, Kalvin Phillips, Bernardo Silva és John Stones is, szóval akár nagyjából a legjobb csapatával is kiállhatnak. Elképesztő, mennyien megjárták a VB-t ebből a csapatból…

És szerintem szükség is lesz rá, most nem fér bele a fiatalok játéka.

A várható kezdőcsapat:

Ortega – Walker, Dias, Laporte, J. Cancelo – Rodri, Gündogan – Mahrez, De Bruyne, Foden – Haaland

Egymás elleni meccsek:

Az elmúlt időszakban inkább a Manchester Citynek jött ki jobban a lépés, hiszen ők jutottak messzebb a Bajnokok Ligájában, ők nyerték meg a Premier League tavalyi kiírását. És mégis, az elmúlt három mérkőzésüket a Liverpool nyerte meg.

Először tavasszal az FA Kupában, majd a Community Shieldet is behúzták, végül ősszel a bajnokságban is nyertek. A mérkőzések közül egyet otthon, egyet idegenben nyertek meg, egyet pedig semleges helyszínen, a Wembley Stadionban.

Előtte két alkalommal is döntetlent játszottak, így mondhatjuk, hogy a City nagyon hosszú ideje nem tudta legyőzni a Poolt. Egészen pontosan 2021-ben jött ez össze, öt mérkőzéssel ezelőtt, amikor 4-1-re nyertek az Anfielden.

Ami az Etihadban mutatott játékukat illeti: Az utolsó öt meccsből kettőt nyertek meg, van még itt két döntetlen, illetve egy liverpooli siker. Három mérkőzés óta, több mint két éve nyeretlenek hazai pályán Jürgen Klopp együttese ellen.

Előző 5 meccs eredménye
2022.10.16.Premier League
liverpool
1:0
man city
Premier League
2022.07.30.Community Shield
liverpool
3:1
man city
Community Shield
2022.04.16.FA Kupa
man city
2:3
liverpool
FA Kupa
2022.04.10.Premier League
man city
2:2
liverpool
Premier League
2021.10.03.Premier League
liverpool
2:2
man city
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Liverpool

A vártnál sokkal gyengébben kezdte meg az idei szezont a Liverpool. Még félidő sincs, de már most tízpontos lemaradásban vannak a Manchester Citytől, és tizenöt pontra vannak az Arsenaltól. Ebből így nem lesz bajnoki cím. Hacsak nem szedik nagyon össze magukat az idény hátralévő részére. Aminek megvan az esélye, de… Vannak kétségeink.

Jürgen Klopp távozása is felmerült már, azonban a német nem olyan pasi, aki azonnal lelép, ha gond van. Akkor már lelépett volna 2020-ban.

A Liverpool kerete viszont megújulásért könyörög. Főleg a középpálya, és el is kezdődött a pletykaözön, miszerint érkezik a csapatba a katari VB legjobb fiatalja, Enzo Fernández, de szó volt már Jude Bellingham leigazolásáról. Ja, és a szokásos, Moises Caicedot is nagyon akarják a csapatnál, a Brighton viszont nem akar olcsón megválni az egyik legértékesebb játékosától.

A napokban még két nevet dobtak be: Sofyan Amrabatét és Konrad Laimerét.

A címvédő eddig egy meccsen játszott a Ligakupában: A most már csak harmadosztályban szereplő Derbyt fogadták, és nagyon megszenvedtek a kiscsapattal szemben. Olyannyira, hogy tizenegyespárbajban kellett eldönteni, ki menjen tovább, miután gól nem született.

És bár Bajcetic és Roberto Firmino is kihagyta a maga tizijét, a kosok hármat hibáztak. A csapat védelmére szóljon, hogy az együttesben olyanok is játszottak, mint Nate Phillips, Stefan Bajcetic, Bobby Clark, Layton Stewart vagy Melkamu Frauendorf. Tehát csupa fiatal, saját nevelés.

A VB-t megjárt játékosok itt is jelen lesznek már, egyedül Ibrahima Konaté kaphat plusz pihenőt, tekintve, hogy ő vasárnap a fináléban szerepelt.

Három sérült van, Luis Diaz, Diogo Jota és Arthur Melo.

A várható kezdőcsapat:

Turner – Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson – Elliott, Thiago, Fabinho – Szalah, Firmino, Núnez

Tippelde

Nincs könnyű dolgunk. Egy hónapja nem láttuk őket egyben, csak külön-külön. Van, akit még úgy sem. A felkészülési meccsekkel meg nem sokra megyünk, ezt mindenki beláthatja.

Ha az idei formát vesszük alapul, ha hiszünk annak, hogy a hazai pálya ezúttal tényleg számít, és ha elhisszük, hogy a City a legjobb összeállításában lép pályára, akkor szerintem meg fogják nyerni a mérkőzést. Úgy gondolom egyébként is, hogy a Pool számára a bajnoki feladatok teljesítése fontosabb most.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Rabona
Oddsok: 1.94 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Joker8
Oddsok: 1.975 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 1.94 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső